Crema de mascarpone a la taronja amb mousse de xocolata


Hola a tots i a totes de nou!!! Després d’uns quants dies fóra i de desaparició total del blog, avui torno a ser aquí amb moltes ganes i amb molta força, portant-vos una recepta molt fresqueta, dolça i bona per celebrar que l’estiu ja és aquí i que amb les poques ganes que es tenen de vegades per cuinar i sobretot per encendre el forn... receptes com aquesta van la mar de bé i són més fàcils i ràpides, impossible!
El resultat ens ha agradat moltíssim i és que la combinació de la xocolata i la taronja ens encanta!! A mi em xifla!!! :P La recepta la vaig veure en el programa de “Los 22 minutos de Julius”, que com veieu miro tot sovint i és que hi ha receptes molt bones, ben vistoses i curioses i molt fàcils i ràpides de fer, a més de que en la majoria de les ocasions també són força econòmiques, cosa que també va genial! Així que avui l’he provat i vaja, el resultat ha estat fantàstic!
Ell recorria a una mousse de xocolata ja preparada, però jo m’he decantat per fer-la casolana, que ja sabem que el resultat de les coses casolanes sempre és més bo i a més, també una mica més saludable ;) Així que som-hi! La recepta de la mousse la vaig seguir del blog de “Directo al Paladar”.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Per preparar la mousse de xocolata:

- 90 grams de xocolata negra (jo he utilitzat la de 70% cacau)
 45 ml d’aigua mineral
 3 ous mitjans
 Essència de vainilla (al vostre gust)

Per preparar la crema de mascarpone:

- 2 paquets de mascarpone (jo n’he fet mig per cadascú, que serien unes dos cullerades ben plenes. També en podria ser una mica menys!)
- La ratlladura d’una taronja (li dóna un toc àcid boníssim a la crema)
- El suc d’una taronja
- Gotes de xocolata negra (o de la que més us agradi)
- Essència de vainilla (a la recepta original no en portava, però m’ha semblat que hi quedaria bé. N’hi he posat un tap)
- Sucre (per endolcir una mica la crema. És al gust de cadascú)

I per decorar:

- Fideus de xocolata
- Crocant
- També si pot posar coco ratllat, ametlles filetejades... el que més us agradi!

PREPARACIÓ

Hem de tenir en compte que si fem la mousse casolana necessita com a mínim unes 3-4 hores de refrigeració. Per tant, cal fer-la amb una mica d’antelació o fins i tot, si ho preferim, el dia abans.

Per fer-la, el que hem de fer és posar un cassó al foc amb l’aigua i la xocolata a trossos i deixar que es vagi desfent tot plegat a foc suau i sense deixar de remenar amb una cullera de fusta i fins que tinguem una mescla llisa i homogènia. Quan la tinguem, la retirem del foc i la deixem reposar una mica.

Ara separem les clares dels rovells i dins un bol batem lleugerament els rovells, després hi afegim la xocolata i l’essència de vainilla i ho ben integrem, batent amb el batedor manual. Ho reservem.

A part, muntem les clares a punt de neu amb el batedor elèctric i quan les tinguem ben muntades, en posem un parell de cullerades a la mescla de la xocolata i ho ben barregem. Tot seguit hi posem la resta de les clares i amb l’ajuda d’una espàtula ho anem barrejant tot, suaument, fent moviments de baix cap a dalt.

Ja només ens queda tapar la mousse amb paper film i reservar-la a la nevera, com ja us he dit, entre 3-4 hores, que és el que ens tardarà a agafar la textura de mousse desitjada.

Per fer la crema de mascarpone... molt fàcil! Posem el mascarpone dins un bol, hi posem la ratlladura de la taronja i el seu suc, les gotes de xocolata, l’essència de vainilla i el sucre (jo n’he posar una cullerada ben plena) i ho ben barregem.

Tot seguit posem la mescla dins de les copes, plats... on ho vulguem servir, hi posem una cullerada de la mousse de xocolata al damunt, ho acabem de decorar amb els fideus de xocolata, el crocant... i ja ho tenim!

Unes postres fresquetes i delicioses, no creieu? :)

Bon profit!

Ah, per cert! Us deixo unes quantes fotografies de l’escapada que vam fer a França i que per cert ens va encantar! Els poquets dies, evidentment, ens van passar volant! 
 Castell de Perepertuse. Preciós
 Carcassonne de dia i de nit, és com de conte de fades
Pont du Gard. És molt bonic i val molt la pena, però fan pagar una fortuna pel pàrquing... El gelat de caramel, boníssim! hehehe :P
Comprant galetes a Carcassonne... Ens les van deixar provar i no ens vam poder resistir, quina delícia... ja no ens en queda cap! 
Avignon. Ens quedava una mica lluny, però el trajecte va valer la pena :)

La veritat és que ens va fer molt bon temps i tot i ser poquets dies, vam poder fer tot el que volíem. Aquí n'heu tingut una petita mostra :) Si no hi heu estat mai, totalment recomenable! Per repetir, sens dubte!

26 comentaris:

  1. impreiosnante el postre...dos texturas que juntas debene star super ricas!
    y que bonita la escapada, francia tiene un encanto especial..un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Maria!! :D La verdad es que las dos texturas juntas sí que quedan ricas, sí! ;)

      Muchos besos guapa!

      Elimina
  2. La xocolata, el mascarpone i la taronja, ja de per sí, son molt bons, doncs tots tres juntets, han de estar... :))) Ahhh i la ruta dels càtars quins castells tan bonics... molt ben triada. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Mercè! Estava boníssim! I la ruta dels càtars ens va agradar molt. Només en vam visitar uns quants, però va ser molt bonic :)

      Molts petons!!

      Elimina
  3. T'ha quedat impresionant!! I les fotos del viatge molt maques! petons

    ResponElimina
  4. Unes postres estupendes!!!!i el viatget a Carcassonne com dius de conte de fades.. preciós. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapíssima!!

      Carcassonne és preciós, realment és de conte! :) Molts petons Joaquina!

      Elimina
  5. Unes vacances xulíssimes i unes postres ideals!!! Les faré un dia que tingui convidats...la combinació queda genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mònica!! Fes-la, ja veuràs que serà tot un èxit i ja veus que són molt ràpides i fàcils de fer! ;)

      Molts petonets guapa!

      Elimina
  6. Que postre tan irresistible y facil de preparar! Me encanta la combinacion de naranja y choco asi que me lo apunto para hacerlo por que me ha encantado! Y las fotos geniales, unos sitios preciosos! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Facilísimo! hehehe A mi también me gusta mucho la combinación naranja y chocolate y con el mascarpone aún acaba de ser mejor! Pruébala y ya me contarás! ;)

      Muchas gracias!! Besos!

      Elimina
  7. que goloso este postre,esta tremendo¡¡
    La escapada hace unos años tambien la hicimos y nos gusto mucho
    Bss

    ResponElimina
  8. Hola Cristina, la crema de mascarpone a la naranja me ha parecido genial, un invento que debe estar buenísimo! Ya cuando lo mezclas con la mousse de chocolate, tenemos la combinación perfecta, sí señorita. Un postre del que habréis dado buena cuenta en casa, a que sí?

    Por cierto, la escapada genial... a ver cuando nos toca a los demaaaaaas! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un postre buenísimo, en casa nos ha encantado! Y es de las recetas fáciles, fáciles y bastante rápidas de preparar! ^^

      Muchísimas gracias Alfonso!! Y ya verás que pronto ya estaréis en vacaciones...! ;)

      Muchos besos!

      Elimina
  9. Unes postres molt vicioses, Cristina, i les fotografies de França són precioses, sobretot perquè hi sortiu vosaltres, he he. guapos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe Moltes gràcies guapaaa!!!! ;P Me'n alegro molt de que t'hagi agradat!!! :D

      Una forta abraçada bonica!!

      Elimina
  10. quina enveja!!! es fantastic veure el postre amb les fotografíes! que bonic tot plegat! disfruteu parella! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'hagi agradat Roser, me'n alegro molt!! ^^

      Moltes gràcies guapíssima!!! Petonets!

      Elimina
  11. Quin vici de postres que ens has preparat Cristina!

    I l'escapadeta genial! M'encanta Carcassone, tinc amics a prop i sempre que podem ens escapem a veure'ls!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor!!! :D

      Ens va encantar Carcassonne, és preciós!! Que bé, nosaltres que no hi havíem estat mai, ja vam dir que estaria bé fer-li alguna visita de tant en tant, perquè tampoc ens queda tant lluny al cap i a la fi!! ;)

      Molts petons!

      Elimina
  12. Wapa, la recepta una meravella i el viatge una embeja tremenda, em queda més d'un mes per fer vacances, ohhhhhhhhhhhhhh. Petonets. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Yolanda!!! Que bé que t'hagi agradat!!! ^^

      Bueno! Ja veuràs que passarà volant aquest mes!!! ;)

      Molts petonets guapíssima!!!

      Elimina
  13. Como ya te dije en instagram menuda pinta tremendísima que tiene esa crema de mascarpone con chocolate. Y muy de acuerdo contigo, una receta fresca, rica y fácil. Son de esas que dan gusto!!!

    Tu escapadita a Francia una pasada!!! Que bonito el castillo y en general todas las fotos!!! Ains, ya me has dado ganas de cambiar de país de nuevo, jejeje. Por cierto, estás guapísima.

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bien que te haya gustado Sandra!! Pruébala, porqué es esto, no cuesta nada y es bien rápida de hacer y para el veranito viene genial! hehehe ;P

      Muchísimas gracias guapísima!!! :D No habíamos estado nunca en esta parte de Francia y la verdad es que es una zona muy bonita, las ciudades muy medievales, que parece que te transportan en otra época. Muy recomendable! ;)

      Un abrazo bien fuerte guapa!!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!