Financiers de mango, móra i nabius / Financiers de mango, mora y arándanos

Bueno! Per fi sembla que els problemes amb l'ordinador estan del tot solucionats (creuem els dits!) i sembla que la normalitat mica en mica va tornant... o almenys per uns dies, que ja no queda res per Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Reis...! Vaja, que els dies de bons i grans àpats ja els tenim aquí! I és que què en seria del Nadal sense aquests dinars i sopars tant i tant bons i que a més són tant especials? Després tot és qüestió de saber-ho compensar una mica... hehehe :P

I avui... doncs precisament no us porto una recepta lleugereta per ajudar a compensar aquests dies que ens esperen... no... més aviat tot el contrari... però és que aquestes petites bombes són senzillament delicioses, són tot un vici! I a veure... són petitons, per un no passa res! El que s'ha de controlar és la temptació de no anar-ne agafant un darrere de l'altre, perquè siguem sincers, les ganes no us faltaran si els proveu!

Bueno! Por fin parece que los problemas con el ordenador están del todo solucionados (crucemos los dedos!) y parece que la normalidad poco a poco va volviendo... o al menos por unos días, que ya no queda nada por Navidad, Año Nuevo, Reyes...! Vamos, que los días de buenas y grandes comidas ya los tenemos aquí! Y es que qué sería de la Navidad sin estas comidas y cenas tan ricas y además tan especiales? Al final todo es cuestión de saberlo compensar un poco con las comidas post fiestas... hehehe :P


Y hoy... pues precisamente no os traigo una receta ligerita para ayudar a compensar estos días que nos esperan... no... más bien todo lo contrario... pero es que estas pequeñas bombas son sencillamente deliciosas, son todo un vicio! Y a ver... son pequeños, por uno no pasa nada! Lo que hay que controlar es la tentación de no ir su cogiendo uno detrás del otro, porque seamos sinceros, las ganas no os faltarán si los probáis!
Aquests petits dolços tant i tant bons semblants a les magdalenes són finanicers, petits pastissets d'origen francès i que tot i que ho sembli, no tenen res a veure amb les magdalenes. La seva massa està bàsicament feta d'ametlla fina, sucre i mantega i en el seu interior s'hi poden posar fruites de diferents tipus, això sí, que no treguin excessivament molta aigua, ja que sinó no ens quedaran bé. I la gràcia, és que en el moment d'enfornar-los, la fruita del seu interior s'escalfi, es converteixi en una deliciosa melmelada i que acabi provocant "l'explosió" dels nostres financiers. Són exquisits i súper senzills de preparar. 

M'ha fet gràcia fer-los aquests dies, perquè penso que pot ser una bona opció per regalar al llarg d'aquestes festes. Si em seguiu des dels inicis, sabreu que l'any passat vaig preparar galetes per regalar a tots els nostres familiars i amics (recepta aquí) i aquest any, a part dels Speculoos de l'altre dia, que també us poden anar genial per regalar (recepta aquí), he pensat que els financiers també ho podien ser. En bossetes o en capsetes hermètiques es conserven molt i molt bé i quan són més bons és al cap de 24 hores d'haver-los preparat. 

A més també m'ha fet il·lusió preparar-los aquesta setmana, degut a que va ser la primera recepta que vam realitzar al curs de la Hofmann, que és on els vaig descobrir, i des de llavors que els he anat preparant en diferents ocasions i variant algunes coses, per veure com ens agraden més. I com que aquesta setmana ha estat la última del curs fins passades les festes, doncs encara ho he trobat més oportú.


Estos pequeños dulces tan buenos, similares a las magdalenas, son finanicers, pequeños pastelitos de origen francés y que aunque lo parezca, no tienen nada que ver con las magdalenas. Su masa está básicamente hecha de almendra molida, azúcar y mantequilla y en su interior se pueden poner frutas de diferentes tipos, eso sí, que no saquen excesivamente mucha agua, ya que sino no nos quedarán bien. Y la gracia, es que en el momento de hornearlos la fruta de su interior se caliente y se convierta en una deliciosa mermelada, que acabará provocando la "explosión" de nuestros financiers. Son exquisitos y súper sencillos de preparar.


Me ha hecho gracia hacerlos estos días, porque pienso que puede ser una buena opción para regalar a lo largo de estas fiestas. Si me seguís desde los inicios, sabréis que el año pasado preparé galletas para regalar a todos nuestros familiares y amigos (receta aquí) y este año, a parte de los Speculoos del otro día, que también pueden ir genial para regalar (receta aquí), he pensado que los financiers también lo podían ser. En bolsitas o en cajitas herméticas se conservan muy bien y cuando están más buenos es a las 24 horas de haberlos preparado.

Además también me ha hecho ilusión prepararlos esta semana, debido a que fue la primera receta que realizamos en el curso de la Hofmann, que es donde los descubrí, y desde entonces que los he ido preparando en diferentes ocasiones y variando algunas cosas, para ver cómo nos gustan más. Y como esta semana ha sido la última del curso hasta pasadas las fiestas, aún lo he encontrado más oportuno.
Com us he comentat, la massa sol està feta amb ametlla, però si volem també podem posar-hi una part d'ametlla i l'altra d'avellana en pols, coco... I pel que fa a la fruita del seu interior, tot és anar provant amb quina ens agrada més. Jo la veritat és que no sabria amb quin quedar-me, m'agraden de totes les maneres! I com veieu, les fruites que hi he posat aquesta vegada no són excessivament dolces i per això, juntament amb el financier i convertides en melmelada, els fan molt suaus i tovets i tot i que són força calòrics, ningú ho diria, perquè no és fan gens pesats. A casa agraden moltíssim!

Així que, som-hi?


Financiers de mango, móra i nabius
(en surten forces, encara que tot dependrà dels motlles que utilitzem. Normalment solen ser de no més de 5 cm)

- 75 grams d'ametlla en pols
- 150 grams de sucre refinat
- Una cullerada de mel (suau)
- 50 grams de farina
- 3 clares d'ou (mida "estàndard")
- 125 grams de mantega
- Nabius
- Móres senceres
- Mango tallat a daus
PREPARACIÓ

Comencem desfent la mantega dins un cassó i a foc suau i sense remenar-ho. Quan veiem que comença a estar desfeta apugem el foc al 7 i deixem que es torri. Veurem que fa una espuma i que al cap d'una estona aquesta espuma desapareix, en el fons del cassó veurem que es comença a torrar  i que va desprenent una oloreta molt bona, com d'avellanes. Quan això passi la retirem del foc i la colem. La reservem. 

A continuació posem els ingredients secs en un bol (ametlla, sucre i farina) i ho barregem bé amb el batedor de mà. Tot seguit hi afegim la mel, les clares en tres parts i finalment la mantega fosa també en tres vegades. Cada vegada ho anem barrejant bé de manera que tots els ingredients s'integrin i ens acabi quedant una massa fina i homogènia. 


Ara deixem reposar la massa una horeta a la nevera i mentrestant preescalfem el forn a 190ºC amb escalfor a dalt i a baix i amb aire. 


Passada aquesta hora, ja només ens queda untar una mica amb mantega pomada els motlles que utilitzarem (els de mini magdalenes i els de madeleines van força bé) i ara el que fem és posar una mica de massa a la base dels motlles i hi repartim la fruita. En uns els hi posem un parell de nabius (depèn de si són grossets o petitons), en uns altres hi posem una móra al centre i a la resta un o dos daus de mango i tot seguit els cobrim una mica més amb la massa (no cal que arribem fins a dalt de tot dels motlles, ja que creixen una mica). Finalment els enfornem als 190ºC durant uns 15 minuts i quan veiem que comencen a explotar i que van agafant color ja estaran llestos (no cal que quedin molt rossets). 

E voilá! Ja els tenim! Només ens queda desemmotllar-los, vigilant de no cremar-nos, deixar-los refredar completament i... a degustar-los! 

Si no n'heu fet mai us animo a que els proveu! Us encantaran! ^^ 

Bon profit i bon cap de setmana!
Como os he comentado, la masa solo está hecha con almendra, pero si queremos también podemos poner una parte de almendra y la otra de avellana en polvo, coco... Y en cuanto a la fruta de su interior, todo es ir probando con cuál nos gusta más. Yo la verdad es que no sabría con cuál quedarme, me gustan de todas las maneras! Y como veis, las frutas que he puesto esta vez no son excesivamente dulces y por ello, junto con el financier y convertidas en mermelada, los hacen muy suaves y blanditos y aunque son bastante calóricos, nadie lo diría, porque no es hacen nada pesados​​. En casahan gustado muchísimo!

Así que, vamos por la receta?

Financiers de mango, mora i arándanos
(salen bastantes, aunque todo dependerá de los moldes que utilicemos. Normalmente suelen ser de no más de 5 cm)

- 75 gramos de almendra en polvo
- 150 gramos de azúcar refinado
- Una cucharada de miel (suave)
- 50 gramos de harina
- 3 claras de huevo (tamaño "estándar")
- 125 gramos de mantequilla
- Arándanos
- Moras enteras
- Mango cortado en dados
PREPARACIÓN

Comenzamos deshaciendo la mantequilla en un cazo a fuego suave y sin remover. Cuando veamos que empieza a estar deshecha subimos el fuego al 7 y dejamos que se tueste. Veremos que hace una espuma y que al cabo de un rato esta espuma desaparece y en el fondo del cazo veremos que se empieza a tostar y que va desprendiendo un aroma muy bueno, como de avellanas. Cuando esto ocurra la retiramos del fuego y la colamos. La reservamos.

A continuación ponemos los ingredientes secos en un bol (almendra , azúcar y harina) y lo mezclamos bien con el batidor de mano. A continuación añadimos la miel, las claras en tres partes y finalmente la mantequilla fundida también en tres veces. Cada vez lo vamos mezclando bien de manera que todos los ingredientes se integren y nos acabe quedando una masa fina y homogénea.

Ahora lo dejamos reposar una hora en la nevera y mientras reposa, precalentamos el horno a 190 ºC con calor arriba y abajo y con aire.

Pasada esta hora, ya sólo nos queda untar un poco con mantequilla pomada los moldes que utilizaremos (los de mini magdalenas y los de Madeleines van bastante bien) y ahora lo que hacemos es poner un poco de masa en la base de los moldes y repartir la fruta. En unos les ponemos un par de arándanos (depende de su tamaño), en otros ponemos una mora en el centro y en el resto uno o dos dados de mango y seguidamente los cubrimos con un poco más de la masa (no hay que llegamos hasta arriba del todo de los moldes, ya que crecen un poco). Finalmente los horneamos a 190 ºC durante unos 15 minutos y cuando veamos que empiezan a explotar y que van cogiendo color ya estarán listos (no es necesario que queden muy dorados).

E voilá! Ya los tenemos! Sólo nos queda desmoldarlos, con cuidado de no quemarnos, dejarlos enfriar completamente y ... a degustarlos!

Si no los habéis hecho nunca os animo a que los probéis! Os encantarán! ^^

Buen provecho y buen fin de semana!
I aquí us deixo amb dues fotografies dels financiers de nabius i gerds que vaig fer al cap d'uns dies per poder regalar als nostres familiars i amics ^^ Les fotografies les vaig fer amb el mòbil... així que perdoneu si la qualitat no és gaire bona, però les he volgut compartir amb vosaltres perquè pugueu veure com queden amb bossetes (així us dono idees per si algun dia us ve de gust fer-ne per regalar) ;) 

Y aquí os dejo con dos fotografías de los financiers de arándanos y frambuesas que hice al cabo de unos días para poder regalar a nuestros familiares y amigos ^^ Las fotografías las hice con el móvil... así que perdonad si la calidad no es muy buena, pero las he querido compartir con vosotros para que podáis ver como quedan con las bolsitas (así os doy ideas por si algún día os apetece hacerlos para regalar) ;)

25 comentaris:

  1. Semblen deliciosos, sí!! Quina bona feina que has fet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina!! ^^ Són boníssims! hehehe

      Una abraçada!!

      Elimina
  2. Uau, t'han quedat preciosos i molt molt esponjosos! Una molt bona recepta, petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Cinta!!! A casa volen, al ser tant petitons i tovets, ens agraden moltíssim! :P

      Petons guapa!

      Elimina
  3. Sembla molt esponjós....quina delícia!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Queden molt tovets i suaus! Tota una delícia, sí! hehehe ;P

      Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  4. pero quina bona pinta no?! semblen mini magdalenes! per no parar de menjar-ne vaja! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són espectaculars Roser! I ja veus que no són gens difícils de fer ;) Són tot un vici!

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Cómo me llaman tus financiers Cristina! Sobre todo ese que tiene la mermelada caramelizada y me dice hola ;-)
    Lástima que seguro que duran poco, al menos eso me pasaría a mí...

    Bss y Felices Fiestas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son deliciosos Alfonso y es verdad que no duran nada! Vuelan!! hehehe ;)

      Muchas gracias! Besos!

      Elimina
  6. Cristina, tens tota la raó són més que boníssims! Acabo de descobrir que som companyes d'escola, jo també faig un curs de pastisseria a la Hoffman, on a més d'aprendre m'ho pasos molt bé. Bon Nadal! Petons,
    Pilar

    ResponElimina
    Respostes
    1. A sí? Ostres! A veure si un dia ens veiem, doncs! :) A mi aquest curs m'encanta, és una passada i com dius, a part d'aprendre moltíssim t'ho passes genial!

      Una forta abraçada bonica!

      Elimina
  7. Tenen un aspecte extraordinari!!!! Amb la gana que tinc a aquestes hores n'agafaria un.
    Portava uns dies despenjada del blog i sense poder visitar les vostres cuines, així que ara que tinc vacances em pensó possar al dia de tot!
    Que passis un Bon Nadal!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa una mica el mateix. Vull estar més sovint per aquí, però encara em costa posar-me al dia... Ho trobo a faltar tot plegat...

      Moltes gràcies Pilar! Molts petons!

      Elimina
  8. Ai, ai, ai.....ara que he vist aquesta recepta, ja friso per anar a casa i provar-la....són un pecat capital dels més grossos! Noia, veig que estàs traient el màxim fruit al teu super curs!!! Una abraçada i gràcies per compartir! Petons i Bones Festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'hagin agradat i que tinguis ganes de provar la recepta Mònica! Ja veuràs com us encantaran!! :)

      Moltes gràcies guapíssima! Petonets!

      Elimina
  9. Cuando los probare? tienen estos una pinta estupenda, en hora buena, un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias guapa! Te animo a que los pruebes ;)

      Besos!

      Elimina
  10. Quina bona pinta, es veuen deliciosos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són tot un pecat! Són boníssims!!!

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada!

      Elimina
  11. Hola Cristina, fa temps que et segueixo i bé, avui m'he decidit en començar un blog nou, de moment és senzillet, no hi tinc pràctica però ja ho anirem descobrint!
    Si et vé de gust seguir-me, el meu blog és: Jo orenga i tu canyella
    Per cert, aquesta recepta és genial!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A sí? Que bé!! Benvinguda al món de la blogosfera doncs Kàtia! Ja veuràs que és un món fantàstic, a mi m'agrada molt, tot i que últimament no li puc dedicar tot el temps que voldria! I tant que em passo pel teu blog i des de ja que t'aniré seguint! :D

      Molts petons guapa i a gaudir del blog i sobretot, de la cuina! ^^

      Elimina
  12. Hola preciosa! que sàpigues que t'he nominat pel premi "conóceme" http://www.entreharinas.com/2014/01/entre-harinas-premio-conoceme.html. Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapaaaa! Moltes gràcies!!! :D Quan pugui ja miraré de fer-ho ;) I ja passaré pel teu blog per veure què s'ha de fer exactament! :P

      Una abraçada i merci per pensar en el meu blog, sempre em fa il·lusió!! :))

      Elimina
  13. :)) Bienvendia Maite! Me alegro de que te quedes por aquí! Yo ahora mismo me voy a ver el tuyo y miraré esta propuesta de la que me has hablado ;)

    Un besazo guapa!

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!