Fajita de xai amb verdures i hummus / Fajita de cordero con verduras y hummus

Avui per fi us porto una recepta salda, que ja anava tocant eh! I ben sana! Perquè després de tantes coses dolces toca compensar una mica... veritat? I a més aquestes dies tornen a ser protagonistes els grans àpats familiars i les mones de Pasqua... així que la recepta d'avui és perfecte (tot i que miraré de fer la Mona i penjar-la a temps...) :P A més ja veureu que és ben senzill de fer, en poca estona està llest, queda ben bo i gairebé no s'embruta gens. Així que espero que us agradi i que us animeu a fer-ho ;) 

Hoy por fin os traigo una receta salada, que ya iba tocando eh! Y bien sana! Porqué después de tantas cosas dulces toca compensar un poco... verdad? Y además estos días vuelven a ser protagonistas las grandes comidas en familia y las monas de Pascua... así que la receta de hoy es perfecta (aunque miraré de hacer la Mona y publicarla a tiempo) :P Además ya veréis que es muy sencillo de hacer, en poco rato está listo, queda bien bueno y casi no se ensucia nada. Así que espero que os guste y que os animéis a hacerlo ;) 


Aquesta recepta la vaig veure fa temps en un llibre de receptes de casa dels meus pares i des de llavors que em vaig quedar amb ganes de fer-la. A veure si a la propera faig alguna altra versió. En aquest cas ho he fet amb xai, però també es podria fer amb carn de porc, de pollastre... i el tema de les verdures també pot variar segons el que més us agradi. I pot ser un segon plat, tot i que nosaltres ho hem fet com a plat únic, ja que és força complert i la veritat és que no et quedes pas amb gana... hehehe 

Esta receta la vi hace tiempo en un libro de recetas de casa de mis padres y desde entonces que me quedé con ganas de hacerla. A ver si la próxima vez hago alguna otra versión. En este caso lo he hecho con cordero, pero también se podría hacer con carne de cerdo, de pollo... y el tema de las verduras también puede variar según lo que más os guste. Y puede ser un segundo plato, aunque nosotros lo hemos hecho como plato único, ya que es bastante completo y la verdad es que no te quedas con apetito... hehehe

Fajita de xai amb verdures i hummus
(per a 4 persones)

- 500 grams de xai tallat a daus
- La ratlladura i suc d'una llimona
- Una branca de romaní picat
- 2-3 pebrots dels que més us agradin (a la propera miraré de posar-ne de groc, que també m'agrada molt) tallats a tires
- Una albargínia petita tallada a tires
- Oli d'oliva
- Sal
- 4 fajites

Per l'hummus:

- 400 grams de cigrons en conserva ben escorreguts
- 2 cullerades de iogurt grec
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1 cullerada de Tahin (ho podeu fer sense, tot i que llavors no tindrà el gust característic que sol tenir l'hummus)
- 1 cullerada de julivert picat
PREPARACIÓ

Uns tres quars d'hora abans de voler tenir el plat a taula posem a marinar el xai a daus amb els pebrots tallats a tires, el suc i la ratlladura de la llimona i el romaní picat a dins d'un bol, ho mesclem bé i ho deixem tapat amb paper film mitja horeta a la nevera. 

I mentrestant fem l'hummus passant per la picadora tots els ingredients (els cigrons, el iogurt, el suc de llimona, el tahin i el julivert) durant uns 30 segons. Tot seguit ho servim en un bol petit i ho reservem a la nevera fins que ho vulguem servir. 

Passats els 30 minuts retirem el xai de la nevera i juntament amb l'albergínia hi posem una mica de sal i ho fem tot junt a la planxa o a la paella amb una mica d'oli (si fa falta per tandes) fins que estigui cuit. I poc abans de treure-ho del foc, escalfem les fajites tal com ens indiqui el fabricant i quan ho tinguem tot a punt, les farcim, hi posem una mica d'hummus pel damunt, les tanquem (si voleu amb un escuradents) i ja ho tenim a punt! 

Ràpid, fàcil, saludable i complert! ^^ 

Bon profit!
Fajita de cordero con verduras y hummus
(para 4 personas)

- 500 gramos de cordero cortado en dados
- La ralladura y zumo de un limón
- Una ramita de romero picado
- 2-3 pimientos de los que más os gusten (la próxima vez miraré de ponerle del amarillo, que también me gusta mucho) cortados en tiras
- Una berenjena pequeña cortada en tiras
- Aceite de oliva
- Sal
- 4 fajitas

Para el hummus:

- 400 gramos de garbanzos en conserva, aclarados y escurridos
- 2 cucharadas de yogur griego
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 1 cucharada de Tahin (lo podéis hacer sin él, aunque entonces no tendrá el sabor característico que suele tener el hummus)
- 1 cucharada de perejil picado
PREPARACIÓN

Unos 45 minutos antes de querer tener el plato en la mesa ponemos a marinar el cordero cortado en dados con los pimientos cortados en tiras, el zumo y la ralladura de limón y el romero picado dentro de un bol, lo mezclamos bien y lo dejamos tapado con papel film media hora en la nevera.

Y mientras marina hacemos el hummus pasando por la picadora todos los ingredientes (los garbanzos, el yogur, el zumo de limón, el tahin y el perejil) durante unos 30 segundos. A continuación lo servimos en un bol pequeño y lo reservamos en la nevera hasta que lo queramos servir.

Pasados ​​los 30 minutos retiramos el cordero de la nevera y junto a la berenjena le ponemos un poco de sal y lo hacemos todo junto a la plancha o en la sartén con un poco de aceite (si hace falta por tandas) hasta que esté cocido. Y poco antes de sacarlo del fuego calentamos las fajita tal como nos indique el fabricante y cuando lo tengamos todo listo las rellenamos, ponemos un poco de hummus encima,  las cerramos (si queréis con un palillo) y ya las tenemos! 

Rápido, fácil, saludable y completo! ^^

Buen provecho!

24 comentaris:

  1. Joooo, que ganas me han entrado al ver esas fajitas de cenar ya!!! Esa sería una buenísima idea!!!! Un receta genial Cris y super tentadora!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe son una fantástica cena eh! ;)

      Muchas gracias guapi! Besos y feliz Pascua!

      Elimina
  2. M'encanta la teva proposta, i això d'acompanyar-la d'hummus ho trobo més que encertat!!! I tens raó, amb tanta xoco i tanta mona, cal una mica de salat lleuger i ben sa...però no per això menys saborós! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Mònica! Sí que convenia eh! però com dius, no perquè sigui lleuger ha de ser menys bo :)

      Molts petons bonica i que passeu una bona Pasqua!

      Elimina
  3. mmmm, quina bona pinta noia! Jo faig força sovint quelcom semblant, tot i que no ho marino sino que al final de la cocció ho caramalitzo amb salsa de soja. Ho probaré de fer com tu. Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sònia! I a mi m'has donat una altra idea veus ;) a la propera jo ho miraré de fer com tu, que també ha de quedar boníssim!

      Petons i bona Pasqua!

      Elimina
  4. M'encanten les "fajitas", encara que acostumo a fer-les amb pollastre. Hauré de provar aquesta versió teva amb xai, segur que queden més gustoses!! un petó i feliç pasqua!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també les solia fer sempre de pollastre, però quan vaig veure aquesta recepta amb xai em va agradar molt i la veritat és que el resultat és ben bo :)

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada i bona Pasqua!

      Elimina
  5. una receta deliciosa!! L'hummus acaba de dar cuerpo a la fajita. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, hi queda genial Marina! :)

      Gràcies guapa! Petonets i bona Pasqua!

      Elimina
  6. Un plat que m'encanta! El hummus hi va perfecte, rebaixa el greix del xai i queda boníssim!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! I queden perfectament combinats Marta ;)

      Moltes gràcies guapa! Petons i bona Pasqua!

      Elimina
  7. M'encanta l'hummus i barrejat amb les verdures i la carn, segur que està boníssim. M'apunto la recepta per fer-la ben aviat. Petons i bona Pasqua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quedan molt bo Chus! Que bé, espero que us agradi! ^^

      Una abraçada i bona Pasqua!!

      Elimina
  8. Les fajitas són perfectes les nits de fútbol, una bona i deliciosa alternativa a la pizza ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí Montse!

      Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  9. Oh! Abans d'ahir vaig anar a menjar a un mexicà i em vaig quedar amb les ganes de tastar les fajitas! i veig que no és pas difícil de fer, així que encara tinc més ganes de provar-les!! m'ho guardo!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gens difícils, ja ho veus ;) Prova-les i ja em diràs què tal ^^

      Petons!

      Elimina
  10. M'ha encantat! Fàcil i deliciós, i la combinació amb l'hummus genial! Ho provaré. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser! Me'n alegro! A veure si us agraden ;)

      Petons!

      Elimina
  11. Aquestes receptes sempre m'han atragut i mira que no les solo fer. Sempre que he fet fajites les he fet molt a la espanyola, només pollastre i verdures i com a molt amb salsa de tomàquet, però la combinació xai-hummus m'agrada i l'hauria de provar, a més en forma de wrap és bonísim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc són gaire de fer aquest tipus de receptes, però així que les provo llavors passen a convertir-se en plats que miro d'anar fent de tant en tant i variant-les una mica, perquè són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim ;)

      Moltes gràcies Mireia! :) Una abraçada!

      Elimina
  12. !! Que rica... !! y ademas muy facil, esta es una de las maneras que tengo para que mi hijo coma carne, ya que le cueta un poco, pero con una fajita, se la come sin pensar. Un abrazo y feliz semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una buena manera sin duda para que los peques se coman la carne ;)

      Muchas gracias guapa! Igualmente! Besos!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!