Mona de Pasqua

Avui us porto la Mona de Pasqua, però amb una cobertura una mica diferent, una crema agre molt bona i que fa que la mona sigui potser no tant dolça com solen ser les de gema i mantega. 
Aquest any ha estat la primera vegada que n'he preparat i n'he fet de dos classes: amb cobertura de gema i farcit de xocolata i aquesta amb cobertura de crema agre i farcit de melmelada de préssec. La primera ens va agradar molt, però el pa de pessic m'hagués agradat que quedés una mica més esponjós, i aquesta la vam aprendre a fer aquest dimecres a la última classe del "taller de cuina per emportar" dels ccvic el Montseny i la veritat és que ens va agradar moltíssim i la vam trobar molt diferent i original. El farcit és el de sempre, però el pa de pessic queda molt esponjós i amb aquesta cobertura i aquest voltant de xocolata queda boníssima! 

Així que ahir la vam preparar i avui ens l'hem menjat i em sembla que ha estat tot un èxit! A part de que visualment ha agradat molt a tothom, el gust no ha decebut a ningú i fins i tot als que no els agrada el formatge cremós (que porta la cobertura) els hi ha agradat! Així que estic més que contenta!

A mi personalment les mones de mantega no m'acaben d'agradar, al igual que a gran part de la família i la de gema tampoc els agrada a tots, així que aquesta opció ens va semblar que podria ser més al gust de tothom i crec que ho hem encertat :)

Espero que us agradi i que l'any vinent la proveu de fer, que ja sé que vaig una mica tard... I sinó que ho proveu de fer, per exemple, per fer un pastís d'aniversari, que també ens pot anar molt bé. 
INGREDIENTS

Pel pa de pessic:


- 3 ous
- 65 grams de sucre refinat
½ culleradeta de sucre de vainilla
- Una cullerada d’aigua calenta
- Un pessic de sal
- 40 grams de sucre refinat
- 65 grams de farina de rebosteria (perquè pugi una mica més)
- 40 grams de maicena
- 4 grams de llevat en pols (aproximadament una culleradeta de cafè)

Per l’almívar: 

- 50 grams de sucre refinat 
- 50 ml d’aigua 

Pel farcit:

- Melmelada de prèssec (o de la que més us agradi)

Per l’acabat:


- 200 ml de nata per muntar
- 125 grams de formatge cremós (tipus Philadelphia) 
- 1 iogurt grec (jo en vaig utilitzar un dels ensucrats)
- 4 cullerades de sucre llustre
- 1 culleradeta d'essència de vainilla 
- Colorant alimentari (jo vaig utilitzar el verd i el rosa)
½ rajola de xocolata 48-52% cacau (perquè no quedi un gust de xocolata massa fort. Si us agrada més forta també li podeu posar)

Per decorar: plomes, ous de xocolata, pollets...

PREPARACIÓ 

Comencem preescalfant el forn a 150ºC a dalt i a baix i amb aire.

Seguim separant les clares i els rovells. Reservem les clares. Dins un bol batem, amb l'ajuda d'un batedor elèctric, els rovells, els 65 grams de sucre, el sucre de vainilla i la cullerada d’aigua calenta, fins que quedi una mescla homogènia i blanquinosa. 

Tot seguit muntem les clares a punt de neu amb el pessic de sal i quan estiguin gairebé muntades hi afegim els 40 grams de sucre i les acabem de muntar. Un cop muntades les barregem amb una espàtula i a poc a poc i vigilant amb la mescla dels rovells i quan estigui tot incorporat hi afegim la farina, la maicena i el llevat passats pel colador i ho remenem suaument. 

Folrem un motlle amb paper vegetal, hi aboquem la barreja i ho coem al forn durant uns 30 minuts. 

Mentrestant preparem l'almívar, perquè val més que l'utilitzem quan ja estigui fred. Per fer-lo hem de posar l'aigua i el sucre en una tassa o got i posar-ho al microones durant un minut i a màxima potència. Passat aquest minut ho retirem, ho ben barregem i ho tornem a posar un minut més. Després ja el podem treure i deixar refredar.

Passats els 30 minuts punxem el pa de pessic amb un escuradents i si ens surt net ja podem apagar el forn i deixar que es refredi una mica dins el mateix forn, deixant-lo una mica obert (així no se'ns abaixarà tant).

I ja podem anar per fer l'acabat. Per fer-lo comencem muntant la nata dins un recipient amb un batedor elèctric i quan la tinguem muntada hi afegim el iogurt grec, el formatge cremós, les quatre cullerades de sucre llustre i l'essència de vainilla i ho mesclem, amb l'ajuda d'una espàtula, mica en mica i fins que tot quedi ben incorporat i fi, que no quedin grumolls. 

Ara hem de fer tres parts de la mescla anterior, però no han de ser iguals. Una la deixarem blanca i serà la que utilitzarem per cobrir tot el pastís, per tant és la part en la que hem de deixar-hi més quantitat, i les altres dos les tenyim del color que més ens agradi i no cal que n'hi hagi gaire, perquè seran les que utilitzarem per fer la decoració del damunt de la mona. 

Un cop fred el pa de pessic en fem una o dos capes (depenent de la grandària que tingui el motlle. El motlle que vaig utilitzar jo fa 17 cm i per això em va anar bé per fer-hi dos capes). Les pintem amb l'ajuda d'un pinzell amb l'almívar i hi posem una bona capa de melmelada.  

Ara folrem el pa de pessic amb la part blanca, que posem primer amb una cullera i després allisem amb una paleta o amb un ganivet (que no tingui serra). Un cop ben cobert i allisat decorem el damunt amb els altres dos colors amb l'ajuda d'una màniga pastissera i amb la forma que més ens agradi (jo faig utilitzar una punta amb forma d'estrella).

Finalment tallem un tros de paper vegetal de manera que ens doni la volta al pa de pessic (per fer-ho podem mirar la mida del motlle), fonem la xocolata al microones (durant aproximadament 1 minut o 1 minut i mig, depèn de cada microones), la ben barregem i la posem dins la màniga pastissera per fer un enreixat (de la forma que més ens agradi) sobre el paper vegetal. Quan el tenim fet l'enganxem immediatament per tot el voltant del pa de pessic (va millor fer-ho entre dos persones), ho pressionem una mica (perquè quedi ben enganxada a les parets del pastís) i ja podem posar la mona a la nevera i ben tapada durant com a mínim dos hores, tot i que jo us recomano que la feu d'un dia per l'altre, perquè queda encara més bona ;)  

Ja només queda decorar-la com més ens agradi i cap a taula!

Bon profit!

30 comentaris:

  1. Una Mona fantàstica, com de professional !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! :) Que bé que us hagi agradat!

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola Cristina,
    Tens un bloc molt interesant. Em quedo una estona per aquí.
    Aquesta mona t’ha quedat xulissima!!!!
    Patons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors!

      Moltes gràcies!! Que bé que t'agradi i que et quedis per aquí!!! :D

      Una abraçada guapa i benvinguda!!

      Elimina
  3. Aquesta mona està engalanada de luxe!!! I pel que expliques ha d'estar més que bona!!! Ets una artista rebostera!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mònica!!

      Me'n alegro molt de que pensis així!!! :D Va portar la seva feineta, però vaig quedar molt contenta amb el resultat i em sembla que a tothom li va agradar molt! ;)

      Moltes gràcies guapíssima! Petons!

      Elimina
  4. oohh que maca i que bona ha de ser!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! Em sembla que va ser tot un èxit! hehehe

      Una abraçada ben forta! :)

      Elimina
  5. Te ha quedado genial, qué corte mas estupendo tiene. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa! Me alegro mucho de que te haya gustado!! :)

      Un fuerte abrazo!

      Elimina
  6. La mona te ha quedado fantástica y con la crema agria seguro que, como bien dices, hizo que no fuera tan dulce. Una idea genial!!!

    Feliz Pascua Cris y un gran beso,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! Ahora mismo estaba comentando en tu blog, que casualidad! hehehe

      Sí! Cuando nos la enseñaron a hacer me gustó mucho y es que con esta crema no queda tan dulce como las típicas de yema y mantquilla y además me pareció original, porqué nunca había probado una con este tipo de cobertura :)

      Feliz Pascua para ti también Sandra! ;) Un abrazo!!

      Elimina
  7. Oh, que original! Amb aquest acabat de nata i l'enreixat de xocolata queda super vistosa.
    I el pa de pessic sí que t'ha quedat perfecte ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Gemma! Me'n alegro molt de que t'agradi!! Estava molt bona! :P

      Un petonet guapa!

      Elimina
  8. wowwww que preciosidad de mona :O) Muy bonita besitooo

    ResponElimina
  9. Tiene un corte con muy buena pinta! Se ve genial tu mona, muy esponjosa y suave, seguro que se desacia en la boca! Muchos besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!! :D

      La verdad es que estoy contenta de como quedó la textura de la masa, porqué días atrás preparé otra mona que me habría gustado que quedara un poco más esponjosa, y en cambio esta quedó con la textura que me gusta y me parece que conseguimos que fuera todo un éxito, gustando a todos! hehehe ;)

      Besos!!

      Elimina
  10. On hi hagi una bona mona casolana... té una pinta boníssima! i ben guarnida!! bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Teresa!

      És el primer any que la faig casolana i em sembla que a partir d'ara cada any serà així, perquè a part de que m'ho he passat molt bé fent-ne, el resultat va agradar molt a tothom i per tant, això ja és motiu suficient per repetir-ho l'any vinent i tots els que vinguin! hehehe ;)

      Moltes gràcies guapa!! Una abraçada i que tu també passis una bona setmana! :)

      Elimina
  11. ¡Que maravilla!, me parece perfecto y me das mucha envidia

    Besos, Mónica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mónica!!!

      Que bien que te haya gustado, me alegro mucho! :D

      Pero envidia porqué? Prueba de hacerlo algún día como pastel de aniversario, ya verás que bueno y seguro que te quedará genial ;)

      Un fuerte abrazo!

      Elimina
  12. M´apunto la idea de la cobertura...és molt trencadora. Quin tall més suculent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina!!

      Si la proves ja em diràs què tal ;) a nosaltres ens va agradar molt! ^^

      Moltes gràcies guapíssima! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat!

      Petons

      Elimina
  13. Una mona espectacular, me encanta y por el aspecto debe de saber a gloria, tan esponjosa.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bien que pienses así, me alegro mucho! ^^

      Estoy muy contenta de como fue el resultado, la verdad, porqué me parece que les gustó mucho a todos y siendo así no se puede pedir más! Además fue divertida de preparar... hehehe ;)

      Besos!

      Elimina
  14. Ostres quina mona ... quina pinta que te.
    M'agraden molt els cursos del centre civic. I als de la Pepi sempre s' apren molt. Jo en vaig fer un, i la veritat es que ho fa tot tan facil. Ara per questions d'horari laboral m'és impossible d'anar-hi. Pero estan força be.
    Tot i que no et comento sempre, et vaig seguint.
    Gemma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma! Gràcies!!! ^^

      A mi em va agradar molt, va ser el primer que vaig fer i si puc, al pròxim que faci la Pepi m'hi miraré de tornar a apuntar, perquè és això que dius, ho fa tan fàcil... i s’aprèn moltíssim! Es nota que li agrada el que fa i això ho transmet a cada sessió :) A veure si en algun podem coincidir!!

      Moltes gràcies per seguir-me, me'n alegro molt!!! :D Una abraçada guapa!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!