Hola a
tots i a totes de nou!!! Després d’uns quants dies fóra i de desaparició total
del blog, avui torno a ser aquí amb moltes ganes i amb molta força, portant-vos
una recepta molt fresqueta, dolça i bona per celebrar que l’estiu ja és aquí i
que amb les poques ganes que es tenen de vegades per cuinar i sobretot per
encendre el forn... receptes com aquesta van la mar de bé i són més fàcils i
ràpides, impossible!
El
resultat ens ha agradat moltíssim i és que la combinació de la xocolata i la taronja
ens encanta!! A mi em xifla!!! :P La recepta la vaig veure en el programa de
“Los 22 minutos de Julius”, que com veieu miro tot sovint i és que hi ha
receptes molt bones, ben vistoses i curioses i molt fàcils i ràpides de fer, a
més de que en la majoria de les ocasions també són força econòmiques, cosa que
també va genial! Així que avui l’he provat i vaja, el resultat ha estat
fantàstic!
Ell
recorria a una mousse de xocolata ja preparada, però jo m’he decantat per
fer-la casolana, que ja sabem que el resultat de les coses casolanes sempre és més
bo i a més, també una mica més saludable ;) Així que som-hi! La recepta de la
mousse la vaig seguir del blog de “Directo al Paladar”.
INGREDIENTS (per a 4
persones)
Per
preparar la mousse de xocolata:
- 90 grams de xocolata negra (jo he utilitzat
la de 70% cacau)
- 45 ml d’aigua mineral
- 3 ous mitjans
- Essència de vainilla (al vostre gust)
Per preparar
la crema de mascarpone:
- 2 paquets de mascarpone (jo n’he fet mig
per cadascú, que serien unes dos cullerades ben plenes. També en podria ser una
mica menys!)
- La ratlladura d’una taronja (li dóna un toc
àcid boníssim a la crema)
- El suc d’una taronja
- Gotes de xocolata negra (o de la que més us
agradi)
- Essència de vainilla (a la recepta original
no en portava, però m’ha semblat que hi quedaria bé. N’hi he posat un tap)
- Sucre (per endolcir una mica la crema. És
al gust de cadascú)
I per
decorar:
- Fideus de xocolata
- Crocant
- També si pot posar coco ratllat, ametlles
filetejades... el que més us agradi!
PREPARACIÓ
Hem de
tenir en compte que si fem la mousse casolana necessita com a mínim unes 3-4
hores de refrigeració. Per tant, cal fer-la amb una mica d’antelació o fins i
tot, si ho preferim, el dia abans.
Per fer-la,
el que hem de fer és posar un cassó al foc amb l’aigua i la xocolata a trossos
i deixar que es vagi desfent tot plegat a foc suau i sense deixar de remenar
amb una cullera de fusta i fins que tinguem una mescla llisa i homogènia. Quan
la tinguem, la retirem del foc i la deixem reposar una mica.
Ara
separem les clares dels rovells i dins un bol batem lleugerament els rovells,
després hi afegim la xocolata i l’essència de vainilla i ho ben integrem,
batent amb el batedor manual. Ho reservem.
A part,
muntem les clares a punt de neu amb el batedor elèctric i quan les tinguem ben
muntades, en posem un parell de cullerades a la mescla de la xocolata i ho ben
barregem. Tot seguit hi posem la resta de les clares i amb l’ajuda d’una
espàtula ho anem barrejant tot, suaument, fent moviments de baix cap a dalt.
Ja només
ens queda tapar la mousse amb paper film i reservar-la a la nevera, com ja us
he dit, entre 3-4 hores, que és el que ens tardarà a agafar la textura de
mousse desitjada.
Per fer la
crema de mascarpone... molt fàcil! Posem el mascarpone dins un bol, hi posem la
ratlladura de la taronja i el seu suc, les gotes de xocolata, l’essència de
vainilla i el sucre (jo n’he posar una cullerada ben plena) i ho ben barregem.
Tot seguit
posem la mescla dins de les copes, plats... on ho vulguem servir, hi posem una
cullerada de la mousse de xocolata al damunt, ho acabem de decorar amb els
fideus de xocolata, el crocant... i ja ho tenim!
Unes
postres fresquetes i delicioses, no creieu? :)
Bon
profit!
Ah, per cert! Us deixo unes quantes fotografies de l’escapada que vam fer a França
i que per cert ens va encantar! Els poquets dies, evidentment, ens van passar
volant!
Castell de Perepertuse. Preciós
Carcassonne de dia i de nit, és com de conte de fades
Pont du Gard. És molt bonic i val molt la pena, però fan pagar una fortuna pel pàrquing... El gelat de caramel, boníssim! hehehe :P
Comprant galetes a Carcassonne... Ens les van deixar provar i no ens vam poder resistir, quina delícia... ja no ens en queda cap!
Avignon. Ens quedava una mica lluny, però el trajecte va valer la pena :)
La veritat és que ens va fer molt bon temps i tot i ser poquets dies, vam poder fer tot el que volíem. Aquí n'heu tingut una petita mostra :) Si no hi heu estat mai, totalment recomenable! Per repetir, sens dubte!
impreiosnante el postre...dos texturas que juntas debene star super ricas!
ResponEliminay que bonita la escapada, francia tiene un encanto especial..un besote
Muchas gracias Maria!! :D La verdad es que las dos texturas juntas sí que quedan ricas, sí! ;)
EliminaMuchos besos guapa!
La xocolata, el mascarpone i la taronja, ja de per sí, son molt bons, doncs tots tres juntets, han de estar... :))) Ahhh i la ruta dels càtars quins castells tan bonics... molt ben triada. Petons.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Mercè! Estava boníssim! I la ruta dels càtars ens va agradar molt. Només en vam visitar uns quants, però va ser molt bonic :)
EliminaMolts petons!!
T'ha quedat impresionant!! I les fotos del viatge molt maques! petons
ResponElimina:) Moltes gràcies Roser!! Una abraçada!
EliminaUnes postres estupendes!!!!i el viatget a Carcassonne com dius de conte de fades.. preciós. Petons,
ResponEliminaGràcies guapíssima!!
EliminaCarcassonne és preciós, realment és de conte! :) Molts petons Joaquina!
Unes vacances xulíssimes i unes postres ideals!!! Les faré un dia que tingui convidats...la combinació queda genial!
ResponEliminaMoltes gràcies Mònica!! Fes-la, ja veuràs que serà tot un èxit i ja veus que són molt ràpides i fàcils de fer! ;)
EliminaMolts petonets guapa!
Que postre tan irresistible y facil de preparar! Me encanta la combinacion de naranja y choco asi que me lo apunto para hacerlo por que me ha encantado! Y las fotos geniales, unos sitios preciosos! Besos
ResponEliminaFacilísimo! hehehe A mi también me gusta mucho la combinación naranja y chocolate y con el mascarpone aún acaba de ser mejor! Pruébala y ya me contarás! ;)
EliminaMuchas gracias!! Besos!
que goloso este postre,esta tremendo¡¡
ResponEliminaLa escapada hace unos años tambien la hicimos y nos gusto mucho
Bss
hehehe ;) Muchas gracias Miquel!!
EliminaPetons!!
Hola Cristina, la crema de mascarpone a la naranja me ha parecido genial, un invento que debe estar buenísimo! Ya cuando lo mezclas con la mousse de chocolate, tenemos la combinación perfecta, sí señorita. Un postre del que habréis dado buena cuenta en casa, a que sí?
ResponEliminaPor cierto, la escapada genial... a ver cuando nos toca a los demaaaaaas! Besos
Es un postre buenísimo, en casa nos ha encantado! Y es de las recetas fáciles, fáciles y bastante rápidas de preparar! ^^
EliminaMuchísimas gracias Alfonso!! Y ya verás que pronto ya estaréis en vacaciones...! ;)
Muchos besos!
Unes postres molt vicioses, Cristina, i les fotografies de França són precioses, sobretot perquè hi sortiu vosaltres, he he. guapos!
ResponEliminahehehehe Moltes gràcies guapaaa!!!! ;P Me'n alegro molt de que t'hagi agradat!!! :D
EliminaUna forta abraçada bonica!!
quina enveja!!! es fantastic veure el postre amb les fotografíes! que bonic tot plegat! disfruteu parella! petons
ResponEliminaQue bé que t'hagi agradat Roser, me'n alegro molt!! ^^
EliminaMoltes gràcies guapíssima!!! Petonets!
Quin vici de postres que ens has preparat Cristina!
ResponEliminaI l'escapadeta genial! M'encanta Carcassone, tinc amics a prop i sempre que podem ens escapem a veure'ls!
Petons!
Gràcies Víctor!!! :D
EliminaEns va encantar Carcassonne, és preciós!! Que bé, nosaltres que no hi havíem estat mai, ja vam dir que estaria bé fer-li alguna visita de tant en tant, perquè tampoc ens queda tant lluny al cap i a la fi!! ;)
Molts petons!
Wapa, la recepta una meravella i el viatge una embeja tremenda, em queda més d'un mes per fer vacances, ohhhhhhhhhhhhhh. Petonets. Yolanda.
ResponEliminaMoltes gràcies Yolanda!!! Que bé que t'hagi agradat!!! ^^
EliminaBueno! Ja veuràs que passarà volant aquest mes!!! ;)
Molts petonets guapíssima!!!
Como ya te dije en instagram menuda pinta tremendísima que tiene esa crema de mascarpone con chocolate. Y muy de acuerdo contigo, una receta fresca, rica y fácil. Son de esas que dan gusto!!!
ResponEliminaTu escapadita a Francia una pasada!!! Que bonito el castillo y en general todas las fotos!!! Ains, ya me has dado ganas de cambiar de país de nuevo, jejeje. Por cierto, estás guapísima.
Un besito,
Sandra von Cake
Que bien que te haya gustado Sandra!! Pruébala, porqué es esto, no cuesta nada y es bien rápida de hacer y para el veranito viene genial! hehehe ;P
EliminaMuchísimas gracias guapísima!!! :D No habíamos estado nunca en esta parte de Francia y la verdad es que es una zona muy bonita, las ciudades muy medievales, que parece que te transportan en otra época. Muy recomendable! ;)
Un abrazo bien fuerte guapa!!!