Ahir que va ser un dia plujós i gris, la veritat és que vaig tenir moltes ganes de posar-me a la cuina i preparar alguna coseta per sopar i com que aviat no hi haurà qui vulgui encendre el forn, vaig aprofitar per preparar aquesta quiche tant bona.
Fa unes setmanes que a la Hofmann vam fer quiche i des de llavors que em vaig quedar amb les ganes de fer-ne un dia a casa, ja que fins aleshores mai n'havia preparat i la veritat és que el resultat em va agradar moltíssim. Així que ahir m'hi vaig posar i el resultat va ser una quiche boníssima, amb el regustet del formatge blau, en aquest cas "shropshire blue" de llet de vaca (per mi és viciós aquest formatge... :P), el toc dolç de la pera, que queda tant ben combinada amb aquesta classe de formatges i el punt cruixent de les nous, que trobo que trenca molt bé amb la textura tant esponjosa i suau que tenen les quiches.
Ayer fue un día lluvioso y gris y la verdad es que tuve muchas ganas de ponerme en la cocina y preparar alguna cosita para cenar y como pronto no habrá quien quiera encender el horno, aproveché para preparar esta quiche tan buena.
Hace unas semanas que en la Hofmann hicimos quiche y desde entonces que me quedé con las ganas de hacerla en casa, ya que hasta entonces nunca la había preparado y la verdad es que el resultado me gustó muchísimo. Así que ayer me puse a ello y el resultado fue una quiche buenísima, con el regustillo del queso azul, en este caso "Shropshire blue" de leche de vaca (para mí es vicioso este queso... :P), el toque dulce de la pera, que queda tan bien combinada con esta clase de quesos y el punto crujiente de las nueces, que encuentro que rompe muy bien con la textura tan esponjosa y suave que tienen las quichés.
Si no us agrada aquest farcit no passa res, com sabeu la quiche admet gairebé qualsevol cosa, tot va al gust de cadascú ;) A mi personalment aquest farcit em torna boja, la combinació dolç i salat m'encanta, sóc mooooolt de formatges, i de nous, a casa, no en falten mai, així que com estareu pensant... no en va sobrar gens ni mica... hehehe
Ayer fue un día lluvioso y gris y la verdad es que tuve muchas ganas de ponerme en la cocina y preparar alguna cosita para cenar y como pronto no habrá quien quiera encender el horno, aproveché para preparar esta quiche tan buena.
Si no us agrada aquest farcit no passa res, com sabeu la quiche admet gairebé qualsevol cosa, tot va al gust de cadascú ;) A mi personalment aquest farcit em torna boja, la combinació dolç i salat m'encanta, sóc mooooolt de formatges, i de nous, a casa, no en falten mai, així que com estareu pensant... no en va sobrar gens ni mica... hehehe
Ja veureu que és una recepta ben ràpida i senzilla i perfecte per a qualsevol ocasió ;)
Si no os gusta este relleno no pasa nada, ya que como sabéis la quiche admite casi cualquier cosa, todo va al gusto de cada uno ;) A mí personalmente este relleno me vuelve loca, la combinación dulce y salado me encanta, soy muuuuy de quesos, y de nueces, en casa, no faltan nunca, así que como estaréis pensando... no sobró ni un poquito... hehehe
Ya veréis que es una receta bien rápida y sencilla y perfecta para cualquier ocasión ;)
Quiche de pera, formatge blau i nous
(per una quiche de 16cm de diàmetre i 3cm d'alçada) Per la massa brisa:
- 125 grams de farina fluixa
- 63 grams de mantega freda a daus
- 2-3 grams de sal
- 40 grams d'aigua
Per la salsa de la quiche:
- 125 grams de nata
- 125 grams de llet
- 2 ous
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
Pel farcit:
- Una pera
- Un grapat de nous
- Formatge blau (la quantitat va al vostre gust)
- Formatge emmental ratllat
PREPARACIÓ
Comencem fent la massa brisa i per fer-la, seguirem exactament el mateix procés que per l'últim pastís que vaig publicar, el cherry pie, excepte pel sucre, que en aquesta ocasió no n'hi posem.
Preescalfem el forn a 180ºC i posem dins del bol del robot de cuina (tipus Kitchen Aid) la farina, la sal i la mantega freda a daus. I amb la pala i a velocitat mitjana deixem que es formi com una pols, semblant al formatge parmesà ratllat. A mesura que es vagin integrant tots els ingredients augmentem una mica la velocitat del robot de cuina (si no en teniu podeu utilitzar el batedor elèctric o fins i tot el triturador) i una vegada formada aquesta pols, canviem la pala pel ganxo i a poc a poc, deixem que es formi una pasta tot afegint-hi 2/3 de l'aigua. Si veiem que la massa en necessita més, l'acabem de posar tota. La treballem ben poc i quan veiem que ja la tenim, Ia retirem de la màquina i mentre preparem el farcit, la filmem amb paper film i la reservem a temperatura ambient.
Per la salsa del farcit només cal que dins d'un bol batem els ous juntament amb la sal, el pebre i la nou moscada. Tot seguit hi afegim la nata i la llet i ho batem bé.
Per altra banda barregem el formatge blau en trossets petitons, les nous picades (jo les vaig deixar força grossetes, perquè m'agrada trobar-hi els trossos, però si voleu les podeu picar ben petitones) i la pera a daus en un altre bol, i ho reservem.
I ja només ens queda ver el muntatge de la quiche i enfornar-la. Per fer-ho preparem una safata de forn, que hem de folrar amb paper vegetal i posar-hi un aro untat amb mantega pomada al damunt. Ara agafem la massa que hem preparat i amb l'ajuda d'una mica de farina que posarem al damunt de la superfície de treball i el corró, l'estirem a uns 2mm de gruix, i a continuació l'agafem i la col·loquem a poc a poc a dins de l'aro, pressionant bé cap a sota i per les parets, ja que aquesta massa tendeix a baixar una mica i nosaltres el que volem és que baixi el mínim. I deixem que per sobre sobresurti una mica de massa.
Ja per últim posem la salsa a dins, hi repartim la barreja de formatge, pera i nous pel damunt, hi posem el formatge emmental ratllat per sobre, perquè així es desfaci durant la cocció i faci una mica de crosta pel damunt, doblem una mica la massa que surt pels laterals, fent que quedin encarats cap a l'interior del motlle, perquè així no ens costi de desemmotllar després i ja només ens queda enfornar-la durant uns 15-20 minuts (si veieu que necessita més estona li deixeu uns minuts més, fins que quedi dauradeta), desemmotllar-la i deixar-la reposar fins que es refredi al damunt d'una reixeta. I ja la tenim!
*Tingueu en compte que no hem fet cap precocció de la massa abans de posar-hi el farcit, perquè com que el motlle no era gaire gran, la veritat és que no feia falta, així ja queda ben cuita. Però si utilitzeu un motlle més gran, llavors potser sí que convindria una precocció de la massa i després la cocció ja amb el farcit a dins.
Espero que us hagi agradat i que us animeu a fer-ne un dia, que val la pena! ;P
Bon profit!
Quiche de pera, queso azúl y nueces
(para una quiche de 16cm de diámetro y 3cm de altura)Para la masa brisa:
- 125 gramos de harina floja
- 63 gramos de mantequilla fría en cubos
- 2-3 gramos de sal
- 40 gramos de agua
Para la salsa de la quiche:
- 125 gramos de nata
- 125 gramos de leche
- 2 huevos
- Sal
- Pimienta
- Nuez moscada
Para el relleno:
- Una pera
- Un puñado de nueces
- Queso azul (la cantidad va al gusto)
- Queso emmental rallado
Empezamos
haciendo la masa brisa y para hacerla, seguiremos exactamente el mismo proceso
que para el último pastel que publiqué, el cherry pie, excepto por el azúcar,
que en esta ocasión no pondremos.
Precalentamos
el horno a 180ºC y ponemos dentro del cuenco del robot de cocina (tipo Kitchen
Aid) la harina, la sal y la mantequilla fría en dados. Y con la pala y a
velocidad media dejamos que se forme como un polvo, parecido al queso parmesano
rallado. A medida que se vayan integrando todos los ingredientes aumentamos un
poco la velocidad del robot de cocina (si no tenéis podéis usar el batidor eléctrico
o incluso el triturador) y una vez formado este polvo, cambiamos la pala por el
gancho y poco a poco, dejamos que se forme una pasta añadiendo 2/3 del agua. Si
vemos que la masa necesita más, la acabamos de poner toda. La trabajamos muy
poco y cuando veamos que ya la tenemos, Ia retiramos de la máquina y mientras
preparamos el relleno, la filmamos con papel film y la reservamos a temperatura
ambiente.
Para la
salsa del relleno batimos en un bol los huevos junto con la sal, la pimienta y
la nuez moscada. A continuación le añadimos la nata y la leche y lo batimos bien.
Por otro
lado mezclamos el queso azul en trocitos pequeños, las nueces picadas (yo las dejé
bastante grandes, porque me gusta encontrar los trozos, pero si queréis las
podéis picar bien pequeñitas) y la pera en dados en otro bol, y lo reservamos.
Y ya sólo
nos queda hacer el montaje de la quiche y hornearla. Para hacerlo preparamos
una bandeja de horno, la cubrimos con papel vegetal y ponemos un aro untado con
mantequilla pomada encima. Ahora cogemos la masa que hemos preparado y con la
ayuda de un poco de harina que pondremos encima de la superficie de trabajo y
el rodillo la estiramos a unos 2mm de espesor y a continuación la cogemos y la
colocamos dentro del aro, presionando bien hacia abajo y por las paredes, ya
que esta masa tiende a bajar un poco y nosotros lo que queremos es que baje el
mínimo. Y dejemos que por encima sobresalga un poco de masa.
Ya por
último ponemos la salsa dentro, repartimos la mezcla de queso, pera y nueces
por encima, ponemos el queso emmental rallado, que durante la cocción se va a derretir y quedará dorado, doblamos un poco la masa que sale por los laterales, haciendo que
queden encarados hacia el interior del molde, para que así no nos cueste
desmoldarla después y ya sólo nos queda hornearla durante unos 15-20
minutos (si véis que necesita más tiempo la dejáis unos minutos más, hasta que
esté doradita), la desmoldamos y la dejamos reposar hasta que se enfríe sobre
una rejilla. Y ya la tenemos!
*Tened en
cuenta que no hemos hecho ninguna precocción de la masa antes de ponerle el
relleno, porque como el molde no era muy grande, la verdad es que no hacía
falta, así ya queda bien cocida. Pero si utilizáis un molde más grande,
entonces quizás sí que convendría hacer una precocción de la masa y después la
cocción ya con el relleno dentro.
Espero que
os haya gustado y que os animéis a hacerla algún día, que vale la pena! ;P
Buen provecho!
Uau! un pecado original!! Petons
ResponEliminahehehe gràcies Marina! ;)
EliminaPetons!
Buf, quin encert de combinació! Ha d'estar boníssima! Pera amb formatge, nyam! Sens dubte la probaré. Per cert una llum preciosa a la primera foto. Petonàs guapa
ResponEliminaGràcies Sònia!! :D Està brutal!! hehehe La repetiré seguríssim!
Eliminal sobre el tema de la llum... ahir em va costar una mica, perquè com que feia mal temps, al lloc on normalment faig les fotos no m'hi arribava gens de llum, així que vaig regirar tota la casa, movent els mobles i tot cap a l'habitació que m'oferia la "millor" llum! hahaha Així que me'n alegro molt de que t'agradi el resultat!! hehehe ^^
Una abraçada bonica!
Té una pinta deliciosa, enhorabona, petonsss!!!
ResponEliminaMerci Àngels! ;) Me'n alegro de que t'hagi agradat!
EliminaPetons!
una combinacion espectacular de ingredientes q hacen de esta quiche una de mis favoritas!!! deliciosa
ResponEliminaMuchas gracias Sergio ^^ La verdad es que con este relleno está buenísima... me encantó! :P
EliminaUn abrazo!
Esa combinación le encanta a mi hija y a mi esque mezclar siempre el dulce con salado es apuesta segura, me has hecho babear jejeje me quedo por tu blog :)
ResponEliminawww.acomerconmama.blogspot.com
Para mi lo dulce y lo salado combinado también me suele gustar muchísimo, y el queso con la pera... me chifla! hehehe
EliminaMe alegro que te haya gustado y que te quedes por aquí :D Bienvenida!
Besos!
Ummm que bueno!!! Esta combinación tiene que estar riquísimo, te ha quedado genial.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Sí! Estaba buenísima! ;)
EliminaMuchas gracias Montse! Besos!
Quin aspecte tan apetitós, Cristina. Em quedo amb la recepta de la massa. Al farcit, com no puc amb els formatges forts, jo n'hi posaria un de molt suau. Petons.
ResponEliminaMoltes gràcies Chus! Prova-la de fer amb algun farcit diferent, ja veuràs que bona :)
EliminaPetons!
Cristina este quiche con esta combinacion esta genial y super apetecible con solo verlo.Muy bien te ha quedado,bueno todas, porque la otra de cerezas estaba tambien sublime.
ResponEliminaPeto
Muchísimas gracias Miquel! :D Me alegro mucho de que te hayan gustado ambas recetas!!
EliminaUn fuerte abrazo!
La combinació del formatge i la pera és suprema! i a mi que les quiches m'encanten... doncs aquesta em sembla irresistible!! hauré de trobar un moment per encendre el forn abans que no mori en l'intent ;). Un petonàs!
ResponEliminaQueden fantàstics aquests ingredients combinats! L'hauràs de provar Eva, ja veuràs com t'encantarà ;)
EliminaMoltes gràcies bonica! Petonets :)
ostres que bona!! m'has fet agafar gana!! aquesta l'he de fer ara que estic posada amb les quiches! petons
ResponEliminahehehe gràcies Roser!! Queda boníssima ;) si la proves ja m'explicaràs!!
EliminaUna abraçada guapa i bon cap de setmana!
Hola Cristina! No hacía falta que me preparases esta quiche para mi acampada del finde, jeje. Menuda pintaza, habrá que probarla ;-)
ResponEliminaBss
De nada Alfonso, toda para ti... hahaha ;)
EliminaMuchísimas gracias! Vale la pena probarla, ya me contarás.
Un fuerte abrazo y que vaya genial la acampada!
Que bonito te ha quedado este quiche Cris!!! Quiero un trocito!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Ya te mandaría un trozo Sandra! :)
EliminaMe alegro de que te haya gustado guapi! Muchos besos!
Aquesta combinació no l'he provat mai...me l'apunto! Petons!
ResponEliminaSi us agraden aquest tipus de formatges i la combinació dolç-salat, segur que us agradarà ;) A mi em va encantar! hehehe
EliminaMerci Mònica!! Una abraçada!
Uau Cris! Quina super quiche! A part que m'encanta la combinació pera-formatge blau (una vegada al curs de cuina vaig fer uns raviolis casolans amb aquest farcit), fa una pinta flipant! T'ha quedat super bé la massa, a mi alguna vegada m'ha passat que al posar el motlle al forn, la pasta s'em baixa pels costats i aleshores el farcit desvorda. Probaré això de fer-ho sense precocció a veure que tal va. Qui sap, potser m'animo i me la faig en versió mini per endurme-la a la feina en carmanyola!^^
ResponEliminaUn petó Cris!
Merci bonica!!! Realment aquesta combinació està brutal!! El truc està en pressionar bé la massa a les parets de l'aro i mirar de que quedi ben col·locada fins a baix de tot, perquè és veritat que aquesta massa tendeix a baixar una mica i llavors, segons com, ens pot sortir tot el farcit per sobre... hehehe ;) Prova-la i em dius què tal! M'encanta la idea de fer-ne una versió mini per la carmanyola!
EliminaMe'n alegro molt de que t'hagi agradat guapa! Petonets!! :)
Oh... amb el que m'arriben a agradar aquestes combinacions de sabors... Acabo de dinar, però hi faria un lloc si la tingués al davant! Quina pinta Cristina!
ResponEliminaEnhorabona!!
Moltes petonets
hehehe gràcies guapa!!! ^^ La veritat és que aquesta combinació em va agradar molt, la repetiré segur!! ;)
EliminaPetonets!
Hola Cristina! Ahir vaig fer aquesta quiche i t'he de dir que em va encantar! Molt fàcil de fer, ràpida i boníssima! M'encanta el contrast entre el cruixent de les nous i la pera amb la resta d'ingredients! Per cert, felicitats pel blog! Tant les fotos com les receptes són una passada!
ResponEliminaHola Jordi! Sí? Que bé!! Me'n alegro molt, doncs! :D
EliminaMoltes gràcies!! ^^ El tema de les fotos mica en mica el vaig mirant de millorar, gràcies al blog cada dia estic més enganxada a la càmera, hehehe
Per cert, ara acabo de veure la teva galeria de fotos de natura i m'ha encantat, quina preciositat!! Tant de bo algun dia pugui arribar a fer fotos com aquestes ;)
Petons!!!