Coca de llardons


Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder era el primer dia del Carnaval, tot i que actualment en moltes poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. Pel que fa als plats d'aquesta data és típic menjar botifarra d'ou, botifarra blancanegra i menjar truita de botifarra. I a l'hora d'esmorzar, de postres i per berenar és típic menjar la coca de llardons (m'encanta!). Així que és un dia per quedar ben tips!

Si voleu, al blog de Menja sa ens expliquen molt bé què és el dijous gras o dijous llarder, ens parlen de la Quaresma i de tot el relacionat amb aquests dies ;)

Fins avui no havia fet mai aquesta coca i la veritat es que em feia gràcia fer-la, però tampoc li havia donat molta importància, perquè a casa no són gaire de menjar llardons i vaig pensar que només la provarien i que en sobraria molta, però per la meva sorpresa... no en queda gens! L'he tret per fer les postres a l'hora de dinar i s'ha acabat! I a casa són força exigents... així que estic ben contenta. El que sí que m'han dit és que els ha molestat una cosa... i és que els hi he fet els talls de coca massa petits!!! Així que vaja, no crec que esperi a l'any que ve per tornar-ne a fer. El cert és que el gust dels llardons no es notava molt, ja que no n'he ficat una gran quantitat i juntament amb els altres ingredients és molt diferent que menjar-los sols. Així que us aconsello que la proveu de fer i a més ja veureu que no costa gens. 

Vaig estar mirant diverses receptes i em va agradar molt la de El món de Juju. El toc de la canyella que li va posar em va convèncer! :) 
Així és com l'he fet:

INGREDIENTS

- Una làmina de massa de full (hojaldre)
- 50 grams de llardons (si us agraden molt n'hi podeu posar més)
- 50 grams de sucre
- Canyella en pols
- Anís
- 1 ou
- Pinyons

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC i continuem estirant la massa de full sobre un tros de paper vegetal amb l’ajuda d’un rodet (sense estirar-la massa) i mentalment dividim aquesta massa en tres parts i repartim per la central una tercera part dels llardons triturats (si voleu que quedin trossets ho tritureu amb un morter i si no voleu trobar-hi trossos ho podeu triturar amb el túrmix). A continuació escampem una bon grapat de sucre pel seu damunt, una mica de canyella i unes gotes d’anís. Després pleguem un dels laterals al damunt de la part central i repetim el pas anterior, posant el que queda de llardons, una mica de sucre, una mica de canyella i unes gotes d’anís. I finalment pleguem l’altre tros de massa al damunt de les anteriors i hi passem una mica el rodet perquè quedi més aplanada. Aleshores la girem i anem passant una forquilla pels laterals de tota la coca per assegurar que quedi ben tancada.

Finalment batem un ou, pintem la coca amb l’ou batut, repartim un bon grapat de sucre, una mica de canyella i pinyons (si voleu també hi podeu posar trossets d'ametlla) pel damunt i ja la podem enfornar durant aproximadament 25 minuts o fins que la massa hagi agafat color. I ja la podem servir. 

I ara per sopar tocarà fer la truita de botifarra d'ou (que no se'm puguin queixar!) ;)

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!