Whole Kitchen en la seva Proposta Dolça pel mes de Gener ens convida a preparar un clàssic escocès, els Scones (Whole Kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de Enero nos invita a preparar un clásico escocés Scones)
És la primera proposta
dolça de Whole Kitchen que faig i la veritat és que m’ho vaig passar molt bé
fent-la. És una recepta molt senzilla i el resultat és genial. Ens els
vam menjar per esmorzar el diumenge passat, recent fets, encara calentons i
mmmmmmmm... que bons! També es poden menjar freds o fins i tot es poden
congelar per menjar-los en una altra ocasió i continuen estant deliciosos, però recent fets i encara
calentons, és quan per mi estant més bons!
Pels que no ho sabeu (com
jo mateixa fa un parell de setmanes), els Scones són uns panets originaris
d’Escòcia i típics de la Gran Bretanya, per prendre juntament amb el seu famós
te anglès.
Són panets individuals,
normalment de forma arrodonida, cruixents per fóra i tovets per dins (nyammmmmmm!), que es poden menjar amb ingredients dolços o
salats, encara que els més típics s’unten amb mantega i melmelada o contenen
panses, dàtils, formatge... en el seu interior. La veritat, però, és que
ofereixen múltiples possibilitats, ja que queden bé amb qualsevol cosa. En el
meu cas en vaig preparar alguns de dolços i alguns de salats ^^ Ens en vam ben
atipar!
INGREDIENTS (per fer uns 14 Scones)
Pels Scones:
- 260 grams de farina de
blat
- 50 grams de sucre refinat
- 10 grams de llevadura
- Un pessic de sal
- 75 grams de mantega en
cubs i molt freda
- 1 ou batut
- Una culleradeta
d’essència de vainilla
- 120 ml de nata líquida
- Una mica de llet
- Sèsam
- Una mica de sucre glaç
Pels farcits dolços:
- Mantega per untar o formatge
per untar, tipus Philadelphia (que és el que vaig utilitzar jo)
- Nutella
Pels farcits salats:
- Salmó fumat
- Pavo
- Pernil salat
- Llonganissa o fuet
PREPARACIÓ
Comencem preescalfant el
forn a 190ºC i col·locant la reixeta en el centre del forn.
Seguidament barregem dins
un bol la farina, el sucre, la llevadura i la sal. Quan ho tinguem ben
barrejat, hi afegim la mantega i ho ben mesclem amb l’ajuda dels dits fins que
semblin “migas”. Ho reservem.
A part, en un altre bol,
mesclem l’ou amb la nata i l’essència de vainilla. I quan estigui ben mesclat,
ho afegim a la mescla de la farina i ho ben barregem fins que tots els
ingredients estiguin ben integrats, però sense sobre mesclar-ho.
Tot seguit, enfarinem el
marbre i amassem la massa al damunt, estirant-la fent un cercle
d’aproximadament 18 cm i tallant amb un tallador rodó d’uns 6 cm el que seran
els nostres Scones.
Ara ja els podem posar sobre la bandeja de forn, prèviament folrada amb paper vegetal i pintar-los amb una mica de llet. Pels que vulguem fer salats els hi podem posar una mica de sèsam pel damunt, que queda boníssim! I ja els podem enfornar durant aproximadament uns 15-18 minuts o fins que estiguin dauradets. Els retirem del forn, els deixem refredar una mica sobre la reixeta i ja els podem farcir amb el que més ens agradi! Jo us he posat el que vaig utilitzar, però els podeu farcir amb el que us vingui més de gust.
Als Scones dolços els hi
vaig posar una mica de sucre glaç pel damunt (ens agrada molt!) i els hi va donar un gust ben bo!
Espero que us hagin
agradat! A veure si aquest cap de setmana us animeu i proveu de fer-los! :)
Bon cap de setmana i bon profit!
T'acabo de descobrir!! ja tens nova seguidora, endavant amb aquestes receptes tant bones! petons!
ResponEliminaHola Cinta!
EliminaMe'n alegro molt!!! :D Moltes gràcies!!!
Una abraçada!
Que ricos han quedado, me quedo por aqui.
ResponEliminaHola Mara!!
EliminaEstaban buenísimooooos! Acabo de ver los tuyos y que pinta tienen, me entran unas ganas de hacerlos de nuevo... hehehe
Me quedo por tu blog también ;)
Muchas gracias!
Un beso!
Menuda merendola sabrosa que nos pegasteis, eso es un homenaje como Dios manda. Yo no sabría cual escoger.
ResponEliminaUn abrazo
Hola Mónica!!!
EliminaQue ilusión me hace tu comentario! La verdad es que estaban todos muy buenos! Yo me quedo con los de philadelphia y mermelada de frutos rojos, con los de salmón y los de pavo también! mmmmm! mañana me parece que los haré de nuevo!
Acabo de ver los tuyos y te quedaron preciosos! Me quedo por tu blog :)
Muchas gracias!
Un abrazo!
Pero qué selección de scones dulces y salados nos has puesto Cristina!!! Tengo la boca que se me hace agua!!! Jejejeje.
ResponEliminaSi te parece me quedo como seguidora de tu blog y te invito a conocer el mío.
Un besito,
Sandra von Cake
http://apfelstrudelkuchen.blogspot.com.es/
Holaaaa!!
EliminaMuchas gracias!!!
Acabo de pasarme por el tuyo y me encanta la idea de las frases! Ahora mismo tengo unas cuantas en la nevera y me parece que mañana los voy a preparar siguiendo tu receta! ;)
Un beso!
Nos está entrando hambre otra vez, y ya es casi la hora de merendar! Muy ricos.
ResponEliminaMuchas gracias por pasar por nuestro blog y también nosotros quedamos mirando el tuyo.
Un abrazote.
La verdad es que sí que entra hambre sí!!! hehehehehe
EliminaMuchas gracias y bienvenidos también! ;)
Un abrazooo!
No sabría cual elegir, los salados en especial el del salmón... de 10! Pero es que la nutella es mucha nutella!!!!
ResponEliminaMe han encantado!
Besos,
Belén
Hola Belén!
EliminaMe alegro mucho de que te hayan gustado!!
Los de salmón realmente quedaron muy buenos, son de mis preferidos :P, pero los de Nutella tampoco se quedan cortos! es que estos Scones están buenos con todo!
Muchas gracias!
Un beso!
Hola Cristina!!!
ResponEliminaTienen una pinta buenísima, y me ha encantado la opción para tomarlos salados!!!
Me quedo!!!
Hola Elisa!
EliminaMe alegro mucho de que te hayan gustado! pruébalos, están muy buenos! ;)
Muchas gracias!!!
Un abrazo!!
Hola Cristina tu tb te has animado a prepararlos salados!! Estoy contiguos en que al día siguiente calientes están de vicio! Gracias x tu visita y me quedo x aquí también! Un peto. ;)
ResponEliminaHolaaaaa!
EliminaSí!!!! tenía muchas ganar de probarlos de las dos formas y la verdad es me encantan! Y calentitos... están aún mejor! Algún día probaré tu propuesta salada con jamón y huevo, que tiene muy buena pinta! ^^
Muchas gracias! :D
Un besoooo!
Quina bona pinta! A la pròxima vegada anem a provar la recepta de Whole Kitchen a veure com resulten i donar-los altres formes, com els teus, que t'han quedat perfectes! I el farcit de salmó devia estar boníssim (m'encanta el salmó xD)
ResponEliminaA més des que vaig llegir que hi ha alguns fet de formatge i amb olives estic desitjant provar-los!
Per aquí em quede ;) Besets!
Hola!!! :)
EliminaMoltes gràcies! estaven molt bons, hehehehe i els de salmó...mmmmmm... boníssims!
Aquests que dius de formatge amb olives també fan bona pinta! n'haurem d'anar provant de noves classes!
Me'n alegro de que et quedis per aquí!!! ;)
Una abraçada!
Tu t'apuntes la meva recepta i jo m'apunto la teva! Amb el que m'encanten els scons i mai havia pensat en fer-los salats!!! El proxim cop amb philadelphia i salmo fumat segur!!! xx
ResponEliminaPerfecte! hehehehehe ;)
EliminaMe'n alegro molt que t'hagin agradat! Els de salmó estaven molt bons! És que aquests panets queden bé amb tot! A casa els desconeixíem i a partir d'ara en farem tot sovint!
Una abraçada!
Hola! Te han quedado genial, qué pinta tienen!
ResponEliminaMuy buena idea lo de añadir sésamo, seguro que les quedaba genial.
Tengo ganas de repetirlos y rellenarlos de salado, tienen que estar de vicio.
Un saludo.
natalia
Hola Natalia!
EliminaMuchas gracias!!
La verdad es que sí! En casa hacemos pan cada día y ya llevamos una semana poniéndole sésamo, nos gusta mucho! Y en el caso de los scones les da un toque muy bueno.
Pruébalos ;) seguro que te gustarán!
Un beso!
yo soy mucho de dulce, pero esa opcion de rellenarlos de salmon ahumado me ha cautivado... gracias por compartir tu version y rellenos! y espero verte en las siguientes publicaciones!
ResponEliminaHola!!!
Eliminaque bien que te haya gustado! Estaba muy bueno ;)
De nada, me ha encantado participar! Y en las siguientes estaré seguro!!! hehehehe espero verte a ti también :) ya tengo ganas de hacer la próxima, a ver qué será!
Muchas gracias! Besos
Te quedaron estupendos y el toque de sesamo muy original y rico. Los rellenos estupendos.
ResponEliminaGracias por pasarte por mi blog.
Un besazo.
De nada! ;) gracias a ti por pasarte por el mío! Y bienvenida!!!
EliminaEstaban muy buenos y el sésamo es que nos encanta, últimamente se lo ponemos a todo! :P
Un abrazo!
Bueno bueno bueno.... ya con nutella esto tiene que ser el acabose!!! :D
ResponEliminaYo tambien me quedo por aqui ^_^
Gracias por la herramienta traductor!! Es un detallazo, por que sino no me enteraría de nada jajaja besos!
Bienvenida Janine! Me alegro de que te quedes por aquí!
EliminaCon nutella están buenísimos!!! :P aunque me parece que estos panecillos están buenos con todo...
Muchas gracias! Y de nada, así todo el que quiera puede leer las recetas fácilmente ;)
Un abrazo!
Tenen una pinta bonissima, fa temps que no faig cap recepta del cercle whole Kitchen, la veritat es que tinc poc temps, però aquesta em fa molta gràcia probar-la, i veient-ne els resultats segur que m'animo!
ResponEliminaPetonets!
Ara fa temps que no proposen cap recepta... em sembla que estan fent canvis i que fins que no ho tinguin llest del tot el cercle no tornarà a arrancar...
EliminaJo només he participat una vegada fent aquesta recepta dels Scones i la veritat és que en vaig quedar molt contenta, perquè no costen gens de fer i són boníssims!! I a més els va bé qualsevol farcit!! :P Anima't a provar-la, ja veuràs que bons ;)
Un petonet!!! ^^