Tiramisú

Aquesta recepta feia temps que la volia publicar aquí al blog, ja que és una de les primeres receptes dolces amb la qual em vaig atrevir i, com potser ja sabreu, sóc una fan incondicional del tiramisú. Sempre miro de provar tots els que puc: quan vaig a qualsevol restaurant i veig que n'hi ha, me'l demano, si a sobre posa que és una de les especialitats, ni m'ho penso un segon... i les vegades que he estat per Itàlia, sempre me n'he fet un tip!! M'encanta, què voleu que us hi digui... Els melindros coberts de cafè (si pot ser fortet), la crema de mascarpone i la xocolata ratllada pel damunt o el cacau en pols... buf... que booo! 
I per la meva sorpresa, abans de fer-ne per primer cop, em pensava que seria una recepta difícil, però com segurament tots els que n'heu fet haureu comprovat, és una recepta molt ràpida i senzilla!! El que porta més feina, si és que es volen fer casolans, són els melindros (bizcochos de soletilla), però el que és la crema del tiramisú i el seu muntatge, és rapidíssim i més fàcil impossible! 

Així que després de provar varies receptes i finalment decidir-me per una, es va acabar convertit en una de les meves receptes dolces estrella! I és que jo sóc molt de tiramisú i m'agrada tot el que està relacionat amb ell, però a casa meva tampoc es queden curts, perquè em sembla que no hi ha ningú a qui no li agradi, més aviat n'hi ha uns quants que em segueixen amb aquest fanatisme cap a aquest dolç... I és que els plats s'assemblen a les olles, no? hehehe Això sí, podent escollir, tots prefereixen que al damunt hi posi xocolata ratllada, més que no pas el cacau en pols, que els molesta una mica... A mi més igual, la veritat... el trobo boníssim de totes les maneres! ^^ 

Així que aquí teniu la recepta d'aquest dolç tant temptador!!! ;) 

Espero que us agradi!

INGREDIENTS (per a 6 persones)

Pel tiramisú:

- 5 ous
- 150 grams de sucre refinat
- 500 grams de mascarpone
- 200 grams de melindros (bizcocho de soletilla)
- 2,5 dl de cafè més aviat fort (o al vostre gust)
- Rajoles de xocolata blanca i negra (o de la que més us agradi), per ratllar-la pel damunt del tiramisú

PREPARACIÓ

Per fer el tiramisú, comencem separant les clares dels rovells i reservem únicament 3 de les clares. 

Treballem dins un bol els rovells i el sucre (amb el batedor elèctric) fins que estiguin molt clars i cremosos. Quan sigui així, hi afegim a poc a poc i amb l'ajuda d'una espàtula el mascarpone i les tres clares muntades a punt de neu (molt espesses) i ho barregem suaument fins que obtinguem una crema homogènia.

I ja el podem muntar!

Si us agrada en forma de pastís o simplement que estigui tot en un mateix recipient, podem utilitzar una safata i preferiblement transparent (així es veu més clar que és tiramisú). I si el voleu fer per racions individuals, com he fet jo, es pot servir en gotets, en copes... (tot depèn del gust de cadascú i de cada ocasió...). I per muntar-lo, el que fem és començar posant una capa de crema a la base, després una capa de melindros, que hem de pintar bé amb el cafè, tot seguit hi posem una altra capa de crema, una altra de melindros pintats amb cafè, i finalment una altra capa de crema (si ens queden melindros i crema, encara en podem fer una altra). I per acabar, hi ben ratllem la xocolata per sobre o si ho preferim, hi podem posar cacau en pols. Ho reservem a la nevera durant un mínim de 3 hores (així agafen més consistència) i ja ho tenim!

De totes maneres, dir-vos que aquestes fotografies són de quan els he acabat de fer... i us he de confessar que el del gotet, durant la sessió de fotos ha volat... ni l'Albert ni jo ens hi hem pogut resistir...! hihihi

Bon profit!

44 comentaris:

  1. Cristina, com m'agrada la presentació en copa de Martini! I per descomptat, quina pinta fa!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé!! Me'n alegro de que t'hagi agradat ^^

      Moltes gràcies!!

      Petons i bon cap de setmana!!

      Elimina
  2. Jo també, Cristina. Incondicional del tiramissú. I presentat en got encara el trobo més bo!!! Quina bona pinta que fa!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe és que està tant bo... veritat? ;)

      Moltes gràcies Marina!

      Una abraçada i bon cap de setmana!!

      Elimina
  3. Mare meva, amb la gana que tinc. m'encanta el tiramisú!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe Ja en som uns quants a qui ens encanta!!! ;) Està boníssim i ara mateix ens hem acabat l'últim... :P

      Molts petons i bon cap de setmana Roser!

      Elimina
  4. Como te quedas cuando te digo que todavía nunca he hecho tiramisú??? Pues es cierto!! Esto lo tengo que remediar sin falta!!!

    Porque... viendo tus fotos... mmmmmmmm

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cómo que no?! Pues ya sabes lo que tienes que hacer Sandra!! A por el tiramisú en seguida! hehehehe ;)

      Vale la pena porqué ya ves que la receta es súper sencilla y el resultado es simplemente delicioso! Bueno... todo son gustos eh, pero vamos, que a este postre pocos hay que se le resistan... :P

      Muchos besitos guapísima y buen finde!!

      Elimina
  5. Per llepar-se els dits de veritat!!! i els mini tatis de mango també... m'agraden les teves receptes :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Que contenta estic de que t'hagin agradat Aisha!!

      Moltes gràcies! Petonets guapa i bon cap de setmana!

      Elimina
  6. No n'he fet mai, però, quan em decideixi (que serà ben aviat) seguiré al peu de lletra la teva recepta! FAntàstica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Mònica! A veure si us agrada, espero que sí!!! :D

      Moltes gràcies guapa!!! Molts petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  7. Amb aquet tiramisù pots acabar consevol àpat...quina delicia mès bona !!!
    petonets.

    ResponElimina
  8. El tiramisú és un dels meus postres preferits!! la presentació individual és molt maca, i segur que boníssima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com jo doncs!!! hehehehe

      Normalment el solia fer en una safata transparent, però quan el tallava es trencava fàcilment i no quedava tant ben presentat. I així, a part de que la presentació em sembla molt més maca, tothom té el seu! :)

      Gràcies guapa!!! Petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  9. A mi tambe m'encanta el tiramisu, i amb lo fàcil que és pots quedar be en qualsevol ocasió. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que arriba a ser bo eh... :P I i tant que sí Roser, és ràpid i fàcil de fer i el resultat sempre sol agradar molt!

      Petons guapíssima i bon cap de setmana!

      Elimina
  10. Que rico, tiene una pinta deliciosa, me encanta el tiramisu. Feliz finde

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro mucho de que te haya gustado Mara!! ^^

      Gracias guapa y feliz finde para ti también!! ;)

      Elimina
  11. Respostes
    1. hahahaha no fa falta res més, oi? :P

      Una abraçada Cristina i bon cap de setmana!

      Elimina
  12. Hola Cristina, una propuesta muy interesante. Me ha maravillado

    Saludos desde felicidadenlavida
    Un abrazo grande;
    Francisco M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro mucho de que te haya gustado! :D Muchísimas gracias Francisco!!

      Un fuerte abrazo y buen fin de semana!!

      Elimina
  13. Si señorrrrrrr! Ya esta aqui el tiramisu!!! pues tenias toda la razon tiene que ser tu postre estrella porque tiene un pinton tremendo! No me extraña que haya volado porque dan unas ganas de comerselo tremendas! Y referente a lo que dices de terminar espolvoreando cacao o virutas de chocolate ¿porque elegir? A mi como mas me gusta es con las dos cosas juntas, primero cacao en polvo y por encima el chocolate. tremendo! Un besazo y que pases buen finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahahaha Sí, que ya tocaba eh... ;)

      Muchas gracias!! Me alegro mucho de que te haya gustado la receta!!! :D Ostras, pues sí que tiene que quedar fantástico con las dos cosas juntas! Bueno, a mi seguro que me gustará, porqué me encanta con cada una de ellas... :P así que la próxima vez lo probaré seguro de esta forma!! Gracias! ^^

      Un fuerte abrazo y buen fin de semana!!

      Elimina
  14. A mi també m'agrada molt el tiramisú, no és gaire difícil de preparar i el resultat i combinació de sabors és deliciós. Bona pensada la presentació en gots individuals, a la propera ho faré així!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Montse!!! :)

      Moltes gràcies guapíssima!! Me'n alegro de que t'hagi agradat aquesta presentació! ;)

      Molts petons i bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  15. Mmmmmmmmm, quina presentació més xula!!!! La Sílvia en fa un de boníssim a veure si s'anima i ens passa la seva recepta aviat. Petons i bon finde!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Àgata!!!

      Ja tinc ganes de veure i provar la seva recepta doncs!! hehehe ;)

      Molts petonets i bon cap de setmana guapíssima!

      Elimina
  16. Que bo, fa dies que tinc una terrina de mascarpone y no hiha forma que el faci servir, igual m'estreno amb aquesta recepta. Petons Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la Yolanda, ja veuràs que bo! ;)

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada ^^

      Elimina
  17. Te ha quedado genial y si es de los primeros dulces que preparaste pues eso ya lo hace más especial aún.

    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí... cuando son de las primeras recetas que has preparado y desde entonces que las vas haciendo por lo mucho que han gustado, se convierten en un plato especial y típico en el recetario familiar :)

      Muchas gracias!!! ^^ Besos!

      Elimina
  18. Que bo aquest tiramisú.. I si els melindros els fas a casa encra més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Anna! I tens tota la raó, quan les coses són casolanes sempre solen ser molt millors! ;)

      Petons guapíssima!

      Elimina
  19. Cristina t'ha sortit un tiramisú de luxe!! Et creuràs que no n'he fet mai .......serà perquè la primera experiencia va anar directament a les escombraries i ja no ho he tornat a intentar .
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quima!! Moltes gràcies guapa!! A la segona ja veuràs com et sortirà millor ;) De vegades passa que si la primera vegada que fem una recepta ens surt malament o no ens acaba d’agradar el resultat, ja no la tornem a preparar més, perquè pensem que la pròxima vegada ens tornarà a passar el mateix, però val la pena tornar-ho a intentar i veure si a la segona, o a la tercera... la cosa canvia! hehehe

      Una abraçada!!

      Elimina
  20. Que maravilla de postre, y así presentado se le cae a una la baba!! yo estoy buscando una receta sin huevo, no es que no lo pueda comer pero les tengo una manía terrible!
    Tengo una amiga a la que entusiasmará tu idea seguro!!! un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapi!!! A mi madre también le pasa, que el huevo crudo no le hace demasiada gracia...

      Nunca lo he hecho sin huevo, pero también miraré si encuentro alguna variante que se haga con otro ingrediente, a ver cómo queda!! ;)

      Un besazo y buena semana!!!

      Elimina
  21. Cristina si hi afegeixes una mica d´amaretto la recepta millora molt!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel consell! A la propera miraré de posar-n'hi! ;)

      Una abraçada!

      Elimina
  22. Hola Cristina!
    Quan dius 'reserveu només 3 de les clares', et refereixes a que barreges amb el sucre 5 rovells d'ou però posteriorment només hi poses 3 clares a punt de neu?
    PS: Fantàstica recepta! Enhorabona pel blog! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel!

      Sí, exactament, només utilitzem 3 de les clares, que s'han de muntar bé i en canvi, els rovells, els utilitzem tots 5 ;)

      Moltíssimes gràcies!! :D Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!