Ho sento… ho sento molt…
però no em vaig poder resistir a preparar aquesta coseta tant bona!!! Ja sé que
no és gaire apte per l’operació bikini que tots i totes segurament intentem
seguir, però és que em va agradar tantíssim quan la vaig veure, que la vaig
tenir de preparar!! I què us en puc dir, val moltíssim la pena, perquè és molt
fàcil de fer i arriba a estar de bo… que és massa! hehehe :P De totes maneres
vaig mirar d’utilitzar alguns ingredients una mica més “lleugers”! ;)
La recepta la vaig veure en
un blog que m’agrada molt, segur que ja el coneixereu, és el de “La receta de la felicidad”. Les seves receptes m’encanten i les fotografies sempre parlen
per si soles, són genials!
Em va fer pensar molt en
el pastís típic que feia quan era petita de galetes Maria, però amb una forma
una mica diferent i més divertida!
Us deixo amb la recepta :)
INGREDIENTS (vaig fer 3 braços com el de les fotografies)
- Unes 8-12 galetes Maria per cadascun (vaig utilitzar les lleugeres, però en la recepta original utilitzava les “hojaldradas”)
- 300 ml de nata líquida per muntar
- 3 cullerades de sucre llustre
- Una mica d’essència de vainilla
- Cafè soluble (també podem utilitzar llet, algun licor…)
- Una rajola de xocolata negra 70% cacau (em torna boja
aquesta xocolata… quan la provo no puc parar… no sabeu pas el tip que me’n vaig
fer… hahaha)
- Crocant
PREPARACIÓ
Comencem muntant amb el
batedor elèctric la nata ben freda amb les tres cullerades de sucre llustre i
l’essència de vainilla. Quan la tinguem llesta, ja podem fer el muntatge del braç.
Abans, però, cal que també tinguem a punt el cafè.
Per fer el braç, primerament hem de sucar les galetes dins el cafè (sense passar-nos) i posar-les al damunt d’un tros de paper de cuina perquè n’absorbeixi els accessos. Tot seguit ja podem anar aplicant les galetes una al damunt de l’altra posant la nata entremig. Quan tinguem el braç de la mida que més ens agradi, l’acabem de cobrir tot ell amb nata (la quantitat va al gust de cadascú). Ara l'emboliquem amb paper film o paper d’alumini i el posem un mínim de 2 hores al congelador, fins que ens quedi ben gelat.
Per fer el braç, primerament hem de sucar les galetes dins el cafè (sense passar-nos) i posar-les al damunt d’un tros de paper de cuina perquè n’absorbeixi els accessos. Tot seguit ja podem anar aplicant les galetes una al damunt de l’altra posant la nata entremig. Quan tinguem el braç de la mida que més ens agradi, l’acabem de cobrir tot ell amb nata (la quantitat va al gust de cadascú). Ara l'emboliquem amb paper film o paper d’alumini i el posem un mínim de 2 hores al congelador, fins que ens quedi ben gelat.
Quan el tinguem congelat,
posem a desfer la rajola de xocolata, a trossos, al bany Maria (o al microones)
i quan la tinguem ben desfeta, la deixem refredar una mica (però sense que es torni a solidificar), traiem el braç del congelador i el posem al damunt d'una reixeta
i amb paper a sota (per no embrotar) i ja li podem posar la xocolata desfeta pel damunt. Finalment hi posem el crocant per sobre i cap a taula! Això si, si encara no el volem servir, el que hem de fer és tornar-lo a tapar i
a deixar al congelador fins poc abans de fer-ho.
Per cert, a l’hora de
tallar-lo, si ho fem en diagonal, els talls es veuran més bonics ;)
Ja veureu que bo!! A
nosaltres ens va encantar!
Bon profit!
I amb aquesta recepta tant bona m'acomiado fins la setmana que ve! Que passeu molt bon cap de setmana! Petons!!
Prohibitiu del tot i alhora boníssim, Cristina!!! I un aspecte... si esta dient menjam... Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminahehehe i tant Mercè!!! Està mooooolt boooo!! :P
EliminaMoltes gràcies bonica!! Que tu també passis un cap de setmana genial!! :)
Petons!
Ohhh quina delícia!!! Això ho tindrem que provar! petons
ResponElimina:P Moltes gràcies Roser!!! Prova'l i ja m'explicaràs!! Boníssim ;)
EliminaPetonets guapa i bon cap de setmana!
Bonnissim es poc... M'encanta, el faré ja mateix!
ResponEliminaNo coneixia el teu blog aixi que em quedo de follower a veure quines coses maques fas! :D
Un petonet
^^ Moltíssimes gràcies!!! Me'n alegro de que t'hagi agradat i encara més que et quedis!! :D
EliminaSi el proves ja m'explicaràs! És ben senzill i el resultat, brutal!! hehehehe
Molts petons guapa, benvinguda i que passis molt bon cap de setmana!!
Per cert, ara mateix vaig a fer una visita al teu blog!! Fins ara!
¡Qué cosa más rica! Las fotos lo dicen todo. Besos.
ResponElimina;) Muchas gracias Pilar!! Besitos guapa y que pases muy buen fin de semana!!
Eliminanena!!!!! que es això...t odio...estem en operación bikini..però farem una excepció, aquest cap de semana, la preparo...téxplico
ResponEliminapetons, i gràcies per compartir
hahahaha perdona Silvia, però com ja us vaig dir, no em vaig poder resistir i a casa tampoc a fer-lo volar en poca estona! hehehehe :P Ja m'explicaràs què tal ha sortit, segur que boníssim!!
EliminaMolts petons guapíssima!! I moltes gràcies a tu!! ^^
Ohhh quin pecat més bo!! jo també vaig veure'l al mateix blog i ja llavors em va caure la baba!!! Fa molt goig XD
ResponEliminaMoltes gràcies Eva!! A mi em va passar el mateix! hahaha
EliminaPetons guapa!
Què originial y què bo devia d'estar!
ResponEliminapetons i bon cap de setmana
Moltes gràcies bonica!!! Sí que ho estava, sí! hehehe
EliminaPetonets!
És molt bo aquesta tarta. Una amiga la va fer en una trobada i estava pendent de fer-la. Únicament canviava el farcit. T'ha quedat fantàstica.
ResponEliminaPetons!!
Moltíssimes gràcies Mónica!! Me'n alegro que t'hagi agradat! La veritat és que és senzilla, senzilla de preparar i amb un resultat deliciós! ;)
EliminaMolts petons!!
Cristina, ja la tenia fitxada però si dius que està tant i tanb bona lhaurem de fer no??? Petons. Yolanda.
ResponEliminaI tant Yolanda!! Ja veuràs que booo! :P
EliminaPetons guapa i moltes gràcies!!
Vaya pinta tiene Cristina! Me encantan los colores que tiene el brazo, es muy apetecible! Y si esta hecho con galletas Maria debe ser toda una delicia! MMMmmm Que rico de be estar! Besos!
ResponElimina;) Muchas gracias, me alegro de que te haya gustado!!! La verdad es que estaba tremendamente bueno y ya ves que es una receta muy sencilla de hacer!
EliminaMuchos besos!!!
Es veu deliciosa i a més molt facileta. Les fots ho diuen tot.
ResponEliminaPetons!
Moltes gràcies Pilar!! Sí que és facileta i ben resultona! ;)
EliminaPetonets guapíssima!
Mmmmmmm, pero que cosa tan rica!!! Con ella... al cuerno con la operación biquini!!! Ya nos pondremos a dieta después de los meses de los helados... Jejeje
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
hahahaha al cuerno total!! Pero vale la pena por lo bueno que llega a estar!! ;P
EliminaEstoy muy contenta de que te haya gustado Sandra!! ^^
Besitos guapa!
Irresistible Cristina...em sembla que si el tingués davant me l'acabaria sencer!!!
ResponElimina;P moltes gràcies Mònica!!! hehehe és d'aquells que en menges un trosset i quan te l'has acabat n'has d'agafar un altre!! ^^
EliminaMolts petons guapa!!
Buf Cristina, t'ha quedat de conya!
ResponEliminaJo també el vaig veure al bloc de la Sandeea, i vaig pensar adeu a l'operació biquini, jajaja!!
Petons!
:D Moltíssimes gràcies Víctor!!
EliminaEl de la Sandeea és dels que et menges només de mirar-los, amb aquelles fotos, qui es podia resistir?? Jo, no! hahaha
Molts petons!
Quins records de la infancia en veure la teva recepta. Nosaltres el feiem amb xocolata i era dels millors berenars. T'ha quedat genial!!!!
ResponEliminaMe'n alegro de que t'hagi portat aquests bons records Núria :))) La veritat és que és un gran berenar, dels millors, sens dubte! ;)
EliminaMoltes gràcies guapa!! Una forta abraçada!
Que buena receta Cristina!! quien dijo que una "tarta" de galletas no podía ser bonita, y la tuya además de bonita tenía que estar deliciosa!!
ResponEliminaMuchas gracias por compartirla, un besote
Muchas gracias a ti por este fantástico comentario!! :D Me alegro mucho de que te haya gustado!! Las tartas con galletas me encantan y además son de las facilitas de hacer!! Esta, sin duda, la repetiré en más de una ocasión ^^
EliminaMuchos besitos guapísima!!
Quina bomba Cristina!!! Els meus nens se'n lleparien els dits.....i a més és senzill de fer amb criatures.
ResponEliminaSí que ho és Àgata!! T'animo a que la provis de fer amb els petits de la casa, que segur que s'ho passaran genial fent-lo i sobretot, menjant-se'l! hehehe Ja m'explicaràs!! ;)
EliminaMoltes gràcies guapa!!! :D Una forta abraçada!!
Me quedo de seguidor de tu blog ya q he visto cosillas muy xo que muy interesantes. te invito si quieres a q te des una vuelta por el mio. http://lacocinademou.blogspot.com
ResponEliminasaludos
Muchas gracias por pasarte y por quedarte!! Bienvenido! Me alegro de que te haya gustado! ;)
EliminaYo ya hace un tiempo que estoy de seguidora de tu blog ^^
Besos!!
Mi querida amiga, esto es un pecado, pero un pecado no comerlo, que cosa mas rica, mas original y mas bonita, te ha quedado un podtre espectacular. Mil besicos
ResponEliminahehehehe ;) muchas gracias guapísima!!! Estoy muy contenta de que te haya gustado María!!
EliminaMuchos besitos!!
Cristina, genial!!!!!!!
ResponEliminaQuan encara era a Catalunya, fèiem aquest pastís amb el nens per nadal!! Era la nostra versió del tió de Nadal :) No ens quedava pas així de xulo però era realment bo... ostres si fa anys ja d'això!!!!!!!!!
Una abraçada
Ostres com a tió de Nadal... em sembla genial!! Segur que us quedava fantàstic!!!
EliminaMoltes gràcies guapa!!! Una abraçada ben forta!
Hola Cristina, para mi gusto la receta se merece un título más atractivo pues las fotos son espectaculares y el resultado me lo imagino sin mucho esfuerzo.
ResponEliminaMe planteraré hacer uno de estos brazos para cuando pase el verano, que si no me cortan el cuello!
Gracias y besos.
:D Muchas gracias Alfonso!!! No sabía qué título ponerle y al final me quedé con este bien sencillo! hehehe
EliminaAl principio se mosquean un poco cuando les hago cosas como esta, pero después, se molestan por haber hecho "poco"!!! hahaha ;P Seguro que les encantará cuando lo prepares :)
Un fuerte abrazo!!!
Ala! quina bona bona pinta... ni idea que lese galetes Maria donessin tant de joc. Aquest braç l'hem de fer a casa :-)
ResponEliminaProva'l de fer Montse, perquè segur que el resultat no us decebrà!! La veritat és que donen força joc i faciliten molt la feina! hehehe :P
EliminaMoltes gràcies guapa i molts petons!!!
Té una pinta estupendísima y segur que és boníssim, no acabo d'entendre massa bé el muntatge, al veure les fotos veig una cosa diferent, però bé, tot és intentar-ho!!
ResponEliminaHola Mireia!!! Que bé que t'hagi agradat!! El muntatge és molt fàcil, només has d'anar posant una galeta al damunt de l'altra, tot enganxant-les amb la nata. I al final, quan les tinguis totes apilades, ho cobreixes tot amb la nata restant, ho poses al congelador i una vegada fred, el retires, el cobreixes amb la xocolata i ja està! :P Espero que t'hagi ajudat ;) Prova-la i m'expliques què tal!!
EliminaVeus les fotos diferents, suposo, que per com vaig fer els talls. Al fer-los en diagonal les galetes es veuen així ;) A mi em va passar el mateix que a tu, però al fer-lo ja va estar! hehehe
Petonets guapa i moltes gràcies!!