Avui us porto una altra
recepta dolça, per xocolaters total!
Divendres passat va ser l’aniversari
de la meva àvia i ella és molt xocolatera, no hi ha bombó que se li resisteixi,
i per això, a la festa sorpresa que li vam preparar ahir, no hi podia faltar el
pastís de xocolata! Li va encantar!
Va ser la primera vegada
que el vaig fer, hi estic bastant contenta. És una recepta extreta de “El libro
del oro del chocolate”, que com podeu veure utilitzo bastant (m’encanta!) i no
és un postra fàcil, però tampoc és difícil. Si seguiu bé tots els passos surt
perfecte. És un postra elegant i molt bo. Això sí, atipa molt!
INGREDIENTS (per fer un pastís d'uns 26 cm de diàmetre)
Per la massa:
- 190 grams de mantega
- 250 grams de sucre
refinat
- 6 ous
- 175 grams de maicena
- 60 grams d’ametlles
triturades
- 30 grams de cacau amarg
en pols
Per la mousse de xocolata:
- 700 grams de xocolata
fondant
- 8 rovells d’ou
- 110 grams de sucre
refinat
- 375 ml de llet
- 4 culleradetes de
gelatina en pols
- 500 ml de nata fresca
PREPARACIÓ
Comencem folrant un motlle
ajustable d’uns 26 cm de diàmetre, amb els laterals alts, amb paper de forn. I
preescalfem el forn a 200º.
A continuació en un bol i
amb l’ajuda del batedor elèctric, treballem la mantega i la meitat del sucre
fins que obtinguem una crema clara. Afegim els rovells dels ous, d’un en un,
barrejant bé.
En un recipient a part,
barregem les clares i l’altra meitat del sucre i ho batem ràpidament fins que
estiguin espumoses i brillants i el sucre estigui totalment dissolt. I en un
altre recipient, mesclem la maicena i les ametlles.
Seguidament incorporem una
cullerada de la barreja de les ametlles i una altra de la barreja de les clares
a la de la mantega i ho barregem bé. Repetim la operació fins que ho haguem
incorporat tot.
Ara agafem el motlle i cobrim
la base amb unes quatre cullerades de la barreja obtinguda i les ben repartim.
Després, amb l’ajuda d’un colador, escampem bé el cacau en pols pel damunt i ho
posem al forn uns minuts, fins que la massa estigui sòlida. Després ho traiem
del forn i repetim el procés, posem una altra capa del mateix gruix de massa al
damunt de la que acabem de fer, ho ben empolsimem amb el cacau en pols i ho
posem al forn fins que la massa qualli. I així fins que s’esgotin els
ingredients i haguem fornejat la última capa. Quan estiguem, abaixem la
temperatura del forn a 180º, tapem el motlle amb paper d’alumini i ho tornem a
fornejar aproximadament 10 minuts més.
Finalment ho retirem del
forn i ho deixem refredar sobre una reixeta.
Ara ja podem anar per la
mousse de xocolata.
Primer triturem la
xocolata i la col·loquem en un cassó ampli. La reservem.
En un recipient a part,
treballem amb un batedor manual (també podeu fer servir l’elèctric, però no
cal) els rovells d’ou i el sucre fins que obtinguem un compost homogeni.
Al mateix temps, posem la
llet en un cassó i la fem bullir. A continuació agreguem la meitat de la llet a
la mescla de l’ou i ho batem constantment. Quan estigui ben barrejat, ho
incorporem dins el cassó amb la resta de la llet, ho tornem a posar al foc i ho
anem barrejant constantment amb una cullera de fusta fins que espesseixi.
Després la retirem uns segons del foc, continuant barrejant, la tornem a posar
al foc un moment i ja ho podem incorporar al cassó de la xocolata. Ho ben
barregem fins que la xocolata estigui totalment dissolta i obtinguem una crema
densa i homogènia.
A part, fem bullir 3
cullerades d’aigua i les incorporem a la gelatina en pols perquè es dissolgui.
Quan estigui ben dissolta, la incorporem a la xocolata i ho ben barregem.
Finalment ho deixem
refredar, muntem la nata amb el batedor elèctric i l’agreguem delicadament a la
xocolata fins que obtinguem la mousse (amb una espàtula fer moviment de baix a dalt).
Per últim, ja podem posar
la mousse sobre la massa del pastís, la ben repartim pel damunt (ens podem
ajudar d’una espàtula) i ja només ens queda posar-ho a la nevera (mínim 2
hores), treure-ho amb molt de compte del motlle i servir-ho!
Si us agrada la xocolata,
de veritat, proveu-la! ;)
Bon profit!
Uhmmm, se ve deliciosa!!! Tienes un blog estupendo, por aquí me quedo siguiéndote!!
ResponEliminaPetons
Hola Tere!!!
EliminaMuchas gracias! Acabo de visitar tu blog y me ha encantado! Ya he visto varias recetas que me gustaría probar, tienen una pinta…! Ahora te añado a mi lista de blogs ;)
Petons!