Espàrrecs fàcils al forn


Aquesta recepta que us porto avui és molt senzilla de fer i el resultat és ben bo. A part es poden fer altres variants, segons els ingredients amb els que els acompanyeu.

Ara feia molt de temps que no els feia, però l’altre dia per dinar no sabia què fer i quan vaig mirar què tenia a la nevera i vaig veure els espàrrecs ho vaig tenir ben clar! A més són ràpids de fer i molt sans! Així que som-hi!

INGREDIENTS (per a dos persones)

- Un paquet d’espàrrecs (segons com siguin de grossos, en poso 10-12 per cadascú)
- Pernil salat o ibèric (entre 2-4 talls)
- Un grapat de pinyons o d'ametlles 
- Sal
- Oli d’oliva

PREPARACIÓ

Peescalfem el forn a 180ºC.

Mentrestant, tallem la base dels espàrrecs, els ben netegem amb aigua i els ben assequem. Seguim posant un rajolí d’oli d’oliva a la safata del forn, hi repartim bé els espàrrecs pel damunt, els salem una mica, hi posem un altre rajolí d’oli d’oliva i ja només ens quedarà tallar-hi trossets de pernil pel damunt, repartir-hi els pinyons o l'ametlla una mica picada i enfornar-ho durant uns 40 minuts. Tingueu en compte que si poseu escalfor a dalt i a baix i amb aire, és possible que els tingueu fets abans, segurament passats 30 minuts ja veureu que van quedant fets. 

I ja només ens queda servir-los i, si volem, amb una mica de formatge parmesà ratllat pel damunt! El formatge, si voleu, també el podeu posar quan ja estiguin gairebé cuits i posar-los al forn altra vegada perquè es gratinin una mica.

Una altra variant que també sempre ens ha agradat molt, és posar pernil dolç sencer per tot el damunt dels espàrrecs, a sobre repartiré-hi bé els pinyons o una mica d’ametlla picada i després formatge ratllat. I deixar que es gratini una estona al forn.

Si ho preferiu també podeu primer bullir els espàrrecs (si us agraden més tovets) i després fer-los al forn. Jo personalment per aquesta opció que us he portat els prefereixo fets així i per la segons opció, la del pernil dolç, primer els bullo i després els poso al forn amb la resta d'ingredients, fins que el pernil queda una mica cruixent i el formatge ben gratinat.

Així que ja ho sabeu, amb una mica d’imaginació en podeu fer, com sempre, moltes altres  variants!

Bon cap de setmana i bon profit!

4 comentaris:

  1. Gràcies!
    La primera vegada que les faig...Bona cuina des de Utah, USA !
    Estaré al cas del teu blog ;)

    ResponElimina
  2. ...Volia dir les carxofes...sempre me les fotia de llauna ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) me'n alegro de que t'hagin sortit bé i que t'hagin agradat Joan ;)

      Moltes gràcies!! :D Una abraçada!

      Elimina
  3. Magnífica recepta. Vaig prendre la idea i la repeteixo molt, especialment en temporada d'espàrrecs verds. Té molt èxit amb els convidats.

    Serveix com a magnífic entrant lleuger amb un plat principal més potent o fins i tot per un sopar lleuger.

    En el meu cas, vario força amb el formatge: he utilitzat parmesà (ratllat o a làmines), diversos formatges d'ovella curats (talls i daus), piave i formatge de cabra. Tinc pendent provar-ho amb un bon gruyère o un comté.

    Un cop també hi vaig afegir xampinyons a la base.

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!