Magdalenes de nata

Són les primeres magdalenes que faig i m'han encantat! Feia dies que tenia ganes de preparar-ne, ja que de cupcakes sí que n'he fet en alguna altra ocasió, però de magdalenes encara no i ho anava deixant pendent... Així que avui, com que m'he llevat d'hora i tenia temps, he decidit fer-les per esmorzar! I he de dir que recent fetes, encara una mica calentones i acompanyant el cafè... mmmmm! Estant molt bones!


La recepta és molt fàcil i ràpida, tot i que a mi m’ha portat una mica d’estona, perquè no ser què passava amb el llum, que tant bon punt marxava com tant bon punt tornava i ha estat així durant tota l’estona que he estat fent les magdalenes... Sort que durant la cocció al forn no ha marxat cap més vegada i el resultat ha sigut perfecte, m’han crescut bé!
Vaig estar cercant varies receptes de magdalenes i al final em vaig decidir per fer les de nata, que són tot un clàssic i la vaig acabar traient de la pàgina de Maria Lunarillos. Només de veure les fotografies ja vaig saber que seria les que prepararia.

Aquí teniu la recepta.

INGREDIENTS (per fer 12 magdalenes)

- 175 grams de farina
- 125 grams de sucre refinat
- 125 grams d’oli de gira-sol
- 50 grams de nata líquida per muntar
- ½ sobre de llevadura química (Royal)
- 2 ous grossets
- La ratlladura de mitja taronja i mitja llimona (si voleu podeu utilitzar la de tota una taronja o la de tota una llimona, el més típic, però, és fer-les amb la ratlladura d’una llimona)

PREPARACIÓ

Comencem incorporant la llevadura a la farina perquè quedi ben repartida per tota la massa i totes les magdalenes puguin créixer bé.

Tot seguit batem amb el batedor elèctric els ous i el sucre fins que blanquegin, durant aproximadament 7 minuts a velocitat 3.

Continuem afegint la ratlladura dels cítrics i batent durant 6 minuts més a la mateixa velocitat.

Ara hi tenim d’afegir la nata líquida i l’oli de gira-sol i batre durant 3 minuts més a velocitat 2.

I ja només ens queda posar-hi la farina i la llevadura i batre a velocitat 3, just fins que tots els ingredients s’incorporin bé a la mescla. Després tenim de deixar reposar la massa durant 10 minuts.

Mentrestant preescalfem el forn a 230ºC i amb escalfor a dalt i a baix.

I mentre es va escalfant, ja podem posar els papers de la magdalenes en els forats de la bandeja metàl·lica per fer magdalenes (si no en teniu no passa res, podeu fer servir flameres). Va molt bé fer-les així, perquè d’aquesta manera el paper durant la cocció no s’obra i així les magdalenes creixen cap amunt.

Repartim generosament el sucre pel damunt de les magdalenes i passats els 10 minuts, abaixem la temperatura del forn a 210ºC i ja les podem enfornar durant aproximadament 15-18 minuts, ja veureu que van quedant rossetes i sabreu que estant fetes punxant-les amb un escuradents, que com sempre, ha de sortir ben net.

A veure si us animeu a fer-les!

Bon profit i bon cap de setmana!!!

10 comentaris:

  1. mmm que ricas para un desayuno dominguero... Me encanta cuando se rompen asi por encima por el azuquitar :D
    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Janine!

      A mi también me gusta mucho que se rompan por el azúcar, les da un toque crujiente muy bueno! Y para desayunar, con la leche o el café... nos encantan! ;)

      Muchas gracias!

      Elimina
  2. Uhmmm que ricas, con el azúcar por encima, me encantan.Besos

    ResponElimina
  3. me encantan, y últimamente las prefiero con azúcar a cremas... vuelvo a lo simple

    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, así con un poco de azúcar por encima y con el toque de limón y naranja estaban deliciosas!

      Muchas gracias!!!

      Un abrazo!

      Elimina
  4. Te han quedado geniales con su copete y azúcar y la presentación estupenda.
    Besines

    ResponElimina
  5. Hola Cristina, adoro las magdalenas y estas no iban a ser menos...apunto en mis pendientes, se ven de cine..

    Besitos..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Mª Teresa!!! Me alegro mucho de que te gusten! ;D

      Un beso!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!