Aquesta recepta la vaig fer l’altre dia
quan em va sobrar una mica de crema pastissera de la recepta del milfulles.
Sempre miro d’aprofitar tot el que el sobra i com que a més també tenia làmines de
pasta de full, em vaig posar a pensar què podria fer-ne i al final vaig provar
de preparar aquestes pastes, que van sortir boníssimes i que són molt senzilletes de
fer! Em va anar perfecte per aprofitar les sobres i em va servir per provar
aquesta nova recepta, que encara no havia fet mai i que ara qualsevol dia
tornaré a fer, perquè ens va agradar molt.
Així que aquí us la deixo, ja veureu que queden delicioses!
INGREDIENTS
- 1-2
làmines de pasta de full
- Crema
pastissera (aquí teniu la recepta)
- Sucre
refinat
- 1-2 pomes golden
- Maduixots
(o kiwi, mandarines, pinya...)
- Sucre
llustre
- Melmelada
de préssec o d’albercoc (al vostre gust)
PREPARACIÓ
Comencem preescalfant el forn a 180ºC a
dalt i a baix i amb aire.
Seguim estirant la pasta de full i tallant-la amb la forma que vulguem. Jo en vaig fer de rodones i també en forma d'elpise (amb un tallador rodó marqueu els laterals de les pastes i els uniu amb un ganivet). Si ho proveu ja veureu que a poc a poc i amb paciència us sortirà perfecte ;)
Seguim tallant un trosset més de pasta de
full (la del voltant dels trossos que hem tallat) d'un dit d'amplada i que hem d'enganxar al damunt i al voltant dels trossos que hem fet anteriorment, perquè així puguem posar la crema sense que se’ns surti pels
costats. El que fem és enganxar-les pressionant una mica amb els dits o sinó
posant una mica d’aigua perquè ens faci de cola (amb un pinzell), després
punxem l’interior de les pastes (perquè no ens pugin durant la cocció), hi posem
una mica de crema pastissera, tallem a làmines la poma i les ben repartim per les pastes que vulguem que siguin d'aquesta fruita i les altres les deixem només amb crema, ja
que les decorarem quan ja les haguem enfornat. Ara posem les pastes al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal i les enfornem durant aproximadament 15 minuts o fins que veiem que la pasta de full ha
pujat i ja ha començat a agafar color.
Finalment les retirem del forn, acabem de
decorar amb maduixes tallades a làmines (o amb altra fruita també laminada o a
trossos) les que ens quedin per decorar, pintem amb una mica de melmelada les
de poma i les empolsimem totes amb una mica de sucre llustre.
Són bones encara calentones o també
fredes. Si les voleu menjar fredes al cap d’unes hores o fins i tot dies (ja
sabeu que la crema us aguantarà perfectament 2-3 dies), és millor reservar-les
a la nevera i treure-les una mica abans de servir.
Bon profit!
Menuda pinta tiene esos pastelillos, a mí la unión de crema pastelera y frutas me parece irresistible, y está tan bonito presentado que ummm!!! me comería ahora uno con un café. Me encanta tu receta, besitos
ResponEliminaMuchas gracias guapi!!!
EliminaYo también me habría comido uno a la hora de merendar mientras hacia la entrada... hehehe :P
Me alegro de que te haya gustado ;) Un besito!!
han quedat molt bé, i molt ben presentat. Realment la pasta de full és una manera molt fàcil de fer unes postres boníssimes!
ResponEliminaI tant que sí i a més queda bona amb tot!! A mi m'agrada molt i aquell dia em va anar genial, així vaig poder acabar la crema i de tot plegat en van sortir unes pastes boníssimes!
EliminaMoltes gràcies guapes! Una abraçada!!
T'han quedat millor que els de qualsevol pastisseria! Ets tota una mestra artesana! Una abraçada!
ResponEliminaMoltes gràcies Mònica!! Me'n alegro molt del que dius!! Que bé que pensis així ^^
EliminaUna abraçada guapa!!
Madre mia! Que pintaza tienen estos pastelillos! increibles! Tengo los jugos gastricos revolucionados despues de ver las fotos! Super! Muchos besos!
ResponEliminahehehe :) Pues ya sabes que te toca, prepararlos! que son muy sencillos de hacer y ya verás que el resultado vale mucho la pena!! ;)
EliminaMe alegro mucho de que te hayan gustado!! Un abrazo!
Ohhhhhhhhhh mencanta la pasta de full, és tant i tant bona. Petonets. Yolanda.
ResponEliminaHola Yolanda!
EliminaA mi també m'agrada molt, em sembla que ja es nota, perquè ja he publicat varies receptes fetes amb pasta de full! però és que va perfecte per quan no saps què cuinar o tens alguns ingredients dels quals no en saps què fer. Queda bona amb tot! Jo des de que la vaig provar que no n'hi falta mai a la nevera! ;)
Un petonet bonica!
Me encantan los postres hechos con hojaldre y si aún encima llevan fruta, mejor que mejor!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
A mi también Sandra!! :D Y es verdad, con fruta va perfecto y además es un poco más sano! hihihi
EliminaUn beso enorme guapa!!
¡Qué rico!, la combinación de hojaldre con fruta es exquisita,
ResponEliminabesos
Es verdad, quedan muy bien combinados ;)
EliminaMuchas gracias Dácil! Un besito!
a part de la presentació, que es espectacular, te una pinta bàrbara!! petons
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Roser!! Una abraçada! :)
EliminaT'han quedat molt boniques!! I deuen ser un vici....he he. Petons!
ResponEliminaMoltes gràcies Marina! ^^ Estaven molt bones i la veritat és que no van durar gaire... :P hehehe
EliminaUna forta abraçada!
Unos pastelitos estupendos, que ricos se ven!!!!
ResponEliminaBesos.
;) Muchas gracias Eva!!! Un besito!
EliminaSempre m'han agradat molt aquestes pastes, són tan bones!
ResponEliminaPetons.
Sí, veritat? ;)
Elimina^^ Una abraçada!
Te quedaron de lujo, y es que el hojaldre es maravilloso , nos saca de mil apuros y siempre quedamos bien...ahora con esas frutas primaverales tu receta va que ni pintada.
ResponEliminaBesitos.
Muchas gracias guapa!!
EliminaA mi me gusta mucho por esto, cuando no sabes qué hacer el hojaldre es una buena solución y todos quedan encantados. Y es que está buenísimo!
Un fuerte abrazo! ^^
Qué delicias se pueden hacer con hojaldre ¿ verdad? Me encanta el aspecto de tus pasteles, divinos!!!
ResponEliminaSí!! ;) Muchas gracias guapa! Un besito!
EliminaLa combinació de pasta de full, crema pastissera i fruita és tot un clàssic que no passarà mai de moda! Boníssimes i molt vistoses.
ResponEliminaTens tota la raó Gemma ^^ Mai fallen i són boníssimes!
EliminaUn petonet guapa!!
Que delicia de pastelito con crema, me encanta!!! y con la fresa ...ideal! un beso
ResponElimina^^ Muchas gracias guapísima! Que bien que te haya gustado! :) Un besito!
Eliminaque bones... aquestes són d'aquells postres que mai fallen!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Moltes gràcies guapa!! Sempre van bé, oi? ;)
EliminaUna abraçada!!
De verdad que están de alta pastelería tus pasteles, son mis favoritos...una buena crema pastelera no compite con na.. de na.. se ven deliciosos, !! En hora buena !!Un abrazo.
ResponElimina:D Muchas gracias guapísima! Me alegro mucho de que te hayan gustado! Y estoy de acuerdo contigo, donde haya una buena crema pastelera... no hace falta nada más! Para comerla a cucharadas si hace falta!! ;P hehehe
EliminaUn fuerte abrazo y que pases un buen fin de semana!!
Mmmmm m'agraden molt com t'han quedat aquestes pastes de crema!!! Segur que estan boníssimes!! Fan molt molt bona pinta!! M'encantaria poder probar ni que fos una!! Les fotos m'agraden molt i el blog també, el trobo que té molt color i claritat, felicitats!! T'he conegut pel concurs de Manzana&Canela que he vist que participem totes dues!! :) Es una meravella de concurs ja que m'ha donat l'oportunitat de coneixer blogs desconeguts per mi!!! Un petonas
ResponEliminaEt convido a passar pel meu si vols: queteapetecehoy.blogspot.com
Hola Laura!!
EliminaMoltes gràcies guapíssima!! ^^ A mi m'agrada molt participar a concursos com aquest per això mateix, perquè per una banda és una bona manera de marcar-te reptes i provar receptes noves, però a més permet conèixer a altres blogs i a les persones que hi ha darrere i tot plegat ho fa molt enriquidor!
Estic molt contenta de que t'hagi agradat el blog i que et quedis! :D Benvinguda!!
Ara mateix vaig a donar una volta pel teu ;)
Una forta abraçada!!
Adoro el hojaldre con crema y con estas frutas tienen están de vicio, geniales para un postre de domingo.
ResponEliminaUn besiño
A mi también me encanta!! Y con esta combinación nunca falla ;)
EliminaGracias guapíssima, que pases un feliz finde! Un besito!