Una semana más ya vuelvo a estar por aquí y esta vez para traeros una receta dulce y salada a la vez! Sí, sí, lo habéis leído bien ;) Son unas magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra, con un toque de queso parmesano y romero, que no quedan buenas, no, sino buenísimas! Las magdalenas en sí tienen el sabor dulce que las caracteriza, pero con estos trocitos de jamón y queso cogen un sabor a la vez salado que las hace irresistibles! A mí, como sabéis, las cosas dulces me vuelven loca, pero en casa, aún teniendo que probar todos los dulces que les preparo, son mucho más de salado... así que cuando vi esta receta de Xavier Barriga supe que era la perfecta para toda la familia, además de que ahora, con el tiempo que empieza a refrescar, ya va apeteciendo encender el horno. Y también hacía bastante tiempo que no colgaba una receta de este tipo en el blog, de manera que aquí la tenéis!
En la recepta d'en Xavier Barriga aquestes magdalenes porten tomàquet i formatge de cabra, però jo he optat per substituir el tomàquet pel pernil i acabar-les amb un toc de parmesà ratllat i romaní, que és el que acostumo a posar a la focaccia :P El resultat final, de veritat que val la pena, així que a veure què us sembla :)
Para mí la combinación dulce-salado, si se combina bien, es fantástica y en esta receta queda genial!
En la receta de Xavier Barriga estas magdalenas llevan tomate y queso de cabra, pero yo he optado por sustituir el tomate por el jamón y terminarlos con un toque de parmesano rallado y romero, que es lo que suelo poner en la focaccia :P El resultado final, de verdad que vale la pena, así que a ver qué os parece :)
En la receta de Xavier Barriga estas magdalenas llevan tomate y queso de cabra, pero yo he optado por sustituir el tomate por el jamón y terminarlos con un toque de parmesano rallado y romero, que es lo que suelo poner en la focaccia :P El resultado final, de verdad que vale la pena, así que a ver qué os parece :)
Magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra
(a mi m'han sortit 7 magdalenes grossetes, tot i que també es poden fer més petites o fins i tot fer-ho en forma de "cake")- 125 grams d'ou (uns dos ous mitjans)
- 100 grams de sucre
- 60 ml de llet sencera
- 220 ml d'oli d'oliva suau
- 210 grams de farina fluixa
- 5 grams de llevat químic
- 5 grams de sal
- Pernil ibèric tallat a trossos petitons
- Formatge de cabra tallat a daus
- Formatge parmesà recent ratllat
- Romaní fresc
PREPARACIÓ
Primer de tot i al damunt de, per exemple, un tros de paper vegetal, tamisem la farina, juntament amb el llevat i la sal. Ho reservem.
Tot seguit a dins del bol del robot de cuina o si no en teniu, en qualsevol bol que tingueu, comencem a batre a màquina i a velocitat mitjana els ous i el sucre. Quan comencin a espumar hi afegim la llet i ho seguim batent constantment. A continuació i a velocitat baixa hi afegim l'oli d'oliva a poc a poc i deixem que s'incorpori bé. Quan la mescla sigui homogènia, hi incorporem els ingredients secs que havíem tamisat abans i seguim batent a velocitat baixa i a poc a poc durant uns 2 o 3 minuts més, de manera que ens quedi una massa llisa i homogènia.
Ara tapem la massa, dins del bol mateix amb paper film o un drap i la reservem a la nevera durant un mínim d'una hora i fins a 24 hores i tot. Jo ho vaig preparar el dia abans i vaig deixar que em reposés tota la nit per així acabar-ho pel matí.
Per omplir les càpsules, primer les col·loquem en aquesta safata que us he explicat, les omplim només de la base, hi posem un trosset de formatge de cabra a dins, les acabem d'omplir fins una mica més de la meitat, hi posem un altre dau de formatge de cabra a sobre, el formatge parmesà ratllat (al gust) i una mica de romaní. I ja les podem enfornar a 210ºC durant uns 14-15 minuts.
L'aroma que impregna a tota la cuina és taaaant bona, m'encanta! :P
Recent fetes i encara una mica calentones és com més m'agraden, ja que el formatge del seu interior encara està una mica calent, però de totes maneres a temperatura ambient segueixen estant boníssimes i ben esponjoses.
Espero que us hagin agradat aquestes magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra tant bones i que us animeu a provar-les i a fer-les segons els vostres gustos!
I per últim, pel que fa a la seva conservació, dir-vos que el millor és guardar-les dins d'algun recipient hermètic per tal de que no sens assequin i es mantinguin així de tovetes més temps. I ja us aviso que cada vegada que l'obriu no podreu evitar agafar-ne una (o més d'una), perquè l'aroma que us deia que queda per tota la cuina quan estant recent fetes... la sentireu cada vegada que l'obriu ^^
Bon profit!
Magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra
(a mí me han salido 7 magdalenas más bien grandes, aunque también se pueden hacer más pequeñas o incluso hacerlo en forma de "cake")- 125 gramos de huevo (unos dos huevos medianos)
- 100 gramos de azúcar
- 60 ml de leche entera
- 220 ml de aceite de oliva suave
- 210 gramos de harina floja
- 5 gramos de levadura química
- 5 gramos de sal
- Jamón ibérico cortado en trozos pequeños
- Queso de cabra cortado en dados
- Queso parmesano recién rallado
- Romero fresco
Primero de todo y encima de, por ejemplo, un trozo de papel vegetal, tamizamos la harina, junto con la levadura y la sal. Lo reservamos.
A continuación dentro del bol del robot de cocina o si no tenéis, en cualquier bol que tengáis, empezamos a batir a máquina y a velocidad media los huevos y el azúcar. Cuando empiecen a espumar añadimos la leche y lo seguimos batiendo constantemente. A continuación y a velocidad baja añadimos el aceite de oliva poco a poco y dejamos que se incorpore bien. Cuando la mezcla sea homogénea, incorporamos los ingredientes secos que habíamos tamizado antes y seguimos batiendo a velocidad baja y poco a poco durante unos 2 o 3 minutos más, de manera que nos quede una masa lisa y homogénea.
Ahora tapamos la masa, dentro del bol mismo, con papel film o un paño y la reservamos en la nevera durante un mínimo de una hora y hasta 24 horas y todo. Yo lo preparé el día antes y dejé que me reposara toda la noche para así terminarlo por la mañana.
Para llenar las cápsulas, primero las colocamos en esta bandeja que os he explicado, las rellenamos con la masa sólo de la base, ponemos un trocito de queso de cabra dentro, las acabamos de llenar hasta un poco más de la mitad, les ponemos otro dado de queso de cabra encima, el queso parmesano rallado (al gusto) y un poco de romero. Y ya las podemos hornear a 210ºC durante unos 14-15 minutos.
El aroma que impregna toda la cocina es maravilloso, me encanta! :P
Recient hechas y todavía un poco tibias es como más me gustan, ya que el queso de su interior todavía está un poco caliente, pero de todos modos a temperatura ambiente siguen estando buenísimas y bien esponjosas.
Espero que os hayan gustado estas magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra tan ricas y que os animéis a probarlas y en hacerlas a vuestro gusto!
Y por último, en cuanto a su conservación, deciros que lo mejor es guardarlas dentro de algún recipiente hermético para que no se nos sequen y se mantengan así de blanditas más tiempo. Y ya os aviso que cada vez que lo abráis no podréis evitar coger una (o más de una), porqué el aroma que os decía que queda por toda la cocina cuando están recién hechas... la sentiréis cada vez que lo abráis ^^
Buen provecho!
Mmmm que bones! T'han quedat ideals! a mi també m'agraden molt els pastissos salats, en format magdalena o cake, trobo que queden genial i a més sorprenents, oi? Fan el menjar m´s divertit... Una abraçada maca
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Gràcies Pilar!! :D
EliminaDoncs sí, són una opción divertida i original i queden tant bones...!! :P
Una abraçada bonica!
Madre mía que pinta que tienen! Yo hace poco hice unos mufins de parmesano y estaban deliciosos. Me gusta la mezcla del queso con el jamón, tienen que estar muy buenos! Un saludo.
ResponEliminaMuchas gracias Elena!! :) La verdad es que estaban riquísimas!!
EliminaUn beso!
Ostres tu quina pinta noia. I porten sucre! A mi m'encanten els muffins salats, en faig de tan en tan però no he posat mai sucre. Les probaré :-) Un petonàs bonica
ResponEliminahehehe moltes gràcies Sònia!! Sí, porten sucre! És que les magdalenes en si tenen el seu gust característic, però els ingredients salats que hi afegeixes li aporten el toc salat, a casa ens van encantar!!
EliminaJa m'explicaràs què tal!! Una forta abraçada reina!
Fa temps que tinc ganes de provar de fer magdalenes salades però no m'acabo de decidir! Aquestes teves fan molt bona pinta i és que amb els ingredients que porta han de ser molt i molt bones!!!
ResponEliminaDoncs anima't a provar-les Anna, perquè ja veuràs com segur que tindran molt èxit ;) Queden boníssimes!! Ja m'explicaràs què tal ;)
EliminaPetons guapa!
Molt bona idea, doncs, la del parmesà i romaní!! Això del romaní em recorda la focaccia, i el parmesà també hi dóna un toc italià que ha de ser deliciós. Quines magdalenes més originals! Petons, Cristina!
ResponEliminaMoltes gràcies Marina!! Sí! :) justament ho vaig fer pensant amb la focaccia ;) li aporten un toc fantàstic!
EliminaUn petonet guapa!
mmm... el contrast dolç salat ha de quedar espectacular! I els ingredients, pernil, formatge i romaní, combinen super bé. recepta apuntada!
ResponEliminaLa foto del tall és espectacular!
Merci guapíssima!! ^^ Me'n alegro de que t'hagi agradat!!
EliminaUn petonet!
oohhh irresistibles!! saps que soc més de salat que de dolç? imagina com m'entren aquestes magdalenes. petons
ResponEliminahehehe com als de casa meva, que els hi van encantar!! És una opció perfecte perquè tothom estigui content ;)
EliminaMoltes gràcies guapa!! Una abraçada!
No n'he provat mai, de magdalenes dolces-salades a la vegada! però la pinta és increïble, i el cor farcit de formatge de cabra m'ha deixat salivant!! un petó guapa!
ResponEliminaDoncs són boníssimes Eva!! Jo segur que les aniré fent en més d'una ocasió, i més després de veure que van agradar tant!! :)
EliminaMoltes gràcies bonica!! Petons!
Hola!! acabo de descubrir tu blog, qué buenas y originales estas magdalenas!!!, y la crema de calabaza deliciosa!!! y las milhojas con queso mascarpone e higos ummmm... tiene que estar riquísimaaaasss...!!!! así que viendo la maravilla de recetas y fotografías que tienes, por aquí me quedo como seguidora. Un saludo!!
ResponEliminaElena, del blog: Unas Gotas de Imaginación
:D Muchas gracias Elena!! Bienvenida!! Me alegro muchísimo de que te haya gustado el blog y que te quedes por aquí, que bien!!
EliminaUn beso guapa!
Jo no sóc gaire amant de les magdalenes...però aquestes les he de provar com sigui.
ResponEliminaTenen un gust especial, a nosaltres ens van agradar molt ^^ Si les proves ja em diràs què us han semblat Cristina ;)
EliminaMerci guapa! Una abraçada!
Quina delícia...amb aquest cor de formatge fos...ha de ser un esmorzar, berenar, sopar o ressopó de luxe!!! Petons!
ResponEliminaSí!! I quan encara estava una mica calent... mmmm! A mi és com més m'agraden!! :P
EliminaGràcies bonica!! Un petó!
Quina delícia de magdalenes Cristina! Algun cop he preparat unes magdalenes similars, però ni de conya m'han quedat com a tu!
ResponEliminaPetons!
Moltes gràcies Víctor!! La veritat és que surten ben bones! :P
EliminaSegur que les teves també van quedar genials, home!! Una abraçada!
Que maravilla Cris, como decimos los gallegos esto tiene que ser "comer e morrer" comer y morir de los buenas que tienen que estar, una receta exquisita y las fotos preciosas, me ha encantado!!! felicidades guapa
ResponEliminaUn besazo
Oh! Muchas gracias guapísima!!! :D Pedazo comentario que me has dejado! ^^
EliminaUn abrazo bien fuerte!!
Magdalenes en versió salada! És una opció que mai t'esperes ;-) Segur que amb el pernilet estan boníssimes.
ResponEliminaÉs veritat Montse, no són gaire vistes i realmente surten ben bones!! ;)
EliminaMoltes gràcies guapa!! Petons!
Espectaculars, ja estic esperant l'ocasió ideal per fer-les!!
ResponEliminaGràcies bonica!! Que bé! Espero que us agrarian!! ^^
EliminaUn petó!
M'agrada molt la idea de barrejar dolç amb salat. M'ho apunto! Petons
ResponEliminaMerci guapa! ;)
EliminaUna abraçada!
En vaig fer una vegada de minis per a l'aperitiu i van agradar molt! la foto del tall et diu menja'm! bona setmana!
ResponEliminaQueden molt i molt bé, oi? I el contrast és interessant ^^
EliminaMoltes gràcies Teresa! Petons!