Saquets de pasta filo amb sobrassada, ou de guatlla i mel


Avui us porto una recepta fàcil, ràpida i que segur que us agradarà molt… o això espero! ;P 

És una recepta d’aperitiu que vaig veure l’altre dia en el programa de “Los 22 minutos de Julius” i que junt amb una amanideta o una mica d'arròs… també ens pot quedar perfectament bé!

La veritat és que poques vegades havia fet coses amb la pasta filo i ara que he vist que ens agrada molt, miraré de repetir-la i variant, també, el tipus de farcit, ja sigui dolç o salat, ja que aquesta pasta, al igual que ens passa amb la pasta de full, té un enorme ventall de possibilitats i segur que amb totes (o gairebé amb totes) queda genial, tot és qüestió d'anar-ho provant! A veure si m'expliqueu algun farcit que us hagi funcionat i que us agradi ;)
Aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS (per fer 8 saquets)

- 6 làmines de pasta filo
- Sobrassada per untar
- 8 ous de guatlla
- Mel

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 200ºC a dalt i a baix i amb aire.

Ajuntem tres i tres làmines de pasta filo (en podem utilitzar més, tot va a gustos, però jo ho vaig fer seguint la recepta, preparant els saquets amb 3 capes de pasta filo) i en fem 4 porcions quadrades. Així n’obtenim les 8 que necessitem.





Tot seguit posem una mica de sobrassada al centre de cada quadrat i la ben escampem. Després hi posem l’ou de guatlla al damunt i ràpidament (perquè sinó l’ou ens sortirà pels costats) hi posem un rajolí de mel i tanquem el saquet unint tots els extrems amb l’ajuda d’un fil (jo el vaig utilitzar dels de cosir) i el lliguem de manera que el saquet quedi ben tancat. Fem el mateix per la resta de saquets i a mesura que els anem tenint a punt, els posem en una safata de forn folrada amb paper vegetal i quan els tinguem tots, els enfornem fins que ens quedin rossets.

I ja només ens queda retirar-los del forn, treure'n els fils i servir-los de la manera que més ens agradi!

Són molt bons i ja veieu que no costen gens de fer! :) Espero que us hagin agradat!

Bon profit!
I amb aquesta recepta m'acomiado fins la setmana que ve, que demà marxem cap al sud de França i ens hi quedem fins dimarts! ^^ A veure si cap a finals de la setmana que ve o a principis de l'altra ens tornem a veure per aquí i us explico una mica aquesta petita escapada que farem! A veure si ens fa bon temps...!!! 

Que tingueu un molt bon cap de setmana i també, un bon inici de setmana! ;) 

35 comentaris:

  1. Que original Cristina! Me encanta la pisto filo y con ese relleno y presentada en forma de saco mas! Me apunto la tecnica para probarlo en casa. Besos y que pases buen finde! :-)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. A mi también me pareció muy original y es bien fácil de hacer! Lo único que tiene de "complicado" es que se tiene que ir un poco rápido a la hora de poner la miel y cerrar el saquito, porqué sino el huevo puede salirse un poco por los lados. Pero por lo demás, rápido y facilísimo y con un resultado rico, rico!

      Si la probáis ya me diréis qué tal! ;)

      Muchas gracias y igualmente!! ^^ Besos!

      Suprimeix
  2. Mmmmmm delicios Cristina!!! Aixo ha de estar bonissim!! A mi m'encanta la pasta filo, desde que la vaig descobrir, la utilitzo més encara que la pasta de full!! Está bonissima i com bé dius, permet mil varietats diferents!! Espectacular!! Mmmm i l'oloreta quan s'està fornejant?? mmmmm.. quina gana jaja

    Un petonas i bon cap de setmana

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies bonica!!! Fa una oloreta realment deliciosa la pasta filo en el moment d'enfornar-se! Feia venir una gana...!! hehehe ;P

      Molts petonets Laura i que passis un molt bon cap de setmana!! ^^

      Suprimeix
  3. Que xulos, Cristina! La sobrassa amb mel a mi em flipa... normalment amb torradetes i passat pel micro trenta segons. Això d'incorporar l'ou de guatlla... oohhhh m'ha encantat! Ho provaré.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies Marina!! :D La combinació està realment boníssima! A mi la sobrassada no és del que més m'agrada, però quan la combino amb la mel canvia totalment! Al donar-li aquell toc més suau i dolç, llavors m'encanta! hehehe

      Me'n alegro molt de que t'hagi agradat! Ja m'explicaràs! ;)

      Una forta abraçada guapa i que passis molt bon cap de setmana!!

      Suprimeix
  4. Amb aquesta recepta si que em lleparé els dits!!

    Uns saquets boníssims, com m'agrada la combinació sobrassada i mel!

    Petons, bon cap de setmana!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. hehehe :) Aquests dos ingredients, junts, fan una combinació fantàstica! I l'ou és el toc final que junt amb el cruixent de la pasta filo, té com a resultat un aperitiu deliciós! ;)

      Gràcies Víctor! Molts petons i igualment!!

      Suprimeix
  5. m'encanta aquesta massa, queda genial! I el farcit és deliciós! petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Que bé que t'hagi agradat Roser! Moltes gràcies guapa!! :)

      Molts petons i bon cap de setmana!

      Suprimeix
  6. Respostes
    1. ;D Moltes gràcies!!! Una abraçada i bon cap de setmana! ^^

      Suprimeix
  7. Una recepta molt resultona, Cristina. I segur que boníssima!!! Petons i bona revetlla de Sant Pere.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mercè! Ens va agradar molt!! ^^

      Molts petons guapa i igualment!!! :D

      Suprimeix
  8. M'encanta!!! a casa n'hem fet algun cop per l'aperitiu i volen!!!! Bon cap de setmana, guapa!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. hehehe són boníssims, oi? A casa també van volar! :)

      Moltes gràcies guapa i igualment!!! Molts petons!

      Suprimeix
  9. la pasta filo té molt de joc! uns farcellets boníssims Cristina. Bon cap de setmana

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. ;) Moltes gràcies Judith! Que bé que t'agradin!! ^^

      Molts petons i que tu també passis un molt bon cap de setmana guapa!!

      Suprimeix
  10. De sobrassada Cristina...quina perdició! No podré parar de menjar-ne!!! Una abraçada!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. hehehehe ja m'explicaràs què tal, Mònica, si els proveu!! Són molt i molt bons i ja veus que més fàcil, impossible! ;)

      Gràcies guapa! Molts petons!

      Suprimeix
  11. Quins saquets més deliciosos... Una perdició.
    Petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. ;P Moltíssimes gràcies Mònica!

      Una forta abraçada guapa i bon cap de setmana!

      Suprimeix
  12. Me encantan las recetas con pasta filo, con este toque crujiente del hojaldre y luego el relleno resulta una sorpresa. LA combinación de sobrasada y miel está riquísima y con el huevito.. mmmm! cambio de texturas super atractivo. Felicidades, una propuesta para quedar fenomenal con tus invitados. Besos y buen finde.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. :D Muchas gracias Alfonso! Realmente la combinación de ingredientes y texturas es genial y el resultado acaba siendo bien resultón y buenísimo! La repetiremos, seguro, en más de una ocasión! ;)

      Muchos besos y buen fin de semana!!

      Suprimeix
  13. Combinació que no falla, ha d'estar boníssim!!petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies!!! :) Petons! Bon cap de setmana!

      Suprimeix
  14. WoW, que buena receta que has hecho Cris!!! Tiene que estar riquísima y de presentación un 10!!

    Un besito y buen finde,
    Sandra von Cake

    ResponSuprimeix
  15. Molt bona idea, i amb pasta filo perfecte, és molt bona.

    ResponSuprimeix
  16. Ademas de ser elegantes y faciles, estan buenisimos, suelo hacer algo muy similar algunas veces y todo desaparece del plato. Un abrazo.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! Vuelan, verdad? hehehe

      Muchos besos! ^^

      Suprimeix
  17. Tens un premi al meu blog. Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/07/premi-versatile-blogger.html

    Petonets!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ostres!! Moltíssimes gràcies guapíssima!!! Que contenta estic de que hagis pensat en el meu blog!!! Ara mateix passo a recollir-lo!!! :D

      Una forta abraçada!!!! ^^

      Suprimeix
  18. Ohhhhh, que bo!!! Jo els he fet sempre sobre una torradeta però aquesta idea amb la pasta filo la trobo molt encertada. Queda super anotadissima.
    He estat donants un cop d'ull a les ultimes receptes i deu ni do la de cosas bones que has preparat. I el viatge fantástic. Jo hi soc ara a la Provença i es preciós. I hi ha cada tendeta i marché que tinc que passar ràpid perque m'ho emportaria tot!!!!
    Petons!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Quan la vaig veure la vaig tenir de fer, sí o sí! Ja veus, ben fàcil, ràpid i boníssim! Amb la pasta filo queda genial!! ;)

      Ja m'explicaràs què tal! :)

      Moltíssimes gràcies!!! Estic molt contenta de que t'hagin agradat! Últimament no he pogut estar tant com m’hauria agradat per aquí, però estic contenta del resultat d'aquestes últimes receptes :)

      Que bé! La Provença és preciosa! Ja veig que et passa com a mi, si et pares, ja no pots marxar sense endur-te alguna coseta! ;P

      Molts petonets guapíssima i que vagi genial aquest viatge tant bonic!!

      Suprimeix

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!