Cintes a la carbonara / Cintas a la carbonara


Perdoneu per estar tant i tant desapareguda, però és que els problemes relacionats amb l’ordinador que em semblava que havíem solucionat encara no ho estan, i és que no era problema de l’ordinador que tenia (que era lentíssim!!!), sinó de la senyal d’Internet, que no m’arriba.... I a més, amb el tema del trasllat, de la feina que anem fent, però que encara no tenim ben enllestida, del curs, la feina... no he tingut el temps suficient per dedicar-m’hi més i per poder publicar amb regularitat. I mireu que tinc receptes i receptes, perquè en vaig fent i les vaig fotografiant i preparant per poder-les penjar... però en fi, el cas és que portava des dels panellets sense publicar i això no pot ser, que el tinc ben abandonat...

Explicar-vos que el curs de la Hofmann...

Perdonad por estar tan desaparecida, pero es que los problemas relacionados con el ordenador que me parecía que habíamos solucionado aún no lo están, y es que no era problema del ordenador que tenía (que era lentísimo!), sino de la señal de Internet, que no me llega... Y además, con el tema del traslado, del trabajo que vamos haciendo, pero que todavía no tenemos bien terminado, del curso, el trabajo... no he tenido el tiempo suficiente para dedicarme más al blog y para poder publicar con regularidad. Y mirad que tengo recetas y recetas, porque voy haciendo cosas nuevas y las voy fotografiando y preparando para poderlas colgar... pero en fin, el caso es que llevaba desde los panellets sin publicar y eso no puede ser, que lo tengo bien abandonado...


Explicaros que el curso de la Hofmann... 

M’encanta! Els que em seguiu per l’Instagram ja haureu anat veient les fotografies que he anat penjant relacionades amb aquest curs i és que és una passada! Cada vegada tinc més clar que aquest món m’agrada moltíssim i que si puc m’agradaria anar-me formant per qui sap, poder-m’hi dedicar algun dia. Les olors que desprenen els forns, les textures de les masses, de la xocolata, de la mousse... l’explosió de colors i de sabors de tot el que anem preparant... senzillament m’al·lucina i m’encanta! I no sabeu pas lo llaminera que m’estic convertint! Si ja de sempre ho he sigut, ara pla! hahahaha

Avui, però, us porto una recepta salada, una recepta dedicada a l’Albert (és el seu plat preferit!) per tots els elogis que sempre em fa quan li preparo aquest plat, tant conegut i tant senzill de fer. Les cintes a la carbonara i en aquest cas, extreta del llibre “El menjar de la família Ferran Adrià”. Són senzillíssims i molt ràpids de fer i el resultat és genial. Espero que us agradi.

Me encanta! Los que me seguís por el Instagram ya habréis visto las fotografías que he ido colgando relacionadas con este curso y es que es una pasada! Cada vez tengo más claro que este mundo me gusta muchísimo y que si puedo me gustaría irme formando por quien sabe, poder dedicarme a esto algún día. Los olores que desprenden los hornos, las texturas de las masas, del chocolate, de la mousse... la explosión de colores y de sabores de todo lo que vamos preparando... sencillamente me alucina y me encanta! Y no sabéis lo golosa que me estoy volviendo! Si ya de siempre lo he sido, ahora mucho más! hahahaha


Hoy, sin embargo, os traigo una receta salada, una receta dedicada a Albert (es su plato preferido!) por todos los elogios que siempre me hace cuando se la preparo y que es tan conocida y sencilla de hacer: Las cintas a la carbonara y en este caso, extraída del libro "La comida de la familia Ferran Adrià". Son sencillísimos y muy rápidos de hacer y el resultado es genial. Espero que os gusten.
Cintes a la carbonara
(per a 4 persones)

- 240 grams de cansalada fumada
- 400 ml de nata líquida (35% de matèria grassa)
- Formatge parmesà per ratllar
- 4 ous
- 400 grams de cintes de pasta
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- Sal i pebre
PREPARACIÓ

Traiem la pell i tallem a tires fines la cansalada. Tot seguit les enrossim en una paella i a foc suau. Hi afegim la nata i en guardem una part per més endavant (1/8 part). Ho coem a poc a poc durant 20 minuts i remenant-ho de tant en tant. I al final, hi posem la sal i el pebre al gust.

A continuació posem aigua amb sal en un cassó i hi bullim la pasta l’estona que ens marqui el paquet. Mentrestant separem les clares dels rovells (guardem les clares per fer alguna altra recepta) i deixatem els rovells amb la nata que havíem reservat.

Ara escorrem la pasta, hi afegim la crema de bacó i sense parar de remenar hi afegim els rovells amb la nata.

Finalment servim les cintes i hi ratllem, al nostre gust, el formatge parmesà pel damunt. I ja els tenim!

Boníssim, ràpid, fàcil i econòmic! :)

Bon profit!
Cintas a la carbonara
(para 4 personas)

- 240 gramos de panceta ahumada
- 400 ml de nata líquida (35% de materia grasa)
- Queso parmesano para rallar
- 4 huevos
- 400 gramos de cintas de pasta
- 4 cucharadas de aceite de oliva
- Sal y pimienta
PREPARACIÓN

Sacamos la piel y cortamos en tiras finas el tocino. A continuación lo doramos en una sartén y a fuego suave. Añadimos la nata y guardamos una parte para más adelante (1/8 parte). Lo cocemos lentamente durante 20 minutos, removiendo de vez en cuando. Y al final, ponemos la sal y la pimienta al gusto.

A continuación ponemos agua con sal en un cazo y hervimos la pasta el tiempo que nos marque el paquete. Y mientras separamos las claras de las yemas (guardamos las claras para hacer alguna otra receta) y batimos las yemas con la nata que habíamos reservado.

Ahora escurrimos la pasta, añadimos la crema de bacon y sin parar de remover añadimos las yemas con la nata.

Finalmente servimos las cintas y rallamos, a nuestro gusto, el queso parmesano por encima. Y ya lo tenemos!

Buenísimo, rápido, fácil y económico! :)

Buen provecho!
Ja vaig preparant cosetes de Nadal, així que aviat tornaré a ser per aquí ;) 

Ya voy preparando cositas de Navidad, así que muy pronto volveré a estar por aquí ;)

16 comentaris:

  1. Potser no has publicat gaire receptes últimament però sí que veig cambis al blog, ja en parlarem que m'has donat unes quantes idees ;-) I sí, jo que era de salat i m'estic tornant tota una llaminera amb Hofmann. Un petonàs guapa

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sònia! A veure si almenys un cop per setmana aconsegueixo penjar alguna coseta ;) He fet algun canvi d'imatge i del perfil, però de cara a principis d'any m'agradaria fer canvis més grans de tot el blog per donar-li una imatge nova :)

      Jo de sempre que ho he sigut força, però com ara, mai!! hehehehe :P

      Una abraçada bonica!

      Suprimeix
  2. Semblen tretes de la pel·li de la Dama i el Vagabundo... quines ganes!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. hehehehe moltes gràcies Marina!! ;P

      Una abraçada guapíssima!

      Suprimeix
  3. Tenen una pinta estupenda. M'alegro que estiguis disfrutant tant amb el curs. Jo no tinc instagram... que ens penjaràs alguna coseta aquí??
    petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa! Alguna coseta miraré de penjar i ja us posaré alguna fotografia del que hi anem fent ;)

      Molts petons!

      Suprimeix
  4. Que bona la pasta!! M'encanta de totes maneres però les receptes amb crema em tornen boja!! petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies Roser!!! Me'n alegro de que t'agradi!! :)

      Petonets!

      Suprimeix
  5. que bona la carbonara!! i tota la pasta! ja en saben ja els italians de menjar be! fantastics! petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Doncs sí Roser! Ja en saben, ja!! ;)

      Moltes gràcies!! Petons!

      Suprimeix
  6. Jo no tinc instagram...a veure si publiques quelcom sobre el supercurs a la Hoffman.....!!!! Pel que fa aquestes cintes, a les meves filles els encantaria....pasta i carbonara són dos dels seus aliments preferits!!!! Petons!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Alguna foto miraré de posar, el que passa és que a casa no em deixen ni fer-li fotografies, gairebé! Totes les que he anat fent són pel mòbil, però ja les posaré ;)

      A casa també ens agraden moltíssim! ;) Moltes gràcies guapa!!

      Una forta abraçada!

      Suprimeix
  7. que buenos estan, por lo menos una vez a la semana tengo que prepararlos en casa, los tuyos se ven estupendos, es que es una receta magnifica. muy buena elección, Un abrazo y feliz semana.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Yo también! hehehe si no los hago luego los hecha en falta, por mucho que le haya hecho algún otro tipo de pasta... ;) La verdad es que son muy sencillos de preparar y están estupendos ;)

      Muchas gracias guapa! Besos y igualmente!

      Suprimeix
  8. No te preocupes Cris!!! Te perdonamos!!!! Jejejeje

    Y merece la pena la espera esta semana de tu post porque estas cintas son estupendas!!! Con lo que me gusta a mí la carbonara!!!! Con ese saborcito!!! Mmmmmm

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gracias guapi!! ;) hehehehe Que bien que te haya gustado :D

      Un fuerte abrazo Sandra!!

      Suprimeix

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!