Mini tatin de mango

Feia moooooooolt de temps que tenia ganes de fer tatin, ja que només n'havia fet en una ocasió i d'això ja fa anys! Va ser de les primeres receptes dolces que vaig preparar i va tenir molt èxit. I encara no ser gaire perquè, però des de llavors que no n'havia tornat a fer... Aquella vegada vaig fer la típica, de poma, i ara tenia ganes de provar-la amb alguna altra fruita. I ahir, justament, mirant un episodi del programa de "El toque de Samantha", va resultar que en va cuinar una de mango, i em va encantar... així que vaig decidir que l'havia de fer avui mateix! M'ha anat perfecte, perquè l'altre dia vaig comprar dos mangos i encara no sabia gaire què fer-ne, així que quan he tingut una estona m'hi he posat i he provat de fer aquestes mini tatins! El resultat... boníssim! 
Al principi la intenció era fer una sola tatin, però a l'últim moment m'he decidit per fer-les individuals. D'aquesta manera potser serien una mica diferents i tenia curiositat per veure com quedarien així petitones!! A casa han estat molt resultones i han agradat molt! A hores d'ara ja només en queda una... ^^


De totes maneres us recomano que si les feu us les mengeu encara tèbies, o que si les heu de servir més tard les escalfeu una mica abans, ja que calentones estant més bones! :P I per donar-los un toc encara més bo, acompanyades amb una boleta de gelat de vainilla queden fabuloses i es forma un contrast de temperatura, textura i gustos fantàstic! 


INGREDIENTS (per a 6 mini tatins)

- Una lámina de pasta de full
- 2 mangos (no fa falta que siguin madurs)
- 150 grams de sucre refinat
- Mantega

PREPARACIÓ 

Comencem pelant i tallant al mango en làmines mitjanes.

A continuació posem una paella no gaire grossa al foc, amb una mica de mantega (un trosset) a foc mitjà i quan s'hagi desfet hi posem gairebé tot el sucre i hi ben repartim els talls de mango pel damunt (que quedi ben ple i amb cap forat sense mango). quan l'haguem posat tot, hi posem la resta del sucre i una mica més de mantega pel damunt i ho deixem a foc suau durant 45 minuts, per tal que el mango deixi anar tot el seu suc i s'acabi formant, amb tots els ingredients, un caramel i el mango, així, se'ns caramel·litzi.

Quan faltin un 15-20 minuts, preescalfem el forn a 200ºC i quan hagin passat els 45 posem el mango i el caramel dins d'una safata per fer magdalenes (si volem fer una sola tatin ho posem en un motlle no gaire gros ni tampoc gaire alt), estirem una mica la làmina de pasta de full, i amb un tallador circular, una mica més gran que els motlles de les magdalenes, n'anem fent talls. I després, per tal de que no ens pugin gaire durant l'enfornat, les punxem bé amb una forquilla i les anem repartim pel damunt del motlle, de manera que quedin els forats d'aquest ben tapats (jo he posat dos trossos de làmina de pasta de full, l'una al damunt de l'altra, perquè hi hagués una mica més de gruix de massa). 

Finalment les enfornem fins que la massa estigui cuita, ho veurem quan agafin color (a mi m'han tardat aproximadament uns 10-15 minuts).

I per acabar, les retirem del forn i les desemmotllem girant la safata al damunt, per exemple, d'un tros de paper vegetal (ja veureu que cauen molt fàcilment). I ja les podem servir soles o acompanyades pel gelat!

Espero que us hagi agradat tant o més que a nosaltres!!!

Bon profit!

50 comentaris:

  1. quina postre tan elegant bonic i bonissim!! m'agrada molt amb el mango! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! :) El mango és un encert en aquesta recepta, hi queda boníssim!! ;)

      Petons guapa!

      Elimina
  2. Uoh quina bona pinta fa amb mango, i a sobre en versió mini, per cruspir-se'l en dues mossegadetes!!

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe moltes gràcies Víctor!! La veritat és que sí... La meva mare al principi el va només "tastar" fent-li una mossegada i al cap d'una estona no es va poder resistir i se'l va acabar! I és que així petitones no hi ha qui si resisteixi!! ;)

      Petons!

      Elimina
    2. Per cert, passa't per la meva cuina, tens un regalet esperant-te...

      Petons!

      Elimina
    3. Ostres!!! Moltíssimes gràcies Víctor!!! Ara mateix el passo a recollir, quina il·lusió!! A veure si algun dia d'aquests li dedico una entrada!! Me'n alegro molt de que hagis pensat en el meu blog!! :D

      Una forta abraçada!!!

      Elimina
  3. També la vaig penjar fa uns mesos al blog, però en mida gran. I queda tan bona, oi? Millor que amb poma i tot, aquesta tatin. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssima Marina!! No ser perquè he esperat tant a tornar-ne a fer, però amb aquest resultat tant bo i senzilleta com és, intentaré que per la pròxima no passi tant de temps! ;)

      Petons guapíssima!

      Elimina
  4. ets pots creure que jo encara no n'he fet??? t'ha quedat genial!!! molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs val la pena Judith, està deliciosa! ^^ Jo a la pròxima em sembla que la faré de pera, així n'haurem provat unes quantes de diferents... i a veure amb quina ens quedem! De moment aquesta de mango s'ha endut el premi!! hehehe

      Moltes gràcies guapi! Petonets!

      Elimina
  5. qué delicia de tatines has preparado. Yo sólo los he hecho con manzana. Probaré con mango, es una fruta que me apasiona con lo que seguro que éstos tatines estarán deliciosos! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si te gusta el mango esta tatin seguro que te encantará!! Entre la de mango y la de manzana (aunque hace mucho qué la preparé), en casa nos quedamos con la de mango, nos encantó! ^^

      Si la pruebas ya me contarás!! ;)

      Muchas gracias Beatriz! Besitos!

      Elimina
  6. Jo no he provat els tatin, no encara però és el primer que veig amb aquesta pinta tan saborosa i tan petits, per descomptat així dóna gust, maca
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Caty!! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!! ^^

      Una abraçada ben forta bonica!!

      Elimina
  7. En este caso la pobre manzana ha quedado delegada a un segundo término. Yo también creo que con mango ha de estar más exótico y gustoso este postre.
    Saludos
    Blanca de http://juegodesabores.blogspot.com.es/2013/05/sopa-gratinada-de-cebolla.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) Muchas gracias Blanca!! Realmente le queda fenomenal!! Con manzana también está muy rica, pero el mango tampoco se queda corto!! :P

      Besos guapísima!

      Elimina
  8. Ohh les fotos ja ho diuen tot!!! Quina delícia! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Moltíssimes gràcies Roser!! Que bé que t'hagin agradat!!!

      Petons guapa!!

      Elimina
  9. T'han quedat genials!!! Per llepar-se els dits!!! El mango és brutal per la rebosteria!!! i el seu color, cuit, és fantàstic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Gràcies guapíssima!!! I tant que ho és i el color que agafa, tens tota la raó, és genial!! ;)

      Una abraçada Mònica!

      Elimina
  10. OHHHH!! sense paraules el que em passa pel cap, t'han queda molt bé i segur que estaven encara millor

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehehe ;P Moltes gràcies!!! Ens van agradar molt, per repetir-les seguríssim!!

      Un petonet!!

      Elimina
  11. Respostes
    1. Moltes gràcies Cristina!!! :) Una abraçada guapa!!

      Elimina
  12. Moníssimes i boníssimes!!!! Una artista ets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :P Moltíssimes gràcies Àgata!!! Me'n alegro molt de que t'agradin! ^^

      Molts petons!

      Elimina
  13. Me encanta el hojaldre de cualquier forma, pero esta es totalmente exquisita, me encanta que le hayas puesto mango, es toda una delicia.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también Eva!! Soy fan del hojaldre, me encanta con todo!!! Y para la tatin viene perfecto ;) y con el mango queda muy buena la tatin!!! Me alegro mucho de que te haya gustado!!

      Besitos!

      Elimina
  14. Qué gozada de postre y con el hojaldre ummmm!!!! qué placer. Me la apunto pues soy incondicional del hojaldre. Muchos besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Así cómo yo Olimpia! hehehe ;) Me alegro mucho de que te haya gustado la receta!!! :D

      Muchos besitos guapi!!

      Elimina
  15. Ostres, fa molt bona fila, i no tena ni idea de que es feia com invertit, jiji, suposo que es poden fer amb qualsevol altre fruita no???? Petons Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! Doncs sí, és curiós, però la tatin es fa a la inversa!! :) I sí que es poden fer amb altres fruites, la típica i original és la de poma, però llavors també se'n fan amb pera, mango... és qüestió d'anar provant i a veure què surt!! ;)

      Petonets Yolanda!!!

      Elimina
  16. Ostres Cristina quina bona idea! Tenen pinta de ser bonísims!

    Enhorabona artista!

    Molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Neus!! Que bé que t'hagi agradat ^^ me'n alegro molt!!!

      Molts petonets guapíssima! :)

      Elimina
  17. CRISTINA.......ESPECTACULAR!!!!
    quin goig amb el mango, la veritat que amb rebosteria no l´havia provat mai....amb aquest postre sorprendre als meus

    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia!!! :D Que contenta estic de que t'hagi agradat!! Prova-la, ja veuràs com els sorprendràs, i segur que els hi encantarà! ;)

      Petons bonica!

      Elimina
  18. si el tatin de manzana estar rico este de mango estará riquiiiiiisimo.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe :) Muchas gracias Maria Dolores!!!

      Muchos besos!

      Elimina
  19. Tienen pinta de estar buenisimos! Y no parecen muy dificiles de hacer. Me apunto la receta! Muchos besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No son nada difíciles de hacer, prueba a hacerla, porqué vale la pena!! ;)

      Un abrazo!!!

      Elimina
  20. Como me gustan las recetas mini!!! Son tan bonitas y le dan un encanto adicional que no tienen las grandes!!!

    Tienen que estar riquísimas!!!! Pero tienen dos cosas negativas... La primera que como estoy viviendo en Alemania (me he mudado ayer) todavia no tengo la Kitchen Aid conmigo ni nada para preparar recetas gastronómicas y segundo que aquí comemos a las 12 y al ver tus mini tatín tengo una hambre...

    Un besito guapa desde aquí,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostras, ya estáis en Alemania?? Pues guapi, os deseo lo mejor en esta nueva etapa de vuestra vida, estoy segurísima de que os irá genial!!! :D Me alegro mucho por vosotros!!

      Ahora... esto de los horarios es otra cosa, es un rollo... hasta que no te acostumbras quedas bien desorientado...! hehehe ;) Y bueno... ya verás que pronto lo tendrás todo y rápido te podrás poner de nuevo manos a la obra con las recetas!!! hihihi :P

      Me alegro muchísimo de que te haya gustado!! A mi también me parece que así pequeñitas quedan más bonitas ^^

      Un beso muy y muy fuerte (a ver si te llega ;P) y seguimos en contacto!! Suerte de Internet, que aunque la distancia ahora sea aún más grande que antes, no lo parezca tanto! :)))

      Elimina
    2. Muchas gracias Cris!!

      Ahora toca hacerse a esta nueva vida!! Estamos en casa de familiares y en las próximas semanas ya tendremos nuestra propia vivienda. Comprare una KA (mi madre se quedó con la mía) y ya me pondré a postrar cosas ricas!!

      Eso es verdad hoy en día con internet parece que estamos más cerca con las personas que dejamos atrás!!

      Un besito guapa,
      Sandra von cake

      Elimina
    3. De nada Sandra!! Ya verás que poco a poco os iréis habituando a esta nueva situación :) Y a por la KA! hehehehe Yo también me tendré que comprar una... :P

      Muchos besos!!!

      Elimina
  21. que buena pinta por favor!!!
    esto lo tengo que hacer fijo!! además en casa nos encanta el mango!! uuummm...
    Un besito!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si os encanta el mango ya verás que seguro que os gustará Isa!! Está muy rico ^^

      Ya me contarás... espero que os guste!!! ;)

      Un besito guapi!

      Elimina
  22. Que receta tan fácil y rica te han quedado de lujo!! Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Verdad que sí que es sencillita? Y el resultado es riquísimo!! :P

      Gracias guapísima!! Besitos!

      Elimina
  23. La tatin de mango tiene que estar ... sublime!
    Apunto la idea!
    Besotes y feliz semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En casa fue todo un éxito!! :D Pruébala, y luego ya me contarás qué tal!! ;)

      Muchos besos y feliz semana para ti también!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!