Sardina amb alfàbrega i llimona / Sardina con albahaca y limón

Una setmana més (tot i que amb una mica de retràs), torno per portar-vos una recepta salada boníssima! No sé vosaltres, però a mi amb aquest bon temps que comença a fer, m'encanta menjar coses com aquesta. Tapes lleugeretes, molt mediterrànies, senzilles de preparar i que poden anar perfectes per fer un dinar o sopar amb els amics, amb la família, amb la parella... per anar picant amb una cerveseta fresca, tot gaudint del bon temps, de la caloreta i de l'aire lliure. 

Una semana más (aunque con un poco de retraso), vuelvo para traeros una receta salada buenísima! No sé vosotros, pero a mi con este buen tiempo que empieza a hacer, me encanta comer cosas como esta. Tapas ligeritas, muy mediterráneas, sencillas de preparar y que pueden ser perfectas para hacer una comida o cena con los amigos, con la familia, con la pareja... para ir picando con una cervecita fresca, disfrutando del buen tiempo, del calorcito y del aire libre.

Amb aquesta recepta, a més, aprofito per participar a la proposta d'aquest mes del memòries d'una cuinera, amb aquesta versió de tapa, que espero que us agradi molt a tots i a totes! ^^ 

La recepta és d'en Joan Roca, a molts i a moltes de vosaltres segur que us sonarà, perquè és del seu nou llibre "Cuina amb Joan Roca". I és que quan per Sant Jordi me'l van regalar i vaig anar veient tot el que ens hi presenta, em van venir ganes de provar-ho tot i més concretament aquesta tapa de sardina, que com veieu, vaig posar en pràctica ràpidament. No havia vist mai la sardina feta d'aquesta manera i em va semblar que amb el toc del cítric, de l'alfàbrega i com no, del cruixent de la pasta brick, havia de ser la canya. I realment ho és! A casa ens ha xiflat! 

I ara potser us sorprendreu, però fins fa poc no podia veure les sardines! Eren d'aquelles coses que no provava perquè no em feien gaire gràcia i ja directament les descartava dient que no m'agradaven, quan ni tant sols les havia provat... Però en fi, suposo que això em ve de quan era petita, degut a que la cuina m'agradava, però menjar no tant... hehehe i fins que no em vaig fer més gran i vaig anar-ho provant tot, no vaig descobrir tot el que m'havia perdut fins aleshores, però suposo que això ens haurà passat a molts, no?

Així que aquesta tapa queda fixada per anar-la fent sovint, perquè com us dic, no costa gens de fer, amb ella segur que sorprendreu a tothom i està molt i molt bona. I ara sí, va, no m'enrotllo més i us explico com es fa: 

Y con esta receta, además, aprovecho para participar a la propuesta de este mes del memòries d'una cuinera, con esta versión de tapa, que espero que os guste mucho a todos y a todas! ^^ 

La receta es de Joan Roca, a muchos seguro que os sonará, porque es de su nuevo libro "Cocina con Joan Roca" y es que cuando por Sant Jordi me lo regalaron y fui viendo todo lo que nos presenta, me entraron ganas de probarlo todo y concretamente esta tapa, que  como veis, puse en práctica rápidamente. No había visto nunca la sardina hecha de esta forma y me pareció que con el toque del cítrico, de la albahaca y como no, del crujiente de la pasta brick, debía ser la caña. Y realmente lo es! En casa nos ha chiflado! 

Y ahora quizás os sorprenderéis, pero hasta hace poco no podía ver las sardinas! Eran de aquellas cosas que no probaba porque no me hacían mucha gracia y ya directamente las descartaba diciendo que no me gustaban, cuando ni siquiera las había probado... Pero en fin, supongo que esto me viene de cuando era pequeña, debido a que la cocina me gustaba, pero comer no tanto... hehehe Y hasta que no me hice mayor y lo fui probando todo, no descubrí todo lo que me había perdido hasta entonces, pero supongo que esto nos habrá pasado a muchos, no?

Así que esta tapa queda fijada para irla haciendo a menudo, porque como digo, no cuesta nada de hacer, con ella sorprenderéis a vuestros comensales y está muy y muy buena. Así que no me enrollo más y os explico como se hace: 

Sardina amb alfàbrega i llimona
(per a 4 persones)

- 12 filets de sardina
- 12 fulles d'alfàbrega
- 4 fulles de pasta brick o pasta fil·lo
- 1 llimona
- 50 grams d'oli de gira-sol
- Pebre
- Sal
- Aigua
- Oli per fregir 
PREPARACIÓ

Primerament dissolem aigua bullint amb un 10% de sal, ho deixem refredar i aleshores hi posem les sardines a dins durant 5 minuts. És el que s'anomena salmorra, que significa deixar els aliments durant un període de temps concret en una dissolució d'aigua i sal en unes proporcions determinades. Així els aliments es salen uniformement i fa que quedin més sucosos quan se sotmeten a coccions llargues, ja que millora la capacitat de la proteïna d'absorbir i desprendre humitat. 


Tot seguit mesclem els 50 grams d'oli de gira-sol amb una mica de suc de la llimona i amb el pebre, i a continuació assequem les sardines i les posem en una safata juntament amb aquesta mescla i les deixem adobar durant uns 30 minuts. 

Passada aquesta estona dividim les fulles de pasta brick en 4 parts i a cadascuna hi posem un filet de sardina i una fulla d'alfàbrega al damunt. Ho emboliquem i ho tanquem amb unes gotetes d'aigua per tal de que no se'ns obrin mentre ho fregim.

Ara escalfem l'oli per fregir a una temperatura d'uns 180ºC en una paella i hi fregim les sardines embolicades fins que la pasta brick quedi dauradeta per totes les bandes. Finalment les retirem de la paella i traiem els accessos d'oli deixant-les al damunt d'un tros de paper de cuina. Per últim hi posem una mica de ratlladura de llimona pel damunt i ja ho tenim a punt per servir-ho ràpidament. 

Bon profit! 

Sardina con albahaca y limón
(para 4 personas)

- 12 filetes de sardina
- 12 hojas de albahaca
- 3-4 hojas de pasta brick o pasta filo
- 1 limón
- 50 gramos de aceite de girasol
- Pimienta
- Sal
- Agua
- Aceite para freír
PREPARACIÓN

Primeramente disolvemos agua hirviendo con un 10% de sal, lo dejamos enfriar y entonces ponemos las sardinas dentro durante 5 minutos. Es lo que se llama salmuera, que significa dejar los alimentos durante un período de tiempo concreto en una disolución de agua y sal en unas proporciones determinadas. Así los alimentos se salan uniformemente y hace que queden más jugosos cuando se someten a cocciones largas, ya que mejora la capacidad de la proteína de absorber y desprender humedad.

A continuación mezclamos los 50 gramos de aceite de girasol con un poco de zumo de limón y con la pimienta y a continuación secamos las sardinas y las ponemos en una bandeja junto con esta mezcla y las dejamos adobar durante unos 30 minutos.

Pasado este tiempo dividimos las hojas de pasta brick en 4 partes y en cada una ponemos un filete de sardina y una hoja de albahaca encima. Lo envolvemos y lo cerramos con unas gotitas de agua para que no se nos abran cuando lo friamos.

Ahora calentamos el aceite para freír a una temperatura de unos 180ºC en una sartén y freímos las sardinas envueltas hasta que la pasta brick quede doradita por todos los lados. Finalmente las retiramos de la sartén y sacamos los accesos de aceite dejándolas sobre un trozo de papel de cocina. Por último ponemos un poco de ralladura de limón por encima y ya lo tenemos listo para servir rápidamente.

Buen provecho!

24 comentaris:

  1. Me encanta, el crujiente de la pasta filo y la albahaca es brutal asi, una gran tapa¡¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Miquel! :))

      Un abrazo y buena semana!!

      Elimina
  2. Una tapa súper original!! m'encanta la presentació i les fotografies, i perquè no puc provar la sardina!! estic segura que el cruixent de la pasta i el toc de les espècies li ha d'anar genial!! un petó i feliç finde guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eva!! :D La veritat és que queden boníssimes! A mi també em va semblar molt original i a més, molt fàcil de fer! Així que anima't a provar-les, ja veuràs que bones ;)

      Petonets guapa!

      Elimina
  3. Como deben de estar de ricas!!!! Ains, me recuerda al pescadito frito del sur!!!! Con el toque de albahaca y limón... Mmmm y que presentación con el cucurucho!!!! Fantástico!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muy ricas Sandra! ;P Muchas gracias guapísima! Me alegro de que te guste!!

      Muchos besos!!

      Elimina
  4. Nunca lo he probado así, cuando compré sardinas lo pruebo y te digo. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vale la pena Trini, porque quedan riquísimas! ;) Ya me contarás.

      Besos!

      Elimina
  5. Espectacular Cristina!
    Ho provaré aviat! No et diré més!
    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies bonica!! Que bé que t'hagin agradat!

      Ja m'explicaràs què tal, ja veuràs que bones!! ;P

      Petonets i bona setmana!

      Elimina
  6. wowww que boo!! amb el que m'agrada la pasta brick sigui amb que sigui!! genial Cristina! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Moltes gràcies Roser! La pasta brick és veritat que va bé amb tantes coses! I aquí, amb les sardines, queda genial ;)

      Una abraçada guapa i bona setmana!

      Elimina
  7. Una recepta molt bona i una presentació millor encara!
    Crec que a tots ens ha passat alguna cosa similar amb el menjar, i és que és ben bé que de petits són una mica tiquismiquis en aquest sentit, oi?

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràces Víctor! ;)

      Sí, veritat? A mi em passava amb tot! hehehe I en canvi ara, com m'agrada el menjar, el bon menjar! :P

      Petons!!

      Elimina
  8. Me encantan las sardinas preparadas así, y con ese toque cítrico tienen que ser una verdadera delicia, te han quedado fabulosas!!
    Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Raúl! Estaban riquísimas!! ;)

      Un fuerte abrazo y buen finde!! ^^

      Elimina
  9. A banda que la tapa promet estar boníssima, amb aquesta presentació t'has lluït!!! molt maca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Teresa!! :))

      Una abraçada ben forta i bon cap de setmana bonica!

      Elimina
  10. Quina recepta més bona i vistosa! M'ha entusiasmat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí? Que bé Marina, prova-la, que ja veuràs que bones que queden així les sardines, a casa va ser un èxit! :)

      Gràcies guapíssima! Bon cap de setmana!

      Elimina
  11. Qué original!!! Ja m'imagino cruspint-me'n unes quantes a una terrasseta ben assoleiada, amb un refresc ben fred, aquest estiu...que a veure quan arriba! PEtons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una recepta que crida l'antenció, veritat? A mi em va agradar molt de seguida que la vaig veure al libre d'en Joan Roca i és genial perquè en poca estona està fet i el resultat a part de vistós, és boníssim! Com dius, perfecte per prendre a la terrasseta, sota el solet i amb una beguda ben fresqueta! Quines ganes d'estiu!!

      Molts petons i gràcies bonica!

      Elimina
  12. quina presentació més maca Cristina, de luxe!!!! Moltes gràcies per participar al Memòries. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Judith!! M'ha encantat participar! Feia temps que no ho feia i la veritat és que tinc ganes de tornar a agafar el ritme i participar-hi més sovint ;)

      Petons bonica i bona setmana!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!