Feia moooooooolt de temps que tenia ganes de fer tatin, ja que només n'havia fet en una ocasió i d'això ja fa anys! Va ser de les primeres receptes dolces que vaig preparar i va tenir molt èxit. I encara no ser gaire perquè, però des de llavors que no n'havia tornat a fer... Aquella vegada vaig fer la típica, de poma, i ara tenia ganes de provar-la amb alguna altra fruita. I ahir, justament, mirant un episodi del programa de "El toque de Samantha", va resultar que en va cuinar una de mango, i em va encantar... així que vaig decidir que l'havia de fer avui mateix! M'ha anat perfecte, perquè l'altre dia vaig comprar dos mangos i encara no sabia gaire què fer-ne, així que quan he tingut una estona m'hi he posat i he provat de fer aquestes mini tatins! El resultat... boníssim!
Al principi la intenció era fer una sola tatin, però a l'últim moment m'he decidit per fer-les individuals. D'aquesta manera potser serien una mica diferents i tenia curiositat per veure com quedarien així petitones!! A casa han estat molt resultones i han agradat molt! A hores d'ara ja només en queda una... ^^
De totes maneres us recomano que si les feu us les mengeu encara tèbies, o que si les heu de servir més tard les escalfeu una mica abans, ja que calentones estant més bones! :P I per donar-los un toc encara més bo, acompanyades amb una boleta de gelat de vainilla queden fabuloses i es forma un contrast de temperatura, textura i gustos fantàstic!
INGREDIENTS (per a 6 mini tatins)
- Una lámina de pasta de full
- 2 mangos (no fa falta que siguin madurs)
- 150 grams de sucre refinat
- Mantega
PREPARACIÓ
Comencem pelant i tallant al mango en làmines mitjanes.
A continuació posem una paella no gaire grossa al foc, amb una mica de mantega (un trosset) a foc mitjà i quan s'hagi desfet hi posem gairebé tot el sucre i hi ben repartim els talls de mango pel damunt (que quedi ben ple i amb cap forat sense mango). quan l'haguem posat tot, hi posem la resta del sucre i una mica més de mantega pel damunt i ho deixem a foc suau durant 45 minuts, per tal que el mango deixi anar tot el seu suc i s'acabi formant, amb tots els ingredients, un caramel i el mango, així, se'ns caramel·litzi.
Quan faltin un 15-20 minuts, preescalfem el forn a 200ºC i quan hagin passat els 45 posem el mango i el caramel dins d'una safata per fer magdalenes (si volem fer una sola tatin ho posem en un motlle no gaire gros ni tampoc gaire alt), estirem una mica la làmina de pasta de full, i amb un tallador circular, una mica més gran que els motlles de les magdalenes, n'anem fent talls. I després, per tal de que no ens pugin gaire durant l'enfornat, les punxem bé amb una forquilla i les anem repartim pel damunt del motlle, de manera que quedin els forats d'aquest ben tapats (jo he posat dos trossos de làmina de pasta de full, l'una al damunt de l'altra, perquè hi hagués una mica més de gruix de massa).
Finalment les enfornem fins que la massa estigui cuita, ho veurem quan agafin color (a mi m'han tardat aproximadament uns 10-15 minuts).
I per acabar, les retirem del forn i les desemmotllem girant la safata al damunt, per exemple, d'un tros de paper vegetal (ja veureu que cauen molt fàcilment). I ja les podem servir soles o acompanyades pel gelat!
Espero que us hagi agradat tant o més que a nosaltres!!!
Bon profit!
quina postre tan elegant bonic i bonissim!! m'agrada molt amb el mango! petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser!! :) El mango és un encert en aquesta recepta, hi queda boníssim!! ;)
EliminaPetons guapa!
Uoh quina bona pinta fa amb mango, i a sobre en versió mini, per cruspir-se'l en dues mossegadetes!!
ResponEliminaPetons!!
hehehe moltes gràcies Víctor!! La veritat és que sí... La meva mare al principi el va només "tastar" fent-li una mossegada i al cap d'una estona no es va poder resistir i se'l va acabar! I és que així petitones no hi ha qui si resisteixi!! ;)
EliminaPetons!
Per cert, passa't per la meva cuina, tens un regalet esperant-te...
EliminaPetons!
Ostres!!! Moltíssimes gràcies Víctor!!! Ara mateix el passo a recollir, quina il·lusió!! A veure si algun dia d'aquests li dedico una entrada!! Me'n alegro molt de que hagis pensat en el meu blog!! :D
EliminaUna forta abraçada!!!
També la vaig penjar fa uns mesos al blog, però en mida gran. I queda tan bona, oi? Millor que amb poma i tot, aquesta tatin. Petons
ResponEliminaBoníssima Marina!! No ser perquè he esperat tant a tornar-ne a fer, però amb aquest resultat tant bo i senzilleta com és, intentaré que per la pròxima no passi tant de temps! ;)
EliminaPetons guapíssima!
ets pots creure que jo encara no n'he fet??? t'ha quedat genial!!! molts petonets
ResponEliminaDoncs val la pena Judith, està deliciosa! ^^ Jo a la pròxima em sembla que la faré de pera, així n'haurem provat unes quantes de diferents... i a veure amb quina ens quedem! De moment aquesta de mango s'ha endut el premi!! hehehe
EliminaMoltes gràcies guapi! Petonets!
qué delicia de tatines has preparado. Yo sólo los he hecho con manzana. Probaré con mango, es una fruta que me apasiona con lo que seguro que éstos tatines estarán deliciosos! Besos
ResponEliminaPues si te gusta el mango esta tatin seguro que te encantará!! Entre la de mango y la de manzana (aunque hace mucho qué la preparé), en casa nos quedamos con la de mango, nos encantó! ^^
EliminaSi la pruebas ya me contarás!! ;)
Muchas gracias Beatriz! Besitos!
Jo no he provat els tatin, no encara però és el primer que veig amb aquesta pinta tan saborosa i tan petits, per descomptat així dóna gust, maca
ResponEliminaUn petó
Moltíssimes gràcies Caty!! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!! ^^
EliminaUna abraçada ben forta bonica!!
En este caso la pobre manzana ha quedado delegada a un segundo término. Yo también creo que con mango ha de estar más exótico y gustoso este postre.
ResponEliminaSaludos
Blanca de http://juegodesabores.blogspot.com.es/2013/05/sopa-gratinada-de-cebolla.html
hehehe ;) Muchas gracias Blanca!! Realmente le queda fenomenal!! Con manzana también está muy rica, pero el mango tampoco se queda corto!! :P
EliminaBesos guapísima!
Ohh les fotos ja ho diuen tot!!! Quina delícia! petons
ResponElimina^^ Moltíssimes gràcies Roser!! Que bé que t'hagin agradat!!!
EliminaPetons guapa!!
T'han quedat genials!!! Per llepar-se els dits!!! El mango és brutal per la rebosteria!!! i el seu color, cuit, és fantàstic!
ResponElimina^^ Gràcies guapíssima!!! I tant que ho és i el color que agafa, tens tota la raó, és genial!! ;)
EliminaUna abraçada Mònica!
OHHHH!! sense paraules el que em passa pel cap, t'han queda molt bé i segur que estaven encara millor
ResponEliminahehehehehe ;P Moltes gràcies!!! Ens van agradar molt, per repetir-les seguríssim!!
EliminaUn petonet!!
Quina cucada més saborosa!!!
ResponEliminaMoltes gràcies Cristina!!! :) Una abraçada guapa!!
EliminaMoníssimes i boníssimes!!!! Una artista ets!!!
ResponElimina:P Moltíssimes gràcies Àgata!!! Me'n alegro molt de que t'agradin! ^^
EliminaMolts petons!
Me encanta el hojaldre de cualquier forma, pero esta es totalmente exquisita, me encanta que le hayas puesto mango, es toda una delicia.
ResponEliminaBesos.
A mi también Eva!! Soy fan del hojaldre, me encanta con todo!!! Y para la tatin viene perfecto ;) y con el mango queda muy buena la tatin!!! Me alegro mucho de que te haya gustado!!
EliminaBesitos!
Qué gozada de postre y con el hojaldre ummmm!!!! qué placer. Me la apunto pues soy incondicional del hojaldre. Muchos besitos
ResponEliminaAsí cómo yo Olimpia! hehehe ;) Me alegro mucho de que te haya gustado la receta!!! :D
EliminaMuchos besitos guapi!!
Ostres, fa molt bona fila, i no tena ni idea de que es feia com invertit, jiji, suposo que es poden fer amb qualsevol altre fruita no???? Petons Yolanda.
ResponEliminaGràcies guapa! Doncs sí, és curiós, però la tatin es fa a la inversa!! :) I sí que es poden fer amb altres fruites, la típica i original és la de poma, però llavors també se'n fan amb pera, mango... és qüestió d'anar provant i a veure què surt!! ;)
EliminaPetonets Yolanda!!!
Ostres Cristina quina bona idea! Tenen pinta de ser bonísims!
ResponEliminaEnhorabona artista!
Molts petonets
Moltes gràcies Neus!! Que bé que t'hagi agradat ^^ me'n alegro molt!!!
EliminaMolts petonets guapíssima! :)
CRISTINA.......ESPECTACULAR!!!!
ResponEliminaquin goig amb el mango, la veritat que amb rebosteria no l´havia provat mai....amb aquest postre sorprendre als meus
petons
Gràcies Sílvia!!! :D Que contenta estic de que t'hagi agradat!! Prova-la, ja veuràs com els sorprendràs, i segur que els hi encantarà! ;)
EliminaPetons bonica!
si el tatin de manzana estar rico este de mango estará riquiiiiiisimo.
ResponEliminaSaludos
hehehehe :) Muchas gracias Maria Dolores!!!
EliminaMuchos besos!
Tienen pinta de estar buenisimos! Y no parecen muy dificiles de hacer. Me apunto la receta! Muchos besos!
ResponEliminaNo son nada difíciles de hacer, prueba a hacerla, porqué vale la pena!! ;)
EliminaUn abrazo!!!
Como me gustan las recetas mini!!! Son tan bonitas y le dan un encanto adicional que no tienen las grandes!!!
ResponEliminaTienen que estar riquísimas!!!! Pero tienen dos cosas negativas... La primera que como estoy viviendo en Alemania (me he mudado ayer) todavia no tengo la Kitchen Aid conmigo ni nada para preparar recetas gastronómicas y segundo que aquí comemos a las 12 y al ver tus mini tatín tengo una hambre...
Un besito guapa desde aquí,
Sandra von Cake
Ostras, ya estáis en Alemania?? Pues guapi, os deseo lo mejor en esta nueva etapa de vuestra vida, estoy segurísima de que os irá genial!!! :D Me alegro mucho por vosotros!!
EliminaAhora... esto de los horarios es otra cosa, es un rollo... hasta que no te acostumbras quedas bien desorientado...! hehehe ;) Y bueno... ya verás que pronto lo tendrás todo y rápido te podrás poner de nuevo manos a la obra con las recetas!!! hihihi :P
Me alegro muchísimo de que te haya gustado!! A mi también me parece que así pequeñitas quedan más bonitas ^^
Un beso muy y muy fuerte (a ver si te llega ;P) y seguimos en contacto!! Suerte de Internet, que aunque la distancia ahora sea aún más grande que antes, no lo parezca tanto! :)))
Muchas gracias Cris!!
EliminaAhora toca hacerse a esta nueva vida!! Estamos en casa de familiares y en las próximas semanas ya tendremos nuestra propia vivienda. Comprare una KA (mi madre se quedó con la mía) y ya me pondré a postrar cosas ricas!!
Eso es verdad hoy en día con internet parece que estamos más cerca con las personas que dejamos atrás!!
Un besito guapa,
Sandra von cake
De nada Sandra!! Ya verás que poco a poco os iréis habituando a esta nueva situación :) Y a por la KA! hehehehe Yo también me tendré que comprar una... :P
EliminaMuchos besos!!!
que buena pinta por favor!!!
ResponEliminaesto lo tengo que hacer fijo!! además en casa nos encanta el mango!! uuummm...
Un besito!!
Pues si os encanta el mango ya verás que seguro que os gustará Isa!! Está muy rico ^^
EliminaYa me contarás... espero que os guste!!! ;)
Un besito guapi!
Que receta tan fácil y rica te han quedado de lujo!! Un besito
ResponEliminaVerdad que sí que es sencillita? Y el resultado es riquísimo!! :P
EliminaGracias guapísima!! Besitos!
La tatin de mango tiene que estar ... sublime!
ResponEliminaApunto la idea!
Besotes y feliz semana!
En casa fue todo un éxito!! :D Pruébala, y luego ya me contarás qué tal!! ;)
EliminaMuchos besos y feliz semana para ti también!!