Avui he preparat un sopar ràpid, bo i ben fàcil de fer. He improvitzat una mica amb el que tenia per casa i el resultat ha estat aquest.
Comencem per la botifarra esparracada.
INGREDIENTS (per a dos persones)
- 300 grams de botifarra
- Pa de coca
- 4 talls de formatge
- Una bona barreja de bolets (pinenques, rossinyols de pi, fredelucs...)
- Oli d’oliva
- Sal
- All i julivert
PREPARACIÓ
Preescalfem el forn a 180º.
A continuació partim la botifarra en dos parts (per fer dos racions) i hi
fem un tall al mig. Tot seguit ja les podem fer a la brasa.
Mentrestant, en una paella, posem a fregir els bolets i quan estiguin mig
fets els hi tirem la sal (abundant) i una mica d’all i julivert picat.
Tallem el pa de coca i el posem a torrar i quan estigui torradet, l’untem
amb tomàquet i hi posem un tall de formatge al damunt. Seguidament el posem al
forn, just perquè es fongui el formatge.
Quan estigui una mica fos, traiem el pa del forn, hi posem la botifarra al
damunt i els bolets dins del tall que prèviament hem fet a les botifarres i
finalment hi tirem un rajolí d’oli d’oliva.
Espero que us agradi!
INGREDIENTS (per a dos persones)
- Un pebrot vermell
- Una albergínia
- Una ceba
- 4 ous
- Pa de coca
- Oli d’oliva
- Sal
PREPARACIÓ
En el meu cas, l’escalivada ja la tenia feta, però us explico com
preparar-la al forn.
Preescalfem el forn a 200º. Emboliquem amb paper de plata i per separat el
pebrot, l’albergínia i la ceba i quan el forn estigui calent, ho posem tot a
dins i deixem que es faci aproximadament durant 25-30 minuts per banda. Pot ser que la ceba
necessiti una estona més que la resta. Veureu que estan fetes, quan al
girar-les noteu que estant tovetes i a més, la olor que desprenen ja ens ho diu
tot.
Tot seguit les traiem del forn, les desemboliquem i les deixem refredar una
mica i seguidament les pelem i les tallem. El pebrot i l’albergínia en tires i
la ceba en juliana. Finalment hi posarem la sal i una mica d'oli d'oliva (poc, perquè ja s'impregnaran quan les posem al mig de la truita).
I ara és el torn de la truita. Posem una paella al foc amb una mica d’oli, tirem
una mica de sal als quatre ous i els deixatem, i quan l’oli de la paella sigui
calent els hi tirem. Mentre es comença a fer la truita, tallem el pa de coca i
el posem a torrar. Girem la truita i col·loquem l’escalivada en una de les seves
bandes i finalment la doblem, de manera que l’escalivada quedi al mig de la
truita.
Ja per acabar, untem el pa de coca amb tomàquet, oli i sal, partim la
truita en dos parts (per fer dos racions), posem les truites a sobre el pa i
ja ho tenim!
Bon profit!
També es podrien fer aquestes dos receptes amb altres ingredients. Per exemple, en comptes d'utilitzar pa de coca, es podria haver fet amb coca de recapte, que podeu
fer vosaltres, o també amb una làmina d’hojaldre, que tant podeu comprar feta
o preparar-la a casa... Tot depèn del gust de cadascú! Jo com que tenia pa de coca a
casa i a tots ens encanta, doncs he aprofitat, però de possibilitats n’hi ha
tantes com vulgueu!
Seguro que estaba muy rico!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Hola! La verdad es que sí, además de ser muy fácil y rápido de hacer!
ResponEliminaMuchas gracias por hacer un comentario ;) me apunto vuestro blog, que ya he visto alguna receta que me gustaría probar! Un beso!