Braç de gitano de cafè

L'altre dia quan vaig veure la recepta de la xocolata calenta al cafè, el que estava buscant en realitat era un pastís o braç de gitano per fer avui a l'hora de dinar. I com podeu veure, al final em vaig decidir per fer les dos coses, una ahir per esmorzar i l'altra per les postres d'avui! A casa al final es cansaran de tant dolç... :P Gràcies per provar tots els meus experiments!

I de totes les receptes que vaig anar veient, em vaig decidir per aquest braç, perquè em va cridar l'atenció que fos de cafè i a més a la fotografia del llibre té una pinta espectacular! I a part tenia ganes de tornar a provar de fer algun braç de gitano, per veure si aquesta vegada em sortia millor que la última vegada i us he de dir que n'estic més que contenta! Ha quedat bé de forma, no s'ha trencat gaire i ha quedat boníssim! És la primera vegada que hem tastat un braç de gitano de cafè i tots hem coincidit en què és una recepta per repetir. Ha quedat suau tant de gust, com de textura i és d'aquelles coses que passen soles. L'altre braç que havia fet, el de maduixa, també estava molt bo, però com que nosaltres som molt de cafè i aquest en té un toc, em sembla que l'ha superat! 
Ja ho veieu, aquest cap de setmana les receptes han anat de cafè i de xocolata! I n’hi ha una altra de xocolata que encara he de publicar... hehehe A veure si a principis de setmana la penjo ;) Però aquesta ja n’és una altra, així que ara anem per la recepta d’aquest braç tant bo! Jo l’he fet amb la meitat dels ingredients de la recepta original, perquè avui no hem sigut gaires a dinar i no volia que en sobrés molt. Aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS (per fer un braç d'uns 13 cm)

- 40 grams de farina blanca
- 2,5 culleradetes de llevadura en pols 
- 2 ous petits o 1,5 ous grans
- 50 grams de sucre refinat
- ½ culleradeta de cafè
- 1 cullerada de llet
- 1 cullerada de sucre llustre
- Sal
- 1,5 cullerades de cacau en pols

Pel farcit:

- 1,25 dl de nata líquida
- ½ cullerada de cafè
- 30 grams de xocolata blanca

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC a dalt i a baix i folrem una safata de forn amb paper vegetal.

Tot seguit tamisem la farina, el cacau i la llevadura dins un bol i en un platet petit a part barregem la llet amb el cafè. Ho reservem. 

Continuem muntant els rovells i el sucre dins un bol amb un batedor manual o si ho preferiu amb l’elèctric (jo ho he fet amb el manual) fins que obtinguem una crema. També ho reservem.

En un altre recipient muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal (aquest cop millor amb el batedor elèctric) i un cop muntades n'afegim un terç a la mescla dels rovells i ho barregem, suaument, amb l'ajuda d'una espàtula.

A continuació incorporem a la mescla dels rovells la barreja de la farina, el cacau i el llevat, alternant-ho amb la mescla del cafè i la llet i ho anem barrejant amb l’espàtula fins que s'hagin esgotat tots els ingredients i tot estigui ben incorporat. Tot seguit ja hi podem afegir les clares muntades que queden i barreja-ho tot, a poc a poc, fins que la mescla sigui homogènia.

Ara ja podem posar la massa al damunt de la safata de forn (si ho feu amb aquesta quantitat d'ingredients poseu-la, només, a una banda de la safata) i repartir-la una mica de dalt a baix i intentant que a tot arreu hi hagi el mateix gruix (mig centímetre aproximadament) i ja ho podem enfornar durant uns 13 o 15 minuts. 

Mentre s'enforna la massa, estirem un drap de cuina sobre el marbre, hi escampem el sucre llustre pel damunt i el ben repartim amb la mans. Passats els 13-15 minuts traiem la massa del forn, la posem al damunt del drap, traiem, vigilant, el paper vegetal i tallem els laterals que hagin quedat una mica més cruixents. Finalment l'enrotllem amb l'ajuda del drap i la deixem refredar. 

Mentrestant preparem el farcit:

Posem un cassó al foc amb una mica d'aigua i quan comenci a bullir n'agafem una cullerada i la barregem amb el cafè.

Muntem la nata (ben fresca) amb el batedor elèctric i quan ja estigui gairebé muntada hi afegim el cafè i l'acabem de muntar. Després posem la xocolata, a trossos, durant 1 minut i mig al microones i un cop desfeta l’incorporem a la nata i ho barregem.

Ja per acabar, desenrotllem la massa, la cobrim amb una capa del farcit, que hem de repartir bé per tota la superfície, i la tornem a enrotllar. Ja només ens queda servir-lo i empolsimar-lo amb una mica de cacau en pols pel damunt (si preferiu no posar-ni no n'hi poseu). I ja el tenim!

Espero que us hagi agradat i que us animeu i el proveu de fer!

Bon profit!

26 comentaris:

  1. Ui, amb aquestes delícies no crec que els de casa teva es cansin de dolços, eh? Quina pinta, mareta! Això ha de ser un pecat de bo!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! hehehe De vegades se'm queixen una mica... però en el fons ser que els hi agraden totes aquestes cosetes! Potser massa hi tot! ;)

      El repetiré segur, perquè ens va agradar molt, amb el gust de cafè queda boníssim!

      Moltes gràcies guapa! Petons

      Elimina
  2. Ostres Cristina, jo també soc de sant julia. No tinc blog però en segueixo uns quants. I buscant receptes, acabo de descobrir el teu blog. A partir d'ara et seguiré segur!! Tens un blog fantastic.
    Gemma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Gemma quina casualitat!!

      Moltes gràcies guapa! Me'n alegro molt de que t'agradi ;)

      Una abraçada!!

      Elimina
  3. Me encanta la combinación de chocolate y café asi que este brazo de gitano está hecho para mi , tanto es asi, que hasta me está guiñando un ojo, será que se quiere venir conmigo ?.... jeje....
    Buen dia guapa. Besinos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bego!

      Pues puede que sí, porqué aún queda un trocito en la nevera que está pidiendo a gritos que alguien se lo coma! ;) hehehehe

      Gracias guapa, igualmente!!! Besos!

      Elimina
  4. Tiene un aspecto maravilloso, qué cosa más deliciosa, te felicito. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Gracias Clara! Me alegro mucho de que te haya gustado! La verdad es que estaba muy bueno... :P Un abrazo!!

      Elimina
  5. Un pastís ideal m'agrada esta combinació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Maria Dolores! Que bé que t'hagi agradat! :) Una forta abraçada!

      Elimina
  6. uauuuu encantadissima de descobrir-te!!! doncs tens un bloc fantàstic i un nom genial! m'encantaaa!!! seguidora que m'hi faig ara mateix!! quin braç....a mi sempre se'm trenca! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Moltes gràcies guapa! Que contenta que estic de tot el que m'has dit ^^ Me'n alegro molt de que t'agradi!!! El nom em va semblar divertit i original, tot i que no el vaig tenir de pensar gaire! hehehehe

      A mi les primeres vegades també se'm trencava i sobretot el primer no va semblar gaire un braç de gitano, estava molt bo, però de forma no arribava ni al 5... hahaha Amb la pràctica i amb aquest truc del drap va molt millor d'enrotllar, prova-ho i ja em diràs què tal ;)

      Un fabraçada ben forta i benvinguda!!!

      Elimina
  7. Estupenda presentación, tan cremoso y esponjoso. Creo que a estas alturas no quedarán ni las migas, en una merienda más de uno habrá repetido ración.
    un beso
    Lxx

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Leny!

      Hasta hace poco aún quedaba un poquito, pero entre la merienda y la hora de cenar se ha acabado del todo! hehehe ;P

      Muchas gracias guapa!!! :D Besos!

      Elimina
  8. ¡Maravilloso! ¡No sé cómo sería la foto del libro, pero las tuyas son de diez! ...mmm... y de café, me parece exquisito... Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cris!

      Me alegro mucho de que te gusten! :D Yo sólo con mirar la foto del libro casi no me hizo falta ver nada más para decidirme a hacerlo :P Y el café, para mi gusto, le da un toque estupendo y distinto al brazo. Nunca lo habíamos probado y el resultado nos ha encantado, así que lo repetiré seguro y bien pronto!

      Muchas gracias guapa, un fuerte abrazo!

      Elimina
  9. un brazo muy bueno y aromatico irresistible solo con verlo
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel!

      Muchas gracias!! Me alegro de que te haya gustado :D La verdad es que el aroma del café invitaba a coger un trocito ;)

      Un petó!

      Elimina
  10. Hola! Te he conocido por el blog Las recetas de Cris y mira, nada más entrar me encuentro con este pedazo de brazo de gitano... parece delicioso. Voy a trastear más por el blog y por aquí me quedo. Si te apetece entra a ver el mío: http://xegoxo.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!

      Que bien que te quedes por aquí :D Ahora mismo voy a pasarme por el tuyo! ;)

      Muchas gracias y bienvenida!!! Un fuerte abrazo!

      Elimina
  11. Hola!! he vist el comentari que has fet al meu bloc, me n'alegro que t'hagi agradat i gràcies per la visita. Jo també em quedo per aquí que tot té molt bona pinta!! Aquest braç t'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Moltes gràcies a tu guapa! :) Me'n alegro que hagis vingut a fer una visita al blog i que et quedis per aquí, benvinguda!!!

      Una abraçada!

      Elimina
  12. Que buena pinta tiene tu brazo de gitano! Ya no se si quedarme con el brazo o con el cafe del otro dia... Aunque mojar este brazo en el cafe ya debe ser brutal :-) Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!! :)

      Pues sí que tiene que estar bueno un trozo del brazo junto al chocolate al café del otro día... :P Se nota que nos gusta mucho el dulce... y el café...!!! hahaha

      Un abrazo!

      Elimina
  13. Ufff, m'he perdut unes 3 receptes almenys, així que ara mateix em pose al dia! que he vist les imatges i totes semblen delicioses. Això sí, quest braç de gitano m'ha conquistat perque s'assembla molt al que fa ma mare, també de cafè, només que ella la masa la fa sols amb farina, ous i sucre (i no sé si un poquet de llevadura...) i una vegada el té muntat, el recobreix de xocolata fosa amb nata, com si fos un tronc de nadal.

    De bona gana em menjava jo un tros del teu! Vaig a mirar les altres. Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! hehehe ;) Per mi el millor de les tres ha estat aquest braç... els espàrrecs són una recepta molt senzilleta que abans feia tot sovint, la xocolata al cafè un molt bon acompanyant de l'esmorzar i perfecte per començar amb energia el dia, i aquest braç no l'havia provat mai abans, però m'ha encantat. Suposo que com que els postres amb toc de cafè són dels meus preferit, el tiramisú és el que més... no és estrany que m'hagi agradat :P

      Aquest que m'has explicat que fa la teva mare ha d'estar deliciós! M'anoto el detall del muntatge amb la xocolata fosa amb nata, perquè ha de quedar boníssim i així serà una manera més per presentar-lo i que segur que ens encantarà!

      I perquè ja no en queda... que sinó te n'enviava un trosset! ;) Una abraçada!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!