Avui que fa aquest dia tant gris i plujós, us porto la recepta d'una crema de carxofes, molt suau i bona i ben fàcil de fer. Em sembla que en un dia com el d'avui aquest tipus de plats venen més de gust i per això l'he preparat per l'hora de sopar. A més, avui el meu poble, Sant Julià de Vilatorta, ha sortit al programa "Divendres" de TV3!! I tot i aquest mal temps, que ha estat present al llarg de tot el programa, hi havia moltíssima gent al carrer aguantant el xàfec! Així que aquesta recepta també va per tots ells! Esperem que demà el dia ens afavoreixi una mica més ;)
INGREDIENTS (per a quatre persones)
- 8 carxofes
- 1 patata grossa
- 1 litre d'aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- Un rajolí de crema de llet (de la nata per muntar)
- 4 talls de pernil salat finíssim
PREPARACIÓ
Comencem netejant i trinxant les carxofes (hi posem les fulles tendres i un tros de la base, els cors els reservem per fer una altra recepta o per acompanyar la crema) i les sofregim dins una cassola amb oli. Després hi afegim la patata tallada ben fineta i ho cobrim d'aigua. Deixem que es cogui fins que les verdures estiguin cuites.
Tot seguit ho triturem amb el túrmix i ho passem pel colador xinés. Ho salpebrem, hi afegim un rajolí de crema de llet i ho tornem a passar pel túrmix. Comprovem que estigui bé de sal i sinó ho rectifiquem.
Posem els talls de pernil entre dos trossos de paper vegetal i els posem 1 minut al microones i al 100%. Els retirem, els deixem refredar uns segons i comprovem si han quedat cruixents. Si encara els falta una mica els podem tornar a posar uns 30 segons o 1 minut més.
Finalment servim la crema i hi esmicolem el pernil cruixent pel damunt. I ja la tenim a punt!
Si volem, també podem posar al microones durant 7 minuts i al 100% els cors de les carxofes que ens han sobrat, per després saltejar-los i utilitzar-los per acompanyar la crema (posar-los al microones damunt d'un plat i tapats amb paper film).
Espero que us hagi agradat! :)
Bon profit!
INGREDIENTS (per a quatre persones)
- 8 carxofes
- 1 patata grossa
- 1 litre d'aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- Un rajolí de crema de llet (de la nata per muntar)
- 4 talls de pernil salat finíssim
PREPARACIÓ
Comencem netejant i trinxant les carxofes (hi posem les fulles tendres i un tros de la base, els cors els reservem per fer una altra recepta o per acompanyar la crema) i les sofregim dins una cassola amb oli. Després hi afegim la patata tallada ben fineta i ho cobrim d'aigua. Deixem que es cogui fins que les verdures estiguin cuites.
Tot seguit ho triturem amb el túrmix i ho passem pel colador xinés. Ho salpebrem, hi afegim un rajolí de crema de llet i ho tornem a passar pel túrmix. Comprovem que estigui bé de sal i sinó ho rectifiquem.
Posem els talls de pernil entre dos trossos de paper vegetal i els posem 1 minut al microones i al 100%. Els retirem, els deixem refredar uns segons i comprovem si han quedat cruixents. Si encara els falta una mica els podem tornar a posar uns 30 segons o 1 minut més.
Finalment servim la crema i hi esmicolem el pernil cruixent pel damunt. I ja la tenim a punt!
Si volem, també podem posar al microones durant 7 minuts i al 100% els cors de les carxofes que ens han sobrat, per després saltejar-los i utilitzar-los per acompanyar la crema (posar-los al microones damunt d'un plat i tapats amb paper film).
Espero que us hagi agradat! :)
Bon profit!
A casa mengem moltes carxofes, en agraden de totes les maneres imaginables, en crema no n'hem fet mai, i segur que està boníssima!!
ResponEliminaHola!! :)
EliminaA nosaltres també ens agraden molt i gairebé cada setmana en fem i avui amb aquest temps que ha fet he pensat que per sopar ens aniria la mar de bé aquesta crema! I és que és el que dius, són bones de totes les maneres les carxofes! Si les proves de fer així ja em diràs què tal ;)
Una abraçada!!
nyyaammmm!!! que bona la crema de carxofes! i aquesta és un acompanyament de luxe! petons
ResponEliminaHola Roser!
EliminaMoltes gràcies!!! ^^ Sí que arriba a ser bona la crema de carxofes i mira que aquesta és ràpida i senzilla de fer. Aprofitant un dia com el d'avui ha anat de perles!
Petons
Las alcachofas de todas las maneras. Esta crema, fabulosa
ResponEliminaBss
Hola Dolores! :)
EliminaTienes toda la razón, las alcachofas están buenas de todas las maneras! En casa nos encantan.
Muchas gracias!! Besos
Una recepta fàcil i boníssima! Presentada en got, i amb aquest fons de contrast... ve molt de gust, Cristina!! Petons
ResponEliminaHola Marina!
EliminaSí que és ben fàcil i el resultat és molt bo ;)
Moltes gràcies guapa, me'n alegro de que t'hagi agradat!!! Petons
M'agraden molt les cremes, aquesta recepta me l'anotaré que té una pinta de bona... petons
ResponEliminaHola Roser!
EliminaA mi també m'agraden molt! ^^ Si la proves ja em diràs si t'ha agradat, ja veuràs com sí! ;)
Una abraçada!
¡deliciosa!, tiene que estar tremenda.
ResponEliminabesitos
Hola Dácil!
EliminaMuchas gracias!! Que bien que te haya gustado :)
Besos!
Ohh, carxofes!! amb aquest cruixent de pernil ha d'estar riquíssima la crema! I crec que ja t'ho vaig dir però tens unes presentacions que m'encanten, senzilles però molt elegants.
ResponEliminaLa mona et va quedar preciosa! i a més em sembla molt curiosa perquè no té res a vore amb les que es fan per aquí (amb una masa molt pareguda a la del roscó de reis) així que encara que hagi passat Pasqua hem de animar-nos Frontian i jo i provar a fer una com la teva, a veure què tal , que segur que està també boníssima!
Un beset guapa!
Moltes gràcies guapíssima!! Me'n alegro molt de que t'agradin!!! I que bé que tinguis ganes de provar de fer la mona! :D
EliminaLa mona és el que vaig dir, pot anar bé per a qualsevol celebració. Es pot decorar com una mona, però també ens pot servir com a pastís d'aniversari, per exemple. Així que si el proveu de fer ja em direu si us ha agradat! ;) A casa va ser un tot èxit!!
Aquí de les que s'assemblen al tortell de Reis també se'n fan, però aquestes fetes amb pa de pessic i amb farcit de melmelada també són força típiques i el que sobretot varia en aquest cas, és el cobertura, que normalment sol ser de mantega, yema o també de xocolata. Amb aquesta cobertura va ser una mica menys dolça i d'aquesta manera va ser més al gust de tothom! :)
Una forta abraçada!!!
Oh quina bona pinta! Mai l'he feta, crec que és perquè mai se com cuinar les carxofes quan són per fer crema, però mai hagués pensat que es poden cuinar les fulles!
ResponEliminaHola Mireia! Moltes gràcies!! ^^
EliminaDoncs sí! En aquest cas s'aprofiten les fulles tendres de la carxofa i és el que acaba donant-li el gust a la crema. Això sí, s'ha de passar pel colador perquè sinó es troben els fils de les fulles! hehehe ;)
Una abraçada guapa!!
Una crema ben apetitosa. M'ho apunto com a pendent, perquè a mi també em costa cuinar les carxofes... petons!
ResponEliminaHola Cinta!
EliminaMoltes gràcies!! Prova-la de fer, perquè ja veuràs que no costa gens i que queda una crema ben bona i suau. Ja m'explicaràs què tal! :)
Un petonet guapa!!
Que rica esta crema Cris!!! Me ha encantado la forma en que la has presentado con el vaso!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
^^ Muchas gracias Sandra!! No sabia como presentarla y al final pensé que con el vaso quedaría sencillo, pero a la vez diferente. Me alegro de te haya gustado :)
EliminaUn fuerte abrazo!!!
Las alcachofas y el jamón combinan que ni hechos el uno para el otro. Pásate por nuestro blog y verás otra versión con estos dos productos.Copa de alcachofas con jamón. Igual te interesa.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES