Ous amb cor de brownie ! (idees per Pasqua)

Fa temps que vaig veure aquesta recepta al blog de La Receta de la Felicidad i em va encantar. La vaig trobar molt original i divertida, però també, a simple vista, molt complicada... Tot i així vaig pensar que de cara a Setmana Santa la podria mirar de fer i l'altre dia, com que aquest any m'agradaria fer una mona, vaig pensar que aquests ous podrien quedar molt bé com a decoració per posar-hi al damunt i que valia la pena provar primer a veure com em sortia la cosa i després, segons com anés, fer-ne o no per decorar la mona. I abans d'ahir em vaig animar i la veig fer! El resultat no me l'esperava, pensava que els ous se'm trencarien i que sortiria una mica un "xurro" i mireu, al final no se'n va trencar cap! :D I és que sembla molt difícil al començament i al final no ho és tant. Per tant, estic decidida a tornar-ne a fer pel dia de Pasqua i crec que agradarà molt a tothom, més que no pas els típics ous de xocolata, ja que a casa sempre queden...
Jo només vaig fer tres ous-brownie, perquè com ja us he dit va ser una prova i vaig pensar que seria millor fer-ne poquets. Per tant us poso els ingredients que vaig utilitzar jo i els de la recepta original al costat, que eren per fer entre 12 i 16 ous ;)

INGREDIENTS 

- 3 closques d'ou (12-16)
- 50 grams de xocolata per fondre (200 grams)
- 31 grams de mantega a temperatura ambient (125 grams)
- 1 ou gran (3 ous grans)
- 50 grams de sucre refinat (200 grams)
- 31 grams de farina (125 grams)
- 1 cullerada de cacau en pols (3 cullerades)
- 1 pessic de sal
PREPARACIÓ

Comencem preparant les closques dels ous, punxant-los,(vigilant una mica) la part inferior amb un llevataps i acabant de fer-los el forat amb l'ajuda dels dits, intentant que el forat resultant no sigui més gran que un dit petit. A mesura que els anem foradant, els anem buidant, guardant les clares i els rovells per fer alguna altra cosa després (guardeu-ne un per fer els brownies). Jo vaig buidar dos ous junts i un a part per fer el brownie i em vaig ajudar d'una palleta per buidar-los. Els rovells costen una mica més de fer sortir, però ja veureu que poc a poc i amb una mica de paciència es buiden tots perfectament! 
A continuació agafem un bol i l'omplim amb aigua i sal. Calculeu que per 1 litre d'aigua s'hi han de posar aproximadament 100 grams de sal. I després hi introduïm els ous, mirant de que no els quedi gens d'aire a dins i de que quedin ben coberts per l'aigua. I els deixem així durant uns 30 minuts. Passat aquest temps, els retirem de l'aigua i els deixem escórrer al damunt d'un tros de paper de cuina i amb el forat cap a sota.

Una vegada secs, posem una mica d'oli dins de cada ou i els movem de manera que quedin ben impregnats. Després els sacsegem una mica per tal de treure'n els accessos. 

I ara ja podem fer el brownie o bescuit que vulguem! Jo vaig fer el mateix de la recepta original, que encara no havia fet mai i que em va agradar molt, tant pel que fa a la textura, com pel que fa al gust. Així que ja ho sabeu, això, al vostre gust! :)

Preescalfem el forn a 180ºC.

Posem la mantega dins un bol petit i la posem al microones aproximadament durant 1 minut o fins que s'hagi desfet del tot. Un cop desfeta i encara calenta hi posem la xocolata prèviament triturada i la deixem uns segons perquè es comenci a desfer i després ho barregem, per acabar de desfer-la i perquè quedi tot ben mesclat (si veiem que no s'acaba de desfer ho podem tornar a posar uns segons al microones). 

En un altre bol batem els ous amb el sucre fins que quedi ben dissolt i integrat (no cal muntar-los) i després hi afegim la mescla de mantega i xocolata (no ha d'estar gaire calenta) i ho tornem a barrejar. Després hi afegim la farina, el cacau i la sal i ho barregem uns segons més, just fins que quedi una mescla homogènia. Aquest pas el podem fer a mà amb un batedor manual o amb un batedor elèctric. Jo ho vaig fer amb el manual, perquè al no haver-hi gaire quantitat d'ingredients no costava gens. 

Seguim posant els ous en una safata per a magdalenes o dins de flameres i al damunt d'una mica de paper d'alumini, perquè així quedin ben quiets i s'enfornin bé.

A continuació posem la mescla de brownie dins una màniga pastissera i amb una punta que s'adeqüi a la mida dels forats dels ous i després els anem omplint un per un i  fins a 3/4 parts de la closca, perquè un cop els enfornem la massa puja una mica (si hi poseu llevat mireu d'omplir-los una mica menys, fins a la meitat, perquè després encara puja més). 

I ja els podem enfornar durant aproximadament 20 minuts! 

Els retirem del forn, en cas de que hagi sortit una mica de massa pel damunt ho netegem bé amb un drap una mica humit i els deixem refredar fins que els vulguem servir!

I a l'hora de servir-los, ja siguin sols o al damunt de la mona, els poseu amb el forat cap a sota i espereu a veure la reacció de la gent. Ja veureu que ningú s'esperarà que a l'interior hi hagi aquest fantàstic brownie! 

Bon profit!

20 comentaris:

  1. Una propuesta divertida y deliciosa. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Me alegro de que te haya gustado Mara! Muchas gracias :) Un abrazo!

      Elimina
  3. una manera bien diferente de presentar un brownie,me gusta
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Miquel! Me alegro de que te guste ;) Besos!

      Elimina
  4. Ohhhhhh, que forma tan original de presentar el brownie para Pascua!! Es sencillamente genial!! Me encanta Cris!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sandra!! ^^ Cuando vi la receta me encantó! Pienso que es una forma diferente de presentar el brownie y para estas fechas creo que puede gustar mucho a todos :)

      Un beso!

      Elimina
  5. Cuanto mas veo tu blog mas me gusta! Esta entrada me ha sacado una sonrisa, es super original! Me ha encantado!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! Que ilusión me hace tu comentario, no se puede pedir más! Me alegro mucho de que te guste :)

      Un fuerte abrazo!

      Elimina
  6. Caram, quina bona idea! No coneixia el teu blog, cristina! I m'ha encantat el que hi expliques d'aquests ous i les fotos, que són precioses! ja tens una nova seguidora. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina, moltes gràcies!

      Que bé que t'hagi agradat! M'alegro que et quedis per aquí :) Benvinguda!!

      Una abraçada!

      Elimina
  7. ¡Halaaa! ¡Te han quedado fantásticos! Sí que es una idea original, y también me parece complicada... tú has tenido muy buena mano. Gracias por pasarte por mi blog, así he podido conocer el tuyo y aquí me quedo, porque me encanta todo lo que veo. Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cris!

      Gracias a ti por pasarte por aquí y por quedarte :) Bienvenida guapa! Me alegro de que te guste ^^

      Parece complicado, pero de verdad que no lo es tanto ;)

      Muchas gracias!!! Besos!

      Elimina
  8. D'aquests ous jo en vull una dotzena, per favor!! mmmm!! bonissims amb xocolata!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehehe Són boníssims!!! On te'ls envio? ;)

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada!

      Elimina
  9. Que idea mes original, m'encanta. Felicitats.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Emilia!! Que bé que t'hagi agradat :) Una abraçada!

      Elimina
  10. Ostres Cristina, quina pasada d'ous de Pasqua! Són genials i molt originals! Tota una artista que estàs feta!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) Moltes gràcies bonica! Que bé que t'agradin!! ^^

      Quan els vaig veure no em vaig poder resistir a fer-los! :P

      Un petonet!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!