Carbassa al forn amb formatge feta, tomàquets secs i nous

Ahir va ser la primera vegada que vaig fer aquesta recepta i ja us dic que no serà pas la última. La vaig fer per la meva mare i per mi i ens va agradar molt. La meva mare és força exigent amb el menjar... així que si vol repetir és que li va agradar de veritat, hehehe ;)

La recepta la vaig trobar al llibre de “200 recetas bajas en grasa”, així que ja veieu que és una recepta bastant lleugera, sana i a l’hora consistent, de manera que no és un plat amb el que et quedis amb gana (així evitem anar picant tot el que trobem! :P).

A la recepta original hi posaven menta i fulles d’espinacs petits, però com que no tenia cap de les dos coses, el que vaig posar-hi van ser unes fulles de canonge, que vaig pensar que també hi quedarien bé.

El que la pròxima vegada miraré de posar és una mica de pernil salat o pernil ibèric tallat petit pel damunt i fet, també, una estona al forn amb la carbassa, per donar-li un toc cruixent al plat. I provaré de posar-hi fulles d’espinacs, per veure amb què ens hi agrada més.

INGREDIENTS (per a 2 persones)

- 312 grams de carbassa tallada a trossos d’uns 5 cm.
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de suc de llimona
- Si en teniu i n’hi voleu posar, 2 cullerades de menta picada i una mica més de trossejada per decorar al final
- 100 grams de formatge feta
- 25 grams de nous picades
- 4 tomàquets secs picats (els trobareu conservats amb oli en qualsevol supermercat)
- 42 grams de fulles de canonge (o d’espinacs petits).
- Sal
- Pebre

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 200ºC a dalt i a baix.

Mentre s’escalfa, preparem tots els ingredients (tallem la carbassa, piquem amb el ganivet les nous, els tomàquets...) i quan el forn estigui calent, barregem els trossos de carbassa amb una cullerada d’oli, ho salpebrem al nostre gust, els repartim pel damunt d’una safata de forn i els enfornem durant 30 minuts.

Mentrestant mesclem l’altra cullerada d’oli amb el suc de llimona i la menta (si n’utilitzeu) i ho posem pel damunt del formatge. Ho reservem.

Passats els 30 minuts afegim les nous i els tomàquets a la carbassa i ho enfornem durant 10 minuts més. Passat aquest temps podem mirar si la carbassa està tendra amb l’ajuda d’una forquilla i si veiem que encara li falta una mica li deixem una estona més.
I ja ho podem servir, posant a la base del plat les fulles de canonge, al damunt la carbassa amb les nous, els tomàquets i el suquet de la cocció i després el formatge feta, a trossos petits, junt amb el seu suc. I si volem hi podem posar els trossos de menta per sobre, com a decoració final del plat.

Com veieu és una recepta fàcil i ràpida de fer. Si us agrada la carbassa segur que us agradarà i l’avantatge que té és que es pot provar amb diferents ingredients i/o afegir-n’hi de nous. Així que si la proveu i en feu variants, espero els vostres comentaris! ;)

Bon profit!

21 comentaris:

  1. La calabaza al horno es uno de mis platos preferidos. Y este acompañamiento es de 10, Las nueces le van que ni pintado, porque para mi gusto la calabaza (algunas clases como la butternut y la potimarron) tienen un sabor extraordinario a castañas, pero con menos calorías, je, je. La ensalada tiene una pinta estupenda, ahora mismo cogía el tenedor y te dejaba sin nada. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Virginia, muchas gracias!!

      Yo nunca antes la había comido así, casi siempre la he hecho en forma de puré, pero cuando leí la receta me pareció que tenia que estar muy buena y la combinación de ingredientes me pareció interesante, así que me animé y la probé y realmente valió la pena. Es verdad que las nueces le quedan muy bien a la calabaza y ahora que lo dices, estas clases sí que tienen un cierto sabor a castañas, pero con la ventaja de las calorías! ;) hehehe

      Un abrazo!

      Elimina
  2. ¡Qué rico! Me gusta mucho esta propuesta porque tiene una combinación muy interesante de sabores.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me lo pareció cuando vi la receta y realmente lo son! Quedan muy bien combinados junto a la calabaza ;)

      Muchas gracias! Besos!

      Elimina
  3. Hola guapa, muchas gracias por tu visita a mi blog y por quedarte, el tuyo es precioso, así que también me quedo por aquí!
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esmeralda!

      Muchas gracias a ti por pasarte por el mío y por quedarte! :D Bienvenida!

      Me alegro de que te haya gustado ^^ Un beso guapa!

      Elimina
  4. Que plato tan rico Cris!!!

    A mí también me gusta mucho la calabaza así que viendo tus maravillosas fotos y fiándome del criterio de tu madre ;-) tengo que probar esta receta!!!! XD

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ayer me dijo que mañana para comer quiere que se lo vuelva a hacer... así que realmente le gustó...!!! Hahahahaha

      Si la pruebas ya me dirás qué tal ;)

      Muchas gracias Sandra! Besos!

      Elimina
  5. Qué rica receta, se ve estupenda la calabaza (es de mis verduras preferidas), rica combinación de sabores y colores.
    Preciosas fotos, un beso
    Lxx

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Leny!

      Muchas gracias!! :D Mañana me parece que la repetiremos, hehehe

      Un abrazo!

      Elimina
  6. Hola Cristina! Magnifica "ensalada" que te has marcado. nunca probé la calabaza en esta combinación pero seguro que su punto dulzón contrasta de maravilla con el feta y las nueces. Enhorabuena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfonso! Muchas gracias! :)

      La verdad es que la combinación nos gustó mucho, el queso le queda muy bien a la calabaza y las nueces le vienen fenomenal ;)

      Un abrazo!

      Elimina
  7. Quina combinació més bona! M'apunto la recepta.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mónica!

      Me'n alegro de que t'hagi agradat! Si la proves ja em diràs què tal ;)

      Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  8. Que buena mezcla!!: me encanta el resultado. Gracias por tu visita, así he podido conocer tu blog

    ResponElimina
  9. Por cierto, estoy buscando una chica profesora o psicóloga para dos meses de verano en Menorca para mi hijo. Si te interesa o sabes de alguien por favor contacta conmigo. Te escribo aquí porque no veo tu correo. Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! Gracias a ti por visitar el mío y por quedarte ;)

      Ahora mismo aún no sé como me organizaré los meses de verano, pero si quieres darme más información mándamela por correo y así en caso de que pueda o si también supiera de alguien te lo digo :) Mi correo es chernandezberga@gmail.com

      Muchas gracias! Un abrazo!

      Elimina
  10. Conforme iba leyendo el título de tu entrada , iba pensando "Que bueno , si es que me gusta todo lo que lleva".
    Me encanta la calabaza , el queso feta, los tomates secos y las nueces. Así que , tengo que probarlo.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Celeste!

      Hehehehe! Si lo pruebas ya me dirás que tal, pero con lo que me dices creo que te gustará seguro! ;) La verdad es que todos estos ingredientes juntos se complementan muy bien.

      Muchas gracias!

      Un abrazo y buen fin de semana guapa!

      Elimina
  11. Cristina!!! quina bona pinta!! amb aquesta recepta m'has guanyat! m'encanta la carbassa o sigui q segur m'agradarà! sense dubte! uff q bo!!! t'he descobert gràcies al comentari que ens has deixat al bloc així que he de donar-te les gràcies per deixar-lo ja que m'ha permès conéixer aquest bloc teu que té moooolt bona pinta! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! hehehe me'n alegro molt de que t'hagi agradat!!!

      Moltes gràcies a vosaltres per visitar-me i per començar a seguir-me! Benvingudes! :D Jo fa poc que també vaig descobrir el vostre i la veritat és que m'agrada molt!! ;)

      Una abraçada guapes i bon inici de setmana!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!