Crema de Sant Josep

Avui, dia de Sant Josep, no hi podia faltar una recepta de crema catalana! He fet la crema de Sant Josep típica, però he posat una mica de poma a la base de les cassoletes per donar-li un resultat més suau. A nosaltres sempre ens ha agradat la crema, però no en grans quantitats i provant-la amb aquest toc de poma sembla que agrada molt més a tothom, ja que no atipa tant i li dóna un gust encara més suau i lleuger a la crema.

Aquest any, però, us he de dir que he seguit una recepta diferent de la que solia fer, perquè l'altre dia, buscant receptes en un llibre d'aquests de tota la vida i que fa ves a saber quants anys que tenim per casa, vaig trobar aquest altre mètode per fer-la i el vaig voler provar. El detall de la poma ja va ser un experiment meu per veure com sortia! Espero que us agradi i que us animeu a fer-ne, perquè la veritat és que no costa gens i el resultat us sorprendrà.

Així, què, som-hi?

INGREDIENTS (per a 4-5 persones)

- 4 rovells d’ou
- ½ litre de llet
- 5 cullerades plenes de sucre refinat
- 2 culleradetes plenes de midó
- La pela d’una llimona (sencera)
- 1 branca de canyella
- 2 pomes Golden grossetes (o de les que més us agradin)
- Sucre morè

PREPARACIÓ

Comencem per les pomes, així ja les tindrem a punt. El que hem de fer és treure’ls-hi la part central, el cor, posar-hi una branca de canyella al mig (opcional), embolicar-les amb paper film i posar-les al microones durant 5 minuts. Passat aquest temps, les traiem del microones, retirem el paper i amb l’ajuda d’una cullera els hi anem traient la polpa. Quan ja la tinguem tota, l’anem posant a la base de les cassoletes, just per cobrir-la.
I ara ja podem anar per la crema:

Primer posem una mica de la llet amb el midó i ho barregem una mica perquè es dissolgui. Ho reservem.

En un bol i en fred, batem amb un batedor manual els rovells d’ou i quan estiguin batuts hi afegim el sucre i ho tornem a batre bé. A continuació hi afegim la llet i l’altra part de la llet amb el midó i ho seguim batent. Tot seguit, quan tots els ingredients estiguin ben incorporats, ho passem pel colador xinès per tal de que no quedi cap grumoll. Ho posem dins un cassó i al foc (mitjà-alt) i hi afegim la pela de la llimona i la branca de canyella. Ho anem barrejant amb una cullera contínuament.
Mica en mica s’anirà espessint i ho retirem del foc just abans de que comenci a bullir per tal de que no se’ns negui.

Traiem la pela de la llimona i la branca de canyella, també les restes de la branca que hagin pogut quedar i ja ho podem abocar al damunt a les cassoletes.  
Ja només ens queda deixar-les refredar una mica i cremar-les (jo ho vaig fer amb un bufador per postres). Per fer-ho, posem una mica de sucre morè (ho podeu fer amb el sucre que vulgueu) al damunt de cada cassoleta i amb l’ajuda del bufador l’anem cremant mica en mica fins que ens quedi una bona crosta de sucre.
I ja les podem servir!
Ja veieu que no és una recepta gens difícil i mireu com queden les cassoletes al final de l’àpat... ;P
Felicitats a tots els Joseps i Josefines i a tots els pares! 

Bon profit!

18 comentaris:

  1. Em sembla molt original que li hagis posat trossets de poma a la crema.
    És una llàstima que no ho hagi vist abans! Aquest matí n'he fet, just abans de marxar a la uni, i hauria introduït la teva idea :)
    Segur que ens hauria agradat a tots ^^ Ho hauré de fer en la pròxima ocasió :)

    Molts petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia! Moltes gràcies!! ^^

      Ara acabo de passar-me pel teu blog i he vist que la recepta que hem seguit és pràcticament la mateixa! Em sembla que la única cosa que hem fet diferent ha estat el detall de la canyella, que tu l'has posat en pols i jo hi vaig posar la branca. Segur que posant-la en pols també ha de quedar boníssima!

      La poma li dóna un gust encara més suau a la crema i sembla que la fa una mica més lleugera ;) Si ho proves algun dia ja em diràs com us agrada més! :) Jo vaig agafar la idea d'altres blogs que hi havien posat fruita, com pinya o mango i em va semblar una manera diferent de presentar-la a part de que havia de quedar ben bo! I mira, al final hi vaig posar la poma, hehehe

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  2. A mi m'agrada així, ben cremada! Aquest invent de les pomes hi ha de quedar estupendo!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina! A mi també m'agrada que estigui ben cremada de sobre, que es noti el cruixent del sucre! I l'invent de la poma la veritat és que queda boníssim, de vegades fent proves d'aquestes en surten coses ben bones ;)

      Una abraçada guapa i feliç dia de Sant Josep!

      Elimina
  3. Hola !!!aquesta crema fa tots els honors a tots els pepets i pepetes....m'agrada , amb quedo per aquí...petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!

      Moltes gràcies!! A mi m'agrada molt que t'hagi agradat i que et quedis per aquí, benvinguda!!! :D

      Una abraçada ben forta!

      Elimina
  4. Hola Cris!!!

    Mmmmmmm, con esta receta tuya me vienen recuerdos de cuando estuve en Barcelona!! Unos amigos me llevaron a comer butifarra y me dijeron que no podía marchar de allí sin probar la crema catalana!!! Ay, que rica estaba, al igual que esta que nos muestras.

    Me apunto tu receta para hacerla, ya que eres toda una esperta.

    Por cierto, me encanta la última foto que has puesto!! Como me he reido!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!!

      No te podías ir sin probar uno de los postres típicos! ;) La verdad es que está muy buena y con el toque de manzana queda un poco más ligera, a nosotros nos gustó mucho!

      Muchas gracias!! ^^ He aprendido de las abuelas de la familia, que son todas unas expertas, pero aún así esta es una forma de hacerla que aún no había probado y el resultado nos encantó! Si la pruebas ya me dirás si está aprobada ;) hehehe

      La última foto la hice sin planearlo! Acabamos de comer y los fui colocando así con las cucharas encima y cuando ya los llevaba hacia la cocina me dije: Una foto del antes y el después sería bien chula para poner al blog y además han quedado divertidos así puestos! Y hice la foto y venga, para el blog! hahahaha Me alegro de que te haya gustado :)

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  5. una crema catalana clàssica amb un punt de modernitat! i quina pinta! en menjaria cada dia! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!!

      Moltes gràcies! Que bé que t'hagi agradat, me'n alegro molt ^^

      És una recepta fàcil i ben bona i mira que a casa només en solem fer pel dia de Sant Josep o per dates molt concretes i em sembla, que després de l'èxit que van tenir, estaria bé fer-ne més sovint :)

      Petons!

      Elimina
  6. Tiene un aspecto maravilloso, seguro que eran toda una delicia.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva! Muchas gracias!! :D

      Nos gustaron mucho y con el toque de la fruta aún más! Me parece que a partir de ahora miraré de ponerle siempre algún toque de fruta.

      Un fuerte abrazo guapa!

      Elimina
  7. a mi m'encanta la crema catalana! és un del meus postres preferits jejje, això de posar-hi poma m'ha agradat molt, ho tindré que provar. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!!

      És que està ben bona eh! Amb el toc de la poma encara ens va agradar més que sola i en vam menjar una bona cassoleta cada un. I mira que em pensava que potser en deixarien una mica, perquè a casa ens agrada, però n'hi ha un parell que només "tastar-la" i poca cosa més i en canvi se la van acabar! hehehe

      Prova-la, segur que t'agradarà! ;)

      Moltes gràcies guapa! Petons

      Elimina
  8. Deliciosa aquesta crema, amb el toc de les pomes ha d'estar exquisida, la provaré i jo que no sabia que era típica de sant josep ... petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mónica!

      Moltes gràcies guapa, me'n alegro molt de que t'hagi agradat!! Si la proves ja em diràs què tal ;)

      Sí! Nosaltres a casa la solem fer sempre per Sant Josep, no hi pot faltar cap any! hehehe

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  9. Respostes
    1. Me'n alegro molt de que us hagi agradat! Espero que si la proveu us agradi! Jo encara tinc pendent els gofres, a veure si algun dia d'aquests els provo i us dic alguna cosa ;)

      :) Gràcies a vosaltres per la visita i pel comentari!

      Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!