Avui us porto aquests pastissets i recent fets d’ara mateix! Només els hem
provat la meva mare i jo i així hem comprovat si són bons o no i si per tant, són
“dignes” per ser publicats al blog! hihihi Per sort, han sortir boníssims, no
pensava que m’agradarien tant! La massa del pastisset és molt semblat a la
pasta de full, però amb una textura una mica més dura. La nata i la maduixa ja
sabem que fan una molt bona combinació, però a més el fet de que hi hagi una
fina capa de xocolata li dóna un toc extra i genial al pastisset!
Els he preparat pel meu pare, ja que aquests dies l’hem tingut una mica
malaltó i ara que ja està recuperat i al 100% he pensat que estaria content de
que li preparés alguna cosa dolça… i sí, porta una mica de xocolata, però
poqueta, que ser que li encanta i que si n’hi ha poca no hi ha risc de que li
faci mal de cap :P Espero que li agradin, al igual que a tots i totes vosaltres! A veureu si us animeu i els proveu de fer. No són difícils, més que res són
entretinguts, però com tot, veritat? ;)
Amb aquesta recepta, a més, participo en el sorteig del blog de Recelandia,
que pels que no el conegueu us recomano que hi aneu a fer una ullada així que
pugueu, perquè és fantàstic i no us decebrà! Té un receptari meravellós i la
persona que hi ha al darrere encara ho és més! :) En el sorteig demanava que si
es feia una recepta dolça portés, encara que fos només una mica: maduixes,
vainilla o xocolata. I en aquesta recepta hi ha maduixes i xocolata i si es vol
també s'hi pot posar vainilla (unes gotes d’essència a la nata).
Així que què us sembla, anem per la recepta?
INGREDIENTS (per fer uns 6- 7 pastissets)
Per la massa:
- 1 tassa i quart (de les de cafè amb llet)
de farina
- 1 cullerada de sucre refinat
- ¼ tassa d’aigua freda
- ½ culleradeta de sal
- 100 grams de mantega
Pel farcit:
- 250 ml de nata líquida per muntar
- 3 cullerades de sucre llustre
- Mitja rajola de xocolata (jo he l’he
utilitzat amb un 52% de cacau, però ho podeu fer amb la que més us agradi)
Per decorar:
- 6-7 maduixes senceres
PREPARACIÓ
Seguim posant al damunt del marbre (o de la
superfície de treball) la farina, la sal, el sucre i la mantega freda i a daus
i ho anem amassant amb les mans fins que obtinguem una massa una mica
compacta.
Continuem posant aquesta massa dins un bol,
juntament amb la quarta part d’aigua freda. I amb l’ajuda d’una cullera ho
seguim amassant fins que ja no hi hagi aigua i la massa quedi homogènia i
compacta altra vegada. Ho fem amb la cullera i no amb les mans, per tal de que
la massa es mantingui freda. Tot seguit l’emboliquem amb paper film i la posem
a la nevera perquè reposi durant uns 30 minuts.
Passada aquesta mitja hora la retirem de la
nevera i l’estirem procurant que no ens quedi ni massa fina ni massa gruixuda (recomano
posar farina a la massa, al corró i al marbre, per tal de que no se’ns enganxi
tant). Després en fem porcions (les podem fer amb un tallador), que hem de
col·locar dins els motlles que vulguem i seguidament les punxem amb una
forquilla (així no ens pujaran tant durant la cocció) i les enfornem durant uns
10-20 minuts o fins que veiem que ja comencen a estar torradetes.
També, si volem, abans d’enfornar-les, es poden posar per fóra del motlle (en comptes de per dins) per així assegurar que ens quedin del gruix i forma desitjada, perquè a mi m’ha passat que potser les he fet una mica gruixudes i tot i haver-les punxat m’han quedat amb poc forat a dins i un cop fredes les he tingut de buidar una mica per poder-hi repartir bé el farcit.
Les deixem refredar i les reservem.
Ara anem pel farcit, que fem començant per
muntar la nata juntament amb el sucre dins un bol i amb l’ajuda d’un batedor
elèctric. Quan tingui consistència la posem a la nevera i la deixem refredar
una mica. D’aquesta manera, quan anem per decorar els pastissets, seguirà
tenint aquesta consistència.
Ara anem per fondre al microones (o al bany
Maria) la xocolata (jo ho he fet al microones durant uns 2-3 minuts) i un cop
desfeta la barregem una mica, i amb l’ajuda d’un pinzell pintem l’interior de
les galetes i la deixem refredar.
Quan la xocolata estigui solidificada,
traiem la nata de la nevera, la posem dins d’una màniga pastissera i amb la
punta que vulguem farcim cadascun dels pastissets. Finalment netegem les
maduixes, les ben assequem i les anem posant al damunt dels pastissets per tal
de deixar-los ben acabats.
Si no els volem servir de seguida els
reservem a la nevera i els retirem una estona abans de menjar-los, i sinó, ja es
poden servir! ;)
Bon profit!
Mmmmm bonissims!!! A Esmeralda li encantaran perque li encanten les maduixes!!! Es fan d'aquesta fruita la meva nena!! T'han quedat uns pastissets deliciosos!! I unes fotos molt boniques!! M'agrada molt com tens el blog :) Un petò i bon cap de setmana!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies guapa, me'n alegro molt de que t'agradi! Espero que l'Esmeralda pensi igual ^^
EliminaUna forta abraçada i que tu també passis molt bon cap de setmana Laura!!
Ummmmmmmm que delicia¡¡¡¡¡ a Esmeralda seguro le encantaran, besos
ResponEliminaEspero que sí! :) Muchas gracias guapa! Un besito y buen fin de semana!!
EliminaOhhhhh....... Quina bona pinta de pastissets!!! Els haig de fer, crec que m'encantaran!!!!
ResponEliminaMoltes gràcies guapa!! :) Si els proves ja em diràs què tal, ja veuràs com segur que t'agradaran!! ;)
EliminaUn petonet i bon cap de setmana Sandra!!
Jooooooo, ahora que me iba a ir para cama... Me acabas de hacer un antojo con esta maravilla de pastelitos!!!! Y no puede ser!!!!!! Ahora no voy a poder pegar ojo!!! Jejeje
ResponEliminaUn besito Cris y disfruta del finde,
Sandra von Cake
hehehehe A mi también me ha pasado alguna vez viendo alguna receta tuya antes de ir a dormir!! Entra de pronto un ruido de estómago... ;P
EliminaMe alegro mucho de que te hayan gustado!
Un besito guapísima y que tu también disfrutes mucho del finde ;)
Que buenosssss!! Tienen que estar exquisitos!! Este rinde tengo pendiente preparar tb una receta para Esmeralda, a ver que se me ocurre! Un besito guapa
ResponEliminaMuchas gracias guapi!! :) Me alegro mucho de que te gusten! Estaban muy buenos y como siempre, en mi casa dicen que no son demasiado de dulce, pero luego... todo vuela!! hehehe
EliminaUn fuerte abrazo, buen fin de semana y a ver que nos preparas ;D
Hola preciosa!!
ResponEliminaMuchísimas gracias por participar y más con una receta tan deliciosa, me ha encantado!
Además la presentación es preciosa, qué bonitas tartitas, la combinación de sabores me ha fascinado!
Ahora mismo me llevo la receta al apartado de recopilaciones (en el lateral del blog) ahí podrás ver a quienes vayan entrando al sorteo y sus respectivas recetas!!
Un beso enorme preciosa y disfruta mucho el finde!! De nuevo gracias!
Hola Esmeralda!!
EliminaQue bien que te haya gustado mi propuesta, estoy muy contenta!! ^^
Muchas gracias a ti por proponer este sorteo, que es todo un currazo!! A mi me ha encantado participar!! Ahora voy a ver las demás propuestas, que aún no he tenido ocasión de verlas ;)
Un abrazo enorme guapísima y que tu también disfrutes mucho del finde!!
fantastics t'han quedat aqeusts pastissets!! m'encaten! petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser! Que bé que t'hagin agradat ;) estaven boníssims!!!
EliminaUn petonet!
Jo, qué buenos Cristina! Lo que más me llama es la masa de tus pastelitos, aparte de la nata y el choco, jeje. Besos
ResponEliminaHola Alfonso!
EliminaLa masa se parece un poco al hojaldre pero con una textura un poco más dura y el sabor también se parece bastante a las galletas de mantequilla. Nos encantó!! hehehe
Muchas gracias! :)
Un fuerte abrazo y buena semana!!
Aquests pastissets han de ser una perdició!!! I les fotografies t'han quedaat més que boniques!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Mònica! ^^
EliminaUna abraçada guapa i bona setmana!!
Aquets pastissets fan molttttt bona fila. Petons. Yolanda.
ResponEliminaMoltes gràcies Yolanda!! :D
EliminaUn petonet i bona setmana!!
Han de quedar uns pastissets de vici total i molt llaminers!
ResponEliminaLa combinació de nata, xocolata i maduixes és un clàssic que té l'èxit assegurat.
I tant Gemma! :P
EliminaMoltes gràcies guapíssima!! Una abraçada ;)