Avui us porto una recepta molt dolça! Un altre pecat... ho sé... però és que feia molt de temps que tenia pendent fer-los i avui, aprofitant que és el meu sant, he volgut preparar aquest berenar tant fantàstic i que a casa sé que els hi encanta! Tenia ganes de provar de fer la pasta de full casolana, però com que avui vaig una mica justa de temps i tenia una làmina a la nevera, he aprofitat i he preparat els meus primers croissantets! No us puc dir si són bons o no encara... perquè tot i que de ganes no ens han faltat a cap, ningú els tocarà fins a l'hora de berenar! hahaha Això sí, de la xocolata sí que n'he menjat... però només una mica eh... :P
Segur que molts i moltes de vosaltres ja n'haureu fet en alguna ocasió i és que són molt fàcils i ràpids de preparar i llavors farcir-los, posar-los cosetes pel damunt... ja va al gust de cadascú. En principi en volia fer de dolços i també de salats, però com que he vist que han quedat força petitons, al final m'he decidit per fer-los tots dolços i de xocolata. Això sí, com que sé que la xocolata negra no agrada a tothom, també n'he fet alguns amb xocolata amb llet. I llavors, la decoració amb lacasitos i amb crocant, ja ha sigut una mica la improvisació i toc final.
Per fer-los necessitem:
INGREDIENTS (han sortit 10 croissants petitons)
- 1 làmina de pasta de full
- Sucre
- 1 ou
Per decorar:
- Xocolata negra, amb llet, blanca... (la que més ens agradi, o una mica de cada!)
- Lacasitos
- Crocant
PREPARACIÓ
Facilíssim:
Primerament (tot i la calor que ja va fent...), preescalfem el forn a 200º a dalt i a baix i amb aire.
Mentrestant, agafem la làmina de pasta de full, l'estirem una mica amb el corró fins que ens quedi aproximadament de mig centímetre de gruix, en fem talls triangulars i de la grandària que vulguem (tot depèn de com vulguem que siguin) i els enrotllem. Per fer-ho hem de començar des de la part ampla del triangle i enrotllar-los donant-los voltes cap avall i mirant d'estirar cap als extrems la part de les banyes. Finalment doblem una mica els extrems donant-los la forma característica dels croissants i ja només ens queda pintar-los una mica amb l'ou batut, posar-hi el sucre pel damunt, posar-los una mica separats al damunt d'una satafa de forn folrada amb paper vegetal i enfornar-los fins que siguin rossets (uns 10-15 minuts).
Per decorar-los, fonem al bany Maria o al microones la xocolata i després en pintem la zona que vulguem dels croissants. Com veieu jo he untat bé els extrems. Per acabar, podem posar una mica de crocant pel damunt de la xocolata o posar lacasitos untats per la base amb xocolata per quedar ben enganxats. I ja els tenim!!
Si volem també els podríem obrir per la meitat i untar-los amb nutella, sobrassada, poser-hi una mica de tomàquet, oli, sal i embotit... Vaja, que les possibilitats són moltes i tot és tenir una mica de temps i imaginació i anar-los variant! A la propera miraré de fer-los salats!
Espero que us hagin agradat i a veure si són bons!! (jo crec que sí! :P hihihi)
Bon profit!
Si que quedan ricos con la masa de hojaldre.Besos tu si que sabessss
ResponEliminaMuchas gracias guapaaaa!!! ;D
EliminaUn fuerte abrazo!!!
Segur que us resultaran deliciosos, Cristina. Sobretot per la bona companyia. Felicitats i gaudiu de la festa. Petons.
ResponEliminaSí que ens van agradar molt Mercè i el dia va anar genial!! :) He tardat molt a fer-ne, però després de veure que són tant fàcils i que tenen tant bon resultat, em sembla que el que costarà és no fer-ne cada setmana!!! hehehe :P
EliminaMoltes gràcies guapíssima!!! ^^ Molts petons!!
Doncs jo no dubto que siguin bons, perquè fan una pintassa espectaculars!
ResponEliminaFelicitats pel Sant, que ho gaudeixis, i caigui algún regalet (culinari, jeje!)
Petonets!
Moltíssimes gràcies Víctor! Va anar molt bé i els croissants van volar en un moment! hehehe I sí que hi ha hagut algun regalt culinari, sí...!! :D
EliminaMolts petons!!
Que bons i així amb xocolata i lacasitos...mmmmmm!!! T'han quedat preciosos!!
ResponElimina;D Moltes gràcies Neus!!! Una forta abraçada guapa!!
EliminaTe han quedado chulisimos con esa decoración que les has puesto.
ResponEliminanos vemos
bye
Muchas gracias!!! Besitos!!! :)))
Eliminam'encanten els croissants!! tot i que no en compro gaires vegades, per aixo de cuidar la linea! jeje. amb lacasitos i les atmetlles han de ser un vici irremediable! petons
ResponEliminaJo també faig una mica el mateix que tu, però el dia que en menjo... puff... com m'agraden!!! :P
EliminaMoltes gràcies guapaaa!! Molts petons!
Sóc super fan dels croissants! Quina recepta més fácil i bona seguríssim! El toc de les ametlles ha de fer dels croissants una cosa espectacular. Enhorabona. Petons
ResponEliminaMolt fàcil Núria!! I el resultat és fantàstic, queden boníssims!!
EliminaMoltes gràcies guapi!! Me'n alegro de que t'hagi agradat!! ^^ Petonets!
Buf, quina cosa més bona!!! Curiosament aquesta és una de les primeres receptes dolces que vaig provar de fer, va ser un desastre. Tenia 13 anys i vaig voler fer la pasta de full i tot. Van quedar duuuurs.
ResponEliminahehehe ostres... és que fer la pasta de full casolana diuen que és molt difícil!! Algun dia m'agradaria provar-la de fer, però vaja, em sembla que és d'aquelles coses que és millor comprar fetes! hehehe
EliminaMoltes gràcies Àgata!! Petons guapa!
Ohhh se m'està fent la boca aigua!!! quina delícia!!!! petons
ResponEliminahehehehehe ;) Moltes gràcies Roser!!! Petons!
EliminaQuina salivera només de veure'ls!!
ResponEliminaSols ja són bons, però així amb xocolata i lacasitos mmm!!!
Felicitats atrassades!! un petó!
:D Moltíssimes gràcies Eva!! Amb xocolata m'agraden tant... hihihi
EliminaUna forta abraçada guapa!!
Increíbles las fotos Cristina! Yo los lacasitos se los daría a mis hijas y los croissants para mí, jeje!
ResponEliminaMe gustaría hacerlos cuando tenga el hojaldre casero aunque visto lo visto, si cojo una lámina en el super seguro que me animo a hacerlos tal cual los has preparado tú. Pecado sí, mortal de necesidad también :-P!
besos.
hahahaha sí que es un pecado, sí y buenísimo!!! :P
EliminaAlgún día me gustaría probar de hacer la masa de hojaldre casera también, pero siempre que se me ha pasado por la cabeza me he echado atrás por lo complicada que todos dicen que es... De momento, con el hojaldre comprado, la verdad, es que quedan súper buenos! ;)
Gracias Alfonso! Muchos besos y que pases muy buen fin de semana! Y a ver si te animas a prepararlos! :)
Els croissants espectaculars, i la decoració sàpigues que te la còpia ja! Quina xulada les puntes de xocolata i crocant!!! Ets una artista croissantera!
ResponElimina:P Moltes gràcies!!! hehehehe Vaig mirar una mica el que tenia i quan vaig veure el crocant i els lacasitos vaig dir, va, perquè no? I sembla que els hi donen un toc diferent i a més, queden boníssims! ;)
EliminaMolts petons bonica!!
Quina bona pinta!!! se m'ha fet la boca aigua!!
ResponEliminapetons
Moltes gràcies guapa!!!
EliminaPetonets!
Hola, he visitado el tuyo, me gusto mucho, me quedo por aqui, ademas te invito a visitarme en el mio, http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay
ResponEliminaMuchas gracias!! ^^ Me alegro mucho de que te haya gustado el blog y de que te quedes!! :D Ahora mismo voy a ver el tuyo!!
EliminaMuchos besos!!!
Que ricos y de hojaldre!!! me encantan! y para acompañar a este cafecito, me lo llevo!!!
ResponEliminaUn besote
Els he fet avui!!! Boníssims!!!
ResponElimina;) Que bé!! Me'n alegro Sandra!! :D
EliminaMerci bonica! Un petonet i bon cap de setmana!