Carlota a la xocolata

Avui us porto una altra recepta dolça, per xocolaters total!

Divendres passat va ser l’aniversari de la meva àvia i ella és molt xocolatera, no hi ha bombó que se li resisteixi, i per això, a la festa sorpresa que li vam preparar ahir, no hi podia faltar el pastís de xocolata! Li va encantar!

Va ser la primera vegada que el vaig fer, hi estic bastant contenta. És una recepta extreta de “El libro del oro del chocolate”, que com podeu veure utilitzo bastant (m’encanta!) i no és un postra fàcil, però tampoc és difícil. Si seguiu bé tots els passos surt perfecte. És un postra elegant i molt bo. Això sí, atipa molt! 


INGREDIENTS (per fer un pastís d'uns 26 cm de diàmetre)

Per la massa:

- 190 grams de mantega
- 250 grams de sucre refinat
- 6 ous
- 175 grams de maicena
- 60 grams d’ametlles triturades
- 30 grams de cacau amarg en pols

Per la mousse de xocolata:

- 700 grams de xocolata fondant
- 8 rovells d’ou
- 110 grams de sucre refinat
- 375 ml de llet
- 4 culleradetes de gelatina en pols
- 500 ml de nata fresca
PREPARACIÓ

Comencem folrant un motlle ajustable d’uns 26 cm de diàmetre, amb els laterals alts, amb paper de forn. I preescalfem el forn a 200º.

A continuació en un bol i amb l’ajuda del batedor elèctric, treballem la mantega i la meitat del sucre fins que obtinguem una crema clara. Afegim els rovells dels ous, d’un en un, barrejant bé.

En un recipient a part, barregem les clares i l’altra meitat del sucre i ho batem ràpidament fins que estiguin espumoses i brillants i el sucre estigui totalment dissolt. I en un altre recipient, mesclem la maicena i les ametlles.

Seguidament incorporem una cullerada de la barreja de les ametlles i una altra de la barreja de les clares a la de la mantega i ho barregem bé. Repetim la operació fins que ho haguem incorporat tot.

Ara agafem el motlle i cobrim la base amb unes quatre cullerades de la barreja obtinguda i les ben repartim. Després, amb l’ajuda d’un colador, escampem bé el cacau en pols pel damunt i ho posem al forn uns minuts, fins que la massa estigui sòlida. Després ho traiem del forn i repetim el procés, posem una altra capa del mateix gruix de massa al damunt de la que acabem de fer, ho ben empolsimem amb el cacau en pols i ho posem al forn fins que la massa qualli. I així fins que s’esgotin els ingredients i haguem fornejat la última capa. Quan estiguem, abaixem la temperatura del forn a 180º, tapem el motlle amb paper d’alumini i ho tornem a fornejar aproximadament 10 minuts més.

Finalment ho retirem del forn i ho deixem refredar sobre una reixeta.

Ara ja podem anar per la mousse de xocolata.

Primer triturem la xocolata i la col·loquem en un cassó ampli. La reservem.

En un recipient a part, treballem amb un batedor manual (també podeu fer servir l’elèctric, però no cal) els rovells d’ou i el sucre fins que obtinguem un compost homogeni.

Al mateix temps, posem la llet en un cassó i la fem bullir. A continuació agreguem la meitat de la llet a la mescla de l’ou i ho batem constantment. Quan estigui ben barrejat, ho incorporem dins el cassó amb la resta de la llet, ho tornem a posar al foc i ho anem barrejant constantment amb una cullera de fusta fins que espesseixi. Després la retirem uns segons del foc, continuant barrejant, la tornem a posar al foc un moment i ja ho podem incorporar al cassó de la xocolata. Ho ben barregem fins que la xocolata estigui totalment dissolta i obtinguem una crema densa i homogènia.

A part, fem bullir 3 cullerades d’aigua i les incorporem a la gelatina en pols perquè es dissolgui. Quan estigui ben dissolta, la incorporem a la xocolata i ho ben barregem.

Finalment ho deixem refredar, muntem la nata amb el batedor elèctric i l’agreguem delicadament a la xocolata fins que obtinguem la mousse (amb una espàtula fer moviment de baix a dalt).

Per últim, ja podem posar la mousse sobre la massa del pastís, la ben repartim pel damunt (ens podem ajudar d’una espàtula) i ja només ens queda posar-ho a la nevera (mínim 2 hores), treure-ho amb molt de compte del motlle i servir-ho!

Si us agrada la xocolata, de veritat, proveu-la! ;)

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Uhmmm, se ve deliciosa!!! Tienes un blog estupendo, por aquí me quedo siguiéndote!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tere!!!

      Muchas gracias! Acabo de visitar tu blog y me ha encantado! Ya he visto varias recetas que me gustaría probar, tienen una pinta…! Ahora te añado a mi lista de blogs ;)

      Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!