Brownie amb sucre de canya i avellanes

L’altre dia al taller de cuina “per emportar” del ccvic el Montseny vam aprendre a fer brownie. Jo ja n’havia fet en alguna altra ocasió, amb nous i plàtan, i a tothom sempre li havia agradat molt. La recepta que vam fer, però, era una mica diferent. Ens van ensenyar a fer el típic, ben fi, de xocolata i ametlla picada. A mi personalment m’agrada trobar-hi trossos, però de totes maneres el vaig trobar molt bo.

Així que gràcies al taller em van venir ganes de tornar-ne a preparar, que ara feia molt que no en feia i l’únic que em faltava era decidir quin dels dos fer... I al final no ha sigut ni l’un ni l’altre! Sense pensar-hi gaire avui m’he ficat a llegir el meu llibre preferit de postres de xocolata (El libro de oro del chocolate), del que ja us he parlat alguna vegada, i l’he anat fullejant fins que he arribat a l’apartat de brownies. No m’ha fet falta mirar-ne gaires, ja que m’he quedat amb el primer que he vist! M’ha fet molt bona pinta només de veure’l, tenia tots els ingredients i és ben diferent dels altres dos. Així que no m’ho he pensat dos vegades i m’he ficat mans a l’obra de seguida :P

Ha quedat molt bo, però hi ha una cosa que la pròxima vegada canviaré i és el temps de cocció. Al llibre posa que s’hauria d’estar al forn entre 25-30 minuts, però jo el reduiria una mica (en el cas del meu forn), perquè del centre m’hagués agradat que quedés una mica més tou i dels laterals una mica menys torrat. Crec que li sobraven uns 5 minuts, perquè quan l’he punxat del mig, l’escuradents m’ha sortit net i hagués tingut de sortir una mica enganxós. La pròxima vegada quan hagin passat 15-20 minuts el punxaré per veure com està. 
De totes maneres m’ha agradat força. Així que aquí el teniu! (he fet algun canvi en algun dels ingredients, així que us ho poso tal i com ho he fet jo):

INGREDIENTS (per a 12 porcions de brownie)

- 150 grams de farina blanca
- 200 grams de sucre morè de canya (fosc)
- 65 grams d’avellanes torrades (a la recepta original n’eren 75 grams)
- 1 culleradeta de llevadura en pols
- 60 grams de mantega
- 1 ou gran
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 150 grams de gotes de xocolata fondant (al llibre n’eren 180 grams i de xocolata negra, però jo n’he posat una mica menys, perquè m’ha semblat que ja n’hi havia suficient i he utilitzat gotes de xocolata amb llet i de xocolata blanca, que ens agrada més)
- Sal

PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 180ºC i folrant un motlle de 20 cm de diàmetre amb paper vegetal (si voleu que us quedi ben posat el podeu mullar una mica i adaptar-lo a la forma del motlle per la banda de sota. Així, quan el poseu a dins, us quedarà ben adaptat a la seva forma).

Continuem tamisant dins un bol la farina, la llevadura i un pessic de sal.

Ara posem la mantega dins un cassó i a foc mitjà durant 3-5 minuts per tal de daurar-la una mica. Passada aquesta estona, la retirem del foc i la deixem refredar durant 20 minuts.

Aleshores hi afegim l’ou, l’essència de vainilla i els ingredients secs. Ho barregem breument i hi afegim la meitat de la xocolata i de les avellanes partides per la meitat.

Ho posem dins el motlle, ho decorem amb la resta de xocolata i avellanes i ho posem al forn fins que la massa hagi quallat del mig, durant uns 20 minuts (la recepta original eren 25-30 minuts). Tal com ja us he explicat, quan el punxem l’escuradents ha de sortir lleugerament enganxós.

Ja només ens queda deixar-ho refredar sobre la reixeta durant una hora (com a mínim) tallar-lo a trossos i servir-lo!

Si voleu hi podeu posar una mica de sucre glaç pel damunt (a mi m'hi agrada molt ^^).

Bon profit!

10 comentaris:

  1. oh, doncs ha de ser bo amb la combinació que hi has posat... els brownies són una perdició!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinta!

      Sí que ho són!! hehehehe A mi m'ha agradat força, les avellanes hi queden molt bé, potser m'hi agraden més que les nous que hi solia posar ;)

      Moltes gràcies! Un petó!

      Elimina
  2. Hola Crisitna! Acabo de conocer tu blog y creo que tienes unas recetas maravillosas. Me quedo como seguidor porque no me quiero perder nada.
    En cuanto al brownie que has preparado me encanta el punto del azúcar de caña y las avellanas; estoy de acuerdo contigo en lo del punto de cocción, ya que nos suele gustar más jugoso este tipo de bizcocho. Bueno, pues enhorabuena por las recetas, las fotos y que todo vaya muy bien. Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfonso! Muchas gracias!!! Me alegro mucho de que te guste :D

      Esta combinación le queda muy bien, la verdad, pero en cuánto a la cocción sí que la próxima vez miraré de que quede un poco más tierno por dentro y menos hecho de los laterales. Estaba muy bueno y del centro estaba bastante bien, pero un poco más crudo hubiera sido mejor y los bordes habrían quedado perfectos. Pero bueno, de estas cosas se aprende! ;)

      Ah y por cierto, bienvenido!! hehehe

      Besos!

      Elimina
  3. Buenos días Cristina!!

    Creo que mi estómago al ver tu brownie acaba de decirle a mi cabeza que ha llegado la hora de tomar café y que un trocito de esa cosa tan rica no estaría nada mal!!! jejeje

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha Buenos días Sandra!

      Mirar estas cositas antes de desayunar es una buena forma de abrir el apetito eh! Y el brownie es un perfecto acompañante del café! Yo me lo he tomada así... ;P

      Gracias guapa, un beso!

      Elimina
  4. una buena combinación y un resultado divino¡¡ bien aprovechada la clase
    peto

    ResponElimina
  5. Aixó és un pecat!! I tant que em lleparia els dits! :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mónica! hehehehe :) Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!