Per començar... Pastís de cafè i nous

Aquest pastís el vaig extreure d’una revista de cuina de la meva germana. El resultat va agradar molt a tothom i l’he fet repetides vegades. És molt senzill de fer i el resultat deliciós! 

INGREDIENTS (per a 6 persones)

  Pel pastís:

- 3 cullerades soperes de cafè "ristretto"
- 2 cullerades soperes d'aigua calenta
- 175 grams de mantega a temperatura ambient
- 175 grams de sucre morè
- 3 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 175 grams de farina de llevadura
- 1 culleradeta de llevadura en pols
- 50 grams de nous trossejades i algunes senceres per decorar

  Per la glassa:

- 3 cullerades soperes de cafè “ristretto”
- 2 cullerades soperes de llet calenta
- 150 grams de mantega a temperatura ambient
- 250 grams de sucre glaç

PREPARACIÓ

Primer de tot hem de preescalfar el forn a 180º, que és fàcil oblidar-se'n ;)

A continuació escalfem l’aigua fins que bulli (en un cassó o al microones). Mentrestant, preparem el cafè. Quan l’aigua entri en ebullició, la retirem i barrejem les tres cullerades de cafè amb les dos d’aigua i ho posem a la nevera.

Ara ja podem anar pel pastís.
Posem la mantega i el sucre morè en un recipient i els mesclem amb el túrmix fins que quedi esponjós. A continuació hi afegim els ous, un a un i els anem incorporant a poc a poc. Una vegada estiguin incorporats, arriba el torn de l’essència de vainilla. Seguidament hi afegim la farina i la llevadura tamissades i barrejem suaument fins que la mescla sigui homogènia. I finalment hi afegim el cafè amb l’aigua i les nous trossejades.

Ara ja ho podem enfornar. O bé podem untar el motlle amb una mica de mantega, o bé hi podem posar paper de forn.

Ho posem al forn durant uns 20-25 minuts a 180º (fins que l’escuradents surti net) i després ho deixem refredar, el desemmotllem i el deixem acabar de refredar sobre una reixeta.

Ara és el torn de la glassa, que podem anar preparant mentre el pastís es refreda del tot (aproximadament 1 hora).

Per fer la glassa, el primer que fem és barrejar les tres cullerades de cafè amb les dos de llet calenta (que podem escalfar en un cassó o al microones) i ho posem a la nevera. Tot seguit utilitzem el túrmix (i si voleu també les mans) per barrejar la mantega amb el sucre glaç i quan la mescla sigui homogènia i esponjosa, ja hi podem posar el cafè amb llet.

Ara ja només ens queda tallar el pastís per la meitat i untar-lo de la glassa. Després posem l’altre meitat a sobre i també la ben untem amb la glassa. Finalment, ens queda posar la glassa que queda en una màniga pastissera i decorar com més ens agradi. Si voleu, podeu posar alguna nou a sobre la glassa per acabar de decorar el pastís.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!