Avui torno a ser aquí per portar-vos una recepta salada molt bona, fresqueta i saníssima! Espero que us agradi!! :)
Ara tinc unes quantes receptes pendents per publicar, així que a veure si aquesta setmana vaig trobant estones per poder-les compartir amb tots i totes vosaltres, que ja sé que últimament estic una mica desapareguda... i no és per falta de ganes no... sinó per falta de temps... però bueno, intentaré ser-hi una miqueta més i així poder-vos-les ensenyar totes!
Perdoneu per les fotografies, que potser no són tant clares com altres vegades, però és que en aquesta ocasió no disposava de la llum necessària i no van quedar com m'hagués agradat...
Aquesta recepta la vaig trobar en el llibre de "La cuina et dóna joc" de la Mireia Carbó i de seguida em va agradar molt! La veritat és que consulto força els seus llibres, ja que hi ha receptes ben senzilles de fer i al mateix temps boníssimes i diferents. Fins ara mai abans havia acompanyat els lloms de salmó amb cap salsa i al veure aquesta em va semblar que hi podria quedar molt bé i a més, li donaria aquest toc fresc que tant busquem els dies calorosos, així que aquí us deixo amb el sopar que vam fer l'altre dia.
La salsa té l'avantatge que es pot fer amb antelació, per després servir-a ben fresqueta, junt amb el salmó acabat de fer.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 4 racions de salmó en supremes (si és fresc millor, però el congelat també ens pot anar bé)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Per a la salsa:
- 200 grams de formatge fresc (mató o burgos. Jo vaig utilitzar mató)
- 1 iogurt natural
- 10 fulles de menta fresca
- El suc de mitja llimona
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
Comencem per la salsa (mooolt senzilla!):
Posem dins el got de la batedora elèctrica tots els ingredients i els batem tots junts fins que aconseguim una crema fina. Si la volem servir de seguida amb el salmó la reservem un moment fins que tinguem el peix fet i, si la fem amb antelació, la reservem a la nevera, tapada amb paper film, fins el moment de servir-ho.
Per fer el peix, salpebrem els lloms de salmó i els coem a la planxa o al forn, segons preferim (jo ho vaig fer en una planxa antiadherent sense oli, però també el podem fer amb un rajolí d'oli d'oliva o al forn, tot i que ara a l'estiu, millor no encendre'l gaire, oi?). La cocció del salmó va al gust de cadascú. A nosaltres no ens agrada ni molt fet ni molt cru, així que el fem bé per les dos cares i el deixem una mica tendre per dins.
I ja només ens queda servir-ho, acompanyant com més ens agradi el salmó amb la salsa.
Un plat diferent, fresc, molt fàcil i com us he dit, boníssim!
I després de provar aquesta salsa, em sembla que la repetirem en més d'una ocasió i ja no només per acompanyar el salmó, sinó també altres tipus de peix i de carn i fins i tot alguna amanideta! Com pensareu, junt amb el pa de panses i nous amb la que ho vam acompanyar, no va quedar gens ni mica de salsa ni de pa! hehehe
Bon profit!
Una recepta doblement bona, per ser senzilla i ràpida, Cristina!!! m'agradat aquesta salseta de menta, a de ser molt refrescant i que es pugui servir freda encara millor. Petons.
ResponEliminaMoltes gràcies Mercè!!! Sí que ho és i molt! I ben fresqueta, per aquests dies de calor, ve de perles i amb el salmó... nyam!!! :P
EliminaPetonets guapa!
ostres aquesta salsa, com ha de ser!! m'encanta! amb el salmó em costa una mica d'imaginar-m'ho pero si ho dius tu és que ha de ser bo! apuntat! petons
ResponEliminaHola Roser!! Sí que està molt bona i amb el salmó ens va agradar molt! Prova-ho i ja em diràs què tal! ;)
EliminaGràcies guapíssima!! ^^ Molts petons!
Aquesta salsa ha d'estar de fàbula amb el salmó Cristina!
ResponEliminaPel que fa al temps, estem tots que no donem, així que esperarem pacientment a una nova entrada que ens portis!
Petons!
Ens va encantar Víctor!!
EliminaMoltes gràcies!! :) A veure si aquesta setmana tinc més estonetes per poder estar per aquí! Que la setmana passada... va ser un no parar! hehehehe
Molts petons!!!
El salmó és un peix que m'agrada molt. I amb salsa encara més! Molt bo, cristina!
ResponEliminaJo fins fa relativament poc temps no "m'agradava" el salmó i ho poso així perquè en realitat, el que em passava, és que deia que no m'agradava sense haver-lo provat... no sé... manies suposo! Però quan el vaig provar... mare meva, em va encantar! Tot el que m'havia perdut!!! Això sí, em sembla que ara ja ho he compensat!! hahaha :P Amb aquesta salsa queda genial i per aquests dies de caloreta, ens va agradar encara més!!
EliminaMoltes gràcies Marina! Molts petons!
tiene que estar estupendos con esa cremita de menta, mucho mas apetecibles y jugosos! un besote
ResponEliminaMuchas gracias Maria!!! A nosotros nos encantó!! ^^
EliminaMuchos besitos guapísima!!!
No em parlis del tema de la llum, i sobretot les ombres, són un suplici per mi...ja tinc clar que les fotos no són el meu fort! I aquestes compleixen la seva finalitat, ensenyar-nos aquest salmó tan i tan bo!!! Una abraçada!
ResponEliminahehehehe ;D moltíssimes gràcies Mònica!!! Molts petons guapa!
EliminaM'encanten les salses amb menta i iogurt!!! Amb el salmó ha de ser boníssim!!!! Petons guapa.
ResponEliminaSóc l'Àgata,de Receptes amb vida, ara escric aquest altre blog també. A veure si t'agrada.
EliminaHola Àgata!!! Motes gràcies guapíssima!! Molt bé, no? Segur que m'encantarà! ;)
EliminaMolts petons guapíssima!!
Genial! el salmó m'agrada força però sempre l'acabo menjant bé a la planxa bé al vapor, i segur que amb aquesta salseta està deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies Eva!! Jo també sempre l'he fet o a la planxa o al vapor i sense res i mira, aquesta salsa és ben fàcil i ràpida de fer i hi queda molt bé! Prova-la i ja m'explicaràs!! :) Nosaltres la repetirem segur!!
EliminaUna abraçada guapa!
Se ve delicioso, me encanta el aspecto que tiene. Tomo buena nota!!!
ResponEliminaMuchas gracias guapísima!! Me alegro de que te haya gustado!!!
EliminaUn fuerte abrazo!! ^^
Tots els dilluns en menjo de llom a la papillote...M´has donat una idea fantàstica.
ResponEliminaOstres que bé!!! Espero que t'agradi!!! Ja veuràs que bo Cristina! ;)
EliminaPetons!!!
Con esa salsa quedara riquísimo el salmón y es una receta bien sencilla y rápida que ahora en verano viene muy bien.
ResponEliminaSaludos.
Muchas gracias Maria Dolores!! La verdad es que sí que va genial, porqué cómo dices es bien fácil y rápida de hacer! ;)
EliminaMuchos besos!!!
Vaya recetón que nos has puesto!!! Me he quedado sin palabras al ver esas fotografías!! Sólo puedo decir que tiene que estar riquísimo!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Ai... que bien que te hayan gustado Sandra, porqué la verdad es que las fotos a mi no me acaban de convencer... las hice por la noche y no quedaron demasiado bien... aunque el resultado estaba buenísimo! Justamente hoy tengo en mente de hacerla de nuevo para cenar... hehehe
EliminaMuchas gracias guapa!!! Muchos besitos! ^^
No me gusta mucho el salmón, eso que el pescado me fascina preparado de cualquier manera, pero creo que me voy a atrever con tu receta, tiene que estar exquisito!!
ResponEliminaUn besote
A mi tampoco me convencia al principio el salmón y fue probarlo y ahora me encanta. Aún así, si no te acaba de gustar, la salsa, con otro tipo de pescado o incluso con pollo, la ensalada... me parece que también tiene que estar riquísima :)
EliminaGracias guapa! Besitos!
Hola!!! Llegint els ingredients de la salseta, es pot canviar el iogurt per un de vegetal ?? .. la faré segur!!! Per cert, tinc els llibres de la Mireia ;)
Elimina