Pastissets de massa sucrée i poma / Pastelitos de masa sucrée y manzana

Un any més tornem a trobar-nos en un dels meus dies de l'any preferit, la Diada de Sant Jordi. M'encanta sortir, gaudir del dia, passejar pels carrers plens de parades de roses i de llibres i si pot ser en companyia de les persones que més m'estimo. És un dia alegre, on regne el color vermell i que a més s'escau en l'aniversari de la meva mare, així que un petit dolç per avui no hi pot faltar mai :) (Si voleu aquí podeu veure el pastís de llimona que vaig fer l'any passat). 

Ja us han regalat la rosa? I el llibre? A mi sí! ^^ Aquest any doble de roses (de l'Albert i del meu pare) i doble de llibres, "Cuina amb Joan Roca", que em feia molta il·lusió i "Desig de xocolata", que també m'ha agradat moltíssim! 

I avui doncs he preparat uns petits pastissets en forma de rosa, que ja he fet en més d'una ocasió i que sé que agraden molt a tothom. No són gaire complicats de fer i són simplement deliciosos. A veure si us agraden.

Per fer-los he seguit la recepta de la tarta Bourdaloue que vam aprendre a fer a la Hofmann, que és un pastís fet de massa sucrée, que és com una massa de galeta boníssima, això sí, força calòrica, però que és sens dubte la reina de les masses i llavors porta una crema d'ametlles i pera en almívar. I aquests pastissets, doncs els he fet amb la mateixa massa sucrée, la crema d'ametlles i poma filetejada per recrear els pètals de rosa i donar-li el toc de la fruita que tant m'agrada.  

Així que què us sembla si anem per la recepta? 

Un año más volvemos a encontrarnos en uno de mis días del año preferido, el día de Sant Jordi. Me encanta salir, disfrutar del día, pasear por las calles llenas de paradas de rosas y de libros y si puede ser en compañía de las personas que más quiero. Es un día alegre, donde reina el color rojo y que además coincide con el cumpleaños de mi madre, así que un pequeño dulce para hoy no puede faltar nunca :) (Si queréis aquí podeis ver el pastel de limón que hice el año pasado).

Y ya os han regalado la rosa? Y el libro? A mí sí! ^^ Este año doble de rosas (de Albert y de mi padre) y doble de libros, "Cocina con Joan Roca", que me hacía mucha ilusión y "Deseo de chocolate", que también me ha gustado muchísimo!

Y hoy pues he preparado unos pequeños pastelitos en forma de rosa, que ya he hecho en más de una ocasión y que sé que gustan mucho a todos. No son muy complicados de hacer y son simplemente deliciosos. A ver si os gustan.

Para hacerlos he seguido la receta de la tarta Bourdaloue que aprendimos a hacer en la Hofmann, que es un pastel hecho de masa sucrée, que es como una masa de galleta buenísima, eso sí, bastante calórica, pero que sin duda es la reina de las masas y lleva una crema de almendras y pera en almíbar. Y estos pastelitos, pues los he hecho con la misma masa sucrée, la crema de almendras y manzana fileteada para recrear los pétalos de rosa y darle el toque de la fruta que tanto me gusta.

Así que ¿qué os parece si vamos por la receta?
Pastissets de massa sucrée i poma
(a mi m'han sortir uns 10 pastissets dels petits i 2 dels més grossets i encara m'ha sobrat una mica de massa i de crema d'ametlles que he guardat per un altre dia al congelador)

Per la massa sucrée:

- 250 grams de farina fluixa
- 100 grams de sucre glaç
- 1 ou
- 150 grams de mantega pomada
- 30 grams d'ametlla mòlta

Per la crema d'ametlles:

- 100 grams de mantega molt pomada (uns 22 segons al microones)
- 100 grams de sucre glaç
- 1 ou
- 100 grams d'ametlla mòlta
- 30 grams de farina fluixa
- 10 grams de rom

Per l'acabat:

- Una poma golden, reineta...
- Sucre morè
- Sucre glaç
PREPARACIÓ

Comencem fent la massa sucrée, si pot ser amb el robot de cuina (tipus Kitchen Aid i amb la pala) i sinó dins un bol i utilitzant el batedor elèctric o manual. Per fer-la batem a velocitat baixa, primer la mantega pomada fins que estigui cremosa, llavors hi afegim el sucre glaç i deixem que s'integri bé, veurem que queda com una crema, tot seguit hi afegim l'ametlla mòlta i l'ou junts i deixem que es vagi mesclant bé (veurem que sembla que la mescla es talli, ja que costa de que l'ou quedi integrat, però quan hi afegim la farina ja quedarà tot ben homogeni) i finalment hi posem la farina i ho batem just fins que tot estigui ben incorporat, no cal batre-ho en excés. 

A continuació agafem fulles de guitara (que són com unes làmines transparents per poder estirar la massa a dins) i sinó un tros grosset de paper vegetal, el pleguem per la meitat i ara hi posem la massa en una de les dos bandes, pleguem l'altre part al damunt i ho estirem amb el corró fins que quedi un gruix d'uns 2mm (si queda més gruixut no passa res, ja que la massa sucrée està molt i molt bona). I ara ho posem al congelador durant uns 20-30 minuts. 

Mentrestant preescalfem el forn a 170-180ºC i preparem la crema d'ametlles, utilitzant el mateix bol (no cal netejar-ho) i començant, com abans, batent la mantega molt pomada al doble de velocitat que per la massa. Tot seguit hi posem el sucre glaç, deixem que es formi una crema, llavors hi posem l'ametlla mòlta i deixem que s'integri bé, tot seguit hi posem l'ou i deixem que es vagi batent tot bé i per últim hi posem la farina i el rom de cop i apugem la velocitat al 7-8 i ho deixem durant 1 minut. Veurem que queda una massa cremosa i blanquinosa.

Ara la posem dins d'una màniga pastissera amb una boquilla rodona i ho reservem. 

Seguidament preparem els motlles que vulguem utilitzar, siguin de silicona, siguin aros... posant-los al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal i untant-los amb mantega pomada perquè la massa s'enganxi bé a les parets (no tant per desemmotllar, ja que la massa ja porta força mantega). I passats els 20-30 minuts, traiem la massa sucrée del congelador, la desenganxem bé de les fulles o del paper vegetal i la tallem de la grandària de la base i dels laterals dels nostres motlles, per així anar-los cobrint (i una mica ràpid perquè es va escalfant i llavors costa més de manipular. En cas de que sigui massa difícil treballar-la la tornem a posar al congelador una estona). Finalment hi posem la crema d'ametlles a dins, pelem i tallem tires fines de poma, que anirem col·locant com més ens agradi pel damunt dels pastissets i ja només ens queda, si volem, posar-hi una mica de sucre morè per sobre i enfornar-los durant uns 25-30 minuts aproximadament (si féssiu un pastís li hauríeu de tenir uns 30-35 minuts). Ho veurem quan la massa quedi torradeta i la crema una mica dauradeta. 

I ja només ens queda retirar-los del forn, desemmotllar-los, si volem, posar-hi una mica de sucre glaç pel damunt i servir-los! Són una delícia :P 

Bon profit i feliç Diada de Sant Jordi!
Pastelitos de masa sucrée y manzana
(a mí me han salido unos 10 pastelitos de los pequeños y 2 de los más grandes y aún me ha sobrado un poco de masa y de crema de almendras que he guardado para otro día en el congelador)

Para la masa sucrée:

- 250 gramos de harina floja
- 100 gramos de azúcar glas
- 1 huevo
- 150 gramos de mantequilla pomada
- 30 gramos de almendra molida

Para la crema de almendras:

- 100 gramos de mantequilla muy pomada (unos 22 segundos en el microondas)
- 100 gramos de azúcar glas
- 1 huevo
- 100 gramos de almendra molida
- 30 gramos de harina floja
- 10 gramos de ron

Para el acabado:

- Una manzana golden, reineta...
- Azúcar moreno
- Azúcar glas
PREPARACIÓN

Empezamos haciendo la masa sucrée, si puede ser con el robot de cocina (tipo Kitchen Aid y con la pala) y sino en un bol y utilizando las barbillas eléctricas o las manuales. Para hacerla batimos a velocidad baja, primero la mantequilla pomada hasta que esté cremosa, entonces añadimos el azúcar glas y dejamos que se integre bien, veremos que queda como una crema, a continuación añadimos la almendra molida y el huevo juntos y dejamos que se vaya mezclando bien (veremos que parece que la mezcla se corte, ya que cuesta que el huevo quede integrado, pero cuando añadamos la harina ya quedará todo bien homogéneo) y finalmente ponemos la harina y lo batimos justo hasta que todo esté bien incorporado, no hay que batirlo en exceso.
A continuación cogemos hojas de guitar (que son como unas láminas transparentes para poder estirar la masa dentro) y sino un trozo grande de papel vegetal, lo doblamos por la mitad y ahora ponemos la masa en uno de los dos lados, plegamos la otra parte encima y lo estiramos con el rodillo hasta que quede un grosor de unos 2mm (si queda más grueso no pasa nada, ya que la masa sucrée está muy, muy buena). Y ahora lo ponemos en el congelador durante unos 20-30 minutos.

Mientras, precalentamos el horno a 170-180ºC y preparamos la crema de almendras, utilizando el mismo bol (no hace falta limpiarlo) y comenzando, como antes, batiendo la mantequilla muy pomada al doble de velocidad que para la masa. A continuación ponemos el azúcar glas, dejamos que se forme una crema, entonces ponemos la almendra molida y dejamos que se integre bien, a continuación ponemos el huevo y dejamos que se vaya batiendo todo bien y por último ponemos la harina y el ron de golpe y subimos la velocidad al 7-8 y lo dejamos durante 1 minuto. Veremos que queda una masa cremosa y blanquecina.

Ahora la ponemos dentro de una manga pastelera con una boquilla redonda y lo reservamos.

Seguidamente preparamos los moldes que queramos utilizar, sean de silicona, sean aros... poniéndolos sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal y untándolos con mantequilla pomada para que la masa se ​​pegue bien a las paredes (no tanto para desmoldar, ya que la masa ya lleva bastante mantequilla). Y pasados ​​los 20-30 minutos, sacamos la masa sucrée del congelador, la despegamos bien de las hojas o del papel vegetal y la cortamos del tamaño de la base y de los laterales de nuestros moldes, para así irlos cubriendo (y lo tenemos que hacer un poco rápido, porque se va calentando y entonces cuesta más de manipular. En caso de que sea demasiado difícil trabajarla la volvemos a poner en el congelador un rato). Finalmente ponemos la crema de almendras dentro, pelamos y cortamos a tiras finas la manzana, la vamos colocando como más nos guste por encima de los pastelitos y ya sólo nos queda, si queremos, poner un poco de azúcar moreno por encima y hornearlos durante unos 25-30 minutos aproximadamente (si hacéis un pastel lo tendréis que hornerar durante unos 30-35 minutos). Lo veremos cuando la masa quede un poco tostada y la crema doradita.

Y ya sólo nos queda retirarlos del horno, desmoldarlos, si queremos, ponerles un poco de azúcar glas por encima y servirlos! Son una delicia :P

Buen provecho y feliz Día de Sant Jordi!

40 comentaris:

 1. Uns pastissets genials...i quina sort...quina tria literària més magnífica que t'has agenciat! Petons!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Mònica!! Sí la veritat és que sí! hehehe ;)

   Una abraçada!

   Elimina
 2. Quina delícia de pastissos I què bonics queden! Bon Sant Jordi.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Chus! Igualment, espero que passessis una feliç diada de Sant Jordi :)

   Petonets!

   Elimina
 3. Que bonic!!! si es una rosa i tot!
  Feliç sant jordi! :)

  ResponElimina
 4. Han de quedar boníssims, i la forma sensacional!
  Espero que passessis una gran diada de sant Jordi!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Queden deliciosos Gemma! ^^ Moltes gràcies, me'n alegro de que t'hagin agradat!!

   Va anar molt i molt bé, espero que tu també la passessis genial ;) Una abraçada!

   Elimina
 5. nena, espectacular la variació que has fet amb la bourdaloue. Queden super bonics. Quins motlles has fet servir? i la poma l'has colocada de peu no per fer la forma de rosa? Ja m'explicaràs demà amb detall perquè realment m'ha encantat el resultat. Un petonàs

  ResponElimina
  Respostes
  1. ;D Moltes gràcies Sònia!! Que bé que t'hagi agradat!! Vaig utilitzar un motlle de silicona com el dels financiers per fer els petits i aros pels més grossets. Sí, la poma la vaig col·locar en làmines pel damunt per simular els pètals de la rosa :)

   Molts petons guapa! Fins demà!!! Quines ganes ja...!

   Elimina
 6. Ets una crack Cristina, uns pastissets que són un luxe, i a més en versió rosa que s'escauen molt per la jornada d'ahir... quina pinta!
  Petonets!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres moltes gràcies Víctor!! :D Estic molt contenta de que t'hagi agradat ;)

   La veritat és que van agradar moltíssim! ^^

   Una abraçada!

   Elimina
 7. aixo té una pinta que millor que no estigui a prop meu!! ufff que bo

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahaha gràcies bonica!! Realment són un vici total! ;P

   Petonets i bon cap de setmana!

   Elimina
 8. Ohhhhhh, Cris que bonitos pastelitos y seguro que deliciosos!!!! Quiero probar uno, que golosa soy!!! Jejejeje

  Un besito preciosa,
  Sandra von Cake

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehe muchas gracias Sandra!! A mi me pasa igual con todo lo que es dulce, lo quiero probar todo!! ;P

   Besitos guapísima y buen finde!!

   Elimina
 9. Que pastelitos tan ricos y tan bonitos, seguro que están deliciosos, me encanta como se ven!! :)
  Un abrazo!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias Raúl!! ^^ Me alegro de que te hayan gustado!!

   Besos y feliz finde!!

   Elimina
 10. Hola!!!
  Una gran receta. se ven deliciosos....
  Tienes un gran blog.
  Zorionak!!!!
  www.recetasbonappetit.wordpress.com

  ResponElimina
 11. Te han quedado muy bonita la forma y buenos sin dudarlo¡
  Espero que tuvieras una gran diada de sant Jordi!
  Buen finde
  Peto

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias Miquel! La verdad es que sí!! :))

   Besos y feliz semana!!

   Elimina
 12. Que be que també t'hagin regalat llibres! La recepta fantàstica i perfecta per sant jordi! petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí!! Ja tindré feina per uns quants dies ara! hehehe ;P

   Moltes gràcies Roser!! Una abraçada i bona setmana!

   Elimina
 13. Quins pastissets més monos, i segur que etan boníssims! No coneixia el teu bloc i el que he vist m'ha encantat, vaig a fer-me una volteta a veure que més descobreixo... Jo també tinc un bloc, si vols visitar-me em farà molta il.lusió, l'adreça és

  http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies bonica!! Són boníssims!! Que bé que t'hagi agradat!! Ara mateix aniré a fer una visita pel teu ;)

   Molts petons i bona setmana Pilar!!

   Elimina
 14. Quina pinta que tenen aquests pastissets!!!!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
  Respostes
  1. Deliciosos Dolça!! ;) Moltíssimes gràcies!!

   Petons i bona setmana!

   Elimina
 15. Además de preciosos, sólo hay que verlos para imaginar lo ricos que están!!
  Me llevo tu receta!!
  Me quedo por aquí para no perderme nada y te invito a conocer mi cocina!!
  Mil besos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchísimas gracias Teresa!! Me alegro mucho de que te hayan gustado y de que te quedes por aquí guapa!! Bienvenida!!

   Tu cocina me encanta, tienes un blog fabuloso!! Besitos!!

   Elimina
 16. Uauu que afortunada, dos llibres i dos roses!! el de Desig de xocolata tinc moltes ganes de llegir-lo!! no m'he pogut passar abans perquè he estat malalta (si, per Sant Jordi també ;() però ja veig que vau tenir unes postres de luxe! què bons aquests pastissets!! Un petonàs!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehe gràcies Eva! Ostres... espero que ja estigui ben recuperada, doncs! ;)

   Molts petons bonica!

   Elimina
 17. Cristina, te han quedado hermosos ¡Y se ven tan tentadores! Además, no son para nada complicados. Una belleza exqusita.
  Un beso grande.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchísimas gracias guapa!! Son bastante sencillos de hacer, la verdad y el resultado es estupendo ;)

   Besitos!! ^^

   Elimina
 18. Cristina, qué delicia estos pastelitos!
  Besos

  ResponElimina
 19. Ai Cristina!
  Quina bona pinta! Perquè ja fa uns dies eh! Perquè sinó et dic que me'n baixis un per berenar!
  Genial, com sempre!
  Una abraçada guapa!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehe moltes gràcies Kàtia!! Tot sovint en faig, així que a la propera te'n duc!! ;P

   Petons bonica!! :D

   Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!