Pastissets de maduixa, nata i una fina capa de xocolata

Avui us porto aquests pastissets i recent fets d’ara mateix! Només els hem provat la meva mare i jo i així hem comprovat si són bons o no i si per tant, són “dignes” per ser publicats al blog! hihihi Per sort, han sortir boníssims, no pensava que m’agradarien tant! La massa del pastisset és molt semblat a la pasta de full, però amb una textura una mica més dura. La nata i la maduixa ja sabem que fan una molt bona combinació, però a més el fet de que hi hagi una fina capa de xocolata li dóna un toc extra i genial al pastisset!

Els he preparat pel meu pare, ja que aquests dies l’hem tingut una mica malaltó i ara que ja està recuperat i al 100% he pensat que estaria content de que li preparés alguna cosa dolça… i sí, porta una mica de xocolata, però poqueta, que ser que li encanta i que si n’hi ha poca no hi ha risc de que li faci mal de cap :P Espero que li agradin, al igual que a tots i totes vosaltres! A veureu si us animeu i els proveu de fer. No són difícils, més que res són entretinguts, però com tot, veritat? ;)

Amb aquesta recepta, a més, participo en el sorteig del blog de Recelandia, que pels que no el conegueu us recomano que hi aneu a fer una ullada així que pugueu, perquè és fantàstic i no us decebrà! Té un receptari meravellós i la persona que hi ha al darrere encara ho és més! :) En el sorteig demanava que si es feia una recepta dolça portés, encara que fos només una mica: maduixes, vainilla o xocolata. I en aquesta recepta hi ha maduixes i xocolata i si es vol també s'hi pot posar vainilla (unes gotes d’essència a la nata).

Així que què us sembla, anem per la recepta?
INGREDIENTS (per fer uns 6- 7 pastissets)

Per la massa:

- 1 tassa i quart (de les de cafè amb llet) de farina
- 1 cullerada de sucre refinat
- ¼ tassa d’aigua freda
- ½ culleradeta de sal
- 100 grams de mantega

Pel farcit:

- 250 ml de nata líquida per muntar
- 3 cullerades de sucre llustre
- Mitja rajola de xocolata (jo he l’he utilitzat amb un 52% de cacau, però ho podeu fer amb la que més us agradi)

Per decorar:

- 6-7 maduixes senceres

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 200ºC a dalt i a baix i amb aire.

Seguim posant al damunt del marbre (o de la superfície de treball) la farina, la sal, el sucre i la mantega freda i a daus i ho anem amassant amb les mans fins que obtinguem una massa una mica compacta.

Continuem posant aquesta massa dins un bol, juntament amb la quarta part d’aigua freda. I amb l’ajuda d’una cullera ho seguim amassant fins que ja no hi hagi aigua i la massa quedi homogènia i compacta altra vegada. Ho fem amb la cullera i no amb les mans, per tal de que la massa es mantingui freda. Tot seguit l’emboliquem amb paper film i la posem a la nevera perquè reposi durant uns 30 minuts.

Passada aquesta mitja hora la retirem de la nevera i l’estirem procurant que no ens quedi ni massa fina ni massa gruixuda (recomano posar farina a la massa, al corró i al marbre, per tal de que no se’ns enganxi tant). Després en fem porcions (les podem fer amb un tallador), que hem de col·locar dins els motlles que vulguem i seguidament les punxem amb una forquilla (així no ens pujaran tant durant la cocció) i les enfornem durant uns 10-20 minuts o fins que veiem que ja comencen a estar torradetes.

També, si volem, abans d’enfornar-les, es poden posar per fóra del motlle (en comptes de per dins) per així assegurar que ens quedin del gruix i forma desitjada, perquè a mi m’ha passat que potser les he fet una mica gruixudes i tot i haver-les punxat m’han quedat amb poc forat a dins i un cop fredes les he tingut de buidar una mica per poder-hi repartir bé el farcit.

Les deixem refredar i les reservem.

Ara anem pel farcit, que fem començant per muntar la nata juntament amb el sucre dins un bol i amb l’ajuda d’un batedor elèctric. Quan tingui consistència la posem a la nevera i la deixem refredar una mica. D’aquesta manera, quan anem per decorar els pastissets, seguirà tenint aquesta consistència.

Ara anem per fondre al microones (o al bany Maria) la xocolata (jo ho he fet al microones durant uns 2-3 minuts) i un cop desfeta la barregem una mica, i amb l’ajuda d’un pinzell pintem l’interior de les galetes i la deixem refredar.

Quan la xocolata estigui solidificada, traiem la nata de la nevera, la posem dins d’una màniga pastissera i amb la punta que vulguem farcim cadascun dels pastissets. Finalment netegem les maduixes, les ben assequem i les anem posant al damunt dels pastissets per tal de deixar-los ben acabats.

Si no els volem servir de seguida els reservem a la nevera i els retirem una estona abans de menjar-los, i sinó, ja es poden servir! ;)

Bon profit!

22 comentaris:

  1. Mmmmm bonissims!!! A Esmeralda li encantaran perque li encanten les maduixes!!! Es fan d'aquesta fruita la meva nena!! T'han quedat uns pastissets deliciosos!! I unes fotos molt boniques!! M'agrada molt com tens el blog :) Un petò i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies guapa, me'n alegro molt de que t'agradi! Espero que l'Esmeralda pensi igual ^^

      Una forta abraçada i que tu també passis molt bon cap de setmana Laura!!

      Elimina
  2. Ummmmmmmm que delicia¡¡¡¡¡ a Esmeralda seguro le encantaran, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que sí! :) Muchas gracias guapa! Un besito y buen fin de semana!!

      Elimina
  3. Ohhhhh....... Quina bona pinta de pastissets!!! Els haig de fer, crec que m'encantaran!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa!! :) Si els proves ja em diràs què tal, ja veuràs com segur que t'agradaran!! ;)

      Un petonet i bon cap de setmana Sandra!!

      Elimina
  4. Jooooooo, ahora que me iba a ir para cama... Me acabas de hacer un antojo con esta maravilla de pastelitos!!!! Y no puede ser!!!!!! Ahora no voy a poder pegar ojo!!! Jejeje

    Un besito Cris y disfruta del finde,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe A mi también me ha pasado alguna vez viendo alguna receta tuya antes de ir a dormir!! Entra de pronto un ruido de estómago... ;P

      Me alegro mucho de que te hayan gustado!

      Un besito guapísima y que tu también disfrutes mucho del finde ;)

      Elimina
  5. Que buenosssss!! Tienen que estar exquisitos!! Este rinde tengo pendiente preparar tb una receta para Esmeralda, a ver que se me ocurre! Un besito guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapi!! :) Me alegro mucho de que te gusten! Estaban muy buenos y como siempre, en mi casa dicen que no son demasiado de dulce, pero luego... todo vuela!! hehehe

      Un fuerte abrazo, buen fin de semana y a ver que nos preparas ;D

      Elimina
  6. Hola preciosa!!
    Muchísimas gracias por participar y más con una receta tan deliciosa, me ha encantado!
    Además la presentación es preciosa, qué bonitas tartitas, la combinación de sabores me ha fascinado!
    Ahora mismo me llevo la receta al apartado de recopilaciones (en el lateral del blog) ahí podrás ver a quienes vayan entrando al sorteo y sus respectivas recetas!!
    Un beso enorme preciosa y disfruta mucho el finde!! De nuevo gracias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esmeralda!!

      Que bien que te haya gustado mi propuesta, estoy muy contenta!! ^^

      Muchas gracias a ti por proponer este sorteo, que es todo un currazo!! A mi me ha encantado participar!! Ahora voy a ver las demás propuestas, que aún no he tenido ocasión de verlas ;)

      Un abrazo enorme guapísima y que tu también disfrutes mucho del finde!!

      Elimina
  7. fantastics t'han quedat aqeusts pastissets!! m'encaten! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser! Que bé que t'hagin agradat ;) estaven boníssims!!!

      Un petonet!

      Elimina
  8. Jo, qué buenos Cristina! Lo que más me llama es la masa de tus pastelitos, aparte de la nata y el choco, jeje. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfonso!

      La masa se parece un poco al hojaldre pero con una textura un poco más dura y el sabor también se parece bastante a las galletas de mantequilla. Nos encantó!! hehehe

      Muchas gracias! :)

      Un fuerte abrazo y buena semana!!

      Elimina
  9. Aquests pastissets han de ser una perdició!!! I les fotografies t'han quedaat més que boniques!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Mònica! ^^

      Una abraçada guapa i bona setmana!!

      Elimina
  10. Aquets pastissets fan molttttt bona fila. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Yolanda!! :D

      Un petonet i bona setmana!!

      Elimina
  11. Han de quedar uns pastissets de vici total i molt llaminers!
    La combinació de nata, xocolata i maduixes és un clàssic que té l'èxit assegurat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Gemma! :P

      Moltes gràcies guapíssima!! Una abraçada ;)

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!