Crumble de poma caramel·litzada / Crumble de manzana caramelizada

Avui us porto una recepta molt senzilla, ràpida de fer i amb un resultat espectacular! És d'aquells postres que en més d'una ocasió ens poden anar genial si no disposem de gaire temps i volem sorprendre als nostres convidats amb un dolç que cridi l'atenció i que sobretot, agradi. 

El crumble és una recepta anglesa, que consisteix en fer com unes "migues" de galeta que llavors es posen al damunt de qualsevol tipus de fruita. Nosaltres en vam fer la setmana passada a la Hofmann, per posar al damunt d'un cake que també duia mango i, com que al cap de dos dies vaig posar la recepta en pràctica a casa, no em vaig poder resistir en preparar aquestes terrines amb el crumble que em va sobrar. El resultat ens va encantar! ;) 

Hoy os traigo una receta muy sencilla, rápida de hacer y con un resultado espectacular! Es de aquellos postres que en más de una ocasión nos pueden ir de perlas si no disponemos de demasiado tiempo y queremos sorprender a nuestros invitados con un dulce, nada empalagoso, que llame la atención y que sobretodo, guste. 

El crumble es una receta inglesa, que consiste en hacer como unas "migas" de galleta que luego se ponen encima de cualquier tipo de fruta. Nosotros lo hicimos la semana pasada en Hofmann, para poner encima de un cake que también llevaba mango y, como al cabo de dos días puse la receta en práctica en casa, no me pude resistir en preparar estas terrinas con el crumble que me sobró. El resultado nos encantó! ;)
Crumble de poma caramel·litzada
(per a 4 persones)

Pel crumble:

- 100 grams de sucre morè
- 100 grams de mantega ben freda i a daus d'1 cm (en el meu cas vaig utilitzar mantega salada i el resultat em va agradar molt més)
- 100 grams de farina
- 100 grams d'ametlla mòlta

Per la poma caramel·litzada:

- 500 grams de pomes reineta
- 50 grams de sucre
- 20 grams de mantega (en aquest cas normal)
PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 170ºC-180ºC i comencem per fer la poma caramel·litzada. Les pelem i tallem a daus i ho reservem (no cal que posem els daus de poma en aigua perquè no s'oxidin, ja que en aquest cas, com que els courem, no passa res).

Seguim posant una paella a foc mitjà amb la mantega i deixem que es desfaci. Quan s'hagi desfet hi afegim el sucre i amb una cullera de fusta ho anem mesclant fins que es faci com un caramel dauradet. Llavors hi posem els daus de poma i els saltegem fins que comencin a estovar-se. Els retirem del foc i els reservem en una safata ben separats entre ells. 

I ara fem el crumble, posant en el bol del robot de cuina (sé que molts de vosaltres potser ho feu a mà, però en el meu cas ho vaig fer a màquina per no rescalfar tant la massa amb les mans) tots els ingredients, començant pels secs i deixant per últim la mantega, que com més freda estigui, millor. I ho amassem amb la pala a velocitat baixa durant el primer minut i després n'apugem la velocitat fins que ens quedi la textura com de sorra, típica del crumble (sobretot que no ens passem i ens quedi massa compactada). 

I ara ja podem fer el muntatge, posant la poma caramel·litzada a sota de les terrines o del motlle que vulguem utilitzar, el crumble ben repartit pel seu damunt i enfornar-ho fins que estigui torradet (entre 20-30 minuts). I ja ho tindrem! Recent fetes, o quan la poma encara està una mica calentona... mmmm... espectacular! 

M'encanten les receptes com aquesta, gens complicades i amb un resultat més que fantàstic! ^^ Espero que us hagi agradat! 

Bon profit! 
Crumble de manzana caramelizada
(para 4 personas)

Para el crumble:

- 100 gramos de azúcar moreno
- 100 gramos de mantequilla bien fría y en dados de 1 cm (en mi caso utilicé mantequilla salada y el resultado me gustó mucho más)
- 100 gramos de harina
- 100 gramos de almendra en polvo

Para la manzana caramelizada:

- 500 gramos de manzanas reineta
- 50 gramos de azúcar
- 20 gramos de mantequilla (en este caso normal)
PREPARACIÓN

Precalentamos el horno a 170ºC-180ºC y empezamos por hacer la manzana caramelizada. Las pelamos y cortamos en dados y lo reservamos (no es necesario que pongamos los dados de manzana en agua para que no se oxiden, ya que en este caso, como los coceremos, no pasa nada).

Seguimos poniendo una sartén a fuego medio con la mantequilla y dejamos que se deshaga. Cuando se haya deshecho añadimos el azúcar y con una cuchara de madera lo vamos mezclando hasta que se haga como un caramelo dorado. Entonces le añadimos los dados de manzana y los salteamos hasta que empiecen a ablandarse. Los retiramos del fuego y los reservamos en una bandeja bien separados entre ellos.

Y ahora hacemos el crumble, poniendo en el bol del robot de cocina (sé que muchos de vosotros quizás lo hacéis a mano, pero en mi caso lo hice a máquina para no recalentar tanto la masa con las manos) todos los ingredientes, empezando por los secos y dejando por último la mantequilla, que cuanto más fría esté, mejor. Y lo amasamos con la pala a velocidad baja durante el primer minuto y luego le subimos la velocidad hasta que quede la textura como de arena, típica del crumble (sobretodo que no nos pasemos y nos quede demasiado compactada).

Y ahora ya podemos hacer el montaje, poniendo la manzana caramelizada debajo de las terrinas o del molde que queramos utilizar, el crumble bien repartido por encima y hornearlo hasta que esté tostadito (entre 20-30 minutos). Y ya lo tendremos! Recién hechas, o cuando la manzana aún está un poco caliente... mmmm... espectacular! 

Me encantan las recetas como esta, nada complicadas y con un resultado más que fantástico! ^^ Espero que os haya gustado!

Buen provecho!

35 comentaris:

  1. Ei! Doncs fa molt bona pinta!
    Tot i que jo no sóc massa fan de les pomes, em dones algun consell per fer-ho amb alguna altra fruita, potser?
    És que tenim alguna cosa que fa que no ens posem d'acord!
    Ara el resultat excel·lent, com sempre!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa! ^^

      Doncs ho pots fer amb la fruita que més t'agradi, amb pinya caramel·litzada, seguint aquesta mateixa recepta, amb fruits vermells, mango (aquestes no cal caramel·litzar-les ;P), amb pera...

      A la propera jo mirararé de posar-hi fruits vermells, a veure què tal queda :)

      Molts petons Kàtia!

      Elimina
  2. Encara no he menjat mai crumble, i mira que sempre que el veig penso que ho haig de tastar! Crec que el dia que ho faci, m'ho menjaré a cullerades, sense esperar a posar-lo d'acompanyament a un altre ingredient, jajaja!
    Aquest teu fa molt bona pinta, i ho descrius molt fàcil per fer-ho!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo fins la setmana passada tampoc Víctor i està boníssim! Realment per si sol ja està deliciós, no li faria falta res més ;) hehehe

      És que és així de senzill de fer, ja veuràs, t'animo a que la provis i després m'expliques què tal :)

      Moltes gràcies! Una abraçada!

      Elimina
  3. A mí me pasa lo de Víctor!!!! Yo tampoco he comido nunca crumble!!!! Pero viendo tu receta me imagino todo lo que me estoy perdiendo y no puede ser!!!! Estupenda receta Cris!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo hasta la semana pasada tampoco y la verdad es que me encantó, está buenísimoooo!!! :P

      Así que anímate a prepararla Sandra, ya verás que rico! Y es que además es súper sencillo de hacer!

      Muchos besitos guapa y muchas gracias!! ^^

      Elimina
  4. Ens haurem d'animar de fer-lo, que fàcil que sembla!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és molt, ja ho veureu, espero que us agradi! ;)

      Moltes gràcies! ;) Petons!!

      Elimina
  5. Unes postres senzilles però no per això deixen de ser una delícia, la dolçor de la mançana i el toc cruixent del crumble.... quina temptació! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Chus i és que és que de vegades les coses senzilles són les millors, oi? :)

      A casa va ser tot un èxit! A mi la veritat és que la poma m'encanta i en postres encara més, però és cert que aquesta combinació de textures em va agradar molt ^^

      Moltes gràcies! Petons!

      Elimina
  6. Molt bo! des que vaig descobrir el crumble, sovint el poso per acabar un pastís o una crema. Amb la poma hi lliga molt bé, oi? segur que vau gaudir d'aquestes terrines que ens ensenyes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al damunt dels pastissos i va genial, perquè els acaba de donar un toc cruixent que m'encanta i que queda boníssim i amb la crema també ha de quedar-hi molt i molt bé... ja m'has donat una idea! ;)

      Van volar! hehehe Realment van quedar boníssimes Marina!

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada!

      Elimina
  7. M'agrada molt aquest postre, no em podria resistir! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) me'n alegro Roser! Prova-ho de fer, ja veuràs, és boníssim! ^^

      Petonets!

      Elimina
  8. i tan bó! A veure si em poso les piles jo ;-) Petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe molt bo!! I és tant senzill de fer, que em sembla que tot sovint en tindrem de postres a casa ;P

      Anima't guapi! Petonets!

      Elimina
  9. Amb el que m´agrada a mi la galeta! Potser l´any que ve em toca a mi preparar en crumble a Hoffmann...;-D

    ResponElimina
  10. Torno a ser jo...vull posar-me en contacte amb tu...però no trobo el teu mail...em podries enviar un a mi...el tinc al blog...és un hotmail.es...et vull preguntar sobre el curs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aniràs a Hofmann? Molt bé! :) Ara mateix busco el teu correu i em poso en contacte amb tu ;)

      Petons bonica!

      Elimina
  11. Es genial esta combinacion y el crumble me encanta.Receta facil y tremendamente buena¡¡
    peto

    ResponElimina
  12. Fa una pinta espectacular, no n' he fet mai, passa a la llista de receptes pendents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) gràcies guapíssima!! Ja veuràs que bo!

      Petons!

      Elimina
  13. Solamente el titulo, es muy sugerente, tiene que estar buenisimo. Los crumble son una delicia. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa! Están deliciosos, verdad? ;)

      Besos!

      Elimina
  14. Aquest postre si que puc dir que és boníssim! vaig tastar-lo l'any passat a Anglaterra, acompanyat d'unes natilles tèbies, i estava realment espectacular!! quina salivera!! un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe és senzill, però boníssim!! :P

      Moltes gràcies Eva!! Petonets!

      Elimina
  15. Buff... m'encanta el crumble i m'encanta la poma, es espectacular la combinació. Només n'he fet una vegada i va ser de cirera i també era sobrehumà, però no el cambiaria pel de poma per res, sobretot quan està recient fet, calent amb una bola de gelat i fa aquell contrast tant fonent i tant increïble. El vaig probar a Irlanda per primera vegada i m'hi vaig enamorar. Per cert, que estudies a la Hofmann? Tinc una amiga que també i és al·lucinant tot el que fa. Jo estic estudiant hosteleria i estic apasionada.
    Un petó Cristina i molt bon blog!;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia!! :D Moltes gràcies guapíssima!! Amb cirera també ha d'estar al·lucinant i com dius, recent fet i acompanyat d'una bola de gelat... amb la combinació de textures i de temperatures... mmmm... genial!! Quina salivera!! hahaha

      Sí! Estudio a Hofmann i la veritat és que és una passada, m'encanta!! ^^

      Una abraçada ben forta bonica!

      Elimina
  16. Sóc fan dels crumbles, i el de poma és el clàssic entre els clàssics.
    Has provat mai el de ruibarbre? mmm.........

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres doncs no... l'hauré de provar!! Gràcies guapa! ;)

      Petons Gemma!

      Elimina
  17. A casa també ens agraden molt els crumbles, el de poma tot un clàssic dels bons! veig que la Gemma apunta el de ruibarbre, però per aquí no se si en trobarem, ho apunto! bona setamna!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és Teresa, moltes gràcies! :) Ja miraré a veure si en trobo jo també ;)

      Petonets i bona setmana!

      Elimina
  18. Precioso blog. Gracias por tu comentario en mi blog. Encantada de conocerte. besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias a ti por pasarte por aquí guapa! Me alegro de que te guste ;)

      Igualmente! Un abrazo!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!