Tires de taronja confitada / Tiras de naranja confitada


Aquest dilluns vam fer la segona classe de pastisseria a la Hofmann i què us en puc dir? Doncs que em va agradar encara més que la primera! Ja no hi havia nervis, estava ben tranquil·la i l'estona em va passar volant! Estic molt contenta :) Vam fer lioneses i mare meva, que bones que estaven! No van arribar al dia següent, amb això em sembla que ja us ho dic tot! hehehe Ara vull mirar a veure si algun dia d’aquests les faig a casa i em queden igual (o gairebé!), ja que en una altra ocasió també en vaig fer de casolanes (recepta aquí) i ja eren bones, ja, però és que aquestes del dilluns... de moment són les millor que he provat mai! :P 

Este lunes hicimos la segunda clase de pastelería en la Hofmann y qué os puedo decir? Pues que me gustó aún más que la primera! Ya no había nervios, estaba bien tranquila y el tiempo me pasó volando! Estoy muy contenta :) Hicimos lionesas y madre mía, que buenas que estaban! No llegaron al día siguiente, con esto creo que ya os lo digo todo! hehehe Ahora a ver si algún día de estos las hago en casa y me quedan igual (o casi!), ya que en otra ocasión también hice de caseras (receta aquí) y ya eran buenas, ya, pero es que estas del lunes... de momento son las mejores que he probado nunca! :P


Va... us ensenyo com em van quedar... ;) (està feta amb el mòbil, així que perdoneu la qualitat, que sé no és molt bona...).


Venga... os enseño como me quedaron... ;) (está hecha con el móvil, así que perdonad la calidad, que sé que no es muy buena...).

La nata com veieu no estava ben muntada, però és que després de dues hores va anar perdent consistència...
La nata como veis no estaba bien montada, pero es que después de dos horas fue perdiendo consistencia...

I avui, evidentment, tocava portar una recepta dolça! Una recepta que ja feia temps que tenia ganes de fer i que l’altre dia per fi vaig posar en pràctica.

Ja veureu que és molt senzilla, encara que també entretinguda, però molt fàcil i amb un resultat boníssim! És un detall perfecte per acompanyar el cafè i, no us enganyaré, és una temptació per quan tenim ganes de picar alguna cosa dolça!!! A mi com que la combinació xocolata i taronja m’encanta, doncs us podeu imaginar que no duraran gaire! hihihi

Y hoy, evidentemente, tocaba una receta dulce! Una receta que ya hacía tiempo que tenía ganas de hacer y que el otro día por fin puse en práctica. 


Ya veréis que es muy sencilla, aunque también entretenida, pero muy fácil y con un resultado buenísimo! Es un detalle perfecto para acompañar el café y, no os engañaré, es una tentación para cuando tenemos ganas de picar algo dulce! A mí como que la combinación chocolate y naranja me encanta, pues os podéis imaginar que no durarán mucho! hihihi

Tires de taronja confitada
- 2 taronges
- 200 grams d’aigua mineral
- 200 grams de sucre
- Xocolata per fondre (de la que més ens agradi, jo en aquest cas n’he utilitzat de dos classes)
- Uns 50 grams de festucs (també es podria fer sense o amb altres fruits secs, com ametlles, nous, panses...)
PREPARACIÓ

Comencem pelant les taronges, vigilant de que no ens emportem la zona blanca de la pell (que és força amargant) i una vegada les tinguem pelades, en fem tires. Quan les tinguem, posem aigua en un cassó i la portem a ebullició. Quan bulli hi posem les tires de taronja i les deixem 1 minut. Després les escorrem i tornem a repetir aquest procés dos vegades més. 

Tot seguit posem els 200 grams d’aigua, el sucre i les tires de taronja dins un cassó i, a foc suau, deixem que es vagi fent un almívar durant aproximadament 20 minuts (i ho anem remenant de tant en tant). Passada aquesta estona escorrem les tires de taronja i les posem en un plat perquè es refredin a temperatura ambient.

Ara és el moment de pelar i trossejar els festucs i de fondre la xocolata al bany Maria (també es podria fer al microones) i quan ho tinguem tot a punt, ja només ens queda sucar les tires de taronja dins de la xocolata, empolsimar-les amb els festucs, posar-les al damunt d’un plat folrat amb paper vegetal i deixar que s’assequin dins de la nevera (jo les vaig tapar amb paper film). I ja les tenim, fabuloses!!

Espero que us hagi agradat! :)


Bon profit!


Tiras de naranja confitada
- 2 naranjas
- 200 gramos de agua mineral
- 200 gramos de azúcar
- Chocolate para fundir (de la que más nos guste, yo en este caso he utilizado de dos clases)
- Unos 50 gramos de pistachos (también se podría hacer sin ellos o con otros frutos secos, como almendras, nueces, pasas...)
PREPARACIÓN

Comenzamos pelando las naranjas, vigilando de que no nos llevemos la parte blanca de la piel (que es bastante amarga) y una vez las tengamos peladas, hacemos tiras. Cuando las tengamos, ponemos agua en un cazo y la llevamos a ebullición. Cuando hierva ponemos las tiras de naranja y las dejamos 1 minuto. Después las escurrimos y volvemos a repetir este proceso dos veces más.

A continuación ponemos los 200 gramos de agua, el azúcar y las tiras de naranja en un cazo y, a fuego suave, dejamos que se vaya haciendo un almíbar durante aproximadamente 20 minutos (y lo vamos removiendo de vez en cuando). Pasado este tiempo escurrimos las tiras de naranja y las ponemos en un plato para que se enfríen a temperatura ambiente.


Ahora es el momento de pelar y trocear los pistachos y de fundir el chocolate al baño María (también se podría hacer en el microondas) y cuando lo tengamos todo listo, ya sólo nos queda mojar las tiras de naranja dentro del chocolate, espolvorearlas con los pistachos, ponerlas encima de un plato forrado con papel vegetal y dejar que se sequen dentro de la nevera (yo las tapé con papel film). Y ya las tenemos, fabulosas!


Espero que os haya gustado! :)


Buen provecho!

34 comentaris:

  1. M'encanta la taronja confitada! Jo la faig en rodanxes, però aquestes tiretes per anar picant tenen una pinta mmmm jejeje. Les lioneses et van quedar molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Núria! :D A la propera miraré de fer-les a rodanxes com m'has dit, que a part de que també han de quedar boníssimes, la presentació també ha de quedar molt bonica!

      Petonets guapa!

      Elimina
  2. Què bones Cristina! D'això, com la Hoffman no em queda molt lluny d'on treballo, ens veiem en una estona i així les tasto, ok?

    Petons, i a cuinar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Víctor! Quan vulguis doncs! ;) Tot i que ja t'aviso que quan surto marxo com un coet per no perdre el tren! hahahaha encara no sé com van arribar senceres a casa... :P

      Una abraçada!!

      Elimina
  3. La taronja confitada, els fastucs i la xocolata, quina bona combinació, Cristina! Ja s'ensume'n aires de tardor. I continúa així amb la Hofmann, que m'agrada molt veure les novetats que ens portes. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Mercè!! Sí, veritat? :)

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  4. Wow, sembla que el curs a la Hofmann està anant prou bé, oi? les lioneses tenen molt bona pinta. I aquestes tires de taronja... jo sé d'una que si les veiés no en deixaria ni una engruna!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssim Montse, de moment m'encanta!! :))

      Moltes gràcies!! N'hi hauràs de fer, doncs! hehehehe Jo n'hi he portat a una a qui també li agraden molt! Segur que les farà volar! ;P

      Petonets guapíssima!

      Elimina
  5. esto esta de muerte!!! son como las pipas, cuando empiezas no puedes parar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si!! hehehe Cuando empiezas es difícil parar!! :P

      Muchas gracias Mou!! :) Besos!!

      Elimina
  6. Cristina, aquestes tires de taronja són un pecat dels més capitals!!! I les lioneses made "hofman" brutals!!! Ja espero ansiosa la teva pròxima crònica d'aquest supercurs!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) Moltes gràcies Mònica!! sí que ho són sí, ja gairebé no en queda cap!! hehehe

      A veure la setmana que ve què fem! ;)

      Una abraçada bonica i bon cap de setmana!!

      Elimina
  7. Respostes
    1. Gràcies a tu Àgata!! ;D

      Molts petons guapa! Bon cap de setmana!

      Elimina
  8. Quina meravella, poder assistir a un curs hofmann!!! Aquesta taronja es veu molt llaminera, te n'has sortit estupendament! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt conenta de poder-hi anar, m'agrada molt :) Moltes gràcies Marina!!

      Petons i bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  9. Ei, va arribar senceres? Sí que estaven bones, les millors que he provat mai. Cada cop estic més contenta d'haver-me decidit a fer el curs. I per cert, ahir em van regalar el llibre "Patisserie", el que va recomenar que té les fotos pas a pas. No sé per on començar! Aquesta taronja amb xocolata pinta molt bé. Quin pecat. A veure si ho provo pel café. Segur que quedes molt bé si tens invitats amb això. Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Sònia!! hehehe però ja vaig patir, ja! hehehe :P La veritat és que estàven boníssimes! Demà és el Sant de la meva mare i em sembla que per dinar diumenge en tornaré a fer! Dilluns ja t'explicaré què tal! ;)

      Ostres que bé! Jo tinc ganes de comprar-me'l aquest, que amb el pas a pas ha d'anar molt bé! Però segur que ha de costar decidir-se per quina començar... encara que ja veuràs com tot ha de ser boníssim!! :P

      Moltes gràcies bonica! És un detall per acompanyar al cafè, que a més, i va genial! :)

      Bon cap de setmana i ens veiem dilluns!!

      Elimina
  10. M'encanten les orangetes i presentades en aquests potets de vidre queden molt vistoses.
    A partir d'ara el dilluns serà el teu dia preferit de la setmana, je je je....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!! :))

      Sí eh!! hahaha La veritat és que ja tinc ganes de tonar-hi a ser!! ;P

      Una abraçada i bon cap de setmana!!

      Elimina
  11. Quin perill tenir aquestes tires banyades amb xocolata a casa!! la combinació d'aquests dos sabors és tremenda sempre! m'encanten!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eva! A mi aquesta combinació també m'agrada moltíssim! ;P

      Petonets guapa!

      Elimina
  12. Me gusta todo Cris!!! Que rico que tiene que estar!!!

    Las lionesas cuando te pongas en casa seguro que te saldrán mejor aún si cabe!!! Ya verás!!!


    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Sandra!! Me alegro mucho de que te haya gustado!!

      Esperemos que sí!! hehehe :D

      Muchos besos guapi!!

      Elimina
  13. las tiras siempre me encantan y con esta combinacion no las he probado pero pintan muy bien ,y las lionesas en casa siempre son bien recibidas
    Bona setmana

    ResponElimina
  14. M'agrada moltíssim... i una presentació fantàstica!!!.
    M'encanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'hagi agradat!! :) Moltes gràcies!

      Un petonet!!

      Elimina
  15. Ja tinc ganes que arriben les taronges d'esta temporada per a preparar-les m'encanten és un mosset deliciós.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, veritat? Jo algun dia d'aquests em sembla que en tornaré a fer, perquè la veritat és que van agradar molt! :)

      Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  16. Que delicia y que fotos tan increíbles, un trabajo estupendo!!

    Besos

    ResponElimina
  17. Respostes
    1. Muchísimas gracias! Me alegro mucho de que te haya gustado!! :)

      Besos!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!