Magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra / Magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra


Una setmana més ja torno a estar per aquí i aquesta vegada per dur-vos una recepta dolça i salada a la vegada! Sí, sí, ho heu llegit bé ;) Són unes magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra, amb un toc de formatge parmesà i romaní, que no queden bones, no, sinó boníssimes! Les magdalenes tenen el gust dolç que les caracteritza, però amb aquests trossets de pernil i formatge agafen un gust alhora salat que les fa irresistibles! A mi, com sabeu, les coses dolces em tornem boja, però a casa, tot i la quantitat de dolços que els hi preparo, són molt més de salat... així que quan vaig veure aquesta recepta d'en Xavier Barriga vaig saber que era la perfecta per tota la família, a més de que ara, amb la fresqueta que va arribant, ja comença a venir de gust encendre el forn. I també feia força temps que no penjava una recepta d'aquest tipus al blog, de manera que aquí la teniu! 

Una semana más ya vuelvo a estar por aquí y esta vez para traeros una receta dulce y salada a la vez! Sí, sí, lo habéis leído bien ;) Son unas magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra, con un toque de queso parmesano y romero, que no quedan buenas, no, sino buenísimas! Las magdalenas en sí tienen el sabor dulce que las caracteriza, pero con estos trocitos de jamón y queso cogen un sabor a la vez salado que las hace irresistibles! A mí, como sabéis, las cosas dulces me vuelven loca, pero en casa, aún teniendo que probar todos los dulces que les preparo, son mucho más de salado... así que cuando vi esta receta de Xavier Barriga supe que era la perfecta para toda la familia, además de que ahora, con el tiempo que empieza a refrescar, ya va apeteciendo encender el horno. Y también hacía bastante tiempo que no colgaba una receta de este tipo en el blog, de manera que aquí la tenéis!
Per mi la combinació dolç-salat, si es combina bé, és fantàstica i en aquesta recepta queda genial! 

En la recepta d'en Xavier Barriga aquestes magdalenes porten tomàquet i formatge de cabra, però jo he optat per substituir el tomàquet pel pernil i acabar-les amb un toc de parmesà ratllat i romaní, que és el que acostumo a posar a la focaccia :P El resultat final, de veritat que val la pena, així que a veure què us sembla :) 

Para mí la combinación dulce-salado, si se combina bien, es fantástica y en esta receta queda genial!

En la receta de Xavier Barriga estas magdalenas llevan tomate y queso de cabra, pero yo he optado por sustituir el tomate por el jamón y terminarlos con un toque de parmesano rallado y romero, que es lo que suelo poner en la focaccia :P El resultado final, de verdad que vale la pena, así que a ver qué os parece :) 
Magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra
(a mi m'han sortit 7 magdalenes grossetes, tot i que també es poden fer més petites o fins i tot fer-ho en forma de "cake")

- 125 grams d'ou (uns dos ous mitjans)
- 100 grams de sucre
- 60 ml de llet sencera
- 220 ml d'oli d'oliva suau
- 210 grams de farina fluixa
- 5 grams de llevat químic
- 5 grams de sal
- Pernil ibèric tallat a trossos petitons
- Formatge de cabra tallat a daus
- Formatge parmesà recent ratllat
- Romaní fresc
PREPARACIÓ

Primer de tot i al damunt de, per exemple, un tros de paper vegetal, tamisem la farina, juntament amb el llevat i la sal. Ho reservem.

Tot seguit a dins del bol del robot de cuina o si no en teniu, en qualsevol bol que tingueu, comencem a batre a màquina i a velocitat mitjana els ous i el sucre. Quan comencin a espumar hi afegim la llet i ho seguim batent constantment. A continuació i a velocitat baixa hi afegim l'oli d'oliva a poc a poc i deixem que s'incorpori bé. Quan la mescla sigui homogènia, hi incorporem els ingredients secs que havíem tamisat abans i seguim batent a velocitat baixa i a poc a poc durant uns 2 o 3 minuts més, de manera que ens quedi una massa llisa i homogènia. 

Ara tapem la massa, dins del bol mateix amb paper film o un drap i la reservem a la nevera durant un mínim d'una hora i fins a 24 hores i tot. Jo ho vaig preparar el dia abans i vaig deixar que em reposés tota la nit per així acabar-ho pel matí. 
Una vegada la tinguem reposada, preescalfem el forn a 250ºC, mesclem la massa enèrgicament, hi afegim els trossets de pernil ibèric (la quantitat va al gust de cadascú) i ja podrem anar per posar-la a dins de les seves càpsuletes de paper. Com sabeu hi ha safates per posar les càpsules a dins, que van molt bé, ja que s'utilitzen  per tal de que durant l'enfornat no se'ns obrin i ens acabin quedant malament les magdalenes, muffins... 

Per omplir les càpsules, primer les col·loquem en aquesta safata que us he explicat, les omplim només de la base, hi posem un trosset de formatge de cabra a dins, les acabem d'omplir fins una mica més de la meitat, hi posem un altre dau de formatge de cabra a sobre, el formatge parmesà ratllat (al gust) i una mica de romaní. I ja les podem enfornar a 210ºC durant uns 14-15 minuts. 

L'aroma que impregna a tota la cuina és taaaant bona, m'encanta! :P

Recent fetes i encara una mica calentones és com més m'agraden, ja que el formatge del seu interior encara està una mica calent, però de totes maneres a temperatura ambient segueixen estant boníssimes i ben esponjoses. 

Espero que us hagin agradat aquestes magdalenes de pernil ibèric i formatge de cabra tant bones i que us animeu a provar-les i a fer-les segons els vostres gustos!

I per últim, pel que fa a la seva conservació, dir-vos que el millor és guardar-les dins d'algun recipient hermètic per tal de que no sens assequin i es mantinguin així de tovetes més temps. I ja us aviso que cada vegada que l'obriu no podreu evitar agafar-ne una (o més d'una), perquè l'aroma que us deia que queda per tota la cuina quan estant recent fetes... la sentireu cada vegada que l'obriu ^^ 

Bon profit! 
Magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra
(a mí me han salido 7 magdalenas más bien grandes, aunque también se pueden hacer más pequeñas o incluso hacerlo en forma de "cake")

- 125 gramos de huevo (unos dos huevos medianos)
- 100 gramos de azúcar
- 60 ml de leche entera
- 220 ml de aceite de oliva suave
- 210 gramos de harina floja
- 5 gramos de levadura química
- 5 gramos de sal
- Jamón ibérico cortado en trozos pequeños
- Queso de cabra cortado en dados
- Queso parmesano recién rallado
- Romero fresco
PREPARACIÓN 

Primero de todo y encima de, por ejemplo, un trozo de papel vegetal, tamizamos la harina, junto con la levadura y la sal. Lo reservamos. 

A continuación dentro del bol del robot de cocina o si no tenéis, en cualquier bol que tengáis, empezamos a batir a máquina y a velocidad media los huevos y el azúcar. Cuando empiecen a espumar añadimos la leche y lo seguimos batiendo constantemente. A continuación y a velocidad baja añadimos el aceite de oliva poco a poco y dejamos que se incorpore bien. Cuando la mezcla sea homogénea, incorporamos los ingredientes secos que habíamos tamizado antes y seguimos batiendo a velocidad baja y poco a poco durante unos 2 o 3 minutos más, de manera que nos quede una masa lisa y homogénea. 

Ahora tapamos la masa, dentro del bol mismo, con papel film o un paño y la reservamos en la nevera durante un mínimo de una hora y hasta 24 horas y todo. Yo lo preparé el día antes y dejé que me reposara toda la noche para así terminarlo por la mañana. 
Una vez la tengamos reposada, precalentamos el horno a 250ºC, mezclamos la masa enérgicamente, añadimos los trocitos de jamón ibérico (la cantidad al gusto de cada uno) y ya podremos ponerla dentro de sus capsulitas de papel. Como sabéis hay bandejas para poner las cápsulas dentro, que van muy bien, ya que se utilizan para que durante el horneado no se nos abran y nos queden mal las magdalenas, muffins...

Para llenar las cápsulas, primero las colocamos en esta bandeja que os he explicado, las rellenamos con la masa sólo de la base, ponemos un trocito de queso de cabra dentro, las acabamos de llenar hasta un poco más de la mitad, les ponemos otro dado de queso de cabra encima, el queso parmesano rallado (al gusto) y un poco de romero. Y ya las podemos hornear a 210ºC durante unos 14-15 minutos. 

El aroma que impregna toda la cocina es maravilloso, me encanta! :P 

Recient hechas y todavía un poco tibias es como más me gustan, ya que el queso de su interior todavía está un poco caliente, pero de todos modos a temperatura ambiente siguen estando buenísimas y bien esponjosas. 

Espero que os hayan gustado estas magdalenas de jamón ibérico y queso de cabra tan ricas y que os animéis a probarlas y en hacerlas a vuestro gusto! 

Y por último, en cuanto a su conservación, deciros que lo mejor es guardarlas dentro de algún recipiente hermético para que no se nos sequen y se mantengan así de blanditas más tiempo. Y ya os aviso que cada vez que lo abráis no podréis evitar coger una (o más de una), porqué el aroma que os decía que queda por toda la cocina cuando están recién hechas... la sentiréis cada vez que lo abráis ^^ 

Buen provecho!

34 comentaris:

  1. Mmmm que bones! T'han quedat ideals! a mi també m'agraden molt els pastissos salats, en format magdalena o cake, trobo que queden genial i a més sorprenents, oi? Fan el menjar m´s divertit... Una abraçada maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar!! :D

      Doncs sí, són una opción divertida i original i queden tant bones...!! :P

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  2. Madre mía que pinta que tienen! Yo hace poco hice unos mufins de parmesano y estaban deliciosos. Me gusta la mezcla del queso con el jamón, tienen que estar muy buenos! Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Elena!! :) La verdad es que estaban riquísimas!!

      Un beso!

      Elimina
  3. Ostres tu quina pinta noia. I porten sucre! A mi m'encanten els muffins salats, en faig de tan en tan però no he posat mai sucre. Les probaré :-) Un petonàs bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe moltes gràcies Sònia!! Sí, porten sucre! És que les magdalenes en si tenen el seu gust característic, però els ingredients salats que hi afegeixes li aporten el toc salat, a casa ens van encantar!!

      Ja m'explicaràs què tal!! Una forta abraçada reina!

      Elimina
  4. Fa temps que tinc ganes de provar de fer magdalenes salades però no m'acabo de decidir! Aquestes teves fan molt bona pinta i és que amb els ingredients que porta han de ser molt i molt bones!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't a provar-les Anna, perquè ja veuràs com segur que tindran molt èxit ;) Queden boníssimes!! Ja m'explicaràs què tal ;)

      Petons guapa!

      Elimina
  5. Molt bona idea, doncs, la del parmesà i romaní!! Això del romaní em recorda la focaccia, i el parmesà també hi dóna un toc italià que ha de ser deliciós. Quines magdalenes més originals! Petons, Cristina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina!! Sí! :) justament ho vaig fer pensant amb la focaccia ;) li aporten un toc fantàstic!

      Un petonet guapa!

      Elimina
  6. mmm... el contrast dolç salat ha de quedar espectacular! I els ingredients, pernil, formatge i romaní, combinen super bé. recepta apuntada!
    La foto del tall és espectacular!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapíssima!! ^^ Me'n alegro de que t'hagi agradat!!

      Un petonet!

      Elimina
  7. oohhh irresistibles!! saps que soc més de salat que de dolç? imagina com m'entren aquestes magdalenes. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe com als de casa meva, que els hi van encantar!! És una opció perfecte perquè tothom estigui content ;)

      Moltes gràcies guapa!! Una abraçada!

      Elimina
  8. No n'he provat mai, de magdalenes dolces-salades a la vegada! però la pinta és increïble, i el cor farcit de formatge de cabra m'ha deixat salivant!! un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs són boníssimes Eva!! Jo segur que les aniré fent en més d'una ocasió, i més després de veure que van agradar tant!! :)

      Moltes gràcies bonica!! Petons!

      Elimina
  9. Hola!! acabo de descubrir tu blog, qué buenas y originales estas magdalenas!!!, y la crema de calabaza deliciosa!!! y las milhojas con queso mascarpone e higos ummmm... tiene que estar riquísimaaaasss...!!!! así que viendo la maravilla de recetas y fotografías que tienes, por aquí me quedo como seguidora. Un saludo!!

    Elena, del blog: Unas Gotas de Imaginación

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Muchas gracias Elena!! Bienvenida!! Me alegro muchísimo de que te haya gustado el blog y que te quedes por aquí, que bien!!

      Un beso guapa!

      Elimina
  10. Jo no sóc gaire amant de les magdalenes...però aquestes les he de provar com sigui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen un gust especial, a nosaltres ens van agradar molt ^^ Si les proves ja em diràs què us han semblat Cristina ;)

      Merci guapa! Una abraçada!

      Elimina
  11. Quina delícia...amb aquest cor de formatge fos...ha de ser un esmorzar, berenar, sopar o ressopó de luxe!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!! I quan encara estava una mica calent... mmmm! A mi és com més m'agraden!! :P

      Gràcies bonica!! Un petó!

      Elimina
  12. Quina delícia de magdalenes Cristina! Algun cop he preparat unes magdalenes similars, però ni de conya m'han quedat com a tu!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Víctor!! La veritat és que surten ben bones! :P

      Segur que les teves també van quedar genials, home!! Una abraçada!

      Elimina
  13. Que maravilla Cris, como decimos los gallegos esto tiene que ser "comer e morrer" comer y morir de los buenas que tienen que estar, una receta exquisita y las fotos preciosas, me ha encantado!!! felicidades guapa

    Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Muchas gracias guapísima!!! :D Pedazo comentario que me has dejado! ^^

      Un abrazo bien fuerte!!

      Elimina
  14. Magdalenes en versió salada! És una opció que mai t'esperes ;-) Segur que amb el pernilet estan boníssimes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat Montse, no són gaire vistes i realmente surten ben bones!! ;)

      Moltes gràcies guapa!! Petons!

      Elimina
  15. Espectaculars, ja estic esperant l'ocasió ideal per fer-les!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies bonica!! Que bé! Espero que us agrarian!! ^^

      Un petó!

      Elimina
  16. M'agrada molt la idea de barrejar dolç amb salat. M'ho apunto! Petons

    ResponElimina
  17. En vaig fer una vegada de minis per a l'aperitiu i van agradar molt! la foto del tall et diu menja'm! bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt i molt bé, oi? I el contrast és interessant ^^

      Moltes gràcies Teresa! Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!