Avui us
porto una recepta de milfulles molt senzilla de fer, que està simplement deliciosa i
que he preparat gràcies a la Carmen del Reto Tía Alia, que aquest mes ens
proposava com a proposta dolça aquesta recepta! També m'hagués agradat fer la salada i no descarto fer-la ben aviat, però com ja sabeu, els dolços m'encanten i no em podia resistir a preparar aquesta!
Ja sé
que últimament només penjo receptes dolces (i encara en tinc unes quantes més
a punt per penjar :P), però ben aviat us en posaré alguna de
salada, que també en tinc a punt unes quantes i n'hi ha varies que tinc pendents de fer
;)
No he fet la recepta ben bé igual, però penso que així tothom fa la seva aportació i és una manera de tenir diferents variants. Ja veureu que aquesta recepta la podeu fer amb
diferents ingredients, ja que la pasta de full permet moltes possibilitats de
farcit i tot depèn dels gustos de cadascú. A nosaltres així ens va encantar i
ja us puc dir que la repetiré segur, perquè en poca estona està llesta i el
resultat és boníssim a més de ben bonic. Aquí teniu la proposta:
I ara us deixo amb la recepta que he preparat:
INGREDIENTS (per a
4 persones)
- 2 làmines de pasta de full (hojaldre), podeu fer-les casolanes o poden ser de les
comprades (jo vaig fer-ho amb les comprades)
-
Melmelada de fruits vermells
- Ametlles filetejades i torrades
- Ametlles filetejades i torrades
Pel farcit
de crema pastissera (la recepta la vaig seguir del blog de La cuina de sempre, que si no coneixeu us recomano que li feu una visita):
- ½
litre de llet
- 2
rovells d’ou
- 125
grams de sucre
- 40
grams de midó
-
Essència de vainilla
- Una
branca de canyella
Pel
farcit de nata:
- 200
grams de nata líquida per muntar
- 2-3
culleradetes de sucre llustre
PREPARACIÓ
Comencem preescalfant el forn a 200ºC a dalt i a baix.
Seguim estirant la pasta de full amb el corró,
després tallant-la amb la forma i grandària que vulguem (jo vaig fer-ho amb
forma rodona a partir d’un tallador rodó) i, un cop tinguem el forn calent, la
posem al damunt d’una safata de forn folrada amb paper vegetal, la punxem amb
una forquilla per tal de que no ens pugi mentre l’enfornem i la cobrim amb un
altre tros de paper vegetal i amb una altra safata apte per anar al forn, per
així assegurar que ens quedi ben fineta. I l’enfornem durant 10 minuts
aproximadament. Passat aquest temps la retirem del forn i la deixem refredar.
Continuem preparant la crema pastissera:
Per fer-ho posem tres quartes parts de la llet en un
cassó juntament amb el sucre i la portem a ebullició (ho hem de remenar de tant
en tant).
Mentre s’escalfa, posem dins un bol els rovells
d’ou, la resta de la llet, el midó, una mica d’essència de vainilla i la branca
de canyella i ho barregem fins que tot estigui ben integrat.
Quan la llet comenci a bullir, colem amb l’ajuda d’un
colador petit la mescla anterior dins el cassó de la llet i el sucre, abaixem
al foc (ho posem a foc baix) i ho anem remenant amb una cullera de fusta, de
manera que no se’ns enganxi i ho fem fins que qualli (tarda poca estona).
Finalment ho posem en una safata de vidre, ho cobrim amb paper film (fent que
toqui la crema, perquè així no ens faci un tel al damunt) i ho deixem refredar
a temperatura ambient.
Ara ja podem anar per muntar la nata (ben freda) amb
l’ajuda d’un batedor elèctric. Quan gairebé la tinguem muntada hi posem el
sucre llustre i l’acabem de muntar.
Ja només ens queda fer el muntatge de les milfulles:
Per cadascuna, comencem posant una fulla de pasta de
full, l’untem amb la melmelada, hi posem una mica de crema pastissera (ja
freda) al damunt, ho cobrim amb un altre tros de pasta de full, hi posem més
melmelada i amb l’ajuda d’una màniga pastissera i amb la punta que més ens
agradi hi posem la nata. I ara ja ho podem servir així i amb una mica d’ametlles
filetejades i torrades pel damunt (les podeu torrar al forn, estenent-les al damunt d’una
safata i un tros de paper vegetal i ja veureu que en poca estona queden torradetes),
o bé hi posem posar una altra capa de nata, un altre tros de pasta de full a sobre i acabar-ho amb una mica de sucre llustre i amb les ametlles.
I ja les tenim a punt! Ja veieu que és molt senzill
i ràpid de fer i si en feu, ja veureu que el resultat no us decebrà, està boníssim!!
Per cert, si us queda una mica de crema pastissera o
de nata ho podeu reservar a la nevera i aprofitar-ho per fer alguna altra
recepta (la crema us aguantarà perfectament 2 dies).
Espero que us hagi agradat!
Bon profit!
Posar fruits vermells ho trobo un encert!!! m´encanten!!! Petonets
ResponEliminaMoltes gràcies Silvia!! Que bé que t'hagi agradat!
EliminaAquesta melmelada m'encanta i aquí hi va quedar molt bé! ;P
Petons i bona setmana guapa!
Cristina tu propuesta y la mía se parecen mucho sobre todo en los ingredientes¡¡¡ Y que ricos estaban verdad???? Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Pues es verdad Virginia, ahora he ido a ver tu receta, que buena pinta que tiene!!!
EliminaRiquísimos estaban, lástima que ya no queden... hehehe :P
Un beso guapa!!
Cristina se me hace la boca agua con este mil hojas, me encantaría merendármelo!!! un besito
ResponElimina:) Muchas gracias guapa!! Me alegro mucho de que te haya gustado! La verdad es que estaba muy bueno. Y yo también habría merendado uno... pero ya no quedan... hehehe :P
EliminaUn abrazo!
Que ganas de darle un mordisco, me encantan las milhojas!! y esta tiene que estar de vicio!! un besote
ResponEliminaA mi también me encantan! Es que el hojaldre me gusta con todo y tanto dulce como salado! Este fue todo un éxito, así que no tardaré en volver a hacer ;)
EliminaMuchas gracias guapa! Besos!
Mmm!! Que bo, Cristina! I sí que sembla fàcil! el resultat és de revista, amb aquestes fotos que passen sense gana!
ResponEliminaHehehehe, moltes gràcies Marina! Que bé que t'hagin agradat! :) Realment és una recepta força senzilla i el resultat ens va agradar molt! A casa ens encanta la pasta de full i amb aquesta combinació va ser tot un èxit. Al principi en veien massa i després trobaven que n'hi havia hagut poc... i és que passen soles aquestes coses! ;)
EliminaUna abraçada guapa!
M'agraden molt les postres amb pasta de full, t'ha quedat impressionant! petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat ^^
EliminaUna abraçada guapa i bona setmana!
Que maravilla de milhojas Cris!!!
ResponEliminaMe encantan los frutos rojos, por tanto con esa mermelada disfrutaría muchísimo!!!! Que buenísima pinta!! Seguro que volaron, no???
Un besito,
Sandra von Cake
Muchas gracias Sandra!!!
EliminaAl principio no sabia si ponerle la de melocotón o la de frutos rojos, pero como me gusta muchísimo la de frutos rojos no tardé en decidirme. Además me dio la sensación que con la crema y la nata tenía que quedar buenísimo y realmente la combinación fue genial! Cuando vuelva a hacer repetiré seguro con esta mermelada ;P
Pues la verdad es que sí! hehehe Al principio todos pensaron que no se lo podrían acabar y al final me decían que les había sabido a poco y que querían repetir... y ya no quedaba...! hahaha
Un fuerte abrazo guapa y buena semana!
Soy adicto a los mil hojas, el tuyo tiene una pinta muy especial. Me gusta mucho! Seguro que estaba bueno bueno bueno! Besos y feliz semana santa!
ResponEliminaMuchas gracias Alvaro!! En casa también nos encantan los milhojas y es que el hojaldre queda bien con todo!! Este estaba muy bueno ;) Nunca había hecho y no tardaré en repetir, porqué además de bueno es bien fácil de hacer!
EliminaUn abrazo y feliz semana santa para vosotros también!!! :)
mmm...molt molt bons aquests milfulls! m'encanta! petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser!! Estava boníssim! ;) Me'n alegro de que t'hagi agradat!!
EliminaPetons guapa i que passis molt bona setmana!!!
¡Qué pinta tienen!, las fotos lo dicen todo.
ResponEliminabesitos
Muchas gracias Dácil!! Me alegro de que te guste! :D
EliminaUn fuerte abrazo y que pases muy buena semana!
A casa en fem sovint ^^ Són tan senzills i tan "resultons" :D
ResponEliminaPerò he de confessar que mai se'ns havia passat pel cap ficar ajuntar-hi la nata i la crema! Sempre fiquem o bé nata o bé crema (i la que sobre, ma mare mai l'usa per una altra recepta... Sempre se la menja a cullerades amb el iogurt o el que sigui!! Hahahha És encara més golosa que jo XD)
Molts petons ^^
Hola Laia!! Sí que són ben senzills de fer i el resultat va agradar molt :)
EliminaDoncs la combinació de la crema i la nata queda boníssima!! Jo si vos que et digui la veritat tampoc l'havia provat mai, però queda deliciós! I com que tampoc n'hi ha molta quantitat, no atipa tant com sembla ;)
És que la crema és molt bona i la pastissera és ben suau!! Jo també me la menjaria a cullerades i és que és la millor opció, no porta gens de feina i ben ràpid fas net! hehehehe
Una abraçada ben forta guapa!!
t'han quedat de luxe Cristina!!! com m'agradaria poder-ne tatstar un!!! petonets
ResponEliminaMoltes gràcies Judith!! ^^ Que bé que t'agradin!!!
EliminaSi proves de fer-los ja veuràs que en poca estona els tindràs llestos i que queden boníssims! ;)
Petons guapa!
HOla Cristina.....Gràcies per visitar el meu blog.
ResponEliminaAquest mil fulles t'han quedat fenomenal.
Petons
De res Quima! Moltes gràcies a tu per visitar el meu, benvinguda!!! :D
EliminaMe'n alegro de que t'hagi agradat!
Una abraçada
Hola Cristina. M'encanten els milfulls, amb tots els acompanyaments!!!
ResponEliminaAquest fan una pinta fantástica...
Gràcies per la visita al meu bloc. Ja m'he fet seguidora del teu, que m'ha agradat molt...
Petonets.
Hola Gemma! A mi també, que bons que estant, oi? ;)
EliminaDe res guapa, gràcies a tu per venir a fer una visita al meu i també per fer-te seguidora! Me'n alegro de que t'hagi agradat :)
Petons i benvinguda!!!
Cris pues el video se parece a esta receta pero con chocolate la tendremos que probar que no? tiene pintonazo!!! :O)
ResponEliminaHehehe Ya lo he pensado!! El milhojas del vídeo tiene una pinta con el chocolate y las frambuesas... a ver si un día lo pruebo de hacer y a ver qué sale... y si me sale, ya lo subiré aquí al blog! ;P
EliminaUn besito guapa!
Pero bueno Crstina, si parecen los milhojas que he preparado yo. Son circulares y con la nada en bolitas, jajaja. Me encanta que hayamos coincidido en cuanto a presentación. Sólo que yo no usé crema pastelera. El día que las hice iba a cien por hora y opté por rellenarlas sólo de nata.
ResponEliminaMe gusta mucho cómo te han quedado.
Gracias por tu participación y hasta pronto :)
Hola Carmen!!
EliminaYo también pensé lo mismo!! hehehehe Lo corté en redondo porqué casi todos los cortadores que tengo tienen forma de estrella, flor... y pensé que quedarían mejor con esta forma circular. Y lo la nata en forma de bolitas fue mucha casualidad, porqué casi siempre utilizo la forma de estrella, pero esta vez pensé que estaría bien probarlo con una forma diferente y al final utilicé esta más sencilla, pero con un resultado muy bonito! :D
Me ha encantado participar! A ver si a la próxima la hago con un poco más de antelación y te aviso antes ;) Muchas gracias!!!
Un fuerte abrazo!!
No soc massa llaminera però reconec que el milfulles em perd. A veure si el provo. Gràcies.
ResponEliminaDe res Àgata! Si el proves ja em diràs a veure què tal ;) Estava boníssim!
EliminaUna abraçada guapa!
Ufff, esto tiene una pinta espectacular! Besos!
ResponEliminahehehehe ;) Gracias guapísima!!! Que bien que te haya gustado!
EliminaBesos!