M'encanten les receptes d'en Xavier Barriga i és que fa autèntiques meravelles! Fa temps que el segueixo i avui per fi m'he decidit per fer una de les seves receptes, la primera que provo!! No... no és un pa (que ja sé que us vaig dir que en faria un cada setmana, a veure si demà m'hi poso), però potser és encara millor... unes fantàstiques magdalenes!
Aquí al blog ja fa temps vaig publicar una recepta de magdalenes de nata (versió 2 de les magdalenes de nata) i sempre que les he fet han estat un èxit, queden molt suaus i esponjoses i el gust és boníssim... però us he de confessar que em sembla que aquestes d'avui encara són millors! Les he tingut a punt just uns minuts abans de dinar, i us he de confessar que per les postres n'han volat la meitat, o més i tot! La textura és perfecte i el gustet que tenen és fantàstic!
És una recepta extreta del seu llibre de "Brioixeria feta a casa i amb el gust de sempre" i he agafat la seva idea de fer-ne un assortit de minimagdalenes, però no només de minis, sinó també de grossetes :P Així no totes són iguals i n'hi ha una mica per tots els gustos, a més de que queden ben maques! ^^
Us recomano moltíssim que si us agraden les magdalenes les proveu, perquè no deixaran a ningú indiferent i us asseguro que en poquíssim temps us volaran totes!!
INGREDIENTS (a mi me n'han sortit 12 de mitjanetes i 12 de petites)
- 125 grams d'ou a temperatura ambient (aproximadament 2 ous mitjans)
- 175 grams de sucre
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli d'oliva suau
- 210 grams de farina fluixa (jo he posat la de rebosteria)
- 7 grams de llevat químic, tipus Royal
- Canyella en pols
- Ratlladura de taronja (ell l'utilitza de llimona, però com que no en tenia he utilitzat la d'una taronja i han quedat ben bones :P)
- Un pessic de sal
Per decorar:
- Sucre
- Xocolata blanca o de la que més us agradi
- Fideus de xocolata
- Boletes de xocolata negra
- Pinyons
- Sucre llustre
PREPARACIÓ
Amb un batedor elèctric comencem a batre a velocitat mitjana i dins un bol els ous i el sucre fins que ens quedi una massa cremosa, homogènia i la mescla ens hagi pujat una mica. Tot seguit hi afegim la llet i ho seguim batent, però aquesta vegada a velocitat baixa, perquè la batuda no ens baixi massa.
Ara hi afegim l'oli i ho seguim batent a poc a poc.
A part i en un altre bol, barregem la farina amb el llevat i ho passem pel colador xinès (d'aquesta manera ens quedaran ben fines). Hi posem la sal, la canyella (al vostre gust) i la ratlladura del cítric. Quan ho tinguem tot junt, ho afegim a la mescla dels ous, a poc a poc, i seguint batent a velocitat baixa. En el moment que la mescla sigui homogènia, ho deixem de batre, ho tapem amb un drap i ho reservem a la nevera com a mínim d'una hora (hi pot estar fins al dia següent o si volem, fins i tot li podem deixar fins a 2-3 dies).
Quan falti poca estona per treure la massa de la nevera, escalfem el forn a 250ºC. I quan la massa hagi reposat un mínim d'una hora, la retirem de la nevera i la batem enèrgicament amb un batedor manual.
Quan falti poca estona per treure la massa de la nevera, escalfem el forn a 250ºC. I quan la massa hagi reposat un mínim d'una hora, la retirem de la nevera i la batem enèrgicament amb un batedor manual.
Tot seguit repartim la massa en cadascun dels paperets per a magdalenes, ja siguin petits o grans i els omplim fins a tres quartes parts de la seva capacitat. Ho podem fer amb una màniga pastissera, amb una cullera... Jo normalment poso els paperets en una safata per a magdalenes i així, quan creixen, mantenen totes la mateixa forma.
Ara ja només ens queda posar-hi la decoració que vulguem i que s'hagi de posar abans d'enfornar-les pel damunt (sucre, pinyons, boletes de xocolata...) i enfornar-les a 210ºC a dalt i a baix i amb aire, durant uns 14-16 minuts o fins que veiem que ja comencen a quedar torradetes.
Ara ja només ens queda posar-hi la decoració que vulguem i que s'hagi de posar abans d'enfornar-les pel damunt (sucre, pinyons, boletes de xocolata...) i enfornar-les a 210ºC a dalt i a baix i amb aire, durant uns 14-16 minuts o fins que veiem que ja comencen a quedar torradetes.
Un cop les retirem del forn, si en volem fer algunes amb xocolata desfeta pel damunt, només cal que desfem la xocolata al bany Maria o al microones, que submergim les magdalenes, vigilant, a dins de la xocolata i si volem, com he fet jo, hi podem posar fideus de xolcolata per sobre. De la mateixa manera, si en volem decorar algunes amb sucre llustre només cal que les empolsimem una mica i ja està! La decoració del damunt ja és al gust de cadascú i amb una mica d'imaginació poden quedar-nos ben variades, maques i sobretot... ben bones!
Espero que us hagin agradat :)
Bon profit!
Heu vist quins bolets més dolços? :P
Les magdalenes de Barriga queden sempre fenomenals tu tens un jardi de magdalenes molt xulo.
ResponEliminaUna recepta molt recomanable.
Un abraç
hehehehehe ;) Moltes gràcies Maria Dolores!!! La veritat és que a casa han agradat molt i molt! N'estic ben contenta! :)
EliminaMolts petons i bon cap de setmana bonica!!!
Ara si que no tendré cap excusa per anar a caçar bolets, jejejje. Petons.
ResponEliminahehehehe a mi m'agrada molt anar-hi, però em sembla que si es trobessin bolets com aquests, encara m'agradaria més!! ;)
EliminaGràcies guapíssima, una abraçada i bon cap de setmana!!!
bonissimes!! amb una pinta de 10
ResponEliminaMoltes gràcies bonica!!! ^^ Molts petonets i bon cap de setmana!!
EliminaUau, Cristina! No em sap gens de greu que avui NO hagis fet pa. Aquestes magdalenes tenen una pinta fantàstica! I tan ben fotografiades! A veure si m'hi poso, el llibre ja el tinc, ara només falta trobar una estona!! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaMoltes gràcies Marina!! Que bé que t'hagin agradat!! A veure si el pa tinc temps de fer-ho durant el que queda de setmana i sinó serà per la pròxima!! Però és que no em vaig poder resistir a provar de fer aquestes magdalenes, i al final, em sembla que a ningú li ha sabut greu! hahahaha ;)
EliminaProva-les, perquè valen molt la pena, són una delícia!! :)
Molts petons guapa i bon cap de setmana!
És normal que s'acabaren en un moment, si tenen una pinta boníssima! aii això no es fa, que hui he esmorzat una mica de pa i aquestes magdalenes li donen mil voltes! jaja
ResponEliminaBesets!
hihihihi El pa pobret... no hi té res a fer al costat d'aquestes magdalenes!! ;P
EliminaMoltes gràcies Beatriz!!! Petonts i bon cap de setmana!! ^^
Unas magdalenas deliciosas, de las que nunca fallan, con un copete maravilloso, me encantan! además hay tantas variedades donde elegir, una delicia :)
ResponEliminaMuchísimas gracias!!! Me alegro mucho de que te hayan gustado!! :D Así hay un poco para todos los gustos! ;)
EliminaUn besito guapa y buen fin de semana!!!
Magdalenes de Xavier Barriga... boníssimes sempre!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Fa autèntiques meravelles en Xavier Barriga, oi? Aquestes magdalenes en són un exemple, tota una delícia!! :P
EliminaUna abraçada Dolça!! I bon cap de setmana!!
Ains Cristina, mira que tinc el llibre de les magdalenes de Xaiver Barriga, i només les vaig fer un cop, però veient les teves m'han vingut moltes ganes. Petons. Yolanda.
ResponEliminaA fer magdalenes doncs Yolanda! hehehe És que arriben a ser bones aquestes coses eh!! L'operació bikini... per la finestra! hahaha
EliminaGràcies guapa! Molts petons i bon cap de setmana!!
Tinc pendent el Xavir Barriga encara! M'he de comprar el llibre perque tothom en parleu meravelles i vistos els resultats de les teves magdalenes, m'ho hauré de plantejar!
ResponEliminaMolts petonets!
La veritat és que estant molt bé! Les explicacions són molt clares i entenedores i al final, coses com la pasta de full, les converteix en receptes senzilles per fer a casa! A mi m'agrada molt! ^^ Penso que valen la pena ;)
EliminaMoltes gràcies guapíssima!! Molts petonets i bon cap de setmana!!
Cristina, aquest Xavier Barriga ens farà engreixar uns quants quilos! T'han quedat genials...i la variació de decoració m'encanta! Una abraçada!
ResponEliminaSí que ens farà engreixar sí!!! Ja m'ho diuen a casa! hahahaha :P
EliminaMoltes gràcies bonica!! Que contenta estic de que t'agradin! ^^
Una abraçada i bon cap de setmana!! :)
Hola Cris!!!
ResponEliminaTe han quedado genial esta magdalenas surtidas y lo que más me ha gustado es que las has hecho de distintos tamaños y qué decir de las fotos...
Un besito y pasa un buen finde,
Sandra von Cake
Muchísimas gracias Sandra!!! Qué contenta estoy de que te hayan gustado!! ^^
EliminaMuchos besitos guapi!!
ja,ja vaya jardín de magdalenas mas chulos que tienes,te un gran mestre salen unas recetas tremendas como has demostrado muy bien tu, divinas y sabrosas
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
La verdad es que realmente está hecho un gran mestre Xavier Barriga! :)
EliminaMuchas gracias Miquel!!
Petons!!!
Prometen de debò i la pinta es estupenda eh... aquest Xavier Barriga ens té a tots encandilats! jajaja
ResponEliminahehehe doncs sí!! ;)
EliminaMoltes gràcies Mireia!! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!!
Molts petons guapa!
Són divines! jo també les tinc al blog...Al meu balconet no en surten de boletets com aquests...potser hauré de "regar" més.
ResponEliminaJa veuràs com surten!! ;P
EliminaMoltes gràcies Cristina!! Petonets!
Quin festival de magdalenes Cristina!
ResponEliminaPetons!
Gràcies Víctor!! ;)
EliminaUna abraçada!
Que maravilla de Magdalenas y de fotos!! así da gusto pasear por el monte!!!
ResponEliminaUn besito guapa!!!
Muchas gracias guapi!!! ^^
EliminaMuchos besitos!
Una delicia de magdalenas y con estas fotos tan bonitas apetecen mucho mas. Besos
ResponEliminaMuchas gracias Angels!!!
EliminaUn abrazo guapa!
Hola Cristina, siempre he querido comprar el libro de Xavier Barriga, así que estoy muy contenta que hayas hecho este post taan maravilloso y delicioso!!! Las fotos en el jardín son preciosas y originales..Es un placer venir por aquí, apunto por supuesto...
ResponEliminaBesitos...
Hola Maria Teresa!!
EliminaMuchísimas gracias!! Qué bien que te haya gustado, me alegro mucho!! :D
Un fuerte abrazo bonita!
Te han quedado estupendas!!!!! dignas de pastelería !!! un besito
ResponElimina^^ Muchísimas gracias guapísima!!! Muchos besos!
EliminaQué delicia de magdalenas, las fotos preciosas y muy veraniegas ;-)
ResponEliminaLas de maravillas que prepararás con las recetas de Xavier!!
un abrazo
Lxx
:D Me alegro de que te haya gustado!!! Muchas gracias!! ^^
EliminaNo sé por cual seguir, las prepararía todas! hahaha
Muchos besos!