Selva Negra

Bon dia! Com esteu?

Jo per fi em torno a posar-me les piles amb el blog! Fa aproximadament un mes ben bo que no publico i és que des de que vaig tornar d'Itàlia que no paro i sobretot per motius de feina (cosa que em fa molt feliç! ^^). Tot i així, les ganes d'estar per aquí hi són i molt, però veig que de moment no sé si podré mantenir la regularitat de publicar cada setmana tal com feia i prefereixo anar-ho fent sempre que pugui, però sense tenir de convertir-ho en una obligació. M'encanta cuinar i compartir-ho sempre que puc, però si alguna setmana no ho puc fer des d'aquí al blog, no m'hi vull capficar, perquè és una cosa molt bonica que tinc i que vull mantenir, però tranquil·lament :) Si em seguiu per Instagram em podreu veure activa molt més sovint, hehehehe.

Així que avui torno a aterrar per aquí, per portar-vos una recepta dolça que vaig aprofitar per fer aquest cap de setmana passat, en motiu de l'aniversari de la meva germana :) Sé que últimament són aquesta classe de receptes les que més publico, però és que m'encanta preparar dolços, ja ho sabeu de sobres... ;P Així que aquí teniu la versió petita de la selva negra! La recepta la vam aprendre a fer a Hofmann i la veritat és que un pastís que pensava que no m'acabaria de cridar l'atenció, es va acabar convertint en un dels meus preferits, està boníssim! I ja veureu que no és pas dels més complicats de preparar, i mireu que bonic que queda! Així que espero que us hi animeu i que feu una pausa a l'operació bikini, per deixar lloc a una mica d'aquest pastisset tant deliciós!

Dir-vos, també, que es pot fer en versió gran o mini. Amb els ingredients que us donaré surt un pastís d'uns 16cm de diàmetre, però si preferiu fer-ne pastissets com el de les fotos,  us en sortiran uns 5-6 segurs ;) Espero que us agradi.

Buenos días! Como estáis? 

Yo por fin vuelvo a ponerme las pilas con el blog! Hace aproximadamente un mes que no publico y es que desde que volví de Italia que no paro y sobretodo por motivos de trabajo (algo que me hace muy feliz! ^^). Sin embargo, las ganas de estar por ahí están y mucho, pero veo que de momento no sé si podré mantener la regularidad de publicar cada semana tal como hacía y prefiero ir haciéndolo siempre que pueda, pero sin tener que convertirlo en una obligación. Me encanta cocinar y compartirlo siempre que puedo, pero si alguna semana no puedo hacerlo desde aquí en el blog, no me quiero preocupar, porque es algo muy bonito que tengo y que quiero mantener, pero tranquilamente :) Si me seguís por Instagram me podréis ver activa mucho más a menudo, hehehehe.

Así que hoy vuelvo a aterrizar por aquí, para traeros una receta dulce que aproveché para hacer este fin de semana, con motivo del aniversario de mi hermana :) Sé que últimamente son esta clase de recetas las que más publico, pero es que me encanta preparar dulces, ya lo sabéis de sobra... ;P Así que aquí tenéis la versión pequeña de la selva negra! La receta la aprendimos a hacer en Hofmann y la verdad es que un pastel que pensaba que no me acabaría de llamar la atención, se acabó convirtiendo en uno de mis preferidos, está buenísimo! Y ya veréis que no es de los más complicados de preparar, y mirad que bonito que queda! Así que espero que os animéis y que hagáis una pausa en la operación bikini, para dejar lugar a un poquito de este pastelito tanto delicioso!

Deciros, también, que se puede hacer en versión grande o mini. Con los ingredientes que os daré sale un pastel de unos 16cm de diámetro, pero si preferís hacer pastelitos como el de las fotos, os saldrán unos 5-6 seguros ;) Espero que os guste.

Selva negra
Per la genovesa de xocolata:

- 3 ous
- 90 grams de sucre
- 70 grams de farina fluixa
- 20 grams de cacau en pols

Pel farcit:

- 250 grams de nata líquida per muntar
- 25 grams de sucre

Per l'almívar i les cireres de l'interior:

- 150 grams de cireres (en aquest cas les vaig utilitzar fresques, aprofitant-ne la temporada)
- 100 grams de sucre
- 100 grams d'aigua
- 20 grams de Kirsh

Per la gelée:

- 140 grams d'aigua
- 180 grams de sucre
- 60 grams de cacau
- 120 grams de nata líquida
- 4 fulles de gelatina
PREPARACIÓ

Comencem preparant l'almívar. Per fer-lo, posem l'aigua i el sucre en un cassó i ho fem bullir. Quan bulli ho retirem del foc, el reservem en un recipient a part i hi afegim les cireres. Deixem que es refredi a temperatura ambient durant aproximadament 1 hora i una vegada s'hagi refredat, ho col·lem, reservant-ne tant l'almívar com les cireres i afegim el Kirsh a l'almívar.

Mentre es vagi refredant, és el moment de fer la genovesa de xocolata.

Per fer-la escalfem els ous i el sucre en un cassó, tot batent-ho constantment. Quan arribi a 50ºC ho retirem del foc i ho passem al bol del robot de cuina o sinó en un bol a part i ho batem a màxima velocitat fins que ens quedi una mescla esponjosa i clara i amb una mica de consistència.

Mentre es vagi batent la mescla (i en cas de fer-ho a mà ho haurem d'haver fet amb anterioritat), tamisem al damunt d'un tros de paper vegetal la farina i el cacau en pols i també preparem una safata de forn folrada amb paper vegetal, amb els aros de pastís o de pastissets que vulguem utilitzar al damunt, tot untant-los bé amb l'ajuda d'un pinzell amb mantega pomada.

Quan ho tinguem tot a punt, afegim la farina i el cacau a la mescla dels ous i el sucre, i amb una espàtula ho anem integrant suaument, però mirant de no tardar molt, ja que el cacau fa que la mescla baixi una mica, i tot i que ens interessa de que ja ho faci un pessic, no volem que ens baixi massa. Finalment omplim els aros amb la mescla fins a dalt i ho enfornem a 180ºC durant uns 15-17 minuts. Ho retirem del forn i ho desemmotllem de l'inrevés, posant-ho sobre una reixeta folrada amb paper vegetal i ho reservem.

Ja només ens queda muntar la nata amb el sucre i fer el muntatge del nostre pastís.

Primer de tot i per no oblidar-nos-en, posem un plàstic al voltant dels aros de la mida del nostre pastís o pastissets. Són aquelles cintes per a semifreds, que trobareu en forma de rotlle i que van perfecte per fer aquesta classe de pastissos, ja que un cop desemmotllats, queden ben polits i llisos per tot el voltant. Folrem una safata amb paper vegetal i hi col·loquem l'aro o els aros al damunt.

Per altra banda, fem tres capes de la genovesa, tot tallant-la vigilant de que ens quedin totes les capes més o menys iguals i extraient-ne la base, que no utilitzarem.

I pel muntatge, primer de tot posem una bona capa de nata a la base dels motlles, la repartim, també, per les parets del motlle, hi posem una capa de genovesa ben pintada per la part superior amb l'almívar, hi posem una altra capa de nata amb cireres al damunt i repetim l'operació, però sense les cireres (si voleu també n'hi podeu tornar a posar), fins que a dalt de tot hi tinguem la capa de genovesa emborratxada coberta de nata.

Ho congelem bé (el millor és fer-ho el dia abans) i ja només ens quedarà fer la gelée de cacau.

Nosaltres a classe ho vam cobrir amb encenalls de xocolata, però en aquesta ocasió us he volgut ensenyar com queda amb aquest bany tant brillant de xocolata ^^

Per fer la gelée, bullim la nata, l'aigua i el sucre en un cassó i quan comenci a bullir abaixem el foc, hi afegim el cacau i ho batem amb un batedor de mà durant 1 minut. Aleshores hi afegim la gelatina prèviament hidratada amb aigua ben freda, ho mesclem i ho retirem del foc, tot col·lant-ho dins d'un recipient que després ens vagi bé per cobrir el pastís (una gerra o vas medidor). Ho tapem per contacte amb paper film i deixem que es refredi a temperatura ambient, fins que ens baixi a uns 35ºC, que és la temperatura ideal per cobrir el nostre pastís.

Quan ho tinguem, retirem l'aro o aros petits del congelador, en desemmotllem el pastís o pastissets, en retirem el plàstic del seu voltant i ho col·loquem tot al damunt d'una reixeta. Finalment anem cobrint el pastís o pastissets amb la gelée i si veiem que encara no ens ha quedat perfecte, aprofitem el que ens hagi sobrat i ho tornem a banyar bé. Jo sempre col·loco una safata sota la reixeta per així poder reutilitzar-la, si fa falta.

I ja tenim la nostra selva negra a punt! Ara, per acabar, la podem decorar com més ens agradi. Jo en aquest cas, al ser petitones, únicament les vaig coronar amb una cirera, però això ja ho sabeu, al gust de cadascú ;)

Bon profit!
Selva negra
Para la genovesa de chocolate:

- 3 huevos
- 90 gramos de azúcar
- 70 gramos de harina floja
- 20 gramos de cacao en polvo

Para el relleno:

- 250 gramos de nata líquida para montar
- 25 gramos de azúcar

Para el almíbar y las cerezas del interior:

- 150 gramos de cerezas (en este caso las utilicé frescas, aprovechando la temporada)
- 100 gramos de azúcar
- 100 gramos de agua
- 20 gramos de Kirsh

Para la gelée:

- 140 gramos de agua
- 180 gramos de azúcar
- 60 gramos de cacao
- 120 gramos de nata líquida
- 4 hojas de gelatina
PREPARACIÓN

Comenzamos preparando el almíbar. Para hacerlo, ponemos el agua y el azúcar en un cazo y lo hacemos hervir. Cuando hierva lo retiramos del fuego, lo reservamos en un recipiente a parte y le añadimos las cerezas. Dejamos que se enfríe a temperatura ambiente durante aproximadamente 1 hora y una vez se haya enfriado, lo colamos, reservando tanto el almíbar como las cerezas y añadimos el Kirsh al almíbar.

Mientras se vaya enfriando, es el momento de hacer la genovesa de chocolate.

Para hacerla calentamos los huevos y el azúcar en un cazo, batiéndolo constantemente. Cuando llegue a 50ºC lo retiramos del fuego y lo pasamos al bol del robot de cocina o sino en un bol a parte y lo batimos a máxima velocidad hasta que nos quede una mezcla esponjosa y clara y con un poco de consistencia.

Mientras se vaya batiendo la mezcla (y en caso de hacerlo a mano tendremos que haberlo hecho con anterioridad), tamizamos sobre un trozo de papel vegetal la harina y el cacao en polvo y también preparamos una bandeja de horno forrada con papel vegetal, con los aros de pastel o de pastelitos que queramos utilizar encima, untándolos bien con la ayuda de un pincel con mantequilla pomada.

Cuando lo tengamos todo listo, añadimos la harina y el cacao a la mezcla de los huevos y el azúcar, y con una espátula lo vamos integrando suavemente, pero tratando de no tardar mucho, ya que el cacao hace que la mezcla baje un poco, y aunque nos interesa de que ya lo haga un poquito, no queremos que nos baje demasiado. Finalmente rellenamos los aros con la mezcla hasta arriba y lo horneamos a 180ºC durante unos 15-17 minutos. Lo retiramos del horno y lo desmoldamos del revés, poniéndolo sobre una rejilla forrada con papel vegetal y lo reservamos.

Ya sólo nos queda montar la nata con el azúcar y hacer el montaje de nuestro pastel.

Primero de todo y para no olvidarlo, ponemos un plástico alrededor de los aros del tamaño de nuestro pastel o pastelitos. Son aquellas cintas para semifríos, que encontraréis en forma de rollo y que van genial para hacer esta clase de pasteles, ya que una vez desmoldados, quedan bien pulidos y lisos por todo el lateral. Forramos una bandeja con papel vegetal y colocamos el aro o los aros encima.

Por otra parte, hacemos tres capas de la genovesa, cortándola con cuidado de que nos queden todas las capas más o menos iguales y extrayendo la base, que no utilizaremos.

Y para el montaje, primero de todo ponemos una buena capa de nata en la base de los moldes, la repartimos, también, por las paredes del molde, ponemos una capa de genovesa bien pintada por la parte superior con el almíbar, ponemos otra capa de nata con cerezas encima y repetimos la operación, pero sin las cerezas (si queréis también las podéis volver a poner), hasta que arriba del todo tengamos la capa de genovesa emborrachada y cubierta por la nata. 

Lo congelamos bien (lo mejor es hacerlo el día antes) y ya sólo nos quedará hacer la gelée de cacao.

Nosotros en clase lo cubrimos con virutas de chocolate, pero en esta ocasión os he querido enseñar cómo queda con este baño tan brillante de chocolate ^^

Para hacer la gelée, hervimos la nata, el agua y el azúcar en un cazo y cuando empiece a hervir bajamos el fuego, añadimos el cacao y lo batimos con un batidor de mano durante 1 minuto. Entonces añadimos la gelatina previamente hidratada con agua bien fría, lo mezclamos y lo retiramos del fuego, colándolo dentro de un recipiente que luego nos vaya bien para cubrir el pastel (una jarra o vaso medidor). Lo tapamos por contacto con papel film y dejamos que se enfríe a temperatura ambiente, hasta que nos baje a unos 35ºC, que es la temperatura ideal para cubrir el pastel.

Cuando lo tengamos, retiramos el aro o aros pequeños del congelador, desmoldamos el pastel o pastelitos, retiramos el plástico de su alrededor y lo colocamos todo sobre una rejilla. Finalmente vamos cubriendo el pastel o pastelitos con la gelée y si vemos que todavía no nos ha quedado perfecto, aprovechamos lo que nos haya sobrado y lo volvemos a bañar bien. Yo siempre coloco una bandeja bajo la rejilla para así poder reutilizarla, si hace falta.

Y ya tenemos nuestra selva negra lista! Ahora, para terminar, la podemos decorar como más nos guste, yo en este caso, al ser pequeñitas, únicamente las coroné con una cereza, pero ya lo sabéis, esto va al gusto de cada uno ;)

Buen provecho!

12 comentaris:

  1. Deliciosaaaa!!! Me encanta como te ha quedado, felicidades!! Bss.

    ResponElimina
  2. Són precioses així en versió individual. Cada cop m'agrada més aquesta opció. La gelée t'ha quedat impressionant, brilla i tot! Tranquila amb el blog, fas fer. Com bé dius no pot convertir-se en una font de malestar, és quelcom que fem perquè ens agrada i si no podem doncs no podem. A més a més el motiu perquè no has pogut és un motiu de cel.lebració :-) Un petonàs preciosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci reina!! :D Els teus comentaris sempre tant bonics ^^

      Sí, prefereixo fer-ho quan pugui, crec que serà molt millor així ;)

      Una abraçada ben forta i fins de qui una estona!!

      Elimina
  3. Així sí, amb xocolata! Què fas diumenge? Casem-nos! HAHAH

    PD: Haig de provar de fer la gelée que fas, que brilla tant com els meus ulls quan miro alguna entrada teva hahaha. Jo la feia bastant nyapera fins ara: xocolata, mantega, nata i una mica de mel (no tinc glucosa). I poc brillant quedava :-(

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha que bo!

      La gelée prova de fer-la així, és súper senzilla i queda genial ;) I de totes maneres aquesta que m'expliques, tot i que no debia quedar tant brillant, segur que estava ben bona.

      Una abraçada!

      Elimina
  4. Aquests pastissets són una aposta segura per a qualsevol celebració! i així en versió mini m'encanten ;). M'alegro que siguin qüestions laborals la que et tinguin una mica més desconnectada del blog, això sempre és bo de llegir. Un petó maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci bonica! Com m'agrada llegir-te! A veure si ara puc estar una mica més connectada per aquí però, que m'agrada molt!!

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Que buena pinta tiene. Me encanta esta tarta, esta entre mis pendientes desde hace tiempo.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Marta! Pues si te animas me cuentas que tal, ya verás como os encanta!! ;)

      Un beso!

      Elimina
  6. Vaya pintaza tiene esa tartita selva negra!!!! No hay más que ver el corte que tiene!!!! Me ha encantado preciosa!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias guapísima!! ^^

      Todo bien? Que te he ido viendo por instagram :D

      Un besito!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!