Lamingtons (una petita delícia australiana)


Avui us explicaré com es fan aquests pastissets típics d'Austràlia! I ara potser us preguntareu com és que us porto una recepta de tant lluny... Doncs perquè amb ella participo al concurs de Cuina Internacional del blog de Bocados Divinos, que ja fa un temps que segueixo i que m'agrada molt! Us recomano que si encara no el coneixeu hi feu una visita, perquè té un receptari fabulós, amb fotografies detallades i també amb alguns vídeos del pas a pas, que van genials a l'hora de dur les receptes a la pràctica! :)
Cercant informació sobre aquests pastissets, he vist que no es sap del cert com es van crear, però hi ha qui diu que es diuen així en honor al senyor Lamington, governador de Queensland entre el 1896 i el 1901, degut a que s'assemblen als barrets de copa que solia portar. Altres diuen que el seu nom deriva d'una població d'Escòcia. També s'ha dit que un xef d'origen francès, Gallad Armand, de la casa Lamigtons, va tenir de cuinar d'imprevist, veient-se obligat a improvisar tallant un tros d'un pastís de vainilla que havia sobrat en un altre àpat i que va cobrir amb xocolata i coco... hahaha

Buscant, també he trobat que el dia 21 de juliol es celebra una diada dedicada únicament a aquests pastissets: El Dia Nacional del Pastís Lamington!!! 

Pel que fa a la seva forma i farcits, dir que es poden presentar d'aquesta manera o en forma de pastís, també es poden farcir amb melmelada de maduixa, amb llimona o simplement no es farceixen... I es solen trobar a les cafeteries, pastisseries, bars i supermercats de tot Austràlia. 

Si algun dia hi vaig, que ja m'agradaria, ja en buscaré ;) (em sembla que no serà difícil trobar-ne... :P)

Fins ara no havia fet cap recepta pensant gaire amb la seva procedència, i per aquest motiu al veure aquest concurs vaig pensar que seria interessant participar-hi i veure què en sortia. La veritat és que m'ho he passat molt bé fent-la i cercant-ne informació i el cert és que cada vegada tinc més ganes d'aprendre  a fer receptes de diferents procedències, perquè penso que realment és molt enriquidor i se'n poden aprendre  coses noves.

Al principi no tenia clar quina zona del món escollir, tot i que m'havia plantejat de fer algun plat del Brasil, però és que quan vaig trobar aquesta recepta dolça no em vaig poder resistir, la tenia de provar! I us puc dir, ara que ja no en queda cap (perquè entre ahir i avui han volat tots), que són tot un vici! Són esponjosos, suaus, delicats... vaja, que estant deliciosos! :P El meu pare sempre mira de menjar poca xocolata (tot i que li agrada molt), perquè de vegades li provoca mal de cap, i ahir quan va veure aquests pastissets a la cuina, una mica d'amagat i quan no el veia ningú, en va picar un parell i després de cop i volta em va fer un crit dient: Això és un pecat!!! hehehe Li van agradar tant que el mal de cap no li preocupava tant com li sol preocupar i entre l'hora de berenar i l'hora de sopar deu ni do els que es va arribar a menjar!

I ara sí, anem per la recepta? :)
INGREDIENTS (us poso la meitat dels ingredients de la recepta original, que és tal com ho vaig fer. En surt una bona safata)

Per la massa:

- 3 ous
- 70 grams de sucre refinat
- 112 grams de farina amb llevadura o se n’hi poden afegir 4 grams a part (jo n’hi vaig posar de la Royal) 
- 2,5 cullerades d'aigua calenta
- 12 grams de mantega fosa

Pel farcit de crema de vainilla:

- 125 grams de sucre llustre tamisat
- Mitja culleradeta d'essència de vainilla
- 25 grams de mantega pomada
- 2 cullerades de llet

Per la glassa:

- 150 grams de sucre llustre
- 2 cullerades de cacau en pols (tipus "Valor")
- 12 grams de mantega
- 62 ml de llet
- Coco ratllat

PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 180ºC a dalt i a baix i amb aire, i untant de mantega un motlle quadrat, per tal de que quan desemmotllem la massa no ens hi quedi enganxada. 

Seguim batent amb un batedor elèctric els ous i el sucre fins que ens quedi una massa homogènia i llisa. Tot seguit hi afegim la farina, l'aigua calenta i la mantega fosa (al microones) i ho ben batem altre cop (vigileu de no posar la velocitat alta des del començament, perquè després la farina s'escampa per tot arreu, us ho dic perquè a mi m'ha passat algun cop...). Quan tots els ingredients estiguin ben incorporats, ja podem posar la massa dins el motlle i enfornar-la durant aproximadament 15-20 minuts. Quan veiem que la massa ha agafat cos la punxem amb un escuradents i si aquest ens surt net ja la podem retirar del forn i deixar-la refredar una estona al damunt d'una reixeta. 

Mentrestant podem anar per la crema, que fem batent tots els ingredients (el sucre llustre tamisat, l'essència de vainilla, la mantega pomada i la llet), altra vegada amb el batedor elèctric, fins que ens quedi una mescla cremosa.

Ara desemmotllem la massa a poc a poc i mirem que estigui freda del tot per poder-la farcir. Si veiem que encara no està a temperatura ambient la podem deixar refredar una estona més sobre la reixeta. 

Una vegada s'hagi refredat, tallem la massa per la meitat, en fem quadrats més o menys iguals i els farcim amb la crema que hem preparat (si voleu també podeu farcir tota la massa de cop i després tallar-la en quadrats).

Ja només ens queda fer la glassa, que fem començant per tamisar el sucre i el cacau junts dins un bol. Després fonem la mantega i escalfem la llet al microones i seguidament ho afegim a la mescla del sucre i el cacau i ho ben barregem amb l'ajuda d'una espàtula. Quan tots els ingredients estiguin ben incorporats, ja podem cobrir els pastissets amb aquesta glassa. Jo vaig posar un tros de paper vegetal al damunt del marbre, vaig posar-hi la reixeta a sobre i els pastissets al damunt i els vaig anar cobrint amb la xocolata. I la que queia l'aprofitava per acabar de cobrir-los pels costats. Finalment els deixem escórrer una mica, els decorem amb abundant coco ratllat (pel damunt i els costats) i els deixem reposar durant un parell d'hores, per tal de que la glassa s’assequi i així estiguin encara més bons!!

A veure si us hi animeu i proveu de fer aquests petits dolços australians. Això sí, ja veureu que no us duraran gaire... ;) I també us animo a que participeu en el concurs, que està molt bé i és ben divertit! 

Bon profit!

41 comentaris:

  1. Ohhhhhh Cristina!!! Que pinta más jugosa tienen estos pastelitos!!!

    Ains, que ganas de tomar uno de ellos!!!

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!!

      Estaban buenísimos! ^^ Al verlos yo también me habría comido un par de ellos para desayunar... hehehe Tendré que volver a hacer unos cuantos... :P

      Muchas gracias guapi! Un abrazo!!

      Elimina
  2. ualaaaa jo vull un parell per endur-me'ls a la feina!! que bons!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser, moltes gràcies! :)

      Perquè no en queden... que sinó te'ls envio!! ;) Ens van agradar molt, així que no tardaré a tornar-ne a fer!! hehehe

      Un petonet guapa!

      Elimina
  3. Que ricoooos! Tienen una pinta estupenda! No me he animado nunca a prepararlos porque me parecen un poco laboriosos, pero te han quedado tan apetecibles que tendré que ponerme al lío, que me ha entrado antojo!
    Un besote, guapa!
    Montes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montes!!

      Que bien que los quieras probar! Anímate a hacerlos, porqué son bastante sencillos, llevan su tiempo, pero no son complicados y el resultado vale la pena! :P

      Muchas gracias guapísima!! Un beso enorme!

      Elimina
  4. Muy bonita presentacion y muy buen post! Ya estoy deseando ir a Australia a atiborrarme de estos deliciosos pastelillos! uummmm que buena pinta tienen! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) Muchas gracias!! Me alegro mucho de que te haya gustado! A mi también me gustaría mucho ir algún día, así podría probar los originales i ver si los que hice se les parecen un poco al menos! ;) hehehe

      Besos!!

      Elimina
  5. Què delícia!! no coneixia aquest dolç i m'ha sorprès gratament. I l'història molt completa :) ja m'agradaria estar allí el 21 de juliol, no pararia de mejar! jajaja

    Moltes gràcies per participar. Et desitjo molta sort :)!! Per cert, em quede com a seguidora, m´agrada molt les teues receptes!! ^^

    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Beatriz!! Jo quan els vaig trobar fa un parell de dies tampoc els havia vist mai ni n'havia sentit a parlar, però només de veure'n les fotografies vaig saber que els havia de provar!! A mi també, i em sembla que si hi anés em faria un tip de menjar-ne...! hehehe

      De res!! M'ha agradat molt participar-hi i a més m'ha fet venir ganes de provar més receptes d'aquest tipus :) Així que gràcies a tu per proposar-lo! ;)

      Me'n alegro moltíssim de que t'hagi agradat i de que et quedis per aquí, benvinguda guapa!

      Una abraçada

      Elimina
  6. madre mía que pinta Cristina!!!!
    pero como haces estas cositas taaaaan ricas!!!
    Me apunto la receta.. porque esto es una "delicatesen".. uuummm...
    Un besito guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Isa!!! ^^

      Están buenísimos y en casa cuando vieron que ya no quedaban se quedaron como con ganas de más, así que me parece que pronto volveré a hacer unos cuantos... hehehe

      Te animo a que los pruebes! Ya verás que valen la pena ;)

      Un besazo guapa!

      Elimina
  7. Que pasada de bizcochitos Mmmmmm Buenísimos :O)me apunto la receta. Cris te recomiendo si lo haces que hagas las capitas de chooolate finas porke empalaga sino mucho y la nata queda muy suelta igual mejor con la crema del video que creo ke es nata con cafe y Chantilli? no lose.... Besitooo!!! Y buen finde :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pruébala ;) ya verás que buenos!!

      Ok :) anotado! Yo diría que sí que la crema del vídeo lleva café y chantilli, pero tampoco lo sé seguro... hehehe Ya lo probaré! Muchas gracias guapísima!! :D

      Que pases un buen fin de semana tu también, un besito!!!

      Elimina
  8. Aquests dolcets semblen deliciosos, i a més, gràcies a tu, he conegut aquest concurs de cuina internacional!!! Estic preparant alguna cosa per participar-hi!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Mònica! Ja tinc ganes de veure la recepta que faràs!! :)

      Moltes gràcies guapa!! Un petonet i que passis molt bon cap de setmana!

      Elimina
  9. Quina pinta més increíble a la última foto!:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Quan es veu l'interior és quan venen més ganes de provar-ho, a mi sempre em passa! hehehe

      Moltes gràcies Mireia! Un petonet i que passis molt bon cap de setmana!

      Elimina
  10. Muy buenos estos pastelitos, gracias y te sigo desde hoy.
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Doris! Un fuerte abrazo y bienvenida!!! :D

      Elimina
  11. Uns pastissets que tinguin un dia nacional propi han de ser bons per força!
    La foto del tall és per mossegar la pantalla ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són boníssims! hehehe :P

      Moltes gràcies Gemma! Que acabi d'anar molt bé el cap de setmana ;)

      Una abraçada!

      Elimina
  12. No coneixia els lamingtons (ni cap recepta australia, he de confessar-ho) però resulta que fins i tot tenen dia propi i tot!! Una pinta deliciosa... a més pel que he llegit no tenen excessivament mantega (que de normal aquests tipus de pastissos no solen portar menys de 200gr ...) així que doblement fantàstics!

    Moltíssima sort en el concurs i bon inici de setmana! Jo vaig a passar-me per la recepta de sota que també promet anar a favorits xP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapíssima! Jo tampoc en coneixia cap, la veritat... i el fet de que els hi dediquin un dia em va sorprendre molt!! hehehe

      Van ser tot un èxit! I no, no porten gaire mantega, així que són més sans que d'altres pastissets als que solem estar acostumats!! Jo també me'n vaig alegrar! ;)

      Moltes gràcies!!! ^^ I que vosaltres també comenceu molt bé la setmana!

      Ja em diràs què tal si en proveu alguna :) Un petonet!!

      Elimina
  13. Hola!!!
    Pastelitos australianos, eso si que es novedoso. Por supuesto no los conocía pero no veas como lo siento ya que tienen una pintaza increíble, tomo nota.
    Un beso grande.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cris!!

      Pues sí! Yo tampoco los conocía... hehehe ;) Si los pruebas ya me dirás qué tal :)

      Un besito guapa y que pases una buena semana!!

      Elimina
  14. Quins pastissets mès bons i tan ben explicat que donen moltes ganas de ferna, sens dubte que mi posaré.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! ^^ Ja veuràs que bons!

      Una forta abraçada i bona setmana!!

      Elimina
  15. Mucha suerte en el concurso la verdad es que internacional lo es un rato y pintaza la tiene, asi que solo esperar a tener suerte. Yo un voto ya te daría.
    Besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Bertha!!! ^^

      Sí! hehehe, ya veremos! Al menos me lo pasé genial haciéndola y la verdad es que el resultado nos encantó!

      Un fuerte abrazo guapa y que pases una buena semana!!

      Elimina
  16. Ni me sonaban, no los conocía en absoluto. Tomo buena nota porque me va a gustar, que digo me, nos.

    Un abrazo, Mónica

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me pasó igual, pero con la pinta que tenían los tuve que probar. En casa les gustaron mucho y a mi, con lo que me gustan los dulces, me encantaron! :P hehehe

      Ya me contarás :)

      Un besito guapa!

      Elimina
  17. Unos pastelitos muy ricos, no los conozco, pero con la pinta que tienen deben de estar muy buenos.
    Acabo de conocer tu blog, me quedo para seguir tus recetas y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse!

      Muchas gracias!! Me alegro de que te quedes :D bienvenida!! Ahora mismo me paso por el tuyo ;)

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  18. Hola Cristina, aquí me tienes con la boca abierta por lo mucho que me ha gustado tu blog, me quedo de seguidora pues puedo aprender mucho de tí. Un placer el conocerte y un gustazo el quedarme. Besitos y nos seguimos comentando.
    Sueños de Amor y Canela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que contenta estoy de que te haya gustado!! :) Un placer conocerte a ti también guapa, me ha encantado tu blog, tienes un recetario con fotografías y explicaciones fantásticas y creo que yo también puedo aprender mucho del tuyo!! Y tranquila porqué no me arrepentiré y espero que tu tampoco... hehehe ;)

      Un beso enorme y bienvenida!!

      Elimina
  19. Me acaba de llegar el cafecito a la oficina, y de buena gana cambiaba los churritos por uno de tus pastelitos, que jugosos y buenos!!! que tengas mucha suerte en el concurso, sin duda te la mereces.
    Un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe :D Muchas gracias guapísima!!! Yo con mucho gusto te enviaba unos cuantos!! ;)

      Un besito y buena semana!!

      Elimina
  20. Mmmm.... no había sentit mai aquest tipus de postres! La veritat es que tenen una pinta genial.

    Entenc al teu pare, què és un mal de cap al costat de saborejar un, dos o tres bocadets??

    Molts petons Cristina!

    ResponElimina
  21. Ei!! que no m'havia fet seguidora teva encara! Ja està arreglat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapíssima! :D

      Jo pensava, ai ai ai..., que amb tots els que ha anat picant per la nit ja se'ns queixarà de mal de cap, però no, no, ni una mica en va tenir!! Si és que em sembla que en el fons és un exagerat! hehehe

      Una forta abraçada i benvinguda, me'n alegro molt de que et quedis per aquí!! ;)

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!