Avui us porto una
recepta fàcil, ràpida i que segur que us agradarà molt… o això espero! ;P
És una recepta
d’aperitiu que vaig veure l’altre dia en el programa de “Los 22 minutos de
Julius” i que junt amb una amanideta o una mica d'arròs… també ens pot quedar perfectament bé!
La veritat és que poques vegades havia fet coses amb la pasta filo i ara que he vist que ens agrada molt, miraré de repetir-la i variant, també, el tipus de farcit, ja sigui dolç o salat, ja que aquesta pasta, al igual que ens passa amb la pasta de full, té un enorme ventall de possibilitats i segur que amb totes (o gairebé amb totes) queda genial, tot és qüestió d'anar-ho provant! A veure si m'expliqueu algun farcit que us hagi funcionat i que us agradi ;)
Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS (per fer 8 saquets)
- 6 làmines de pasta filo
- Sobrassada per untar
- 8 ous de guatlla
- Mel
PREPARACIÓ
Preescalfem el forn a
200ºC a dalt i a baix i amb aire.
Ajuntem tres i tres
làmines de pasta filo (en podem utilitzar més, tot va a gustos, però jo ho vaig fer seguint la recepta, preparant els saquets amb 3 capes de pasta filo) i en fem 4
porcions quadrades. Així n’obtenim les 8 que necessitem.
Tot seguit posem una
mica de sobrassada al centre de cada quadrat i la ben escampem. Després hi
posem l’ou de guatlla al damunt i ràpidament (perquè sinó l’ou ens sortirà pels
costats) hi posem un rajolí de mel i tanquem el saquet unint tots els extrems
amb l’ajuda d’un fil (jo el vaig utilitzar dels de cosir) i el lliguem de
manera que el saquet quedi ben tancat. Fem el mateix per la resta de saquets i a mesura
que els anem tenint a punt, els posem en una safata de forn folrada amb paper
vegetal i quan els tinguem tots, els enfornem fins que ens quedin rossets.
I ja només ens queda
retirar-los del forn, treure'n els fils i servir-los de la manera que més ens agradi!
Són molt bons i ja veieu
que no costen gens de fer! :) Espero que us hagin agradat!
Bon profit!
I amb aquesta recepta m'acomiado fins la setmana que ve, que demà marxem cap al sud de França i ens hi quedem fins dimarts! ^^ A veure si cap a finals de la setmana que ve o a principis de l'altra ens tornem a veure per aquí i us explico una mica aquesta petita escapada que farem! A veure si ens fa bon temps...!!!
Que tingueu un molt bon cap de setmana i també, un bon inici de setmana! ;)
Que original Cristina! Me encanta la pisto filo y con ese relleno y presentada en forma de saco mas! Me apunto la tecnica para probarlo en casa. Besos y que pases buen finde! :-)
ResponEliminaA mi también me pareció muy original y es bien fácil de hacer! Lo único que tiene de "complicado" es que se tiene que ir un poco rápido a la hora de poner la miel y cerrar el saquito, porqué sino el huevo puede salirse un poco por los lados. Pero por lo demás, rápido y facilísimo y con un resultado rico, rico!
EliminaSi la probáis ya me diréis qué tal! ;)
Muchas gracias y igualmente!! ^^ Besos!
Mmmmmm delicios Cristina!!! Aixo ha de estar bonissim!! A mi m'encanta la pasta filo, desde que la vaig descobrir, la utilitzo més encara que la pasta de full!! Está bonissima i com bé dius, permet mil varietats diferents!! Espectacular!! Mmmm i l'oloreta quan s'està fornejant?? mmmmm.. quina gana jaja
ResponEliminaUn petonas i bon cap de setmana
Moltes gràcies bonica!!! Fa una oloreta realment deliciosa la pasta filo en el moment d'enfornar-se! Feia venir una gana...!! hehehe ;P
EliminaMolts petonets Laura i que passis un molt bon cap de setmana!! ^^
Que xulos, Cristina! La sobrassa amb mel a mi em flipa... normalment amb torradetes i passat pel micro trenta segons. Això d'incorporar l'ou de guatlla... oohhhh m'ha encantat! Ho provaré.
ResponEliminaGràcies Marina!! :D La combinació està realment boníssima! A mi la sobrassada no és del que més m'agrada, però quan la combino amb la mel canvia totalment! Al donar-li aquell toc més suau i dolç, llavors m'encanta! hehehe
EliminaMe'n alegro molt de que t'hagi agradat! Ja m'explicaràs! ;)
Una forta abraçada guapa i que passis molt bon cap de setmana!!
Amb aquesta recepta si que em lleparé els dits!!
ResponEliminaUns saquets boníssims, com m'agrada la combinació sobrassada i mel!
Petons, bon cap de setmana!
hehehe :) Aquests dos ingredients, junts, fan una combinació fantàstica! I l'ou és el toc final que junt amb el cruixent de la pasta filo, té com a resultat un aperitiu deliciós! ;)
EliminaGràcies Víctor! Molts petons i igualment!!
m'encanta aquesta massa, queda genial! I el farcit és deliciós! petons
ResponEliminaQue bé que t'hagi agradat Roser! Moltes gràcies guapa!! :)
EliminaMolts petons i bon cap de setmana!
que boooooooo!!!!!apuntada!
ResponElimina;D Moltes gràcies!!! Una abraçada i bon cap de setmana! ^^
EliminaUna recepta molt resultona, Cristina. I segur que boníssima!!! Petons i bona revetlla de Sant Pere.
ResponEliminaMoltes gràcies Mercè! Ens va agradar molt!! ^^
EliminaMolts petons guapa i igualment!!! :D
M'encanta!!! a casa n'hem fet algun cop per l'aperitiu i volen!!!! Bon cap de setmana, guapa!!
ResponEliminahehehe són boníssims, oi? A casa també van volar! :)
EliminaMoltes gràcies guapa i igualment!!! Molts petons!
la pasta filo té molt de joc! uns farcellets boníssims Cristina. Bon cap de setmana
ResponElimina;) Moltes gràcies Judith! Que bé que t'agradin!! ^^
EliminaMolts petons i que tu també passis un molt bon cap de setmana guapa!!
De sobrassada Cristina...quina perdició! No podré parar de menjar-ne!!! Una abraçada!
ResponEliminahehehehe ja m'explicaràs què tal, Mònica, si els proveu!! Són molt i molt bons i ja veus que més fàcil, impossible! ;)
EliminaGràcies guapa! Molts petons!
Quins saquets més deliciosos... Una perdició.
ResponEliminaPetons
;P Moltíssimes gràcies Mònica!
EliminaUna forta abraçada guapa i bon cap de setmana!
Me encantan las recetas con pasta filo, con este toque crujiente del hojaldre y luego el relleno resulta una sorpresa. LA combinación de sobrasada y miel está riquísima y con el huevito.. mmmm! cambio de texturas super atractivo. Felicidades, una propuesta para quedar fenomenal con tus invitados. Besos y buen finde.
ResponElimina:D Muchas gracias Alfonso! Realmente la combinación de ingredientes y texturas es genial y el resultado acaba siendo bien resultón y buenísimo! La repetiremos, seguro, en más de una ocasión! ;)
EliminaMuchos besos y buen fin de semana!!
Combinació que no falla, ha d'estar boníssim!!petons
ResponEliminaMoltíssimes gràcies!!! :) Petons! Bon cap de setmana!
EliminaWoW, que buena receta que has hecho Cris!!! Tiene que estar riquísima y de presentación un 10!!
ResponEliminaUn besito y buen finde,
Sandra von Cake
Molt bona idea, i amb pasta filo perfecte, és molt bona.
ResponEliminaMoltes gràcies Anna!! Petons guapa!
EliminaAdemas de ser elegantes y faciles, estan buenisimos, suelo hacer algo muy similar algunas veces y todo desaparece del plato. Un abrazo.
ResponEliminaMuchas gracias guapísima!! Vuelan, verdad? hehehe
EliminaMuchos besos! ^^
Tens un premi al meu blog. Passa a recollir-lo!
ResponEliminahttp://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/07/premi-versatile-blogger.html
Petonets!
Ostres!! Moltíssimes gràcies guapíssima!!! Que contenta estic de que hagis pensat en el meu blog!!! Ara mateix passo a recollir-lo!!! :D
EliminaUna forta abraçada!!!! ^^
Ohhhhh, que bo!!! Jo els he fet sempre sobre una torradeta però aquesta idea amb la pasta filo la trobo molt encertada. Queda super anotadissima.
ResponEliminaHe estat donants un cop d'ull a les ultimes receptes i deu ni do la de cosas bones que has preparat. I el viatge fantástic. Jo hi soc ara a la Provença i es preciós. I hi ha cada tendeta i marché que tinc que passar ràpid perque m'ho emportaria tot!!!!
Petons!
Quan la vaig veure la vaig tenir de fer, sí o sí! Ja veus, ben fàcil, ràpid i boníssim! Amb la pasta filo queda genial!! ;)
EliminaJa m'explicaràs què tal! :)
Moltíssimes gràcies!!! Estic molt contenta de que t'hagin agradat! Últimament no he pogut estar tant com m’hauria agradat per aquí, però estic contenta del resultat d'aquestes últimes receptes :)
Que bé! La Provença és preciosa! Ja veig que et passa com a mi, si et pares, ja no pots marxar sense endur-te alguna coseta! ;P
Molts petonets guapíssima i que vagi genial aquest viatge tant bonic!!