Pastissets de crema Chiboust amb maduixes / Tartaletas de crema Chiboust con fresas

Bon dia! Què tal esteu? Avui us porto una recepta deliciosa i que sense haver-ho planejat, penso que pot ser una molt bona opció de postres pel dia de Sant Valentí. Nosaltres a casa (em sembla que ja us ho havia dit en alguna ocasió), som més de Sant Jordi, però pels que sí que ho celebreu, aquests pastissets de crema Chiboust amb maduixes segur que seran un èxit assegurat.

He de reconèixer, però, que no estic del tot contenta amb la base... És una base de crumble i ha quedat cruixent i molt bona de gust, però m'hagués agradat que quedessin trossets de massa més grans i no tant petitions... però en fi, he de practicar més perquè em quedi perfecte! A veure si a la propera ho aconsegueixo! La resta és una crema Chiboust, que simplement és una crema pastissera però més lleugera de textura, evidentment les maduixes pel voltant i una mica de ratlladura de llima i de cruixents de xocolata amb llet pel damunt.

Ha tornat a ser un invent dels meus, provant cosetes d'aquí i d'allà i tot i que com ja us he dit es pot millorar, ens ha agradat molt, les textures i els gustos combinats són genials i no és una recepta complicada de fer. Així que a veure què us sembla ;)

Buenos días! ¿Qué tal estáis? Hoy os traigo una receta deliciosa y que sin haberlo planeado, pienso que puede ser una muy buena opción de postre para el día de San Valentín. Nosotros en casa (me parece que ya os lo había dicho en alguna ocasión), somos más de Sant Jordi, pero para los que sí que lo celebréis, estas tartaletas de crema Chiboust con fresas seguro que serán un éxito asegurado.

Tengo que reconocer, sin embargo, que no estoy del todo contenta con la base... Es una base de crumble y que ha quedado crujiente y con muy buen sabor, pero me hubiera gustado que quedaran trocitos de masa más grandes y no tan pequeños... pero en fin, tengo que practicar más para que me quede perfecto! A ver si a la próxima lo consigo! El resto es una crema Chiboust, que simplemente es una crema pastelera pero más ligera de textura, evidentemente las fresas y un poco de ralladura de lima y crujientes de chocolate con leche por encima.

Ha vuelto a ser un invento de los míos, probando cositas de aquí y de allá y aunque como ya os he dicho se puede mejorar, nos han gustado mucho, las texturas y los sabores combinados son geniales y no es una receta complicada de hacer. Así que a ver qué os parece ;)

Pastissets de crema Chiboust amb maduixes
(per a 4 persones)
Per la base de crumble (recepta de Hofmann):

- 50 grams de farina
- 50 grams d'ametlla mòlta
- 50 grams de sucre
- 50 grams de mantega salada freda i tallada a daus

Per la crema Chiboust (recepta del llibre "Repostería" de Christophe Felder):

- 5 grams de fulles de gelatina
- 120 grams de rovells
- 50 grams de sucre
- 25 grams de midó de blat de moro (Maizena)
- 250 ml de llet sencera
- 1 beina de vainilla de qualitat
- 150 grams de clares
- 50 grams de sucre

Per decorar:

- Maduixes
- 1 llima (opcional)
- Cruixents de xocolata amb llet (opcional)
PREPARACIÓ

Primerament fem les bases de crumble (la massa es pot fer perfectament amb antelació i congelar-la abans d'enfornar-la i utilitzar-la directament quan la vulguem enfornar sense necessitat de descongelar-la, ja que es desenganxa molt bé). Per fer-la, posem tots els ingredients dins del bol del robot de cuina (és millor fer-ho a màquina que no pas a mà, degut a que amb les mans escalfem la massa, cosa que no ens convé) i a velocitat mitjana i amb l'accessori de la "pala" ho mesclem tot, fins que es formi com una massa sorrosa i que no s'enganxi entre ella, ha de quedar ben solta. Aleshores preescalfem el forn a 170ºC i mestre s'escalfa, agafem una safata de forn, hi posem un tros de paper vegetal o silpat al damunt, agafem 4 aros de la mida que preferim, n'untem les parets amb mantega pomada o amb un esprai per untar i llavors hi posem el crumble a dins, del gruix d'aproximadament 1cm, el pressionem una mica i hi vaporitzem una mica d'aigua pel damunt. No ho hem de compactar massa, ja que sinó ens quedarà massa cruixent el resultat, però tampoc ho hem de pressionar massa poc, perquè llavors se'ns trencarà. Ha de quedar delicat, però sencer i que llavors quan ens ho mengem la seva textura ens resulti agradable. L'aigua en part ens ajudarà a que es que ens quedi sencer. Finalment enfornem les bases a 170ºC durant uns 15 minuts o fins que veiem que la massa ja està ben torradet. Per últim les retirem del forn, traiem els aros i les deixem sobre la safata fins que es refredin.

Ara és el moment de fer la crema Chiboust. Per fer-la fem com una crema pastissera, però a la qual afegirem clares muntades per aportar-li més lleugeresa.

Posem a hidratar amb aigua ben freda les fulles de gelatina. Posem la llet en un cassó i hi afegim les llavors de la beina de vainilla i la beina partida per la meitat. Ho escalfem. Mentre s'escalfa posem en un bol a part els rovells i 50 grams de sucre, ho batem bé però sense que arribi a blanquejar-se i hi afegim el midó de blat de moro. L'incorporem i ho reservem. Quan la llet comenci a bullir, la bolquem al damunt de la mescla dels rovells, ho batem bé, ho retornem al cassó i al foc, i a foc mitjà ho anem batent enèrgicament fins que espessi. Quan sigui així, ho retirem del foc, col·lem i assequem una mica les fulles de gelatina hidratades i les incorporem a la crema. Ho mesclem bé.

Ara muntem les clares amb els 50 grams que ens queden de sucre, tot afegint-lo en 3 vegades (quan les clares comencin a escumar una mica, a mig fer i quan ja gairebé les tinguem muntades del tot).   Quan les tinguem, n'afegim una part a la crema, ho mesclem amb el batedor de mà sense por, per tal de suavitzar-la i per últim hi afegim la resta de les clares i aquest cop amb l'espàtula i suaument, les anem incorporant fins que tinguem una crema suau, lleugera i ben homogènia.

Finalment, posem la crema en una màniga pastissera i amb la punta que més ens agradi i quan ja tinguem les bases de crumble fredes, les decorem amb la crema. Hi repartim les maduixes de la forma que més ens agradi (jo les vaig posar partides per la meitat, però també es podrien posar en làmines), hi ratllem una mica de ratlladura de llima per sobre, ho acabem de decorar amb els cruixents de xocolata amb llet i vigilant a l'hora de servir-les, ja les tenim a punt per qualsevol ocasió, sigui més romàntica o més per un dinar i/o sopar amb amics o familiars :)

Espero que us hagin agradat aquests pastissets de crema Chiboust amb maduixes i que us animeu a fer-los ^^ Fins la setmana que ve!!

Bon profit!
Tartaletas de crema Chiboust con fresas
(para 4 personas)
Para la base de crumble (receta de Hofmann):

- 50 gramos de harina
- 50 gramos de almendra molida
- 50 gramos de azúcar
- 50 gramos de mantequilla salada fría y cortada en dados

Para la crema Chiboust (receta del libro "Repostería" de Christophe Felder):

- 5 gramos de hojas de gelatina
- 120 gramos de yemas
- 50 gramos de azúcar
- 25 gramos de almidón de maíz (maicena)
- 250 ml de leche entera
- 1 vaina de vainilla de calidad
- 150 gramos de claras
- 50 gramos de azúcar

Para decorar:

- Fresas
- 1 lima (opcional)
- Crujientes de chocolate con leche (opcional)
PREPARACIÓN

Primeramente hacemos las bases de crumble (se puede hacer perfectamente con antelación y congelar la masa antes de hornearla y utilizarla directamente cuando la queramos hornear sin necesidad de descongelarla, puesto que se despega muy bien). Para hacerla, ponemos todos los ingredientes dentro del robot de cocina (es mejor hacerlo a máquina que a mano, debido a que con las manos calentamos la masa, lo que no nos conviene) y velocidad media y con el accesorio de la "pala" lo mezclamos todo, hasta que se forme como una masa arenosa y que no se pegue entre ella, debe quedar bien suelta. Entonces precalentamos el horno a 170ºC y mientras se calienta, cogemos una bandeja de horno, ponemos un trozo de papel vegetal o silpat encima, cogemos 4 aros del tamaño que prefiramos, untamos las paredes de los aros con mantequilla pomada o con un spray para untar y entonces ponemos el crumble dentro, del grosor de aproximadamente 1cm, lo presionamos un poco y le vaporizamos un poco de agua por encima. No debemos compactarlo mucho, ya que sino nos quedará demasiado crujiente el resultado, pero tampoco nos podemos pasar de poco, porque entonces se nos romperá. Debe quedar delicado, pero entero y que entonces cuando nos lo comamos, su textura nos resulte agradable. El agua en parte nos ayudará a que se nos quede entero. Finalmente horneamos las bases a 170ºC durante unos 15 minutos o hasta que veamos que están bien tostadas. Por último las retiramos del horno, sacamos los aros y las dejamos sobre la bandeja hasta que se enfríen.

Ahora es el momento de hacer la crema Chiboust. Para hacerla hacemos como una crema pastelera, pero a la que le añadiremos claras montadas para aportarle más ligereza.

Ponemos a hidratar con agua bien fría las hojas de gelatina. Ponemos la leche en un cazo y le añadimos las semillas de la vaina de vainilla y la vaina partida por la mitad. Lo calentamos. Mientras se calienta ponemos en un bol a parte las yemas y 50 gramos de azúcar, lo batimos bien pero sin que llegue a blanquearse y le añadimos el almidón de maíz. Lo incorporamos y lo reservamos. Cuando la leche empiece a hervir, la volcamos encima de la mezcla de las yemas, lo batimos bien, lo volvemos a poner todo en el cazo y a fuego medio lo vamos batiendo enérgicamente hasta que espese. Cuando sea así, lo retiramos del fuego, colamos y secamos un poco las hojas de gelatina hidratadas y las incorporamos a la crema. Lo mezclamos bien.

Ahora montamos las claras con los 50 gramos que nos quedan de azúcar, añadiéndolo en 3 veces (cuando las claras empiecen a espumar un poco, cuando estén medio montadas y cuando ya casi las tengamos montadas del todo). Cuando las tengamos, añadimos una parte de ellas a la crema, lo mezclamos con las varillas sin miedo, para suavizarla y por último añadimos el resto de las claras y esta vez con la espátula y suavemente, las vamos incorporando hasta que tengamos una crema suave, ligera y bien homogénea.

Por último, ponemos la crema en una manga pastelera y con la boquilla que más nos guste y cuando ya tengamos las bases de crumble frías, las decoramos con la crema. Les repartimos las fresas de la forma que más nos guste (yo las puse partidas por la mitad, pero también se podrían poner en láminas), les rallamos un poco de ralladura de lima por encima, lo acabamos de decorar con los crujientes de chocolate con leche y con cuidado a la hora de servirlas, ya las tenemos listas para cualquier ocasión, sea más romántica o más para una comida o cena con amigos o familiares :)

Espero que os hayan gustado estas tartaletas de crema Chiboust con fresas y que os animéis a hacerlas ^^ Hasta la próxima semana !!

Buen provecho!

16 comentaris:

 1. Un postre de lo más apetecible, sin duda! Y como dices, bien puede valer para un día como San Valentín, ¡que rico tiene que estar con esas fresitas! bss

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias guapísima! Estaban riquísimas! :P

   Un beso!

   Elimina
 2. Vaya pasteles tan ricos y tan frescos que has hecho en esta ocasión!!!! Como me gustan esas fresas!!!! Son fenómenas!!!

  Un besito Cris,
  Sandra von Cake

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias guapi! Que bien que te gusten! ^^ La verdad es que estaban deliciosos!!

   Un besito Sandra!

   Elimina
 3. Doncs que vols que et digui noia, a mi em sembla espectacular i el crumble gros o petit és insuperable! Em sembla una proposta ideal, visca la crema! Nosaltres tampoc cel.lebrem Sant Valentí. Som més de Sant Jordi. Un petonàs bonica!

  ResponElimina
  Respostes
  1. :D Moltes gràcies reina!! Me'n alegro molt de que pensis així!! ^^ Tot i que volia que fos més grosset, la veritat és que estava deliciós! I amb la mantega salada realment queda espectacular, quin contrast més bo! I amb la crema queden boníssims, jo és que la vainilla l'utilitzo sempre que puc i per fer aquests pastissets no ho vaig dubtar ni un moment, hehehe ;P

   Una abraçada ben forta bonica i fins demà!! :)

   Elimina
 4. M'encanta aquest invent teu! han quedat uns pastissets molt monos i segur que boníssims, jo veig bé la base, la crema i la decoració, i tot i tampoc celebrar Sant Valentí... qui me'n fiqués un davant!!! un petó guapa!

  ResponElimina
  Respostes
  1. :D Moltes gràcies Eva!! Me'n alegro de que t'agradin ^^ Jo continuo pensant que es poden millorar, hehehehe, però bé, això és practicar i practicar ;) Això sí, estaven deliciosos!!

   Una abraçada ben forta bonica!!

   Elimina
 5. M'encanta el llibre de Christophe Felder!!
  Sóc molt fan de la crema chiboust, queda de vici total!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi també, és una passada! I aquesta crema queda deliciosa!! :P

   Merci Gemma! Un petonet i bon diumenge!!

   Elimina
 6. Ja t'ho vaig dir per FB maca però t'ho torno a repetir!!Quina passada!!M'encanten!!! =)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies bonica!! Me'n alegro molt!! ^^

   Una abraçada i bona setmana!!

   Elimina
 7. Que maravilla de presentación y que bueno tiene que estar Cristina¡¡
  peto

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias Miquel! La verdad es que yo aún les veo unos cuantos fallos, espero que a la próxima me salgan mejor, pero de sabor y textura la verdad es que estaban deliciosas! :)

   Petons!!

   Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!