Panellets

En aquesta època de l'any, tant bonica i tant nostra, no hi podia faltar la recepta dels panellets. Ja fa anys que en faig i la veritat és que m'agraden moltíssim! Els vaig aprendre a fer gràcies a la tieta de l'Albert, la Yolanda, que els fa deliciosos i ara també n'he tornat a fer, però a l'Escola d'Hosteleria Hofmann, que per cert m'està anant molt i molt bé, n'estic súper contenta i mireu, ja fa 5 setmanes que va començar el curs... passa volant! 

La recepta és pràcticament la mateixa que ja havia fet altres vegades, tot i que poden canviar una mica les quantitats de sucre i d'ametlla (depenent de com ens agradin) i la forma i la grandària que els hi donem. A mi personalment m'agrada que no siguin molt grans, ja que així sembla que atipen menys i en pots agafar una mica més de cada... :P
                     
En esta época del año no podía faltar la receta de los panellets. Ya hace años que los hago y la verdad es que me gustan muchísimo! Los aprendí a hacer gracias a la tía de Albert, Yolanda, que los hace deliciosos y ahora también los he vuelto a hacer, pero en la Escuela de Hostelería Hofmann, que por cierto me está yendo muy bien, estoy súper contenta y mirad, ya hace 5 semanas que comenzó el curso... pasa volando! 

La receta es prácticamente la misma que ya había hecho otras veces, aunque pueden cambiar un poco las cantidades de azúcar y de almendra (dependiendo de cómo nos gusten más) y la forma y el tamaño que les demos. A mí personalmente me gusta que no sean muy grandes, ya que así  parece que no llenan tanto y puedes coger un poco más de cada... :P
Panellets
Pel massapà:

- 1kg d'ametlles mòltes
- 500 grams de sucre refinat
- 4-5 ous

Pels panellets de pinyons:

- Per 20 panellets, uns 100 grams de pinyons
- Rovell d'ou

Pels panellets d'ametlla:

- Per 20 panellets, uns 100 grams d'ametlla filetejada o a daus petits
- Rovell d'ou

Pels panellets de cafè:

- Unes gotetes d'extracte de cafè (poquetes)
- Xocolata 70%

Pels panellets de codonyat:

- Codony a daus
- Sucre refinat

Pels panellets de coco:

- 100 grams de coco ratllat
- 100 grams de sucre refinat
- 40 grams de clares d'ou

Panellets
Para el mazapán:

- 1kg de almendras molidas
- 500 gramos de azúcar refinado
- 4-5 huevos

Para los panellets de piñones:

- Para 20 panellets, unos 100 gramos de piñones
- Yema de huevo

Para los panellets de almendra:

- Para 20 panellets, unos 100 gramos de almendra fileteada o a dados pequeños
- Yema de huevo

Para los panellets de café:

- Unas gotitas de extracto de café (poquitas )
- Chocolate 70%

Para los panellets de membrillo:

- Membrillo en dados
- Azúcar refinado

Para los panellets de coco:

- 100 gramos de coco rallado
- 100 gramos de azúcar refinado
- 40 gramos de claras de huevo
PREPARACIÓ

Comencem fent el massapà, posant l'ametlla i el sucre en un bol i barrejant-ho bé amb les mans. Tot seguit hi anem posant els ous un a un fins que ens quedi una massa toveta i enganxosa, però mirant de que mantingui la forma quan n'hi donem amb les mans, que no s'enfonsi, ja que sinó els panellets ens quedaran aixafats. És important que anem posant els ous un a un, ja que així veurem quan tenim la massa a punt (pot ser que no n'haguem de posar tants o que n'haguem d'afegir més, tot dependrà una mica de la grandària dels ous).

Seguidament no cal que la massa reposi, però en cas de que la deixem una estona o que n'anem agafant porcions per fer els panellets, la que quedi sense utilitzar la tapem amb paper film. D'aquesta manera no se'ns assecarà.  

I ara que tenim el massapà, ja podem anar per fer els panellets:

PREPARACIÓN

Empezamos haciendo el mazapán, poniendo la almendra y el azúcar en un bol y mezclándolo bien con las manos. A continuación vamos poniendo los huevos uno a uno hasta que quede una masa blandita y pegajosa, pero mirando de que mantenga la forma cuando se la demos con las manos, que no se hunda, ya que sino nos quedarán un poco aplastados. Es importante que vayamos poniendo los huevos uno a uno, ya que así veremos cuando tenemos la masa lista (puede que no tengamos que poner tantos o que hayamos de añadir más, todo dependerá del tamaño de los huevos).

Seguidamente no hace falta que la masa repose, pero en caso de que la dejemos un rato o que vayamos cogiendo porciones para hacer los panellets, la que quede sin utilizar la tapamos con papel film. De esta manera no se nos secará.

Y ahora que tenemos el mazapán, ya podemos hacer los panellets:
Per fer els de pinyons només cal que posem els pinyons en un bol amb una mica de rovell d'ou i que ho barregem. I per altra banda agafem una porció de massapà, en fem un tub allargat i en fem porcions d'uns 14 grams (menys no, que sinó s'assequen molt ràpid un cop fets). A continuació en fem boletes i les anem arrebossant amb els pinyons. A mesura que els tinguem a punt els anem posant ben col·locats al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal. 

Para hacer los de piñones sólo hay que poner los piñones en un bol con un poco de yema y que lo mezclemos. Y por otro lado cogemos una porción de mazapán, hacemos un tubo alargado y hacemos porciones de unos 14 gramos (menos no, que sino se secan muy rápido una vez hechos). A continuación hacemos bolitas y las vamos rebozando con los piñones. A medida que los tengamos listos los vamos poniendo bien colocados sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal.

Ara fem els d'ametlla, seguint el mateix procediment, però fent-ne porcions allargadetes, tipus croquetes i vigilant de que no ens quedi massa gruix d'ametlles quan els arrabossem, perquè sinó quedaran un pessic durs. I a mesura que els anem tenint els posem a la mateixa safata que els de pinyons i els enfornem a 230ºC durant 3-4 minuts.

Ahora hacemos los de almendra siguiendo el mismo procedimiento, pero haciendo porciones alargadas, tipo croquetas y vigilando de que no nos queden demasiado rebozados de almendra, porque sino quedarán un poco duros. Y a medida que los vamos teniendo, los ponemos en la misma bandeja que los de piñones y, cuando los tengamos todos, los horneamos a 230ºC durante 3-4 minutos. 
Ara fem els de codonyat, fent el mateix tub i les mateixes porcions que en els anteriors, però pressionant-les una mica pel centre, per després posar-hi el codony al mig i tancar-lo amb els laterals de massapà tot fent una bola. Els arrebossem amb sucre i ja els podem posar a la safata de forn.

Ahora hacemos los de membrillo, haciendo el mismo tubo y las mismas porciones que en los anteriores, pero presionándolas un poco por el centro, para luego poner el membrillo en medio y cerrarlo con los laterales del mazapán haciendo una bola. Los rebozamos con azúcar y ya los podemos poner en la bandeja de horno.
I si us sembla seguim amb els de cafè, posant unes gotetes d'extracte de cafè a la porció de massapà, que hem de pastar bé amb les mans i després fer-ne un tub una mica més grosset que els anteriors, per després fer-ne porcions una mica aplanades i a les quals els hem de fer un tall al centre per simular granes de cafè (queden molt divertits) i ja els podrem anar posant al damunt de la safata de forn, al costat dels de codony i enfornar-los  a 230ºC durant 3-4 minuts. 

Y si os parece seguimos con los de café, poniendo unas gotitas del extracto de café en la porción de mazapán, que debemos amasar bien con las manos y después hacer un tubo algo más gordito que los anteriores, para luego hacer porciones un poco aplanadas y a las que debemos hacer un corte en el centro para simular semillas de café (quedan muy divertidos) y ya los podemos poner encima de la bandeja de horno, junto a los de membrillo y hornearlos a 230ºC durante 3-4 minutos.
I per anar acabant, ja només ens queden els de coco, que hem de fer posant a foc suau el coco, el sucre i les clares i que hem de barrejar amb una espàtula fins que se'ns formi una pasta. Quan la tinguem, n'anem fent com "piràmides" o la forma que més ens agradi, els col·loquem al damunt de la safata de forn i els enfornem a 250ºC (necessiten més temperatura que els altres) i durant aproximadament 2 minuts. 

Per últim deixem refredar del tot els panellets de coco i cafè i després els banyem amb xocolata (la que més ens agradi), que haurem desfet al bany Maria o al microones (tot fent cops de calor de 30 segons). Després els anem deixant al damunt d'un tros de paper vegetal fins que la xocolata s'hagi endurit. 

I ja els tenim tots!

Dir-vos, també, que si us sobra una mica de massapà o potser no us acaben d'agradar els de coco o els de cafè, el que podem fer és fer-ne d'altres també arrodonits, allargats, en forma de S... (de la forma que més ens agradi!) i per exemple sucar-ne la meitat dins la xocolata. I perquè surtin ben diferents, en podem fer amb tres classes de xocolata diferents. I així, pels que els hi agradi més la xocolata, aquests ja veureu que els encantaran! Una altra variant que de vegades fem i que si puc ja miraré d'ensenyar-vos, són els que tenen forma de bolet, que consisteixen en fer boletes, que després arrebossem amb sucre, n'agafem una punteta com fent forma de peu de bolet i després, amb l'ajuda d'una ampolla de vidre buida (de vi, de cava, cervesa...) posem aquesta puntenta a dins i pressionem una mica el damunt per fer el barret. Tot seguit el traiem, li acabem de donar una mica la forma arrodonida al barret i, un cop estiguin cuits i freds (sempre ben freds si els hi volem posar xocolata), els hi suquem el peu amb xocolata negra i fideus de xocolata per simular la terra. D'aquesta manera podem obtenir-ne més variants, boníssimess, divertides i originals i que solen agradar molt a tothom i sobretot als més petits de la casa! Tot és posar-hi temps, ganes i imaginació! 

Recordar-vos que al cap de 24 hores és quan són més bons i que aguantaran perfectament tapats dins d'un recipient hermètic durant 4-5 dies i a temperatura ambient, mai a la nevera ;)

Tindrem una safata preciosa amb una varietat ben maca i bona de panellets i ja només ens quedarà celebrar la Castanyada com cal, amb els nostres amics i/o familiars i amb unes postres fantàstiques, on les protagonistes seran, com no, les castanyes i també aquests dolços tant i tant bons!

Espero que us animeu i els proveu de fer! Ja veureu que els casolans són, i amb diferència, molt millors que els comprats, estant boníssims!! :)

Bon profit!

Y para ir terminando, ya sólo nos quedan los de coco, que tenemos que hacer poniendo a fuego suave el coco, el azúcar y las claras y que debemos mezclar con una espátula hasta que se nos forme una pasta. Cuando la tengamos, vamos haciendo como "pirámides" o la forma que más nos guste, los colocamos encima de la bandeja de horno y los horneamos a 250ºC (necesitan más temperatura que los otros) y durante aproximadamente 2 minutos.

Por último dejamos enfriar completamente los panellets de coco y café y luego los bañamos con chocolate (el que más nos guste) y que habremos deshecho al baño María o en el microondas (haciendo golpes de calor de 30 segundos). Y luego, poco a poco, los vamos dejando sobre un trozo de papel vegetal hasta que el chocolate se haya endurecido.

Y ya los tenemos todos!

Deciros también que si os sobra algo de mazapán o quizá no os acaban de gustar los de coco o los de café, lo que podemos hacer es preparar otros también redondeados, alargados, con forma de S... (de la forma que más nos guste!) y por ejemplo mojar la mitad dentro del chocolate. Y para que salgan bien diferentes, podemos bañarlos con tres clases de chocolate distintos. Y así, para los que les guste más el chocolate, estos ya veréis que les encantarán! Otra variante que a veces hacemos y que si puedo ya intentaré enseñaros, son los que tienen forma de seta, que consisten en hacer bolitas, que luego rebozamos con azúcar, cogemos una puntilla como haciendo forma de pie de seta y luego, con la ayuda de una botella de vidrio vacía (de vino, cava, cerveza...) ponemos esta punta dentro y presionamos un poco la parte de encima para hacer el sombrero. A continuación lo sacamos, vigilando, le acabamos de dar un poco la forma redondeada al sombrero y, una vez estén cocidos y fríos (siempre bien fríos si les queremos poner chocolate ), les untamos el pie con chocolate negro y fideos de chocolate para simular la tierra.  De esta manera podemos obtener más variantes, buenísimas, divertidas y originales y que suelen gustar mucho a todos y sobre todo a los más pequeños de la casa! Todo es cuestión de ponerle tiempo, ganas y imaginación!

Recordaros que al cabo de 24 horas es cuando están más buenos y que aguantarán perfectamente tapados dentro de un recipiente hermético durante 4-5 días y a temperatura ambiente, nunca en la nevera ;)

Tendremos una bandeja preciosa con una variedad muy bonita y buena de panellets y ya sólo nos quedará celebrar la Castañada como es debido, con nuestros amigos y/o familiares y con unos postres fantásticos, donde las protagonistas serán como no, las castañas y también estos dulces tan y tan buenos!

Espero que os animéis y los intentéis de hacer! Ya veréis que los caseros son, con diferencia, mucho mejores que los comprados, estando buenísimos! :)

Buen provecho!
I aquí us deixo amb una fotografia (està fet amb el mòbil...) dels que vaig preparar en forma de bolet ;) 

Y aquí os dejo con una fotografía (está hecha con el móvil...) de los que preparé en forma de seta ;) 

46 comentaris:

 1. Enhorabona t'han quedat sensacionals!!!!
  Ja tenim la castanyada a quí :)

  ResponElimina
 2. Tots boníssimssssss, aquesta tarda faré la primera tanda. Petons.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies bonica!! Segur que et van quedar genials!! :)

   Petonets i bona Castanyada!

   Elimina
 3. Mmmmmmm, t'han quedat genials!!! Bona castanyada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Mònica!! Igualment! :D

   Una forta abraçada!

   Elimina
 4. Porto 5 setmanes a Hofmann i ja he trencat dos mites de la meva vida: adoro els dillus i m'agraden els panellets. De veritat, boníssims. La idea era portar-los a la feina i evidentment no me'ls han deixat treure de casa. Són super tendres, gens empalagosos, i com dius amb la mida justa. Que bé que t'hagis animat a publicar-los. Per cert, quina gent més maca que estic trobant també. Un petonàs guapa

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehehe A mi amb els dilluns m'ha passat el mateix Sònia!! :D I pel que fa als panellets abans no m'agradaven massa..., però quan vaig provar els de la tieta de la meva parella vaig canviar ràpidament d'opinió!! (la recepta és pràcticament igual) I aquests de Hofmann la veritat és que han agradat moltíssim!

   Tenia ganes de publicar la recepta de panellets des de l'any passat i aprofitant que l'altre dia van quedar ben macos, vaig dir, va, cap al blog! hihihi ;P

   Moltes gràcies pel teu comentari guapíssima!! :)

   Que passis una bona Castanyada! Fins dilluns!!

   Elimina
 5. Semblen deliciosos, Cristina, i els banyats de coco i cafè queden ben originals! Potser te'n copiaré algun... he he he. Nosaltres ens hi posarem aquesta tarda. Petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. :D Moltes gràcies Marina! Me'n alegro de que t'hagin agradat!!

   Bona Castanyada!! Petons!

   Elimina
 6. Que bons han de ser! Crec que estem totes liades fent els panellets, és una festa molt maca, a mi m'agrada molt la Castanyada! Gaudeix-la i disfruta d'aquests panellets que fan una pintassa!!! Petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em sembla que sí que ho estem! hehehe Però el resultat val la pena!! ;)

   Moltes gràcies i que passis una molt bona Castanyada tu també (a mi també m'encanta!)

   Una abraçada bonica!

   Elimina
 7. Jo quina bona pinta Cristina! Et puc fer un encàrrec per demà? Així m'asseguro l'éxit, jajaja!

  Petons,i bona castanyada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahahahaha me'n alegro de que pensis així Víctor!! :) Però segur que a tu també et queden molt i molt bé!!

   Molts petons i bona Castanyada!

   Elimina
 8. Tenen una pinta genial i segur que ben bons!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Raquel! :) Petonets i bona Castanyada!

   Elimina
 9. I que bons que son, oi? T'han quedat amb una pinta deliciosa.
  Petons!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltíssim! Jo no puc tenir-los al davant i no menjar-ne cap, ben el contrari, és un no parar!! hihihi :P

   Gràcies Pilar! Petons i bona Castanyada!

   Elimina
 10. Vaya, vaya... que pedazo surtido de panellets que nos has hecho!!! Una gran delicia Cris!!!

  Un besito,
  Sandra von Cake

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias guapísima!! Me alegro de que te gusten!! :D

   Un besito preciosa!

   Elimina
 11. Hola Cristina, cuanto tiempo! Menuda sorpresa que me he dado al ver el surtido variado que has preparado... con ese curso que estás dando no me extraña ;-) Se nota en el acabado de tus panellets y con sólo verlos no sabes el hambre que me entra y las ganas de hacerlos.

  Enhorabuena y un beso!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Alfonso! Tus comentarios siempre tan positivos! Muchísimas gracias por tus palabras :) estoy muy contenta de que pienses así.

   La verdad es que están muy ricos, así que te animo a que los pruebes! ;)

   Un fuerte abrazo!!

   Elimina
 12. Te han quedado estupendos, que pinta!!! me encantan los de piñones son mis preferidos pero los como todos.
  Besos
  Cocinando con Montse

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias Montse! A mi me pasa lo mismo que a ti! Mis preferidos son los de piñones, pero al final acabo comiendo un poco de todos! hehehe ;)

   Muchos besos guapa!

   Elimina
 13. Els teus són esplèndits! Ets una gran artista. Bona castanyada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltíssimes gràcies Rosa!! ^^ Bona Castanyada! Petons!

   Elimina
 14. Quina feinada, segur que estan deliciosos i passeu una castanyada ben dolça!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una mica sí Montse, però el resultat va valer la pena! hihihi ;P

   Va anar molt bé, moltes gràcies! Espero que la vostra també ho fos molt!

   Petonets!

   Elimina
 15. Mmm que bons et deuen haver quedat! I la forma que li has donat a cadascun m'ha agradat molt, sobretot als de cafe. petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eren boníssims Roser! :P Moltes gràcies, me'n alegro molt de que t'hagin agradat! ^^

   Una abraçada guapa!

   Elimina
 16. Ohhh, que bons, jo en vaig fer divendres, però amb una altre recepta, ja ho veuràs, be jo no els vaig fer, els van fer els nens, la veritat es que estan bonissims. Petons. Yolanda.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Segur que us van quedar delicosos Yolanda! ;)

   Moltes gràcies bonica! Petonets!

   Elimina
 17. tremendos todos muy buenos y siempre apetecen unos variados como los tuyos
  Buena semana

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchísimas gracias Miquel!!

   Besos y igualmente!! ;)

   Elimina
 18. Què macos i ben fets et varen quedar els panellets, segur que estaven igual de deliciosos!! Petons, MJ

  ResponElimina
  Respostes
  1. ^^ Moltes gràcies guapíssima! Estaven molt bons, van volar! ;)

   Petons!

   Elimina
 19. Cristina t'han quedat preciosos!! Jo no sóc massa de panellets però aquests em sembla que me'ls menjaria!!! m'ho guardo per l'any vinent a veure si m'animo!!! :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Anna! Jo abans tampoc ho era massa, i en canvi ara, ningú ho diria! M'encanten!! jijiji

   Que bé que t'hagin agradat! :)

   Una abraçada guapa! Bon cap de setmana!

   Elimina
 20. És una pena que només en mengem un cop a l'any!! Trobo que n'hauriem de fer més sovint perquè hi ha un munt de possibilitats!! T'han quedat molt bonics i no dubto que boníssims!
  Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Penso com tu! S'haurien de fer més sovint i no només per aquestes dates ;)

   Moltes gràcies guapíssima! Una forta abraçada!

   Elimina
 21. tenen una pinta boníssima Cristina! m'emporto les receptes pel recull de Memòries. Moltes gràcie sguapa per participar. Petonets

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies a vosaltres Judith, és genial poder-hi participar!! :D Me'n alegro de que t'agradin!! ^^ La veritat és que surten taaaant bons... hehehe

   Un petonet guapa!

   Elimina
 22. Quina pintassa!! Jo tampoc perdo mai la oportunitat de fer els panellets, ja que estan boníssims! No coneixia el teu bloc i és molt xulo. Ja et vaig seguint per aquí a partir d'ara! Clara

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies guapa!! M'alegro de veure't per aquí! :)

   Sí, la veritat és que val la pena fer-los a casa, perquè a part de seguir amb la tradició, el resultat és genial i que gratificant quan a tothom els hi agraden, veritat? A mi és el que m'agrada més de tot, veure que el resultat agrada, em fa molt feliç!

   Un petonet bonica!!

   Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!