Així que avui toca aquest clàssic, senzill, però al mateix temps tant deliciós, a veure què us sembla.
Hola! Buenos días! Hoy os traigo una receta básica, de aquellas que hay que saber y que nos pueden ir genial para preparar diferentes elaboraciones. Os hablo de los bizcochos de soletilla de toda la vida y que no siempre encontramos fácilmente cuando vamos a comprar. Simplemente con chocolate caliente como os presento en las fotos son todo un vicio, pero es cierto que para preparar tiramisú, charlotte... son perfectos y mucho, muchísimo mejor que los comprados. Quedan muy ligeros y esponjosos y con su sabor y aroma característicos. Cuando los hice pensaba utilizar unos cuantos para otra receta, pero lo cierto es que entre el desayuno y la merienda desaparecieron todos! :P
Así que hoy toca este clásico, sencillo, pero al mismo tiempo tan delicioso, a ver qué os parece.
Melindros
(en surten forces)
- 3 rovells(en surten forces)
- 3 clares
- 90 grams de sucre
- 90 grams de farina fluixa
- Sucre llustre
Comencem preescalfant el forn a 180ºC.
Ara separem les clares dels rovells i posem les clares dins del bol del robot de cuina o en un bol per muntar-les a punt de neu. Les comencem a muntar, a velocitat mitjana-alta, i de seguida que comencin a escumar hi afegim una tercera part del sucre. Deixem que es vagin muntant bé i a mig fer hi posem una altra part del sucre i finalment, quan ja gairebé les tinguem a punt, la resta (aproximadament ens tardaran uns 10 minuts). També hi ha l'opció de posar-hi tot el sucre de cop al final, però aleshores, tot i que ens quedaran amb més volum, la textura resultant no serà tant bona. I és millor que sempre ho feu amb sucre normal i no del llustre, ja que al ser més dens, llavors ens feria baixar les clares.
Quan estiguin ben muntades hi afegim els rovells, res, uns segons, just perquè es trenquin i després, amb l'espàtula, els acabem d'incorporar fent moviments suaus. Ara és el moment d'afegir-hi la farina de cop i prèviament tamisada, vigilant de que les clares no ens baixin, tot fent moviments suaus de baix cap a dalt. I quan ja no hi hagi restes de farina i tinguem una mescla ben homogènia, serà el moment de posar-ho dins d'una màniga pastissera amb una punta rodona i grosseta (de 10mm més o menys) i sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal, anar fent tires grossetes i de la llargada dels melindros i deixant una mica d'espai entre elles.
Ara hi tamisem sucre glaç pel damunt, que quedin ben coberts i ja només ens queda enfornar-los a 180ºC durant uns 8-10 minuts (que no se'ns cremin!), deixar-los refredar uns minuts sobre la safata mateix i després, treure'ls de la safata i posar-los al damunt d'una reixeta per tal de que s'acabin de refredar del tot. I ja els tindrem a punt per degustar!!
Els que us sobrin els podeu guardar en un recipient hermètic i guardar-los un parell o tres de dies, ja que amb els dies, tot i estar tancats, s'aniran assecant. Tot i així, estic segura que no us duraran més de tres dies... ni de dos!! ^^
Espero que us hagi agradat aquesta recepta dels melindros i que a partir d'ara, si encara no ho feu, us animeu a preparar-los casolans, que val la pena!
Bon profit!
Bizcochos de soletilla
(salen bastantes)
- 3 yemas(salen bastantes)
- 3 claras
- 90 gramos de azúcar
- 90 gramos de harina floja
- Azúcar glas
Empezamos precalentando el horno a 180ºC.
Ahora separamos las claras de las yemas y ponemos las claras dentro del cuenco del robot de cocina o en un bol para montarlas a punto de nieve. Las empezamos a montar, a velocidad media-alta, y en cuanto empiecen a espumar les añadimos una tercera parte del azúcar. Dejemos que se vayan montando bien y cuando estén a medio montar, les añadimos otra parte del azúcar y finalmente, cuando ya casi las tengamos listas, el resto (aproximadamente nos tardarán unos 10 minutos). También existe la opción de poner todo el azúcar de golpe al final, pero entonces, aunque nos quedarán con más volumen, la textura resultante no será tan buena. Y es mejor que siempre lo hagáis con azúcar normal y no del glas, ya que al ser más denso, entonces nos haría bajar las claras.
Cuando estén bien montadas añadimos las yemas, nada, unos segundos, justo para que se rompan y luego, con la espátula, los acabamos de incorporar haciendo movimientos suaves. Ahora es el momento de añadir la harina de golpe y previamente tamizada, vigilando de que las claras no nos bajen, haciendo movimientos suaves y envolventes, de abajo hacia arriba. Y cuando ya no haya restos de harina y tengamos una mezcla bien homogénea, será el momento de ponerlo dentro de una manga pastelera con una punta redonda y más bien grande (de 10mm más o menos) y sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal, hacer tiras de la longitud de los bizcochos de soletilla y dejando un poco de espacio entre ellas.
Ahora les tamizamos azúcar glas por encima, que queden bien cubiertos y ya sólo nos queda hornearlos a 180ºC durante unos 8-10 minutos (que no se nos quemen!), dejarlos enfriar unos minutos sobre la bandeja mismo y después, sacarlos de la bandeja y ponerlos sobre una rejilla para que se terminen de enfriar por completo. Y ya los tendremos listos para degustar!!
Los que os sobren los podéis guardar en un recipiente hermético y guardarlos un par o tres de días, ya que con los días, a pesar de estar cerrados, se irán secando. Sin embargo, estoy segura de que no os durarán más de tres días... ni de dos!! ^^
Espero que os haya gustado esta receta de los bizcochos de soletilla y que a partir de ahora, si aún no lo hacéis, os animéis a prepararlos caseros, que vale la pena!
Buen provecho!
Quina pintassa!! i amb la xocolata regalimant... m'ha entrat una gana!! hauré de provar de fer-los a casa, com tu dius no és fàcil comprar-ne de bons i com que veig que són prou senzills no me'ls puc pas perdre!! u petó bonica!
ResponEliminaAquest matí quan passava l'entrada a mi també m'ha vingut una gana Eva... i ara que ho torno a mirar també!! hahaha :P
EliminaVal la pena fer-los a casa, perquè com veus són súper senzills de fer i el resultat queda genial, molt millor que els de compra ^^
Merci bonica! Una abraçada!!
A mi me gustan mucho, además son los preferidos de mi padre, cuando se los hago le encantan!! Bss.
ResponEliminaEs que quedan tremendos, la verdad, y en un momento desaparecen, son todo un vicio Conchi!! :P
EliminaGracias guapísima! Un besazo!
No m'estranya que no et quedessin, donens ganes de mossegar
ResponEliminaMuas
hehehe la veritat és que sí i quan els proves... llavors ja és un no parar! ;)
EliminaMerci guapa! Un petonet!
Doncs mira, una recepta "básica" que no he preparat mai. L'apunto!! Petons
ResponEliminaVeus! Doncs t'animo a que els provis de fer Pili, perquè queden genial i com veus són ben fàcils i ràpids de preparar :)
EliminaMerci guapa! Un petó!!
La veritat és que queden mil vegades més bons que els comprats, res a veure. I quan comences no pots parar! Un petonàs bonica
ResponEliminaI tant, molt millors! I ja vaig veure com volen, ja... que entre l'Albert i jo... mare meva, no van durar res!! hahaha
EliminaUna abraçada reina! :)
ResponEliminaCristina; per llepar-se els dits...
Una abraçada Cristina¡¡ :O)
Merci Josep!! :D
EliminaUna forta abraçada!!
Como me gustan estos bizcochitos!!! Y sabes que por aquí a falta de galletas tipo María para el desayuno, las desayuno a menudo. Me viene de perlas tu receta!!!! Te han quedado perfectos Cris!!! Bravo.
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Muchas gracias Sandra! Me encantan tus comentarios! ^^
EliminaMe alegra saber que esta receta te podrá ir bien, la verdad es que son un fantástico desayuno y entran de bien... que no veas! hehehe :P
Un besazo guapísima!!
deliciosos bizcochitos! un beso!
ResponEliminaSí!! Estaban deliciosos Julia!! ^^
EliminaMuchas gracias! Un beso!!
Els faré; al meu pare li encanten!
ResponEliminaGràcies
Anna
Que bé! Me'n alegro! Espero que li agradin molt Anna! ^^ Ja m'explicaràs què tal ;)
EliminaMerci guapa! Un petonet!
Un clasico genial siempre y que gusta mucho.
ResponEliminapeto
Pues sí, es un clásico de los de siempre, sencillo y buenísimo al mismo tiempo ;)
EliminaMuchas gracias Miquel! Un abrazo!!
Después de verlos con esa taza de chocolate me tomaria ahora mismo unos cuantos que ricos.
ResponEliminaSaludos
hehehe sí, verdad? Solos ya están de vicio, pero es que con el chocolate, ya son la bomba! hehehe :)
EliminaMuchas gracias guapa! Un beso!
Quina delícia me'ls apunto!!
ResponEliminaMerci guapa! Realment queden genials :)
EliminaUna abraçada i bon cap de setmana!!
M'agrada la rebosteria tradicional, crec que en aquest país tenim una rebosteria molt rica i no la explotem. Un massa bàsica i fàcil que es converteix en una delícia per acompanyar xocolata, per descomptat jo m'apunto.
ResponEliminaPetonets
Doncs sí, tens tota la raó Katy, realment són senzills i ràpids de preparar, per si sols estan boníssims, són també la base de moltes altres elaboracions, per fer-los no necessitem gaires ingredients i a sobre queden deliciosos :)
EliminaMerci bonica!! Una abraçada i bon diumenge!
Quina passada!!!!!!!M'encanten!!I em guardo la recepta! ==
ResponEliminaMerci guapa! Queden boníssims!! P
EliminaUna abraçada!!
mmm... amb xocolata desfeta, mmm... ara mateix en menjaria mitja dotzena per l'esmorzar de diumenge!
ResponEliminahehehe són tot un vici, la veritat! :P
EliminaMerci bonica! Un petonet!!
Quina bona pinta! Fa molt de temps que en volia fer, prenc nota de la recepta.
ResponEliminaQueden deliciosos, de veritat i ja veus que són ben senzills de fer ;) t'animo a que la provis i ja m'explicaràs!! :)
EliminaMoltes gràcies! Una abraçada!
M'agraden moltíssim i amb xocolata encara més.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Merci bonica! Queden deliciosos i amb la xocolata... són tot un vici! hahaha
EliminaUna abraçada!!