Rotlle de tonyina

Aquesta és una de les receptes salades que tenia ganes de penjar des de feia dies, al igual que la d'ahir. Totes dues les vam aprendre a fer al llarg del "taller de cuina per emportar" del ccvic el Montseny i no em vaig poder resistir a preparar-les (com gairebé totes les que vam aprendre a fer :P), perquè estant boníssimes! A més són receptes fàcils i ràpides, en un moment les tenim llestes, i dir-vos, també, que van perfectes si ens ho volem menjar d'un dia per l'altre o ens ho volem endur amb la carmanyola. Així que aquí us deixo amb aquesta recepta tant bona:

INGREDIENTS


- 1 làmina de pasta de full rectangular 
- 4 cullerades de tomàquet fregit 
- 2 llaunes de tonyina de les grossetes
- Un grapat d'olives negres sense pinyol o de les verdes (les que us agradin més)
- Formatge ratllat
- Orenga


PREPARACIÓ

Com sempre que utilitzem el forn, comencem escalfant-lo a 180ºC a dalt i a baix i amb aire.

Seguim estirant la massa de full i escapant-hi bé el tomàquet fregit per tot el damunt, excepte per un dels laterals, que deixem sense res, perquè serà per on tancarem el rotlle.  

Tot seguit hi posem la tonyina, prèviament ben escorreguda (perquè així no ens quedi el plat tant greixós), les olives tallades a làmines, l'orenga i finalment el formatge ratllat. 

Ara pintem la part que hem deixat sense res amb una mica d'aigua i ho comencem a enrotllar, com si fos un braç de gitano, començant per la part on hi ha el farcit i acabant per la part que hem pintat amb aigua, que ens actua de cola. 

Ja només ens queda tallar-lo a rodanxes d'aproximadament mig centímetre, posar-les al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal, posar-hi una mica més de formatge ratllat pel damunt (al vostre gust) i enfornar-les durant aproximadament 15 minuts o fins que veiem que estant cuites. I ja ho tenim a punt! 

Ja veureu que bo ;)

Bon profit!

26 comentaris:

  1. Que buena pinta¡¡¡, se ven fantasticos, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con unos ingredientes tan básicos, una receta riquisima
      Bss

      Elimina
    2. Hola Dolores!

      Pues sí, se hace con ingredientes que solemos tener siempre en casa y en un momento lo tenemos listo. Y se puede hacer con otras posibilidades de relleno, que es lo que hace que me guste tanto el hojaldre ;) En casa les gustó mucho! :)

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  2. Aquests rotllets són els aperitius perfectes per qualsevol ocasió ^^ El millor de tot és que els pots fer del que vulguis i així tens a tots els invitats contents :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia! Moltes gràcies!!

      Sí! És que la pasta de full m'agrada molt per això i és que permet infinites possibilitats de farcit ;) Així ens va agradar molt ^^ I encara tinc alguna recepta pendent de penjar, preparada amb una altra forma i amb altres ingredients que fan que el plat sigui ben diferent!

      Una forta abraçada guapa!

      Elimina
  3. Que ricos son como mini pizzas!! Tienen que estar de vicio!!

    Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí!!! En casa nos gusta mucho la pizza, pero desde que descubrí el hojaldre, casi que lo comemos más que no la pizza y es que lo puedes preparar con los mismos ingredientes pero con la masa distinta... y el hojaldre está tan bueno... Vaya, que tal como has dicho, con este tamaño y lo que lleva, son todo un vicio!! hehehe :P

      Gracias guapa! Besos

      Elimina
  4. ooohh que bo! jo el faig de pernil i formatge pero amb tonyina!! m'encanta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bo també amb pernil i formatge Roser! És que hi ha tantes variants possibles... és qüestió d'anar provant ;)

      Moltes gràcies guapa!! Petons

      Elimina
  5. Queda molt vistós, Cristina! La pasta de full és genial per fer invents. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina! :) Sí que va genial per anar provant! I és que amb tot el que l'he provat m'ha agradat, sigui dolç o salat. És fantàstica la pasta de full! hehehe

      Petons guapa!

      Elimina
  6. Que delicia, una manera estupenda de preparar el hojaldre, muy rico, me encanta.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Eva! Me alegro mucho de que te haya gustado ^^

      Besos guapa!

      Elimina
  7. Tienes mucha razón Cris!!!

    Es una receta facilísima y deliciosa!!! Me ha gustado muchísimo!!

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Muchas gracias guapísima!!!

      Un beso enorme!

      Elimina
  8. Són les millors aquestes reeceptes! fàcils, bones i ràpides!!
    que més es pot demanar!??
    Ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó! ;) És una de les coses que em van agradar més del taller i és que són receptes diferents, però alhora molt pràctiques de fer i ben bones!!

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  9. ¡Qué linda propuesta! Una receta sencilla con resultados muy interesantes porque se luce mucho. Además tiene que estar muy rica. La pinta lo dice todo... ¡Me parece estupenda!
    ¡Un fuerte abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! :D Sí que es una receta sencilla y el resultado está muy bueno, en casa nos gustó mucho ;) A ver si a la próxima le añado algún ingrediente más, o cambio alguno por otra cosa... me encanta ir probando con el hojaldre! :P

      Un beso enorme!!

      Elimina
  10. M' agrada molt. I tinc una pasta de full a la nevera a punt de caducar, potser avui les faig per sopar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres que bé! Doncs prova-la i ja em diràs què tal! ;) Aquí a casa van agradar moltíssim i van ser tot un vici, en un moment ja no en quedava cap!! hehehe

      Una abraçada ben forta Anna!

      Elimina
  11. una buena combinación y queda sensacional así.
    Peto

    ResponElimina
  12. Que aperitivo más rico con esos rollitos, me encantan !!!!!!!
    besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! :D

      Un besito!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!