Salsa al pesto

Avui us porto una recepta de les més senzilles, la salsa al pesto. Molts i moltes de vosaltres segur que n'haureu fet en alguna ocasió i sinó segurament l'haureu provat en algun lloc i fins i tot potser compreu la preparada del supermercat. Però us asseguro que quan veieu com n'arriba a ser de fàcil i ràpida de fer, ja no la tornareu a comprar mai més. El gust és 100 vegades millor. 

He volgut publicar-la, perquè bàsicament com a gairebé a tothom m'agrada molt la pasta i sobretot la pasta fresca. En una ocasió us vaig explicar com preparo la salsa carbonara (recepta aquí), que és la preferida de l'Albert i avui doncs toca explicar-vos com faig aquesta, que és de les que més m'agraden a mi :P (tot i que li he fet alguna petita variació posant-hi nous). És una salsa molt fresca i de gust intents, al igual que el seu color... m'encanta. 

Hoy os traigo una receta de las más sencillas, la salsa al pesto. Muchos y muchas de vosotros seguro que la habréis hecho en alguna ocasión y sino seguramente la habréis probado en algún lugar o quizás compráis la preparada del supermercado. Pero os aseguro que cuando veáis como llega a ser de fácil y rápida de hacer, ya no la volveréis a comprar nunca más. Su sabor es 100 veces mejor. 

He querido publicarla, porque básicamente como a casi todos me gusta mucho la pasta y sobre todo la pasta fresca. En una ocasión os expliqué cómo preparo la salsa carbonara (receta aquí), que es la preferida de Albert y por este motivo hoy toca explicaros como hago esta, que es de las que más me gustan a mí :P (aunque le he hecho alguna pequeña variación poniéndole nueces). Es una salsa muy fresca y de sabor muy intenso, al igual que su color... me encanta. 
Això sí, quan vaig gaudir més de la pasta i de moltes de les maneres com es pot preparar, va ser quan vam anar de vacances a la Toscana fa uns quants anys. Vam allotjar-nos en un hotel que era una antiga masia que amb el temps es va convertir en hotel i des de llavors que tota la família es dedica al negoci d'aquest establiment. I és que fins i tot es fan ells mateixos el vi i les melmelades i gran part de les fruites i verdures que preparen en els àpats també les cultiven ells. Recordo el menjar d'aquelles vacances com un dels millors que he provat mai. Vam menjar ja no únicament pasta, que estava exquisida, sinó plats típics de la zona i de la seva herència familiar, fets amb molt d'afecte i amb productes frescos i de temporada. Crec que va ser llavors quan vaig descobrir l'essència de la típica cuina italiana i sobretot la de la zona de la Toscana. La veritat és que em va enamorar... que bo que estava tot! Que ve que cuinaven aquelles dones (mare i filla)!! 
En fi, que la recepta d'avui em porta molt bons records i unes ganes immenses de menjar pasta, de tornar a visitar Itàlia o també, perquè no, de fer-me alguna amanida, sandvitx, pizza... acompanyada d'aquesta deliciosa salsa. Així que no m'enrotllo més i vaig fer feina per explicar-vos la recepta:

Salsa al pesto
- Un bon manat d'alfàbrega fresca (jo en tinc en una finestreta de la cuina. M'agrada cultivar algunes plantes aromàtiques per després utilitzar-les a la cuina)
- 100 grams de formatge parmesà (del reggiano, que és més bo)
- 50 grams de pinyons
- 50 grams de nous
- Un gra d'all
- Oli d'oliva

* Les quantitats poden variar una mica, tot depèn de com us agradi. Jo normalment agafo aquestes mesures com a base, però a mesura que la vaig preparant, la vaig provant i així decideixo si posar-hi més o menys all, més o menys parmesà... A mi personalment m'agrada que es noti força el gust del parmesà i de l'alfàbrega.

PREPARACIÓ

Només cal que passem pel túrmix tots els ingredients excepte l'oli d'oliva i el gra d'all que li afegirem després. Posem l'alfàbrega fresca, el formatge tallat a trossos, els pinyons i les nous i ho triturem bé. Ara hi afegim el gra d'all i ho seguim triturant. Llavors hi afegim un raig d'oli d'oliva (si us passeu una mica no passa res) i ho tornem a triturar un segon perquè s'integri bé. Ho provem i si veiem que li falta alguna coseta li afegim. I ja la tenim a punt per servir. 

Jo en aquest cas la vaig servir amb pasta fresca i una mica de formatge parmesà, però la veritat és que queda molt bé amb la mozzarella, amb el formatge feta... Poseu-hi imaginació i proveu diferents receptes afegint-hi una mica d'aquesta salsa, segur que us sorprendrà! 

Bon profit!

*Ens veiem de qui unes setmanes, que marxem uns quants dies de vacances! ^^ Petons!

Eso sí, cuando disfruté más de la pasta y de muchas de las formas como se puede preparar, fue cuando fuimos de vacaciones en la Toscana hace varios años. Nos alojamos en un hotel que era una antigua masía que con el tiempo se convirtió en hotel y desde entonces que toda la familia se dedica al negocio de este establecimiento. Y es que incluso se hacen ellos mismos el vino y las mermeladas y gran parte de las frutas y verduras que preparan para las comidas también las cultivan ellos. Recuerdo la comida de aquellas vacaciones como una de los mejores que he probado nunca. Comimos ya no únicamente pasta, que estaba exquisita, sino platos típicos de la zona y de su herencia familiar, hechos con mucho cariño y con productos frescos y de temporada. Creo que fue entonces cuando descubrí la esencia de la típica cocina italiana y sobre todo la de la zona de la Toscana. La verdad es que me enamoró... que bueno que estaba todo! Que bien que cocinaban aquellas mujeres (madre e hija)! 
En fin, que la receta de hoy me trae muy buenos recuerdos y unas ganas inmensas de comer pasta, de volver a visitar Italia o también, porque no, de hacerme alguna ensalada, sándwich, pizza... acompañada de esta deliciosa salsa. Así que no me enrollo más y os explico la receta: 

Salsa al pesto
- Un buen manojo de albahaca fresca (yo tengo en una ventanilla de la cocina. Me gusta cultivar algunas plantas aromáticas para luego utilizarlas en la cocina)
- 100 gramos de queso parmesano (del reggiano, que es más bueno)
- 50 gramos de piñones
- 50 gramos de nueces
- Un diente de ajo
- Aceite de oliva

* Las cantidades pueden variar un poco, todo depende de cómo os guste. Yo normalmente cojo estas medidas como base, pero a medida que la voy preparando, la voy probando y así decido si poner más o menos ajo, más o menos parmesano... A mí personalmente me gusta que se note bastante el sabor del parmesano y de la albahaca.

PREPARACIÓN 

Sólo hay que pasar por el túrmix todos los ingredientes excepto el aceite de oliva y el diente de ajo que le añadiremosdespués. Ponemos la albahaca fresca, el queso cortado en trozos, los piñones y las nueces y lo trituramos bien. Ahora añadimos el diente de ajo y lo seguimos triturando. Entonces añadimos un chorro de aceite de oliva (si os pasáis un poco no pasa nada) y lo volvemos a triturar un segundo para que se integre bien. Lo probamos y si vemos que le falta alguna cosa se la añadimos. Y ya la tenemos lista para servir. 

Yo en este caso la serví con pasta fresca y con un poco de queso parmesano, pero la verdad es que va muy bien con la mozzarella, con el queso feta... Ponedle imaginación y probad diferentes recetas añadiendo una poco de esta salsa, seguro que os sorprenderéis! 

Buen provecho!

*Nos vemos dentro de unas semanas, que nos vamos unos días de vacaciones! ^^ Besos! 

16 comentaris:

  1. em torna boja aquesta salsa!! es deliciosa!! el que falla es la quantitat d'oli que cal ficar-hi!! pero està bonissima! quin color més xulu t'ha quedat! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe doncs sí, la veritat és que porta força oli, però sempre se'n pot variar una mica la quantitat al gust ;)

      Merci Roser! Petons!

      Elimina
  2. Tens raó, aquesta salsa feta a casa és molt més bona que qualsevol altra comprada. I és tan senzilla de fer! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és que no té res a veure amb les que moltes vegades comprem, que ja són bones, però res a veure amb les que fem a casa :)

      Merci guapa! Petons!

      Elimina
  3. El pesto i la carbonara són també les meves salses preferides. I són tan bones fetes a casa! Ja em diràs on era aquest hotelet. La Toscana, i Itàlia en general, són una de les meves assignatures pendents. Unes fotos molt boniques Cris. Disfruteu de les vacances!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'hotel es diu Bosco della Spina, al bell mig de la Toscana ^^ La veritat és que val la pena el viatge.

      Merci preciosa!! Ja tornem amb les piles carregades, que ràpid que han passat aquests dies... això sí, ha anat genial, que és el més important ;)

      Una abraçada!

      Elimina
  4. Mmmmmmm quina bona pinta! la veritat es que a mi també es una salsa que em torna boja. Ara a gaudir de les vacances!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies bonica!! S'han fet curtes, però han sigut perfectes :)

      Petonets!

      Elimina
  5. Cris t'ha quedat preciosa la foto!! M'encanta!!
    El pesto es una salsa que m'encanta ^_^
    Un petonet!!

    ResponElimina
  6. És una de les salses que més ens agraden tant al Joan com a mi, així que també aprofito l'alfàbrega de l'hort del pare i n'acostumo a tenir de preparada a la nevera, ens solventa més d'un dinar!! unes fotos tant delicioses com la salsa! un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben fet! Sempre va bé tenir-ne de preparada per imporvisar algun plat amb un toc diferent i fresc ;)

      Merci guapa!! :D Petons!

      Elimina
  7. El pesto és una de les meves salses preferides! I amb alfàbrega cultivada a la finestra, segur que ha de quedar molt bo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! I és que quan les receptes són casolanes i si pot ser, amb ingredients que hagis cultivat i cuidat tu, sembla que encara són més bones, veritat? ^^

      Una abraçada Gemma!!

      Elimina
  8. M'encanta....la teva té un color esplèndid...me la imagino sobre uns "tornillos" i se'm fa la boca aigua! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Està tant bona aquesta salsa... a casa ens agrada molt!

      Merci reina! Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!