Aquest pastís el vaig extreure d’una revista de cuina de la meva germana. El resultat va agradar molt a tothom i l’he fet repetides vegades. És molt senzill de fer i el resultat deliciós!
INGREDIENTS (per a 6 persones)
Pel pastís:
- 3 cullerades soperes de cafè
"ristretto"
- 2 cullerades soperes d'aigua
calenta
- 175 grams de mantega a
temperatura ambient
- 175 grams de sucre morè
- 3 ous
- 1 culleradeta d'essència de
vainilla
- 175 grams de farina de
llevadura
- 1 culleradeta de llevadura
en pols
- 50 grams de nous trossejades
i algunes senceres per decorar
Per la glassa:
- 3 cullerades soperes de cafè
“ristretto”
- 2 cullerades soperes de llet
calenta
- 150 grams de mantega a
temperatura ambient
- 250 grams de sucre glaç
PREPARACIÓ
Primer de tot hem de
preescalfar el forn a 180º, que és fàcil oblidar-se'n ;)
A continuació escalfem l’aigua
fins que bulli (en un cassó o al microones). Mentrestant, preparem el cafè.
Quan l’aigua entri en ebullició, la retirem i barrejem les tres cullerades de
cafè amb les dos d’aigua i ho posem a la nevera.
Ara ja podem anar pel pastís.
Posem la mantega i el sucre
morè en un recipient i els mesclem amb el túrmix fins que quedi esponjós. A
continuació hi afegim els ous, un a un i els anem incorporant a poc a poc. Una
vegada estiguin incorporats, arriba el torn de l’essència de vainilla.
Seguidament hi afegim la farina i la llevadura tamissades i barrejem suaument
fins que la mescla sigui homogènia. I finalment hi afegim el cafè amb l’aigua i
les nous trossejades.
Ara ja ho podem enfornar. O bé
podem untar el motlle amb una mica de mantega, o bé hi podem posar paper de forn.
Ho posem al forn durant uns
20-25 minuts a 180º (fins que l’escuradents surti net) i després ho deixem
refredar, el desemmotllem i el deixem acabar de refredar sobre una reixeta.
Ara és el torn de la glassa,
que podem anar preparant mentre el pastís es refreda del tot (aproximadament 1
hora).
Per fer la glassa, el primer
que fem és barrejar les tres cullerades de cafè amb les dos de llet calenta
(que podem escalfar en un cassó o al microones) i ho posem a la nevera. Tot
seguit utilitzem el túrmix (i si voleu també les mans) per barrejar la mantega
amb el sucre glaç i quan la mescla sigui homogènia i esponjosa, ja hi podem
posar el cafè amb llet.
Ara ja només ens queda tallar
el pastís per la meitat i untar-lo de la glassa. Després posem l’altre meitat a
sobre i també la ben untem amb la glassa. Finalment, ens queda posar la glassa
que queda en una màniga pastissera i decorar com més ens agradi. Si voleu,
podeu posar alguna nou a sobre la glassa per acabar de decorar el pastís.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Espero que t'hagi agradat!
I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)
Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!
Espero que te haya gustado!
Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)
Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!