Aquesta és la segona recepta que vaig aprendre a fer al taller de cuina "per emportar" del ccvic el Montseny aquest dimecres passat i és el segon plat que vam fer ahir per dinar. És una recepta de la Mireia Carbó i us asseguro que val molt la pena.
Mai abans havíem provat el conill amb ametlles i ja us asseguro que no serà la última vegada, perquè la veritat és que queda realment boníssim! Les ametlles donen una textura molt característica a la salsa i les olives, juntament amb el toc d'orenga que també se li posa, li donen un gust molt bo al conill. És una recepta fàcil, relativament ràpida de fer i diferent del que almenys, a casa, estem acostumats. És un plat de diumenge perfecte i d'aquells amb el que quedes com un senyor sense gaires complicacions.
INGREDIENTS (per a 6 persones)
- Un conill i mig (si no el voleu tallar vosaltres podeu demanar a la carnisseria que us el netegin i us el tallin a trossos petits)
- 3 grans d'all
- 1 ceba grosseta
- 1 got i mig de vi blanc
- 1 got i mig d'aigua
- 150 grams d'olives verdes o negres sense pinyol (si no en voleu posar també us quedarà ben bo, però encara que no us les mengeu us recomano que les hi poseu, perquè li donen un gust molt bo a la salsa)
- 75 grams d'ametlles torrades (jo vaig utilitzar les que porten pela i no cal pelar-les)
- 1 pessic d'orenga o farigola
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
Comencem salpebrant el conill.
Seguim pelant i ratllant la ceba i pelant i picant els alls (si voleu també ho podeu tallar tot ben petit). En una cassola baixa, escalfar un bon raig d'oli d'oliva i enrossir-hi el conill. Quan veiem que queda rosset, el retirem del foc i el reservem en un plat. En el mateix oli, coem la ceba i els alls a foc suau amb una mica de sal, fins que comenci a agafar color (poqueta estona) i quan això passi, ja hi podem incorporar altra vegada el conill ben repartit. El reguem amb el vi i ho tapen i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts i de tant en tant ho remenem una mica.
Mentrestant, en un got de la batedora, triturem les ametlles amb l'aigua fins que quedin ben fines i passats els 5-10 minuts ho afegim a la cassola, junt amb les olives i el pessic d'orenga o de farigola. Ho tapem (perquè s'estovi abans i no es redueixi tant la salsa) i ho deixem coure durant 20 minuts, fins que el conill sigui tendre. Rectifiquem de sal, si cal, i si veiem que la salsa queda molt seca durant la cocció, no passa res, hi afegim una mica més d'aigua.
I cap a taula!
Si voleu fer el guisat d'un dia per l'altre també ho podeu fer, ja que fins i tot són més gustosos que preparats el mateix dia.
I si no us agrada el conill, també ho podeu fer amb pollastre per exemple i us quedarà boníssim igualment.
Bon profit!
Lo cierto es que es una combinación de sabores muy curiosa pero no por ello menos acertada. Una receta estupenda.
ResponEliminaBesos.
Hola Silvia! Tienes toda la razón. A nosotros nos encantó :)
EliminaMuchas gracias! Besos
Fa molt de temps que no menge conill, abans ma mare feia de tant en tant i estava ben bo. Crec que vaig a aprofitar l'ocassió i passar-li la teva recepta, a veure si s'anima perque té molt bona pinta! A més m'agrada molt l'atmella en les salses ^-^
ResponEliminaUn bes!
Doncs així aquest conill t'agradarà segur! Nosaltres el repetirem ben aviat, perquè és d'una de les maneres que ens ha agradat més! No en va quedar gens, ni tant sols del suquet, que vam anar sucant amb el pa! :D
EliminaUn petó!
Hummmm!! Make me so humgry...Would u like follow each other? Let me know. Kisses
ResponEliminahehehehehe! :) Thank you! Your blog looks great and it's interesting, I like ;)
EliminaI no sé si segueixes les cadenes aquestes de premis, però estas nominada a un d'ells al nostre blog ;D (Si no les segueixes no passa res!)
ResponEliminaQuina il·lusió!!!! Moltes gràcies per nominar-me! De moment encara no ser gaire com funiona, ja us he deixat tot de preguntes al vostre blog, hehehehehehe ;) Però sí que les vull seguir! Estic molt contenta!
EliminaUna abraçada!!!!
Esta receta con ese toque de olivas estará para chuparse los dedos de verdad ja, ja.
ResponEliminaSaludos
Hahahahaha! Y tanto que lo está! Queda buenísimo! ;)
EliminaMuchas gracias Maria Dolores!
Un besazo!
Aprovecho para dejarte otro comentario porque este conejo me ha parecido genial Vaya salsita has preparado más rica! Este plato si que es para chuparse los dedos. Bs
ResponEliminaAlfonso, realmente lo es! A todos nos encantó. No lo habíamos probado nunca así y me parece que de ahora en adelante se convertirá en el segundo plato estrella de las comidas domingueras en mi casa!
EliminaMuchas gracias! Un abrazo
El conill m'agrada cuinat de qualsevol manera, avui el volia fer amb una salsa d'ametlles. Veient aquesta recepta... hi afegiré olives.
ResponEliminaEp, i pa per sucar.
Que bé que t'hagi agradat! La veritat és que el conill és bo de totes les maneres, però així, a casa, ens va agradar especialment ;) I el pa, sens dubte, no hi pot faltar!
EliminaMoltes gràcies i una abraçada!
Avui l'he fet per dinar i és boníssim!!
ResponElimina:) Me'n alegro molt de que l'hagis preparat i que us hagi agradat! Realment és un plat boníssim, a casa des de que el vam descobrir, que l'hem fet en numbroses ocasions ;)
EliminaMoltíssimes gràcies Susanna! Un petó ben fort!
L'he fet avui per dinar i un gran encert. I molt fàcil de fer!
ResponElimina