De flams n’he fet des de
sempre, però aquest és la primera vegada que el faig i n’estic molt contenta.
El vaig trobar a la pàgina de Directo al paladar i vaig dir-me que el tenia de
provar. I com que aquests dies encara m'han anat quedant algunes maduixes per la nevera, doncs he aprofitat. Li donen un gust delicat i molt fresc al flam i no porta cap
complicació, ja ho veureu! Ara que cada vegada més anirem trobant maduixes a les
botigues val la pena fer-los i més si us agraden els flams!
INGREDIENTS (per a 6-8 persones)
- 500 ml de llet
- 8 maduixots
- 250 grams de sucre
refinat
- 8 ous
- Caramel líquid
PREPARACIÓ
Com sempre i per no
oblidar-nos-en, posem a preescalfar el forn i en aquest cas a 180ºC.
Seguim, posant el caramel
a la base de les flameres i netejant i tallant en trossos petits les maduixes.
Ara posem les maduixes
dins d’un bol amb la llet i ho ben triturem amb el túrmix. Quan ho tinguem ben
triturat ho passem pel colador i ho reservem.
Tot seguit batem els ous
amb el sucre, però sense passar-nos, perquè no agafin aire i després ho
incorporem a la mescla de la llet i les maduixes. Ho ben batem amb el batedor
manual o amb l'elèctric i ho anem posant dins les flameres.
Ja només ens queda
omplir una bandeja de forn d’aigua (perquè s’han de coure al bany Maria),
posar-hi les flameres al damunt i cap al forn durant aproximadament 40 minuts (si els feu en flameres petites, sinó haureu de deixar-li més estona). I si veieu que la base
dels flams queda torradeta, a mitja cocció hi podeu posar una mica de paper
d’alumini a sobre perquè es continuïn coent, però sense cremar-se.
Finalment els retirem
del forn, els deixem refredar una mica i si els volem menjar fresquets els posem a la nevera com a mínim un parell d'hores i si ens agraden recent fets, ja ens els podem menjar!
Que bons que són els
flams i que bones que són les maduixes! Quina fusió més espectacular!!!
Per cert, aquestes galetes amb les que els he acompanyat les trobareu explicades aquí: recepta. Estant delicioses! ^^
Bon profit!
Boníssims... m'encanten, últimament en bereno molts dies. Petons!
ResponEliminaHola Cinta!
Eliminasí que són boníssims! després d'haver-los descobert en feré ben sovint! :)
Gràcies!
Petons!
Mmmmmmmmmmmmm y remmmmmmmmmmm que buena pinta tiene.
ResponEliminaBesos.
:D muchas gracias Silvia!
EliminaUn beso!