Feia dies que tenia ganes
de preparar alguna recepta de xampinyons farcits i avui, per fi, i aprofitant
que en tenia de petitons, n’he preparat!
És una recepta que ens pot
anar molt bé com a aperitiu o per acompanyar. I si tenim xampinyons grossets,
també poden ser un bon primer plat ;)
De receptes n’he vist
moltes, però la que he seguit ha estat la del llibre de “Los 22 minutos de
Julius”, ja que em van cridar l’atenció pel toc de menta que els hi posa i a
més, tenia tots els ingredients! hehehe
Han sigut l’acompanyament de
les sèpies a la planxa que hem tingut per dinar i he de dir que hi han quedat
molt bé, tot i que també ens podrien anar perfectes per acompanyar tot tipus de
carn. I a més, és una recepta senzilla i ràpida de fer. A casa han agradat molt, primer per la presentació i després (que
bé!) pel gust! :D Així que us animo a que els prepareu! ;)
INGREDIENTS
- Un paquet de xampinyons petits
- 1/2 carbassó dels grossets
- Menta fresca
- Vinagre de Mòdena
- Formatge ratllat (jo he utilitzat emmental, però la
mozzarella també hi podria quedar molt bé)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
Comencem preescalfant el
forn a 200ºC a dalt i a baix i amb aire.
Seguim netejant els
xampinyons i tallant-los el peu sencer, vigilant que no se’ns trenquin. I a
continuació posem els barrets dels xampinyons en una safata de forn amb sal, pebre
i un rajolí d’oli d’oliva i els enfornem durant uns 12 minuts.
Mentrestant, en una paella
i amb un raig d’oli d’oliva, sofregim el carbassó i els peus dels xampinyons
picadets, i una vegada fregits els retirem i els ben amanim amb el vinagre de
Mòdena i amb abundant menta fresca picada (la quantitat de menta al vostre
gust).
Finalment retirem els
barrets del forn, els farcim amb la preparació anterior, hi posem una mica de
formatge ratllat pel damunt i els tornem a enfornar (amb la funció de gratinar)
durant uns minuts, just perquè ens quedin gratinadets.
I ja els podem retirar i
servir!!
Espero que us hagin
agradat! ;)
Bon profit!
La primera vegada que vaig provar uns xampinyons farcits em vaig quedar facinada, dóna molt joc i el farcit fins i tot es pot adaptar al que es tingui a casa. M'agrada la teva versió, per començar a menjar o per a rebre als convidats, és magnífica.
ResponSuprimeixUn petó
Hola Caty!!
SuprimeixJo feia temps que en volia fer, però fins divendres no els havia provat i realment són boníssims i tens tota la raó, dóna molt de joc i poden quedar bé amb diferents possibilitats de farcit!! ;)
Moltíssimes gràcies guapa!!! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!!!
M´agraden molt els xampis...La foto els fa justícia...què saborosos!
ResponSuprimeixMoltes gràcies guapíssima!!! Un petonet!! :)
SuprimeixQue buena pinta tienen :O) Un día me dio mi hermana Isa para comer una ensalada de arroz con champis crudos y alucine de lo ricos que quedan en crudo en laminas :O) Pruevalos en ensalada y ya me diras :O) Ahora estos son de pecado y las fotos preciosas. Un beso y buen fin de semana!!!
ResponSuprimeixHola María!! Alguna vez los he probado en ensaladas y también están buenísimos!! Ahora hace tiempo que nos los como crudos, pero aprovechando que está llegando el buen tiempo, ya me prepararé algún día de estos una ensalada con champis laminados, me has dado una idea!! hihihi ;P
SuprimeixMuchas gracias guapi!! Un besito!
Mare de deu, quina pinta tan estupenda que tenen aquests xampinyons, ummmm, els haig de fer. Petonets. Yolanda.
ResponSuprimeixMoltíssimes gràcies Yolanda!!
SuprimeixUna forta abraçada! :)
El gratinado les da un aspecto tremendo Cristina! Que buena pinta...
ResponSuprimeixMuchas gracias Alfonso! ;) Besos!
SuprimeixOooooh!! Quina bona pinta tenen Cristina!! Es veuen espectaculars!! M'encanten els xampinyons farcits, pero mai els he probat com tu, m'encanten!! M'enporto la recepta, un petò i bon cap de setmana!
ResponSuprimeixDoncs si t'agraden prova'ls Laura! Ja em diràs què tal! ;)
SuprimeixMoltes gràcies!! ^^ Petonets!
Quina salivera Cristina!!!! Fa dies que no faig xampis, en faré molt aviat. Gràcies.
ResponSuprimeixGràcies a tu Àgata!! :D Petonets!
SuprimeixQue bons Cristina jo sempre els faig amb bacó i ceba però tal com els has fet tu m'agraden més com a guarnició!! a més, entren pel ulls!! Marta
ResponSuprimeixOstres Marta, m'apunto la teva idea de bacó i ceba... mmmm... també han de quedar boníssims!!! :P
SuprimeixGràcies guapa!!! ^^ Una forta abraçada!
Cadascún d'aquests xampinyons és una petita obra d'art!
ResponSuprimeixPer cert, ho oblidava, t'he escollit per un premi, si passes pel meu bloc ho veuràs!!! Una abraçada!
ResponSuprimeixMoltíssimes gràcies Mònica!!! Ara mateix ho faig constar al lateral del blog!! ^^ Estic molt contenta de que hagis pensat amb mi pel premi... em fa molta il·lusió!!!
SuprimeixI gràcies també per dir-me que són petites obres d'art aquests xampinyons!! hehehe :D Me'n alegro de que t'hagin agradat!!!
Molts petonets!!
Ohhhhh Cris!!! Como me gusta esta receta!!!! Me encanta el relleno de los champiñones!!!
ResponSuprimeixEsta receta me la apunto!!! Es genial!!
Un besito guapa,
Sandra von Cake
Cómo me alegro de que te haya gustado Sandra!!!
SuprimeixSi los pruebas ya me dirás qué tal! ;) Ya verás qué buenos...!! :P
Muchos besitos!!
oh, Cristina!! Quina pinta!! Sembla mentida com pot arribar-se a transformar un xampinyó... són molt temptadors! I quines fotos més boniques!! Petons
ResponSuprimeixSí, oi? hehehe i que bons que queden!!! :)
SuprimeixMoltes gràcies guapíssima!!! ^^ Petons i bon inici de setmana!!
Aquesta manera de fer-los i presentar-los és perfecte!
ResponSuprimeixT'han quedat d'allò més bé!
Petons!
Moltes gràcies Víctor!! Me'n alegro de que t'hagin agradat!!! :D
SuprimeixPetons!
Ohhh que bons!! t'acabo de descobrir i aquí em quedo, m'agrada molt el teu blog XD
ResponSuprimeixHola Eva!!! Moltes gràcies per fer-me una visita!!! ^^ Estic molt contenta de que t'hagi agradat i de que et quedis!!!
SuprimeixUna abraçada guapíssima i benvinguda!!
Quins champis mes rebons !!! aquet farcit li don una textura sorprenen....m'encanta la recepta !!!!!
ResponSuprimeixPetonets.
Com me'n alegro de que t'hagi agradat Mamilu!!
SuprimeixUna forta abraçada!!
Uau!! quina pinta i quines fotos tan maques! Segur que han quedat tant bons.... m'han entrat ganes de menjar-ne! ejjej petons
ResponSuprimeixMoltes gràcies Roser!!! :D Ens van agradar molt... ^^ hehehe N'hauràs de preparar... :P
SuprimeixPetons!!!
Qué buena pinta, tienen que ser un manjar estos champiñones. Qué buenísimos te quedaron!!!
ResponSuprimeixMuchas gracias Mary!! Son bien sencillos de hacer y el resultado es muy bueno, los repetiré seguro!! ;)
SuprimeixBesitos!!