Flam de maduixa ! nyammmmm !!!

De flams n’he fet des de sempre, però aquest és la primera vegada que el faig i n’estic molt contenta. El vaig trobar a la pàgina de Directo al paladar i vaig dir-me que el tenia de provar. I com que aquests dies encara m'han anat quedant algunes maduixes per la nevera, doncs he aprofitat. Li donen un gust delicat i molt fresc al flam i no porta cap complicació, ja ho veureu! Ara que cada vegada més anirem trobant maduixes a les botigues val la pena fer-los i més si us agraden els flams! 

INGREDIENTS (per a 6-8 persones)

- 500 ml de llet
- 8 maduixots
- 250 grams de sucre refinat
- 8 ous
- Caramel líquid

PREPARACIÓ

Com sempre i per no oblidar-nos-en, posem a preescalfar el forn i en aquest cas a 180ºC.

Seguim, posant el caramel a la base de les flameres i netejant i tallant en trossos petits les maduixes.

Ara posem les maduixes dins d’un bol amb la llet i ho ben triturem amb el túrmix. Quan ho tinguem ben triturat ho passem pel colador i ho reservem.

Tot seguit batem els ous amb el sucre, però sense passar-nos, perquè no agafin aire i després ho incorporem a la mescla de la llet i les maduixes. Ho ben batem amb el batedor manual o amb l'elèctric i ho anem posant dins les flameres.

Ja només ens queda omplir una bandeja de forn d’aigua (perquè s’han de coure al bany Maria), posar-hi les flameres al damunt i cap al forn durant aproximadament 40 minuts (si els feu en flameres petites, sinó haureu de deixar-li més estona). I si veieu que la base dels flams queda torradeta, a mitja cocció hi podeu posar una mica de paper d’alumini a sobre perquè es continuïn coent, però sense cremar-se.

Finalment els retirem del forn, els deixem refredar una mica i si els volem menjar fresquets els posem a la nevera com a mínim un parell d'hores i si ens agraden recent fets, ja ens els podem menjar!  

Que bons que són els flams i que bones que són les maduixes! Quina fusió més espectacular!!!

Per cert, aquestes galetes amb les que els he acompanyat les trobareu explicades aquí: recepta. Estant delicioses! ^^

Bon profit!

4 comentaris:

  1. Boníssims... m'encanten, últimament en bereno molts dies. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinta!

      sí que són boníssims! després d'haver-los descobert en feré ben sovint! :)

      Gràcies!

      Petons!

      Elimina
  2. Mmmmmmmmmmmmm y remmmmmmmmmmm que buena pinta tiene.

    Besos.

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!