Avui us porto una recepta de focaccia! És la primera que faig i la veritat és que estic molt contenta amb el resultat. És per l'hora de sopar, però a casa no ens hem pogut resistir i l'hem tastat i ha quedat cruixent per fóra i toveta per dins i el seu gust, d'oli d'oliva, sal i romaní, és fantàstic!
Ahir estava mirant un programa de la Lorraine Pascale (que fa receptes espectaculars) i quan vaig veure que feia aquesta recepta de focaccia, en poc temps i amb la bona pinta que tenia el seu resultat, em vaig dir que avui la prepararia, per així poder fer un sopar diferent i a base d'entrepans de focaccia (m'encanta!!).
INGREDIENTS
- 500 grams de farina de força
- 2 culleradetes de sal
- 7 grams de llevat (que no sigui del químic)
- 7 grams de llevat (que no sigui del químic)
- 8 cl d'oli d'oliva verge extra de bona qualitat
- 25 cl d'aigua calenta
- Romaní (jo l'he agafat del nostre jardí :P). També hi podeu posar olives, orenga, tomàquets secs... el que més us agradi
- Sal gruixuda
Primer de tot, preescalfem el forn a dalt i a baix i amb aire a 200ºC.
Seguim posant dins un recipient per amassar (jo ho he posat dins el recipient de la panificadora), la farina, la sal, el llevat, l'oli d'oliva i per últim l'aigua calenta i ho amassem durant aproximadament 5 minuts (jo ho he fet amb la panificadora, però si ho fem a mà necessitarem més o menys uns 10 minuts per tenir-la ben amassada). I per saber si està ben amassada o no, ens podem posar una mica de farina al dit, pressionar la massa i si aquesta torna a la seva forma original vol dir que està ben amassada i si no ho fa, significarà que s'ha d'amassar una mica més.
Tot seguit agafem una safata de forn, hi posem una mica de farina i posem la massa al damunt i l'estirem amb les mans i/o amb el corró, perquè ja veureu que torna a la seva forma original i li costa agafar la forma que volem. Ara la tapem amb un tros de paper film pintat amb una mica d'oli (perquè no s'hi enganxi la massa) i la deixem reposar, per tal de que ens pugi, durant uns 30 minuts. Si volem, la podem deixar reposar prop del forn calent, per tal de que pugi més fàcilment.
Quan hagi doblat el seu volum, fem foradets a la massa pressionem una mica amb el dit i de la manera que més ens agradi (tot i que queden més bé alineats), i a dins de cada foradet hi posem trossets de romaní, que a part de que hi quedaran ben bonics, li donaran un gust i un aroma i gust particulars i frescos a la focaccia. A continuació hi posem una mica de sal gruixuda pel damunt i l'enfornem durant uns 20 minuts (veurem que queda d'un color torradet quan estigui).
Finalment la retirem del forn, hi posem un rajolí d'oli d'oliva verge extra pel damunt i ja ens la podem menjar!! Sola està boníssima i farcida amb alguna cosa també!!
A veure si la proveu i us agrada, ja veureu com sí!
Bon profit!
Aquesta es la setmana de las foccaccia's, us heu possat d'acord??? Jejeje. Ara m'hauré de decidir i fer-la per que jo soc "culo veo ....". Petons. Yolanda.
ResponEliminahehehehe sí eh!! A mi em feia gràcia fer-ne des de feia temps, perquè en vaig provar en un lloc i em va agradar moltíssim, però fins ahir que no l'havia posat en pràctica... però tens tota la raó, aquesta setmana sembla que hagi estat la setmana de les focaccia's, perquè n'ha fet tothom!!
EliminaJa saps què et toca, doncs, a fer focaccia!!! hahaha
Molts petons Yolanda i bon cap de setmana!!
A casa ens encanta! Noia per ser la primera t´ha quedat famtàstica. Et felicito!!! Petonets
ResponElimina^^ Moltíssimes gràcies guapíssima!!! Una abraçada ben forta i bon cap de setmana!!
EliminaOhhh últimament no paro de veure foccacies per tots els blogs!! quines ganes de fer-ne una, fa anys que no en menjo! t'ha quedat espectacular!
ResponEliminaÉs veritat, sembla que ens haguem posat d'acord tots plegats eh! hehehe :)
EliminaMoltes gràcies Eva!!! Estic molt contenta de que t'hagi agradat! Prova-la, perquè ja veuràs que el resultat val la pena ;)
Una abraçada guapa i bon cap de setmana!
No me extraña que hayas quedado contenta con el resultado por que la pinta la tiene tremenda!!! Es genial Cris!!! Un tanto para tí!!!
ResponEliminaUn besito y pasa un buen finde,
Sandra von Cake
Muchas gracias Sandra!!! :D
EliminaUn abrazo bien grande guapísima y que tu también pases un buen finde!!
Tiene que haberte quedado deliciosa porque las fotografías están bien tentadoras. Una receta exquisita.
ResponEliminaUn beso.
:D Muchas gracias guapa!!! Sí que estaba buena sí, hehehe, ayer para cenar nos la comimos toda entre dos! :P
EliminaUn besito y buen fin de semana!
Acabo de llegir el teu comentari al meu blog i just veig la focaccia!
ResponEliminaQuina coincidència! :)
Segur que està boníssima!
Un petó!
Si eh!! És que ja tenia decidit fer-la, però quan abans em vaig començar a mirar blogs i vaig veure la teva amb xocolata... encara en vaig tenir més ganes!! Segur que la propera la faré dolça, perquè la teva recepta em va encantar, quina delícia!!
EliminaMolts petons guapa i que passis molt bon cap de setmana!
Que rica te ha quedado, se le ve una miga muy esponjosa.
ResponEliminaBesos.
:D Gracias Eva!!! Muchos besos y buen fin de semana!!
EliminaQue buena te ha quedado, yo tengo todos los programas de Lorraine Pascale grabados, me encanta lo hace todo tan fácil! le tengo yo ganas a la focaccia a ver si un día de estos me animo y la preparo!!
ResponEliminaUn besito
Yo hace poco que veo sus programas, pero por lo poco que he visto todo me ha encantado!! Es cierto, lo hace todo muy fácil y da muy buenos consejos!! Esta es la primera receta suya que pruebo y no será la última, porqué salió muy buena! Pruébala porqué ya verás cómo os gustará ;)
EliminaMuchas gracias guapi! Besitos y buen finde!! ;)
oohh aquesta te la copio!! l'altre dia vaig menjar una focaccia amb ceba caramelitzada i formatge de cabra que et deixava sense alé! apuntat! petons
ResponEliminaAi que bé Roser! I aquesta que dius de ceba amb formatge de cabra també ha de ser espectacular!! jo et copio aquesta altra! hehehe ;)
EliminaUna abraçada i bon cap de setmana guapa!
Para ser la primera focaccia que hacer, he de decirte que tiene una pinta bárbara! Las fotos lo dicen todo y me ha gustado mucho el toque de aceite, romero y sal gorda.
ResponEliminaPor ahora yo tampoco he hecho ninguna pero ya me voy animando al ver la tuya, jeje. Besos
Muchísimas gracias Alfonso!!! Qué bien que te haya gustado!! :D
EliminaAnímate, ya verás que buena! ;)
Besos y buen fin de semana!!!
Quines imatges més suggerents, tinc ganes de donar-li una bona queixalada a aquesta focaccia!
ResponEliminahehehe ;P Moltes gràcies guapíssima!!! Un petonet i bon cap de setmana!
EliminaHemos coincido en receta ¿intercambiamos sabores? ;)
ResponEliminate quedó fabulosa.
Besos.
Pues claro!! ;) Está riquísima, verdad? Ya tengo ganas de probar de otra clase y a ver qué tal, porqué la de ayer nos encantó, fue un exitazo! :)
EliminaMuchos besos Silvia y buen fin de semana!
Espectacular tanto la receta como la presentación y las fotos. Genial. Besitos
ResponEliminaMuchas gracias Olimpia!!! ^^ Muchos besitos guapa y feliz finde!!
EliminaT'ha quedat espectacular, quina bona pinta fa!!!
ResponEliminaPetonets!!
:) Moltes gràcies Víctor!! Una abraçada i bon cap de setmana!!
EliminaNosotras nos animamos con ella la semana pasada. La verdad es que tiene muy buena pinta y que está riquísima!!
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES
Está tan buena la focaccia... yo nunca antes había hecho, pero no será la última vez, porqué nos gustó mucho ;)
EliminaGracias!! ^^ Un beso guapísima!!
Sensacional...què tendre que es veu!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Cristina!!! :D Molts petonets!
EliminaTe quedó maravillosa. Qué buena focaccia, para picotear y picotear sin cesarrr...
ResponEliminaPues sí!! hehehehe para no parar! :P
EliminaMuchas gracias guapísima!! Muchos besos!
La foccaccia és ideal!! sobretot si l'has fet a casa. Petonets guapa i bona setmana
ResponEliminaGràcies Judith!!! :D Molts petonets i que tu també tinguis una bona setmana!! ^^
EliminaHola guapa, quina pinta de Focaccia, és el que més recordo del meu darrer viatge a Itàlia, aquella olor de les Focacceries, mmmm. L'he de provar. Per cert llevat fresc del que venen al super va bé?
ResponEliminaMoltes gràcies pel teu dolç comentari al meu blog.....Besets.
Hola Àgata!!! :)
EliminaSí, el llevat fresc del super va perfecte, és el que vaig utilitzar jo ;)
Moltes gràcies a tu bonica, molts petons i cuida't molt!!
Aaaaai Cristina!
ResponEliminaAcabo de descobrir la Focaccia, i en fa de temps que li vaig al darrere!
Mare meva quines ganes m'han entrat de fer-la, de menjar-me-la ia de gaudir-la com es mereix!
A veure si la puc fer be aviat i veiem els resultats!
Petonets bonica!
;) és taaaant bona la focaccia!! I aquest any a Hofmann n'hem fet una que també va quedar genial, tenia ganes de versionar-la una mica i publicar-la per aquí, a veure si algun dia m'hi poso :P
EliminaLa veritat és que aquesta va quedar molt bé i té un gust i una textura genial!
Merci bonica i ja em diràs què tal el resultat, a veure si us agrada!
Petonets!